Първа Инвестиционна Банка фалира до дни???
Първа Инвестиционна Банка фалира до дни???
и кой сега, какво пак направи... явно отново се връщаме назад със старите номера или поне на мен така ми звучи
ако дават още кредити, бягайте към най-близкия клон
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Първа Инвестиционна Банка фалира до дни???
и като фалират няма да връщаш кредити лиlatrevw написа:и кой сега, какво пак направи... явно отново се връщаме назад със старите номера или поне на мен така ми звучи
звучи несериозно
zmeu написа:и като фалират няма да връщаш кредити лиlatrevw написа:и кой сега, какво пак направи... явно отново се връщаме назад със старите номера или поне на мен така ми звучи
звучи несериозно
шегувам се беzmeu написа:и като фалират няма да връщаш кредити лиlatrevw написа:и кой сега, какво пак направи... явно отново се връщаме назад със старите номера или поне на мен така ми звучи
звучи несериозно
ти пък от кога стана толкова сериозен и какво стана, ще се местиш ли
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
е последно шегуваш ли се?
аз все си мисля, че ако щеше да фалира по-тихичко някак щеше да е....
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Някои друго казватБоЕВ написа:Я дайте повечко инфо - плис.
Кой-къде-какво и как пише?
http://www.ipo.bg/Default2.aspx?Article ... ef=lastadd
естеФствено

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Това се говори от 2-3 месеца. Но последните дни информация идва от всякъде. Клоновете на банката са пълни с хора. Опитвам си да си обновя картата - навсякъде опашки. От друга страна днес някой от БНБ твърди, че няма такова нещо и ПИБ е в добро състояние.
Обективно погледнато проблемът е в масивното финансиране на строежи в Банско, които се твърди, че вече не се търсят. Ала дали проблемите са толкова нерешими или просто е някакъв срив в системата (както разказва този от БНБ) и един слух е повлякъл крак ... аз не знам. Добре, че имам малко пари там.
Обективно погледнато проблемът е в масивното финансиране на строежи в Банско, които се твърди, че вече не се търсят. Ала дали проблемите са толкова нерешими или просто е някакъв срив в системата (както разказва този от БНБ) и един слух е повлякъл крак ... аз не знам. Добре, че имам малко пари там.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Баси, много бизнес портали, много нещо...и навсякъде различни писаници...тотална обърквация!frisky lioness написа:Някои друго казватБоЕВ написа:Я дайте повечко инфо - плис.
Кой-къде-какво и как пише?
http://www.ipo.bg/Default2.aspx?Article ... ef=lastadd
естеФствено:winkw:
Интересно ми е, защото ако има фалит, то той няма да е само един. Реакцията е верижна и е позната като ефект на доминото. Доколкото си спомням, скоро увеличиха резервите точно с тая цел - ликвидността и точно тия резерви са под строго наблюдение на БНБ.
Интересно! Дали целият тоя шум не е заради "продажбата" и формиране на цената?!
аз винаги съм бил серозенlatrevw написа:ти пък от кога стана толкова сериозен и какво стана, ще се местиш ли
не знам защо така ме възприемат хората
не знам още
минах 2 интервюта за сега
другата седмица ще говоря с hiring manager
хич не ми се ходи и даже се държах като със стар приятел с интервюиращия
викам си този ще ме отреже
и после звъни агентката
били останали очаровани
мамка им да ме баха отрязали
сега ми усложняват живота
ама не знаят какви финансови условия съм им приготвил
- сър Айвънхоу
явно си се консултирал с куида преди това?!zmeu написа:ама не знаят какви финансови условия съм им приготвил
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
неповторим си, както се казва, и финансовите условия ще приемат, ако продължаваш да се държиш така:-)zmeu написа:аз винаги съм бил серозенlatrevw написа:ти пък от кога стана толкова сериозен и какво стана, ще се местиш ли
не знам защо така ме възприемат хората
не знам още
минах 2 интервюта за сега
другата седмица ще говоря с hiring manager
хич не ми се ходи и даже се държах като със стар приятел с интервюиращия
викам си този ще ме отреже
и после звъни агентката
били останали очаровани
мамка им да ме баха отрязали
сега ми усложняват живота
ама не знаят какви финансови условия съм им приготвил
точно така!zmeu написа:ама не знаят какви финансови условия съм им приготвил
толкова много, че да не могат да приемат
и толкова много, че ако те приемат
ти просто да няма как да се откажеш
аутофорс един вид
ELBI написа:Това се говори от 2-3 месеца.
за мен е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО недалновидна и погрешна публичната им политика през тези месеци. за толкова време не можаха да излезнат с едно нормално изявление, да пласират една адекватна пр кампания. то, дори нищо да й няма на банката като се струпат всички да си изтеглят парите и... кризата става необратима.
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
аз билет за кино не си купувам без да се консултирам с негоМарвин написа:явно си се консултирал с куида преди това?!
прави ми и хороскоп всеки месец
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И к'во дума за заминаването ти?zmeu написа:аз билет за кино не си купувам без да се консултирам с негоМарвин написа:явно си се консултирал с куида преди това?!
прави ми и хороскоп всеки месец

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
точно това състояние ми се струва, че ще се случи. Все пак според мен всичко тръгна от тъпата политика в Банско. Но не мога да говоря по-компетентно след като не знам конкретните числа.bead_ написа:ELBI написа:Това се говори от 2-3 месеца.
за мен е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО недалновидна и погрешна публичната им политика през тези месеци. за толкова време не можаха да излезнат с едно нормално изявление, да пласират една адекватна пр кампания. то, дори нищо да й няма на банката като се струпат всички да си изтеглят парите и... кризата става необратима.
На всичкото отгоре повечето хора като чуят за супер високите им лихви си казват "Бе тук има нещо съмнително - не може да е читаво/нормално това"
Определено съм съгласен с тебе, че липсата на добър пиар може да доведе и до голям срив, без сериозна обективна причина за това. Разбира се - има активи, рефинансиране, кредити, али бали, та може и да удържат случайно... ще се чуе в скоро време. А аз ще разбера до утре дали ще мога да си дръпна пенсийката, дето е там
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
от бнб, ако не предприемат яки мерки ми се струва, че не е невъзможно да изпаднат в тотална криза, а това води след себе си и останалите банки... изобщо лееееекичко надзърта буреносното облаче и ще се усети дефицит на буркани:winkw:ELBI написа:
Разбира се - има активи, рефинансиране, кредити, али бали, та може и да удържат случайно... ще се чуе в скоро време. А аз ще разбера до утре дали ще мога да си дръпна пенсийката, дето е там
just perfect
- Глас в пустиня
Цъ - всичко са кьорфишеци според мен.bead_ написа:от бнб, ако не предприемат яки мерки ми се струва, че не е невъзможно да изпаднат в тотална криза, а това води след себе си и останалите банки... изобщо лееееекичко надзърта буреносното облаче и ще се усети дефицит на буркани:winkw:ELBI написа:
Разбира се - има активи, рефинансиране, кредити, али бали, та може и да удържат случайно... ще се чуе в скоро време. А аз ще разбера до утре дали ще мога да си дръпна пенсийката, дето е там
Управлението на банка е тънка и много сложна дейност, при як контрол и рестрикции от страна на БНБ и валутния борд.
Во кратце - изискването за минимален собствен к-л при регистрацията(издаване на лиценз) за банка. Това са средствата с които банката оперира и води инвест. политика. Гаранционният фонд е пропорционален на вложенията и служи за гаранция на вложителите - пипа се само в краен случай. За неправилна инвест. полит. банката се лишава от собственият си капитал, тоя капитал може да е в един момент и отрицателна величина, но не за дълго време. Проблемите идват точно във време на слухове, когато маса народ тръгне да тегли вложенията(точно поради тая причина се води строга отчетност на влоговете като време - 3,6месечни, годишни, дългосрочни вложения, за да може във всеки един момент банката да посреща кешовите разплащания с клиенти. При засилено теглене, банката изпитва затруднение при изплащането тъкмо поради липсата на банкноти, а "ликвидността" зависи точно от това, за колко време инвестираните средства в активи(ценни книжа, благородни метали и тн.) могат да бъдат обърнати в кешови наличности. Най-често такива кризистни ситуации се овладяват чрез заем от друга банка или БНБ. Та, фалитът на една банка е много труден и сложен процес, след който всичко в банк.сис. тръгва надолу.
Именно порпади тия причин си мисля, че всичкият тоя шум преследва определени цели, нямащи нищо общо със здравината на банк.сис.
Сювсем си прав! Нали искаме да ги купим по-еФтинко...БоЕВ написа:...
Именно порпади тия причин си мисля, че всичкият тоя шум преследва определени цели, нямащи нищо общо със здравината на банк.сис.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ама ти ли си била това ма, како?maggot написа:Сювсем си прав! Нали искаме да ги купим по-еФтинко...БоЕВ написа:...
Пък си и признаваш без бой
щот те ПИБ искали прокурорска намеса и прокуратурата да издири кой е пуснал този мерзък долен слух:lol::lol::lol:

frisky lioness написа: Ама ти ли си била това ма, како?
Пък си и признаваш без бой
щот те ПИБ искали прокурорска намеса и прокуратурата да издири кой е пуснал този мерзък долен слух:lol::lol::lol:
Аз за да направя мръсното. Инак и без тва имам бач до полуда, остава пак миграция да се налага да изпрограмирвам - а, не, данкешойн!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
Никак не е смешно! Народа още помни кошмарите през '94-'97 година...Амаранта написа:Има гарантиран минимум - 40 000лв.
Народа сигурно се е юрнал да си тегли горницата.
Не случайно във Варна става паниката. Ако сте забравили, там гръмнаха най-яко пирамидите...
И аз мисля, че някой се опитва да скапе банката...
Дай Боже да е така, а не да е ехо от кризата в САЩ и Западна Европа...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
определените цели се виждат и без микроскоп. пиб е единствената голяма банка с български кинти, нелогично е да я оставят на мира. но в същото време е е един от сериозните играчи, затова е нелогично кризата в пиб да не се отрази и на цялата банк.сис.БоЕВ написа: Та, фалитът на една банка е много труден и сложен процес, след който всичко в банк.сис. тръгва надолу.
just perfect
- Глас в пустиня
Или просто се намира на приказка!Semiramis написа: когато и баничарката от квартала може да ти каже коя банка ще фалира обикновено е късно....
Не го разбирам това "очакване", за фалити, ик. сривове, кризи и тн все неща дето да ти сговняват деня - гледат се и се разчитат сигналите на микро и макро равнище, а след това се правят изводи и се вземат решения.
Още чакам апокалипсиса описан от няколко многоуважавани наши другари в една януарска тема.
е то при голямата депресия е било така-БоЕВ написа:Или просто се намира на приказка!Semiramis написа: когато и баничарката от квартала може да ти каже коя банка ще фалира обикновено е късно....
Не го разбирам това "очакване", за фалити, ик. сривове, кризи и тн все неща дето да ти сговняват деня - гледат се и се разчитат сигналите на микро и макро равнище, а след това се правят изводи и се вземат решения.
Още чакам апокалипсиса описан от няколко многоуважавани наши другари в една януарска тема.
всичкото работници и продавачки си накупило акции щото растяли
много мътна вода е такъв широкоизвестен финансов развой
тя сигурно наистина ще фалира, и то заради изкуствено създаденото положение
ако беше заради лоши кредитити всички са така или заради кризата, както казва Айвън ... по-малкото зло.
а аз чакам Катрин Зита... макар и да вече имам рус...оопс - бивш рус, сега почернен прекрасен обектБоЕВ написа:Или просто се намира на приказка!Semiramis написа: когато и баничарката от квартала може да ти каже коя банка ще фалира обикновено е късно....
нали пенсията там нещо в тая банка ... тя скъпа жена...ко ти фалира банката ще показваш един гол чар самоELBI написа:а аз чакам Катрин Зита... макар и да вече имам рус...оопс - бивш рус, сега почернен прекрасен обектБоЕВ написа:Или просто се намира на приказка!Semiramis написа: когато и баничарката от квартала може да ти каже коя банка ще фалира обикновено е късно....
Още чакам апокалипсиса описан от няколко многоуважавани наши другари в една януарска тема.Абе в живота има всичко. Някои чакат апокалипсис, други - джакпот, трети ... просто о:blum:правят дограмата си да им е по-топло
Или колата...ELBI написа:...
Абе в живота има всичко. Някои чакат апокалипсис, други - джакпот, трети ... просто оправят дограмата си да им е по-топло
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...