Наистина е много красив! Мерси!Piqndurnik написа:Това пускал ли съм го?
Замъкът е Neuswahnstein. Отдалеч е е много хубав.
Предложение към БОЕВ и другите фотографчии
Re: Предложение към БОЕВ и другите фотографчии
Ето един замък, който бих искал да видя. Най- вече заради историята му.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Дали ще има текстове - не знам. Но ми се ще да разкажа нещо което ме изненада.
Днес след обилна хапка и пийка тръгнах на разходка за подобряване на храносмилането. От доста време насам чувам пчелоядите че са дошли. Реших да ги понаобиколя. Тръгнах направо към брега, където се събират, и където мястото е идеално за гнездене. Вървя, слушам ги и се оглеждам. Нещо не ми харесва, събрани са на едно дърво и току прелитат над ската. Забавих крачка и започнах да оглеждам дупките в брега внимателно, дали са започнали гнездене.

Не, нито влизат, нито излизат, просто си почиват на дървото и прелитат отвреме на време забързани след някоя жужаща бубулечка. Тогава видях нещото и леко се стреснах.

Не, не е това което си мислите, не е змия. Товаса пити на земни оси, кошер. Покатерих се до него, снимах и разгледах внимателно, за първи път виждам такова осило в земята и така прецизно изработено. Питите са надиплени една над друга в дупка в земята, като разстоянието от питите до пръстта е "изолирано" с фина хартия. Беше празен естествено, иначе нямаше да се доближавам изобщо. Пчелоядите са го набарали и са разкопали с яките си човки до самата сърцевина, не е останала жива оса...или може да са скрити откъм вътрешната, по-дълбока страна...не знам, факт е обаче, че медецът им е свършил и имат нужда от "паша", а пчелоядите са там на дървото и ги очакват.
пп Слагам линк към снимката в по-голям размер, за по детаелно разглеждане на когото му е интересно.
www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5779932
Днес след обилна хапка и пийка тръгнах на разходка за подобряване на храносмилането. От доста време насам чувам пчелоядите че са дошли. Реших да ги понаобиколя. Тръгнах направо към брега, където се събират, и където мястото е идеално за гнездене. Вървя, слушам ги и се оглеждам. Нещо не ми харесва, събрани са на едно дърво и току прелитат над ската. Забавих крачка и започнах да оглеждам дупките в брега внимателно, дали са започнали гнездене.

Не, нито влизат, нито излизат, просто си почиват на дървото и прелитат отвреме на време забързани след някоя жужаща бубулечка. Тогава видях нещото и леко се стреснах.

Не, не е това което си мислите, не е змия. Товаса пити на земни оси, кошер. Покатерих се до него, снимах и разгледах внимателно, за първи път виждам такова осило в земята и така прецизно изработено. Питите са надиплени една над друга в дупка в земята, като разстоянието от питите до пръстта е "изолирано" с фина хартия. Беше празен естествено, иначе нямаше да се доближавам изобщо. Пчелоядите са го набарали и са разкопали с яките си човки до самата сърцевина, не е останала жива оса...или може да са скрити откъм вътрешната, по-дълбока страна...не знам, факт е обаче, че медецът им е свършил и имат нужда от "паша", а пчелоядите са там на дървото и ги очакват.
пп Слагам линк към снимката в по-голям размер, за по детаелно разглеждане на когото му е интересно.
www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5779932
Боев, страхотна история, благодаря ти!!БоЕВ написа:Дали ще има текстове - не знам. Но ми се ще да разкажа нещо което ме изненада.
Не знаех, че има пчели, които си правят кошери в земята, както и че имат естествени врагове
П.П. Винаги съм ти казвала, че си напълно готов и завършен човек за НГ:winkw:
Права си, мен явно ме е подвело името "пчелояд". Пък и нали все бързамvyara написа: Оси. На мен ми изглежда зловещо. Мразя оси.
В предишната къща на тавана се бяха заселили оси, а таванът - над нас
Не ги мразя, но съм алергична към тия жилещите твари (издувам се до неразпознаваемост) и се старая отдалеч да ги заобикалям (и винаги си нося алергозан, като ходим "сред природата":().
П.П. Боже, сега се сетих какъв шок изживях при първото ужилване на първото дете, не знаех дали няма и той да направи алергия, а беше на годинка и малко
Опасно си е. Най-опасното е, че може да я развиеш по-късно с възрастта и ако не дай си Боже си някъде в планината, например... Да пази Господ. Мой познат е алергичен към пчели, станало след 30тата му година. За половин час се надува целия и може да се задуши, ако не си бие някакъв серум... Кофти работа.4avdar4e написа:Права си, мен явно ме е подвело името "пчелояд". Пък и нали все бързамvyara написа: Оси. На мен ми изглежда зловещо. Мразя оси.
В предишната къща на тавана се бяха заселили оси, а таванът - над нас![]()
Не ги мразя, но съм алергична към тия жилещите твари (издувам се до неразпознаваемост) и се старая отдалеч да ги заобикалям (и винаги си нося алергозан, като ходим "сред природата":().
П.П. Боже, сега се сетих какъв шок изживях при първото ужилване на първото дете, не знаех дали няма и той да направи алергия, а беше на годинка и малко
[/quote]
Опасно си е. Най-опасното е, че може да я развиеш по-късно с възрастта и ако не дай си Боже си някъде в планината, например... Да пази Господ. Мой познат е алергичен към пчели, станало след 30тата му година. За половин час се надува целия и може да се задуши, ако не си бие някакъв серум... Кофти работа.[/quote]
ся сериозно...
казва се Епипен.
и е адреналин в едно като писалка.
носиш си го в себе си.
и сам си ги инжектираш.
животоспасяващо за всички алергични особен към оси
( отново казвам,абсолютно съм сериозна)
Опасно си е. Най-опасното е, че може да я развиеш по-късно с възрастта и ако не дай си Боже си някъде в планината, например... Да пази Господ. Мой познат е алергичен към пчели, станало след 30тата му година. За половин час се надува целия и може да се задуши, ако не си бие някакъв серум... Кофти работа.[/quote]
ся сериозно...
казва се Епипен.
и е адреналин в едно като писалка.
носиш си го в себе си.
и сам си ги инжектираш.
животоспасяващо за всички алергични особен към оси
( отново казвам,абсолютно съм сериозна)
- Глас в пустиня
Благодаря!4avdar4e написа:Боев, страхотна история, благодаря ти!!БоЕВ написа:Дали ще има текстове - не знам. Но ми се ще да разкажа нещо което ме изненада.
Не знаех, че има пчели, които си правят кошери в земята, както и че имат естествени врагове
П.П. Винаги съм ти казвала, че си напълно готов и завършен човек за НГ:winkw:
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Пчелоядите се хранят с всякакви жилещи и бързолетящи насекоми, пчелите са много малка част от менюто им.4avdar4e написа:
Права си, мен явно ме е подвело името "пчелояд".
В природата винаги има баланс - всеки вид има естествени врагове които регулират популацията. Лястовичките също се хранят с пчели. Не бях сигурен дали "кошерът" е на пчели или на оси, но когато видях питата и изолационната хартия разбрах че става въпрос за оси. Осите правят най-фината естествена хартия, от нея си правят "осилото", включително и питите. Докато пчелите работят само с восък, разполагат си рояците в дънери/харлупи или в скални ниши/отвори. Само оси съм виждал да влизат в земята.
Ами..
вчерашният ми ден беше цветен.
На гости на една приятелка...и и наснимах градината с апарата на мъжа и /надлежно си бях забравил моя в къщи
/.
Освен да ви порадвам с цветове... Въпреки, че си обичам повече Есента с нейните романтично пастелни тнове. Виж коментари,
. Днес и щерката е при мен и вече спи.
Та преди да ми изчезне нета /сменям провайдера/ викам да споделя...щото и без това нямах цветя за поздравления и търсех из нета..

Освен да ви порадвам с цветове... Въпреки, че си обичам повече Есента с нейните романтично пастелни тнове. Виж коментари,
Та преди да ми изчезне нета /сменям провайдера/ викам да споделя...щото и без това нямах цветя за поздравления и търсех из нета..