Търся инфо...

Все същите
Аватар
4avdar4e

Търся инфо...

Мнение от 4avdar4e »

Искам към края на лятото да завлека големия на кратка екскурзия (в рамките на седмица). Мечтата ми беше Прага. Пожелах си го за този рожден ден.. Но после някак (искам да съм на ново място, да го открия с детето си, голямото) се замечтах за Братислава. Не съм била там, говоря езика им ... и все повече я искам :winkw:

Ако някой е пътувал не с кола, дайте акъл.. Аз съм почитател на влаковете, с автобус е по-бързо, знам, ама трудно дишам в пространството на автобуса. Ако някой е бил там, да дава идея за по-евтини места за спане. И изобщо ... всякакви ... :grin:

След като ми изкристализира, ще направя усилието (за мен това наистина е неприятно:shy:) да се свържа с колеги и с посолството ни там, но предпочитам нищо да не ме принуждава към контакт с тях.

Та .... събирам идеи :grin:

П.П. Пък от там може и до Виена да скочим за ден...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

това чудо може да ти се стори интересно - http://www.studentholidays.com/

поне на мен ми се въртяха подобни идеи и го гледах с интерес, после не знам ко стана
Аватар
snowprincess

Re: Търся инфо...

Мнение от snowprincess »

утре ще ти дам повече инфо, чаве, щото приятелката ми в момента е в париж
препоръчвам да не пътувате с влак или автобус, а със самолет на skyeurope, има изгодни цени - http://www2.skyeurope.com/bg/
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

присъединявам се към препоръката на Сноу
ако от сега купиш билети за края на лятото ще излезнат много, много евтино
едни приятели така летяха \за Виена през Братислава, около 40 евро им бяха билетите отиване и връщане\
имаш ли възможност да планираш отсега може би този вариант е най-добър
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Звеневия няма ли да го вземете с вас?
:lol: първа грижа ми е на мен той :blum:

Аз бих си купила самолетен билет и бих си организирала спане и ходене отделно, но е свързано с повече организация. Да знаеш точно кога къде и с какво ще ходиш, за да разгледаш ... разстояния, време, придвижване, и подробно планче, да не пропуснеш нещо :grin:
При всички случаи ще ти легне по-скъпо от самолетнатите стандартни варианти, понеже ги правят с редовната линия, но и доста по-скъпо от автобусната.

аз обикновено хвърлям по едно око тук
http://www.posoka.com/
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Не мога ти помогна, сестро,но
след като прочетох заглавието на темата и първите няколко думи си помислих, че ще го водиш някъде из нашенските балкани (що ли пък това ми светна:blink::shocked:, та си викам"ей сега ще им се натресем за компания)
Аз пък търся някой с къщичка на някой не съвсем диФ баир, който е склонен да я отдаде на мене и син ми(може и един брой баба), за около седмица за една прилична (за моя джоб сума), е, може и без сума:lol::lol::lol::rotfl24::rotfl24:
Смятам да го водя някъде на балкан след морето, че нали така било добре с цел да се закаляват децата, а мойто джерме много боледува:mad:

Както и да е...
Желая ти успех:kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ей, мерси на всички, много ми е кът времето, затуй не отговарям поотделно :shy: Ще погледна всички предложения и ще го намисля :grin:

П.П. Върти ми се идея да се навра из словашки форуми и да си питам народа на място :huhthink:
После да не кажете нещо за изневери, нееее :lol:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

И аз търся инфо - за теб. :grin:
Моя колежка пътува често с групи, точно в Братислава знае хостел и ресторантчета около централната част. Чакам да ми изпрати писъмце.:lol:
За пътуването и аз казвам същото - използвай т.нар ниско тарифни авиокомпании, ето тези са за Европа. Не всички летят от/до София, но със сигурност Sky Europe лети и до Братислава. Виж цените за края на август и септември.
Малко по-късно пак ще се включа.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа:И аз търся инфо - за теб. :grin:
Моя колежка пътува често с групи, точно в Братислава знае хостел и ресторантчета около централната част. Чакам да ми изпрати писъмце.:lol:
:kiss::kiss::kiss:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Абе инфо не мога да ти дам, ама само да те подсетя - да си вземете фотото ей, и тука да стоварите картата.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Много ми е странно едно... защо варианта с влак го отхвърляте?? За мен пътуването с влак дава едно предимство: време!!! Време за разговор, за четене, за снимане, време да бъдем заедно.. Това предимство е загуба, когато си по работа, но когато си решил да посветиш малко време на любими хора и почивка, няма по-добър вариант.. Така си мисля.. Самолетът е бърз, удобен и някак адски неромантичен :shy:

П.П. Може би е трябвало да се родя преди век.. :shy: Но обичам пътуванията, заради самите пътешествия, откривателството, дори ако щете откъсването от цивилизацията :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Semiramis написа:Звеневия няма ли да го вземете с вас?
Притребвал ни е :grin:
Semiramis написа:Аз бих си купила самолетен билет и бих си организирала спане и ходене отделно, но е свързано с повече организация. Да знаеш точно кога къде и с какво ще ходиш, за да разгледаш ... разстояния, време, придвижване, и подробно планче, да не пропуснеш нещо :grin:
Писах преди малко за самолета, а що се отнася до маршрутите.. обичам да се скитам, аз съм душа-бродница :winkw: И мога насън да разведа някого из Братислава и околностите ...

П.П. Щом има желание, има и осъществление :grin: Като Престъпление и наказание :rotfl24: Поне в моя живот не е имало нещичко, дето да не стане, щом съм го поискала от все сърце...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа:утре ще ти дам повече инфо, чаве
Чакам :grin::grin:
Не, бе, бъзикам се (ъф корус), но някак първо за теб се сетих, докато пишех :shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bibilyana написа:това чудо може да ти се стори интересно - http://www.studentholidays.com/

поне на мен ми се въртяха подобни идеи и го гледах с интерес, после не знам ко стана
Биби, ще го погледна, 10х, ама на мен друго ми се иска.. Примерно, посолството ни там има леглова база (уджас как звучи:evil:), която е с отстъпка за българи (поне така е в Прага), но това не е нещо, което го пише в пътеводителите :mad:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Angel написа:присъединявам се към препоръката на Сноу
ако от сега купиш билети за края на лятото ще излезнат много, много евтино
едни приятели така летяха \за Виена през Братислава, около 40 евро им бяха билетите отиване и връщане\
имаш ли възможност да планираш отсега може би този вариант е най-добър
Не мисля, виж по... долу/горе:blum:
Не за евтиното, искам друго, беееее, искам .. пътешествие :shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа:Абе инфо не мога да ти дам, ама само да те подсетя - да си вземете фотото ей, и тука да стоварите картата.
Хе-хе, той може без четка за зъби да тръгне, но не и без фотото :grin:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Ето го хостелчето.
А ето какво ми писа:mnogo dobro kato mjasto, 4isto i na dobra zena - be6e vazmozno naj- evtinoto, koeto mozeh da namerja.
nie za da stignem do nego sledvahme upatvanijata na saita na hostela. ima tabela s imeto mu na samata glavna uliza / a ina4e sgradata e malko - po navatre razpolozena ,v edin vatre6en , dobre osveten dvor - da ne se 6a6ka :) / ..na leti6teto kato kazne moze da si kupi bilet za avtobusa / tam ima i change bjuro/ ..posle mogat da si obmenjat vav vsjaka banka..6te si razgledam materialite za bratislava i 6te ti dam pove4e info po-natatak.

Имаш време - цяло лято.:kiss:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

кой квото си няма
пътешествие иска :lol:
аз миналата седмица се върнах от пътешестване

през юни мисля пак, после през август отново
да сме живи и здрави
децАта са свикнали от малки да пътуват
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа: Имаш време - цяло лято.:kiss:
Благодаря!
Не искам да те разочаровам, но намерих хостел, в центрото, на един цинизъм място от Дунав и сред всичките им минитестерства за 12 евро :grin:

Мдаа, ще има доста да ровичкам :winkw:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:Много ми е странно едно... защо варианта с влак го отхвърляте??
:grin:
прокарай пътека и ще ми харесва
какво да ти кажа
няма практика такава
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

защото няма директен влак
трябва де се прекачваш поне веднъж
и най-вероятно ще изпуснеш връзката си
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Angel написа:защото няма директен влак
То и самолет няма директен. Има Варна - Братислава и София - Виена :-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
Dark Angel написа:защото няма директен влак
То и самолет няма директен. Има Варна - Братислава и София - Виена :-)
избора си е твой
аз само давам мнение
jazz

Мнение от jazz »

ето ти - http://content2.cruisereport.com/Cruise ... x?Id=11675
хем ше разгледате сума места
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

zmeu написа:ето ти - http://content2.cruisereport.com/Cruise ... x?Id=11675
хем ше разгледате сума места
Ти си гений просто!!