Специален поздрав за Боев
Специален поздрав за Боев
и наслада за очите и душата на всички останали
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP ... E&offset=0
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP ... E&offset=0
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Глас в пустиня
Re: Специален поздрав за Боев
Благодаря!latrevw написа:и наслада за очите и душата на всички останали
Страхотен профил - браво на автора.
Връщам ти жеста и те каня на разходка с това:
www.panoramio.com/user/258322&comments_page=1&photos_page=1
Ох, и на менRemmivs написа: обаче ми идва малко много пипането
Разбирам, когато се прави заради подсилване на някаква идея, заради смесване на фотография с рисуване, ама.... напоследък много често попадам на такъв тип снимки.
Дразни ме "пипането".
П.П. До мен младежЪТ, на другия комп, гледа едни страхотни снимки само с ретуш...
- Глас в пустиня
А какво значи ретуш и какво "пипане"?4avdar4e написа:Ох, и на менRemmivs написа: обаче ми идва малко много пипането
Разбирам, когато се прави заради подсилване на някаква идея, заради смесване на фотография с рисуване, ама.... напоследък много често попадам на такъв тип снимки.
Дразни ме "пипането".
П.П. До мен младежЪТ, на другия комп, гледа едни страхотни снимки само с ретуш...
Ако се загледаш в снимката, дето Рем я е "линквал", ще видиш едно странно дзелено в десния крайБоЕВ написа: А какво значи ретуш и какво "пипане"?
Под ретуш аз разбирам: да загладиш леко бръчките на Лили, да затъмниш тук, да подсилиш там, но е и да създаваш нова реалност...
П.П. Странно е, че аз се обаждам по тема, в която съм само страничен наблюдател. Аз мога да си снимам най-много обувките си
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
А де, промяната на реалността започва още с експонирането на кадъра. Въпросът е, кога и до колко е необходима намесата. Сега е модно да се изнасилват цветовете, но конкретно показаната снимка е опит да бъде спасена. Така си мисля от скромният ми опит с цифра. При мъгливо време и лоша светлина става едно омазванеее4avdar4e написа:Ако се загледаш в снимката, дето Рем я е "линквал", ще видиш едно странно дзелено в десния крайБоЕВ написа: А какво значи ретуш и какво "пипане"?
Под ретуш аз разбирам: да загладиш леко бръчките на Лили, да затъмниш тук, да подсилиш там, но е и да създаваш нова реалност...
П.П. Странно е, че аз се обаждам по тема, в която съм само страничен наблюдател. Аз мога да си снимам най-много обувките сиАма ПЪК в момента ми показват едни снимки, за които се иска МОЕТО компетентно мнение
- Глас в пустиня
О! Промяната на реалността започва още с натискането на спусъка. Да не говорим, че ние "живеем" и "усещаме" една нищожна част от целия спектър на реалността.БоЕВ написа:А де, промяната на реалността започва още с експонирането на кадъра. Въпросът е, кога и до колко е необходима намесата. Сега е модно да се изнасилват цветовете, но конкретно показаната снимка е опит да бъде спасена. Така си мисля от скромният ми опит с цифра. При мъгливо време и лоша светлина става едно омазванееета чак и фотошопа е безсилен на моменти.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Така е! И тук отново опираме до авторската преценка къде и колко. Лично аз, на тоя етап предпочитам да правя корекция само на яркост/контраст, левълс и размери. Можеби като се науча да работя с ФШ друга песен ще запея.Remmivs написа:
О! Промяната на реалността започва още с натискането на спусъка. Да не говорим, че ние "живеем" и "усещаме" една нищожна част от целия спектър на реалността.
- Глас в пустиня
то е полезно за холестерола.Remmivs написа:Днес цяла вечер се съгласявам с тебе, друже! Я, наздраве!БоЕВ написа:Нали - обаче пък е хубаво да има разнообразие. Различни гледни точки, различен прочит,...база за съпоставка и сравнение...Нищо, че в момента му изневерявам с едно бяло...
всъщност го глезиш...
хехе, аз точно нея си сложих на десктопа снощи.
Мнемо, Морската градина е, защото авторът е варненец, поредната творческа личност в офиса в Уишес, има страхотни попадения според мен и твърди, че съвсем малко е пипал по снимките, не знам... и на мен ми се струва, че не е много малко, но той така казва.
Тази година е спечелил Националния фотографски конкурс, а сега ще използват негова снимка в НГ.
Много се радвам на такива хора, направо ми пълнят душата
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Благодаря! Дано ти е харесало така както на мен ми харесват твоите фотоси. Вече като видя хубава фотография и първо за теб се сещамБоЕВ написа:
Връщам ти жеста и те каня на разходка с това:
www.panoramio.com/user/258322&comments_page=1&photos_page=1
- сър Айвънхоу
Снимките са отлични.
Всъщност... "окото" е различно. Както при всички хора на изкуството, способността да пресъздаваш реалността (поне тази, която усещаш) е различна. Особено от начините на използваните техники. Това е стил.
Във фотографията (черно-бялата едно време) имаше отделна "дисциплина" -графика. Там ретушът и "пипането" си бяха задължителни, но пък невероятни шедьоври съм виждал.
Всъщност дали една снимка е публикувана "натюр", ретуширана е, или е мнооого "пипана", е въпрос на гледна точка на фотографа. Неговият светоглед. Важно е посланието, което се излъчва от нея.
Важен е мигът... другото са... подробности...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
ееее, адски ме накефи този ти пост!Марвин написа: Снимките са отлични.
Всъщност... "окото" е различно. Както при всички хора на изкуството, способността да пресъздаваш реалността (поне тази, която усещаш) е различна. Особено от начините на използваните техники. Това е стил.
Във фотографията (черно-бялата едно време) имаше отделна "дисциплина" -графика. Там ретушът и "пипането" си бяха задължителни, но пък невероятни шедьоври съм виждал.
Всъщност дали една снимка е публикувана "натюр", ретуширана е, или е мнооого "пипана", е въпрос на гледна точка на фотографа. Неговият светоглед. Важно е посланието, което се излъчва от нея.
Важен е мигът... другото са... подробности...
тенкю както се казва
- сър Айвънхоу
latrevw написа: ееее, адски ме накефи този ти пост!
тенкю както се казва
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
О, харесва ми и още как!latrevw написа:
Благодаря! Дано ти е харесало така както на мен ми харесват твоите фотоси. Вече като видя хубава фотография и първо за теб се сещам
Посещавал съм го тоя профил и дори съм взаимствал идеи.
Това например ми харесва и то много:

За съжаление от доста време не влизам във ФФ заради организационни простотии, но това си е политика на собствениците на сайта. А точно тоя автор ми харесва заради разностилието което демонстрира - да го поздравиш от мое име.
Що се отнася до "качеството и пипането" - нека не бъдем много строги. Все пак ФФ е сайт за обмяна на опит, място където би трябвало да качваш снимки не за изложба, а такива за които не си сигурен как ще бъдат приети, да получиш съвет и критика, та следващата снимка да я изработиш в пъти по-добре.
Лек ден и успехи!
пп Радвам се че и моите снимки ти харесват. Напоследък съм се окалпазанил и качвам "суров" материал, така както слизат от картата на апарата.