Ми, прочети си го в Уикипедия, примерно. Щом държиш на сложните думички. Че там са и повече...doktorka написа:
на!
за туй тя.
четеш ли?
Мнемо,как успя да ги наредиш такива сложни думи една след друга,толкова бързо?
...........
Re: Някой знае ли
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ми ти така като ме изкомандва, и аз кво да правя?doktorka написа: Мнемо,как успя да ги наредиш такива сложни думи една след друга,толкова бързо?
Panta rhei...
Мнемозина написа:Ми ти така като ме изкомандва, и аз кво да правя?doktorka написа: Мнемо,как успя да ги наредиш такива сложни думи една след друга,толкова бързо?
Уф.doktorka написа:
Ами просто понякога с такива думи се пише по-бързо. Не знам защо така се получава.
Panta rhei...
ъъЪЪЪЪ?Мнемозина написа: Пак ли аз?
Някои правят разлика между патриотизъм и национализъм, но други (Ернст Гелнер например) ги смятат като два етапа, две фази от едно и също......
Уби ма!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Глас в пустиня
Тенкс за включването и разясненията.pocti_bezobidna написа:амииии...
Хич не ги знам тези какви са били.
Бойни слави али-бали, не са за мен тез неща.
И друг път съм казвала (май) и без размахване на пищови и ножове се чуствам българка.
Другите не ми пречат, така че - съжалявам, ако съм разочалаова някой, но нямам нищо общо с птая работа.
Небеше спортсменстки да те намесвам така в дискусията, но пък имаше вероятност да подминеш темата.
А това
го казваш за първи път....се чуствам българка
Ама много сте интересни.maggot написа: ъъЪЪЪЪ?
Уби ма!
Вие като си говорите на вашия си китайски, аз казвам ли нещо? Не. Трая си и ви се възхищавам умом.
Panta rhei...
е аз съвсем явно...не само умом..Мнемозина написа:Ама много сте интересни.maggot написа: ъъЪЪЪЪ?
Уби ма!
Вие като си говорите на вашия си китайски, аз казвам ли нещо? Не. Трая си и ви се възхищавам умом.
- Green Light
Ако има разлика между национализъм и патриотизъм, значи аз говоря за патриотизма. Добрия. Е тоя, добрия патриотизъм, на Левски и Ботев, според мен, пречи в съвременното общество.
Макар, че според мен, няма разлика, браво на Ернст Келнер!
П.П. Вън от темата, не по въпроса, отклонение и офтопик! Сега. Чавдарче или другите: Къде е запетайката в следното изречение? Макар че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер!
(Впрочем, те са две изречения, де, ама не е там въпроса)
Пред "че" трябва да има запетая и значи: Макар, че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер!
А на мене ми се струва, че трябва да има пред и след "според мен". И значи: Макар че, според мен, няма разлика, браво на Ернст Келнер!
Да не би да е: Макар, че, според мен, няма разлика, браво на Ернст Келнер!
П.П. Вън от темата, не по въпроса, отклонение и офтопик! Сега. Чавдарче или другите: Къде е запетайката в следното изречение? Макар че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер!
Пред "че" трябва да има запетая и значи: Макар, че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер!
А на мене ми се струва, че трябва да има пред и след "според мен". И значи: Макар че, според мен, няма разлика, браво на Ернст Келнер!
Не съм много на "ти" със запетайките, но мисля, че правилен е предпоследният ти вариант.Green Light написа:Ако има разлика между национализъм и патриотизъм, значи аз говоря за патриотизма. Добрия. Е тоя, добрия патриотизъм, на Левски и Ботев, според мен, пречи в съвременното общество.
Само дето не е Келнер, а Гелнер.
И че не е прав.
Разликата е същата като тази между "И ний сме дали нещо на светът" и "Ние сме най-великите и всички са против нас".
Panta rhei...
- Green Light
Лупингът е чуден.Green Light написа:Да! Това е разликата.Мнемозина написа:
Разликата е същата като тази между "И ний сме дали нещо на светът" и "Ние сме най-великите и всички са против нас".
А разликата между моето и твоето виждане е, че според мен, между двата цитата няма разлика. Сори за лупинга от "разлики"!
Не си променяй виждането, но нека ти обясня: разликата е в степента на агресия, която в повечето случаи е подклаждана от някаква несигурност.
Хората винаги са имали нужда от групова идентификация, това е неизбежно, а тя се получава чрез отграничаване от другите групи.
Глобализмът е също една утопия. Не можеш да искаш от всички хора да бъдат еднакви.
Panta rhei...
- Green Light
Мнемо, аз това за степента на агресия го виждам и съм съгласен, че го има. Национализмът и шовинизмът са силно агресивни и значи лоши. Дори нещо повече - тъпи са! Аз казвам, че и това, което се възпитава и преподава, като нещо добро и положително, вреди. Ако има нещо интересно в моята гледна точка - това е. Мисля, че бъркаме, аз включително, като възпитаваме децата в патриотизъм. По този начин ограничаваме мирогледа им.Мнемозина написа: .
(Макар да признавам, че няма друг начин за възпитание днес. Терминаторите веят български знамена и мислят, че няма късмет този, който не е българин. Ако в училище или на двора излезнат с моята философия, ще им бъде трудно.
И друго- тези мисли са си мои, нека те си намерят своите.)
Децата имат нужда да знаят към какво принадлежат.Green Light написа:Мнемо, аз това за степента на агресия го виждам и съм съгласен, че го има. Национализмът и шовинизмът са силно агресивни и значи лоши. Дори нещо повече - тъпи са! Аз казвам, че и това, което се възпитава и преподава, като нещо добро и положително, вреди. Ако има нещо интересно в моята гледна точка - това е. Мисля, че бъркаме, аз включително, като възпитаваме децата в патриотизъм. По този начин ограничаваме мирогледа им.Мнемозина написа: .
(Макар да признавам, че няма друг начин за възпитание днес. Терминаторите веят български знамена и мислят, че няма късмет този, който не е българин. Ако в училище или на двора излезнат с моята философия, ще им бъде трудно.
Наистина възпитанието в дух "няма късмет този, който не е българин", не е най-правилното.
По-добре би било "има толкова хубави неща в това да си българин".
Но то не ограничава, то е просто отправна точка.
Тук обаче ще се спра, защото иначе пак ще се отплесна за смисъла на образованието.
Panta rhei...
- Dark Angel
на мен такова възпитание ми изглежда крайноGreen Light написа:.... Терминаторите веят български знамена и мислят, че няма късмет този, който не е българин. ......
живеем в обединена Европа
ако пътувате повече по света вярата им че няма по големи късметлии от българите много, ама много сериозно ще се разклати
щото хората малко или много са еднакви навсякъде
природата е красива навсякъде
- snowprincess
аха, права сиDark Angel написа:
ако пътувате повече по света вярата им че няма по големи късметлии от българите много, ама много сериозно ще се разклати
мойте все ме питат защо тук е толкова мръсно, защо има плакати и рисунки по стените... там видяха, че дори при по-високо пусната музика в колата, паркирана в двора, им направиха забележка
гледат всичко и правят сравнение

- Dark Angel
именноsnowprincess написа:....
гледат всичко и правят сравнение
и си съставят мнение, което е доста точно дори при невръстна възраст
и стават някак по-космополитни
и се научават да контактуват с различни по националност хора
хубаво е да се пътува
иначе нещата остават на "От Витоша по-високо нема......
накривили са на някой историкоид шапката, да не споменавам имена
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
doktorka написа:Лингвистично може и да има разлика.[unknown] написа:има разлика между патриотизъм и национализъм,Грийни...Green Light написа: Влиза, значи, почти безобидна през вратата и внимателно се оглежда. Види ли гордост или па патриотизъм, вади там, каквото има пушка, писолет или базука и почва да стреля. Като свърши мунициите почва с нож. Това- по договорни задължения.
Впрочем, аз лично, вече съм казвал тука, че патриотизма е чувство, което не ми е присъщо. Мисля, че пречи. Освен всичко мисля, че гордост и патриотизъм, рядко се срещат на едно място, по едно и също време. Поне аз не ги наблюдавам. Човека или е патриот и значи се смята за унизен и минат от международното положение. Или пък ако е горд от това, което е постигнала страната му, тогава е продажник в полза на чужди интереси. Предполагам, че без хора, които се самоопределят, като патриоти държавите няма да могат да функционират и нациите ще се претопят. Националните интереси ще престанат да се защитават. Няма да има непримирими позиции и късчета свещенна земя, на които нищо не вирее няма да са повод хора да изгубват живота си. Много ще е лошо
мнемо да обясни лингвистиката.
В смислов аспект аз все повече я губя.
Вчера гледах късните новини на Нова (щото преди това гледах 24) и видях какво прави партиота в съдебната зала.Мнемозина написа:Децата имат нужда да знаят към какво принадлежат.Green Light написа:Мнемо, аз това за степента на агресия го виждам и съм съгласен, че го има. Национализмът и шовинизмът са силно агресивни и значи лоши. Дори нещо повече - тъпи са! Аз казвам, че и това, което се възпитава и преподава, като нещо добро и положително, вреди. Ако има нещо интересно в моята гледна точка - това е. Мисля, че бъркаме, аз включително, като възпитаваме децата в патриотизъм. По този начин ограничаваме мирогледа им.Мнемозина написа: .
Наистина възпитанието в дух "няма късмет този, който не е българин", не е най-правилното.
По-добре би било "има толкова хубави неща в това да си българин".
Но то не ограничава, то е просто отправна точка.
Тук обаче ще се спра, защото иначе пак ще се отплесна за смисъла на образованието.
Преди около седмица, друг един партиот в пристъп на национална гордост, като гост в радиопредаване на национална станция
пусна песничка с откровена нацистка пропаганда.
Та взех да се чуствам като в лош прочит на "Бесове"
Мерси за разликите, начи, между партиотизъм-национализъм-шовинизъм и ксенофобия.
Пак ще си говорим след 10 годинки, като ни се въне бумеранга на всичкия патриотизъм, дето ни зъобикаля.
Помнете какво се случва сега, та да не се чудин после кой е виновен
Аз сега ще ти кажа, че когато се търси кой е виновен, започва пък да се заличава разликата между глобализма и национализма.pocti_bezobidna написа:
Вчера гледах късните новини на Нова (щото преди това гледах 24) и видях какво прави партиота в съдебната зала.
Преди около седмица, друг един партиот в пристъп на национална гордост, като гост в радиопредаване на национална станция
пусна песничка с откровена нацистка пропаганда.
Та взех да се чуствам като в лош прочит на "Бесове"
Мерси за разликите, начи, между партиотизъм-национализъм-шовинизъм и ксенофобия.
Пак ще си говорим след 10 годинки, като ни се въне бумеранга на всичкия патриотизъм, дето ни зъобикаля.
Помнете какво се случва сега, та да не се чудин после кой е виновен
Иначе - да, има такава опасност, това може би е едно от цунамитата, които ни предстоят.
Но причините за него не са в самия патриотизъм.
Изобщо корените на национализма като агресия са на друго място, не в родолюбието.
За да може един човек да харесва себе си, не би трябвало да му е необходимо да ненавижда останалите.
С нациите е същото.
Panta rhei...
- Dark Angel
Е не съм съгласен!pocti_bezobidna написа:Именно това ми е проблема.
В БГ контекста за да харесваш себе си, мразиш всички останали.
Това води единствено надолу.
Не, че това е нанадолнище, а, че това е българския контекст. Значи Лейди Мнемозина, Лейди Дарк и моята скромна персона (защото и аз така мисля) не сме българи. С това си твърдение ти също се превръщаш в ксенофоб.
Не в БГ-контекста.pocti_bezobidna написа:Именно това ми е проблема.Мнемозина написа:За да може един човек да харесва себе си, не би трябвало да му е необходимо да ненавижда останалите.
С нациите е същото.
В балканския контекст. Както и в много други всъщност.
Вярно е, че си има конфликтни точки по света, но точно в такива места тоталното неглижиране и подтискане на всякакви идентификации водят единствено до още по-остра ответна реакция. На каквато тепърва ще ставаме свидетели у нас.
Ефектът на махалото.
Нито една от крайностите не дава равновесие.
Panta rhei...
Мисля, че връзката е обратна - първо не харесваш себе си, и то не просто не се харесваш, ами направо се мразиш,pocti_bezobidna написа:Именно това ми е проблема.Мнемозина написа:За да може един човек да харесва себе си, не би трябвало да му е необходимо да ненавижда останалите.
С нациите е същото.
а после започваш да се самоубеждаваш, че и другите не струват,
и после се затъва толкова на дълбоко в тази посока, че след всичко, когато пак се обърнеш към себе си, си казваш -Я!Къф съм готин!:rotfl24:
Точно тъй е!Амаранта написа:
Мисля, че връзката е обратна - първо не харесваш себе си, и то не просто не се харесваш, ами направо се мразиш,
а после започваш да се самоубеждаваш, че и другите не струват,
и после се затъва толкова на дълбоко в тази посока, че след всичко, когато пак се обърнеш към себе си, си казваш -Я!Къф съм готин!:rotfl24:
Само дето и след като си кажеш "я, къф съм готин" пак не си вярваш.
На комплексираните и да им се проснат по очи от възторг, пак не им стига и пак не вярват, че са готини.Амаранта написа:
Е, да де, а после, защото въпросните "други" с нищо не показват че са разбрали какъв си връх, и не са се проснали по очи от възторг,
следва - абе я аз да им ....... м...., и да им покажа кой съм, амаха!
Все не им стига, защото ако ти не се харесваш поне малко как ще повярваш, че някой друг може да те хареса.
Оххх, добре, че съм толкова готина....
Oh Lord, it's hard to be humble
Oh Lord it's hard to be humble
when you're perfect in every way.
I can't wait to look in the mirror
cause I get better loking each day.
To know me is to love me
I must be a hell of a man.
but I'm doing the best that I can.
I used to have a girlfriend
but she just couldn't compete
with all of these love starved women
who keep clamoring at my feet.
Well I prob'ly could find me another
but I guess they're all in awe of me.
Who cares, I never get lonesome
cause I treasure my own company.
when you're perfect in every way,
cause I get better looking each day
To know me is to love me
I guess you could say I'm a loner,
a cowboy outlaw tough and proud.
I could have lots of friends if I want to
but then I wouldn't stand out from the crowd.
Some folks say that I'm egotistical.
Hell, I don't even know what that means.
I guess it has something to do with the way that I
fill out my skin tight blue jeans.
To know me is to love me
We're doing the best that we can
Oh Lord It`s Hard To Be Humble
when you're perfect in every way.
cause I get better loking each day.
To know me is to love me
I used to have a girlfriend
but she just couldn't compete
with all of these love starved women
who keep clamoring at my feet.
Well I prob'ly could find me another
but I guess they're all in awe of me.
Who cares, I never get lonesome
cause I treasure my own company.
To know me is to love me
I guess you could say I'm a loner,
a cowboy outlaw tough and proud.
I could have lots of friends if I want to
but then I wouldn't stand out from the crowd.
Some folks say that I'm egotistical.
Hell, I don't even know what that means.
I guess it has something to do with the way that I
fill out my skin tight blue jeans.
To know me is to love me
We're doing the best that we can
Oh Lord It`s Hard To Be Humble
Remmivs написа:Oh Lord, it's hard to be humble
е нееееееее
текат ми сълзички от смях
Аз така бих го написала, защото ограждането на вмъкнати изрази от типа на "според мен", е един вид русизъм.Мнемозина написа: Макар че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер![/i]
П.П. Тук пред "че" няма запетайка защото има сложен съюз "макар че".
П.П.П. За Келнер-а нищо няма да кажа...
П.П.П.... Чекай да дочета до края темата, че ... утече тя
- Green Light
Е не! Никога няма да се науча! Аз първо не ги ограждах, тва- вмъкнатите. После АВе ми нашока репата веднъж и аз почнАх. Хем не пропусках. Сега, що си със шапка, братче!? Пък за че даже не ми се почва. И там имаше драми, ама семейни. И пак така- едно към едно. Чавдарче, какво искаш за един курс? М? Виртуален курс по запетайкопис с реални обратни връзки?4avdar4e написа:Аз така бих го написала, защото ограждането на вмъкнати изрази от типа на "според мен", е един вид русизъм.Мнемозина написа: Макар че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер![/i]
Мдааа... В Сомалия също. И в Северна Корея, Авганистан и т.н.Dark Angel написа:
на мен такова възпитание ми изглежда крайно
живеем в обединена Европа
щото хората малко или много са еднакви навсякъде
природата е красива навсякъде

Не ми пука за правата ти по конституция. Тъпо е да се коментира нещо, което не познаваш. И горният ми пост не беше към теб, ама както и да е. Като си засегната- коментирай поста на БоЕВ, а не форуми, в които не си и поглеждала. Ама се хванахте за името им- Ооооо- "Бойна слава"- тва много агресиво! Сега ще ги оплюем...pocti_bezobidna написа:Щото по Конституция ми е гарантирано правото да си коментирам каквото си искам.[unknown] написа:Защо коментирате, след като ИЗОБЩО не сте наясно що за форуми са това?!! Или, ей така- вятър да става...
Например.
В случая коментирам, щото Боев ме нарочи за нет-бомбаджия, мен, кротката душица.

Ти сам признаваш, че е утопия. Значи- още по- грешно и пагубно, ако някой се подведе по теб/вас. Дай да махнем границите. Супер ще ни дойде- я колко бездомни кучета има- виетнамците ще ги изядат...Българите взимат твърде големи заплати- сомалийците ще бачкат за долар на месец... Много тротил има невзривен в тая държава- да заповядат ислямистите... и т.н...Green Light написа:

И аз така си го пиша.4avdar4e написа:Аз така бих го написала, защото ограждането на вмъкнати изрази от типа на "според мен", е един вид русизъм.Мнемозина написа: Макар че според мен няма разлика, браво на Ернст Келнер![/i]
П.П. За врап,че не си ли чувала?
Panta rhei...
Бейби да мине пак през пясъчника, ама с теб и с няколко бириGreen Light написа:Чавдарче, какво искаш за един курс? М? Виртуален курс по запетайкопис с реални обратни връзки?
По тоя въпрос баш с вмъкнатите изрази има сериозен спор, дори, о, Боже, в клуб "Езикознание", хич да не ти пука
П.П. Аз твърдо си стоя зад твърдението, само не ме карай да търся граматики, мноооооого те моля