Първа Инвестиционна Банка фалира до дни???

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

maggot написа:
ELBI написа:...
Абе в живота има всичко. Някои чакат апокалипсис, други - джакпот, трети ... просто оправят дограмата си да им е по-топло :rotfl24:
Или колата... :rotfl24:
да.... кат ме мързи да пиша... разбира се, че и колата!!!

айде, стискам палци ... баси случаят...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

ELBI написа:да.... кат ме мързи да пиша... разбира се, че и колата!!!

Оооо, ти не знаеш продължението :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

maggot написа:
ELBI написа:да.... кат ме мързи да пиша... разбира се, че и колата!!!

Оооо, ти не знаеш продължението :lol:
казвай, казвай...

нещо свежо да чуя, че има май задух... И надявам се готино!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Тооо, какво по-напред да разправям? За уникалната ни система от застрахователи ли по-напред или за това, че селяндура си остава селяндур дори и накрай света да иде? :lol:

Това, че още си чакаме парите от застрахователите надали ще е новост за някого, така че ще почна със селяндура (моля да не се бърка с географското разположение на когото и да е, употребявам думата като манталитетен признак)

Та понеже имахме дооооста време да се поогледаме за нова колица и понеже си пуснахме декларацията към застрахователите, че Тойотката и да я открият вече я не щем (като изнасилени ще се чувстваме с нея, егати :( ), та се спряхме на поредната кола уредена отвсякъде за возене да дечурля - Мазда 5.
Ама тази, дето я продават тук, дори и в промоция да е - лееекинко наотгоре ще ни излезе, така че решихме да видим и коли втора ръка. Така попаднахме наидеята да внесем от УСА-то нещо на година-две максимум, с идеята, че момчетата в УСА все още не са се светнали как се продава стара кола като нова - нещо често срещано явление в еФропата заради сърбите и наша милост.
Не знам дали си наясно, но наистина цените в USA са в пъти по-ниски от европейските и това ни запали фитила.
Свързахме се с някакъв момък там, препоръчан, сигурен и т.нт. дето това му бил бизнеса - купува коли на старо или на промоция от щатите и ги внася тук на ниски цени. И понеже сме хора на негов човек, та затова и пари отгоре нямало да вземе.

Та писахме му на момъка и той най-мило ни насочи към една Мазда 5, внесена от него самия, намираща се в София, за която той много иска да я продаде, понеже му виси от половин година в автокъщата и понеже сме приятели, ще ни направи отстъпка от обявената 39 900 лева цена на 36 000. Тя е чисто новичка, не е карана, дори найлоните си седят на седалките! И никога не можел да си представи, че ще продава нещо за под 38 000, но нали сме негови хора... да сме си помислили и да му кажем.

И понеже ни се изчака чакалото от тия коли (реално сме в процес на чакане от Септември миналата година), решихме че си струва да ги дадем тези пари първо защото колата е с по-голям двигател от европейските, второ че е автоматик и трето, че е с люк - голяма глезотийка и мерак. Та за това отидохме да я видим. Това - завчера.
Почнахме да зяпаме, да въздишаме, да разпитваме... Всичко точно! Кола на 20 километра. Супер.

Тая Мазда е оборудвана с много малки и големи нишички за скриване на разни нещица - нещо прекрасно като возиш две малки госпожици :-). Вдигам аз седалките да видя нишичките под тях и забелязваме разни недоизбърсани засъхнали капки, както и някаква ръжда на местата на които седалките се опират до метал... Хм...
Питката взе ВИН-а на колата (за всеки случай).
Хамериканците имат една прекрасна услуга наречена CarFax в която по ВИН-а можеш да видиш абсолютно цялата история на даден автомОбил, стига да е влязъл в щатите официално - купувачи, произшествия, сервиз - всичко! Хубавото на американците (поне за сега) е, че всичко е реално при тях. Ако тази услуга я има при нас, то ако срещу 20 долара можеш да получиш историята на една кола, то срещу 30 ще можеш да я промениш както си искаш.

Влизаме вечерта в CarFax-а и какво да видим - за този ВИН има цели 6 (шест!?!?!?) събития.
Бе какво може да се е случило с една чисто нова кола, питаме се ние... И вчера Питката се заяде и успя да си регистрира акаунт там за да видим аджеба за какво иде реч.

Какво се е случило ли? Ами колата е играла ролята на подводница. Това се е случило. Човечеца (препоръчания) я е купил от специализиран автооказион за наводнявани автомобили, без гаранция дори в щатите най-вероятно за около 6-7 хиляди долара и се опитва да я пробута тук за 30 хиляди. Пич, кво да ти кажа. :lol:

Писхме му на "момъка", пуснахме му и рипорта от CarFax, обяснихме му най-благородно и с добри намерения, че за кола претърпяла наводняване толкова пари никога няма да дадем и че за тези пари ще е по-добре да си вземем чисто новичка от тук. Това - вчера. Още мълчи. Сигурно не си е прочел мейла :grin:

Аз сега се хиля, ама вчера бяхме и двамата така избеснели заради тъпото копеле дето се опитва да ни метне, че ако ни беше пред очите щеше да разбере какво значи БОЛКА! :twisted:

Та побеснели се обадихме първо на застрахователите, теглихме им едно конско и ребром им зададохме въпроса - кога да си чакаме парите? После се отнесохме до Мазда БГ и капарирахме една петица с условието, че ако ни върнат Тойотата се отказваме. Е, Маздата няма да е с голям двигател и автоматик и люк и лети джанти, ама това да й е проблема, егати - поне ще е нова и в ГАРАНЦИЯ!

А людете от Мазда, такъв интерес проявиха към случката с американската кола, че им пратихме цялата история заедно със документа от CarFax, срещу обещанието да сложат един парктроник безплатно :lol:

А на мен не ми се работи. Явно :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

maggot написа:...
:rotfl24:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Житената Питка написа:
Бе, вие не си ли говорите, та от тук кореспондирате? :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Житената Питка
BOFH

Марвин написа:
Житената Питка написа:
Бе, вие не си ли говорите, та от тук кореспондирате? :harhar:
Сори, не ми бачкат прайвътите!
(\__/)
(='.'=)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Житената Питка написа: Сори, не ми бачкат прайвътите!
:blum:
П.П. :beer:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

maggot написа:
Та побеснели се обадихме първо на застрахователите,...
Може само на мен да ми се привижда...но в цялата несрекя виждам и положителни неща. Сега, ако застрахователите ви бяха броили парите, неминуемо щяхте да се набълбукате с давената мазда. Имали сте бол време - похабили сте го в търсене на инфо. Споко - харашото ще доиде когато най-малко го очаквате и ще бъде супер.
Аватар
Житената Питка
BOFH

БоЕВ написа:Сега, ако застрахователите ви бяха броили парите, неминуемо щяхте да се набълбукате с давената мазда.
Мне. Нямаше. :Zvenevia:
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

мазда-подводница начи....
хубаво че не сте се гмурнали

има некои разлики в автомобилите продавани в УСА и БГ и за да я направиш годна за движение по БГ друмищата трябва да се поохарчи допълнително човек - има разлика в индустриалните стандарти

Магът, твойто писание е сравнимо с томовете на Балзак :lol: (по дължина)
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Dark Angel написа:..

Магът, твойто писание е сравнимо с томовете на Балзак :lol: (по дължина)
Добре, че уточни. Инак щях да се замисля за стила си :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

Житената Питка написа:
БоЕВ написа:Сега, ако застрахователите ви бяха броили парите, неминуемо щяхте да се набълбукате с давената мазда.
Мне. Нямаше. :Zvenevia:
Абе тва образно казано. Иначе и на по себе си знам, че когато силно искам нещо и се опитвам с всички сили да го постигна, започват едни въртели направо маматаситрака, и изведнъж когато съм шупнал отвсякъде нещата се подреждат от самосебе си, и като се замисля, ако не са били спънките, кой знае накъде и в каква неблагоприятна посока щеше да се отнесе ситуацията.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа: Добре, че уточни. Инак щях да се замисля за стила си :lol:
понякога се сещам да напиша каквото си мисля :lol:
щото обичайно ме мързи и написвам само половината
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:.... и като се замисля, ако не са били спънките, кой знае накъде и в каква неблагоприятна посока щеше да се отнесе ситуацията.
а защо не в 10 пъти по-благоприятна?

всяко зло за добро на мен не ми е любима мантра
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:.... и като се замисля, ако не са били спънките, кой знае накъде и в каква неблагоприятна посока щеше да се отнесе ситуацията.
а защо не в 10 пъти по-благоприятна?

всяко зло за добро на мен не ми е любима мантра
Ами защо!?
Защото когато главната цел не сработи, обикновено се отнасям към алтернативи, а те винаги са компромисни решения.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз имах предвид, че ако е нямало спънки нещата биха могли да са на Еверест
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Бе то леко наистина стана "всяко зло- за добро". Краднаха колата, ама беше на лизинг. В евра. Като пуснат еврото тия дни щяхме да се озорим и то яко. Така че, тази я взимаме със собствени средства, то за това и гледахме да минем по-евтинко, ама нейсе. Вярно - ще позатегнем коланчетата известно време, но поне ще сме обвързани само с една институция, която да ни прави на луди (застрахователите). :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:аз имах предвид, че ако е нямало спънки нещата биха могли да са на Еверест
Да, ама така няма да е интересно.:lol:
Поне при мен важните неща съм ги постигал с много зор, и съм си изработил стратегия - когато гяволето вземе да се бъзика, спирам, и изчаквам известно време, оглеждам се, ослушвам се, и отново старт към върха.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа:Бе то леко наистина стана "всяко зло- за добро". Краднаха колата, ама беше на лизинг. В евра. Като пуснат еврото тия дни щяхме да се озорим и то яко. Така че, тази я взимаме със собствени средства, то за това и гледахме да минем по-евтинко, ама нейсе. Вярно - ще позатегнем коланчетата известно време, но поне ще сме обвързани само с една институция, която да ни прави на луди (застрахователите). :-)
и кога ще пуснат еврото казваш?
тия дни?

а кола само със собствени средства, мен лизинговите договори са ми непоносимо отвратителни точно заради момента със застраховката
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Dark Angel написа:аз имах предвид, че ако е нямало спънки нещата биха могли да са на Еверест
Да, ама така няма да е интересно.:lol:
Поне при мен важните неща съм ги постигал с много зор, и съм си изработил стратегия - когато гяволето вземе да се бъзика, спирам, и изчаквам известно време, оглеждам се, ослушвам се, и отново старт към върха.
да, но е приятно :cool:

оная нощ изкачих една висока планина, най-високата :cool: (на сън)
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:Бе то леко наистина стана "всяко зло- за добро". Краднаха колата, ама беше на лизинг. В евра. Като пуснат еврото тия дни щяхме да се озорим и то яко. Така че, тази я взимаме със собствени средства, то за това и гледахме да минем по-евтинко, ама нейсе. Вярно - ще позатегнем коланчетата известно време, но поне ще сме обвързани само с една институция, която да ни прави на луди (застрахователите). :-)
Е тва е, наскоро някакъв шебек се изказа, че еврото е надценено и реалният курс е 1евро=1,1лев, а на мен ми се върти нещо от сорта 1 към 4;5. Предстои да го видим, то верно наближило, ку искаме 2011-та да сме ОК, ще трябва от 2009-та да отвържем курса.:roll:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа:Е тва е, наскоро някакъв шебек се изказа, че еврото е надценено и реалният курс е 1евро=1,1лев, а на мен ми се върти нещо от сорта 1 към 4;5. Предстои да го видим, то верно наближило, ку искаме 2011-та да сме ОК, ще трябва от 2009-та да отвържем курса.:roll:
Реалния курс е 1:3,5 - там някъде. Шебека толкова и увира или по-вероятно - лъже яко с цел да не настъпи паника на пазара, а за жалост е в БНБ.
Слуховете са, че ще го отвържат преди края на тази година. Кога точно обаче никой не знае, а няма и да разберем докато не дойде денят Х. Да не мислиш, че ще обявят месец по-рано че да предупредят всички на време? :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:Слуховете са, че ще го отвържат преди края на тази година.
Това ми звучи, като филм на ужасите направо... Но за съжаление няма да е филм, а реалност... :crying:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
да, но е приятно :cool:

оная нощ изкачих една висока планина, най-високата :cool: (на сън)
Пожелавам ти сега и наяве да го изкачиш! Без много проблеми.:-)
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:
БоЕВ написа:Е тва е, наскоро някакъв шебек се изказа, че еврото е надценено и реалният курс е 1евро=1,1лев, а на мен ми се върти нещо от сорта 1 към 4;5. Предстои да го видим, то верно наближило, ку искаме 2011-та да сме ОК, ще трябва от 2009-та да отвържем курса.:roll:
Реалния курс е 1:3,5 - там някъде. Шебека толкова и увира или по-вероятно - лъже яко с цел да не настъпи паника на пазара, а за жалост е в БНБ.
Слуховете са, че ще го отвържат преди края на тази година. Кога точно обаче никой не знае, а няма и да разберем докато не дойде денят Х. Да не мислиш, че ще обявят месец по-рано че да предупредят всички на време? :grin:
Аха - тенкс. Така като сверявам с твойте прогнози, излиза че съм в час.
Денят Х не ме плаши, защото нямам кинти...в банка...всичко е в активи и тук-там некви евра за кешови разплащания.
Очаквах го в началото на тая година, но явно съм надценил чиновническото безхаберие и съм дал няколкомесечно предварение.
Аватар
Глас в пустиня

Марвин написа:
maggot написа:Слуховете са, че ще го отвържат преди края на тази година.
Това ми звучи, като филм на ужасите направо... Но за съжаление няма да е филм, а реалност... :crying:
За да влезем пълноправно в еврозоната през 2011-та, трябва да покажем стабилна финансова политика, или образно казано - най-малко 2 години плаващ курс на месната валута. Смятай го кога и как трябва да се почне.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:За да влезем пълноправно в еврозоната през 2011-та, трябва да покажем стабилна финансова политика, или образно казано - най-малко 2 години плаващ курс на месната валута. Смятай го кога и как трябва да се почне.
За да имаме стабилна финансова политика, трябва да имаме стабилна икономика преди това! Смятай кога е трябвало да се започне! :mad:
Bella Ciao
jazz

Мнение от jazz »

Dark Angel написа:а кола само със собствени средства, мен лизинговите договори са ми непоносимо отвратителни точно заради момента със застраховката
що трябва да инвестираш собствени пари в нещо от което само губиш
не разбира
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

zmeu написа:
Dark Angel написа:а кола само със собствени средства, мен лизинговите договори са ми непоносимо отвратителни точно заради момента със застраховката
що трябва да инвестираш собствени пари в нещо от което само губиш
не разбира
защото се намира в България, затова! :mad:
Bella Ciao
jazz

Мнение от jazz »

Марвин написа:защото се намира в България, затова! :mad:
хубу
питам просто
няма кво да ми се зъбиш
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

zmeu написа:
Марвин написа:защото се намира в България, затова! :mad:
хубу
питам просто
няма кво да ми се зъбиш
извинявай... :shy:
днес съм много нервен... съжалявам... :friends: ??

:beer:

П.П. А с тебе имаме "да трием" разни неща! Да знаеш, че не съм забравил и чакам да си дойдеш до България! :blum:
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

zmeu написа: що трябва да инвестираш собствени пари в нещо от което само губиш
не разбира
Ако всичко беше точно и имаш някаква гарантирана финансова стабилност, да - тогава можеш да си позволиш да гледаш с години напред. Но при условие, че не знаеш утре какво ще се случи нито с теб, нито с държавата, е по-добре да "инвестираш" собствени средства, отколкото после да ти отрежат главата за това, че не си.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
jazz

Мнение от jazz »

Марвин написа:извинявай... :shy:
днес съм много нервен... съжалявам... :friends: ??
аз не съм от сръдливите :lol:
ти ги разбираш доста повече икономикте от мен
но понеже в случая се споменаха едни 30 и кусур пари
би трябвало да има по-добри начини да ги инвестираш от колкото в кола
навсякъде по света
jazz

Мнение от jazz »

maggot написа:Но при условие, че не знаеш утре какво ще се случи нито с теб, нито с държавата, е по-добре да "инвестираш" собствени средства, отколкото после да ти отрежат главата за това, че не си.
не давам на никой акъл какво да прави с парите си
интересно ми беше
попитах
учудих се даже защото казваш че предната сте я взели на изплащане
никъде няма сигурност какво ще е утре
но аз пък не мога да живея ден за ден
както и да е
да намерите Колата и да и се кефите
и да почерпите :lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

zmeu написа:аз не съм от сръдливите :lol:
навсякъде по света
за съжаление разбирам "икономиките" и много добре виждам, че това в България е една пародия...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

zmeu написа: не давам на никой акъл какво да прави с парите си
интересно ми беше
попитах
учудих се даже защото казваш че предната сте я взели на изплащане
никъде няма сигурност какво ще е утре
но аз пък не мога да живея ден за ден
както и да е
да намерите Колата и да и се кефите
и да почерпите :lol:
Знам, че не даваш и това беше просто един въпрос, за това и ти отговарям.
А предната я взехме на лизинг, защото инфото за отвързване на Евро-то (това всъщност означава - премахване на валутния борд) още не беше стигнало до нас. Така че, сега решихме да рискуваме по-малко. Ако ме питаш мен - ако нямахме нужда от по-голям автомОбил изобщо нямаше и да се натискаме. :)

Мерси за пожеланията. Процеса на чакане продължава :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
jazz

Мнение от jazz »

Марвин написа:за съжаление разбирам "икономиките" и много добре виждам, че това в България е една пародия...
уби всякакъв разговор/спор в зародиш
няма да се сългасяваш така бързо
нищо не разбираш :lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

zmeu написа:
Марвин написа:за съжаление разбирам "икономиките" и много добре виждам, че това в България е една пародия...
уби всякакъв разговор/спор в зародиш
няма да се сългасяваш така бързо
нищо не разбираш :lol:
в момента съм в такова състояние, че по-добре да не споря... :winkw:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Марвин написа:
zmeu написа:аз не съм от сръдливите :lol:
навсякъде по света
за съжаление разбирам "икономиките" и много добре виждам, че това в България е една пародия...

Ае сега кажИ, какъв икономически тигър е Швейцария, та валутата и банковата й система е една от най-стабилните?:winkw:
Публикувай отговор