За свободата, камерите и още нещо

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Ми и аз не я харесвам. Няма начин да харесваш нещо, срещу което си безпомощен. Може би, тука разликата ни е, че аз виждам полза за България в това цунами. Нещо такова "Може би няма да се хареса, може даже да пострадат невинни, но пък ще се изчистим от едно зло"
Ти поставяш националния интерес над личния?
Ти си патриот, бе! :shocked:

Закачам се, разбира се.
Мисля, че вече съм ти го казвала точно на теб това: от "трай, бабо, за хубост" добро досега май не сме видяли.
Светлото бъдеще винаги се отлага.
И - ако една обща кауза изисква страданието на невинни, тя няма начин да е добра.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кво толкова има за криене и за кво човек трябва да се притеснява ако има кво да показва се чудя
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:кво толкова има за криене и за кво човек трябва да се притеснява ако има кво да показва се чудя
Сестра ми като дете много държеше да има бански с две части, защото нямала още какво да показва.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Ми и аз не я харесвам. Няма начин да харесваш нещо, срещу което си безпомощен. Може би, тука разликата ни е, че аз виждам полза за България в това цунами. Нещо такова "Може би няма да се хареса, може даже да пострадат невинни, но пък ще се изчистим от едно зло"
Ти поставяш националния интерес над личния?
Ти си патриот, бе! :shocked:

Закачам се, разбира се.
Мисля, че вече съм ти го казвала точно на теб това: от "трай, бабо, за хубост" добро досега май не сме видяли.
Светлото бъдеще винаги се отлага.
И - ако една обща кауза изисква страданието на невинни, тя няма начин да е добра.
Закачаш се ти, ама готин виц се получи на мой гръб.
На твоята поговорка и във връзка със страданието на невинни, ще отговоря с друга, която видно е от цитатите- даже изиграх: "Нека не сочим с пръст! Може да се окаже, че стоим пред огледало!"
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

На твоята поговорка и във връзка със страданието на невинни, ще отговоря с друга, която видно е от цитатите- даже изиграх: "Нека не сочим с пръст! Може да се окаже, че стоим пред огледало!"
Цял следобед се чудя какво да ти отговоря.

Понякога различните неща най-неочаквано се преплитат и като ги видиш заедно, всичките започват да изглеждат по друг начин. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:

Понякога различните неща най-неочаквано се преплитат и като ги видиш заедно, всичките започват да изглеждат по друг начин. :lol:
Например от задълбочения ни, сериозен спор, внезапно изби добро настроение.
:–) :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Green Light написа:

Например от задълбочения ни, сериозен спор, внезапно изби добро настроение.
:–) :grin:
Че то пък да не би да е липсвало? :shocked:
:lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Е не е така. Крайностите никога не са добри. Но е трудно оспорим факт, че никъде в Европа и Америка няма такова нагло неспазване на правилата за движение, нито пък има такава корупция. Ако това ти харесва... и мерките до сега - ОК.
Не на всякъде е така, дори и в помазаните от Бога страни, но това е друг въпрос. И не съм казал, че ми харесва. Но не мисля, че това е начина да се справим с този проблем. Възпиращите методи винаги са по-слаби от методите, които работят върху умовете и сърцата. Трябва да започнем с възпитание на ценни ценности. И трябва да започнем първо от себе си. За да ни видят децата ни. Със сигурност предпочитам да пресичам, и всъщност го правя, само на зелено, по убеждение, отколкото по принуда. Свободата всъщност, друже, означава да си победил себе си. Първо себе си. И затова не виждам как насилствени мерки приложени от хора, които сами не ги спазват и ги заобикалят по всякакъв начин ще ни оправят.
както в спора с Грийн - не става въпрос за теб или други убедени. Става въпрос за тези, дето не са убедени и дето никога янма да се убедят. Методите върху умовете и сърцата работят за някои умове и сърца. Други търсят лесното, печалбата, грубото, арогантното. И ако беше лесно да се спечелят сърца и умове - богатите страни да са го сторили до сега, да има страни без полиция и съд. Да, ама не. За жалост насилието е необходимо. Друг е въпросът в какви размери, а най-важният е - срещу кого.

Говорим не за теб и мен, а за масата. Колкото и грубо, колкото и кофти това да звучи. Но няма нищо лошо. С малко мисъл ще намеря и по=коректен полит. термин, но ме мързи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор