П.П. За София говоря, центъра по възможност, не Дружба 2
Шофьорски курс
Шофьорски курс
Знам, знам, бях се зарекла, че от мен шафиорка няма да стане.. Обаче, все пак, моляяя, дайте некоя свестна фирма, дето да ме научи да различавам педалите за газ и спирачка 
-
Дядо Капинчо
Re: Шофьорски курс
За педалите аз мога да ти помогна да ги различаваш.4avdar4e написа:Знам, знам, бях се зарекла, че от мен шафиорка няма да стане.. Обаче, все пак, моляяя, дайте некоя свестна фирма, дето да ме научи да различавам педалите за газ и спирачка
Пляс-плясКапинчо написа: За педалите аз мога да ти помогна да ги различаваш.
Колко взимаш??
-
Дядо Капинчо
200 на педал4avdar4e написа:Пляс-плясКапинчо написа: За педалите аз мога да ти помогна да ги различаваш.
Колко взимаш??
Тва за отстрел или за различаване самоКапинчо написа: 200 на педал
-
Дядо Капинчо
Само за различаване. За отстрел 200.60 на изстрел с мои патрони и 200 с твои.4avdar4e написа:Тва за отстрел или за различаване самоКапинчо написа: 200 на педал
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- snowprincess
знаех си, че все някога ще поискаш

копнах ти го от страницата на един, който бил на 15 мин. от центъра
пише, че таксата е 540лв., но и какви допълнителни разходи има
http://s-valkata.hit.bg/
1. такса ~ 500-600 лв(задължително)
2. един допълнителен час - 30-40 лв(незадължителен)
3. държавна такса за изпит ~ 2х50 лв(задължително)
4. листовки , правилник - ~20лв(незадължителни)
5. допълнителни разходи около курса (кафенце,количка,транспортни...) - ~ 50 лв.
дотук добре изпита е взет всичко е нормално,но има още
* БЧК курс(Български Червен Кръст)(курс за първа долекарска помощ) - ~ 24 лв (задължително)
* КАТ - подаване на документи и получаване на книжка.
1. ~18 лв(10 работни дни) нормална
2. ~36 лв(3 работни дни) експресна
* КРАЙ - поливане на книжката и почерпка - .....
----------------------------------------------------------------------------------
от цялото това писани следва кратка математическа пауза и резултата е :
* икономично книжката излиза в най-добрия случай при вземане от първия път ~ 750 лв
* неикономичен с всички "екстри" при вземане от първия път на изпита ~ 850 лв.
* ако курсиста е скъсан на изпит по теория заплаща отново ~50 лв.държавна такса и се явява отново на изпит.
* ако курсиста е взел теорията и е скъсан на практика, заплаща ~50 лв държавна такса,но са задължителни 2 явявания по 2 допълнителни часа кормуване(2 х ~30-40 лв).
* при взет изпит и книжка курсиста доволно полива книжката и се почерпва с приятели,НО не шофира веднага след това,ако е консумирал алкохол.
<УСПЕХ>
копнах ти го от страницата на един, който бил на 15 мин. от центъра
пише, че таксата е 540лв., но и какви допълнителни разходи има
http://s-valkata.hit.bg/
1. такса ~ 500-600 лв(задължително)
2. един допълнителен час - 30-40 лв(незадължителен)
3. държавна такса за изпит ~ 2х50 лв(задължително)
4. листовки , правилник - ~20лв(незадължителни)
5. допълнителни разходи около курса (кафенце,количка,транспортни...) - ~ 50 лв.
дотук добре изпита е взет всичко е нормално,но има още
* БЧК курс(Български Червен Кръст)(курс за първа долекарска помощ) - ~ 24 лв (задължително)
* КАТ - подаване на документи и получаване на книжка.
1. ~18 лв(10 работни дни) нормална
2. ~36 лв(3 работни дни) експресна
* КРАЙ - поливане на книжката и почерпка - .....
----------------------------------------------------------------------------------
от цялото това писани следва кратка математическа пауза и резултата е :
* икономично книжката излиза в най-добрия случай при вземане от първия път ~ 750 лв
* неикономичен с всички "екстри" при вземане от първия път на изпита ~ 850 лв.
* ако курсиста е скъсан на изпит по теория заплаща отново ~50 лв.държавна такса и се явява отново на изпит.
* ако курсиста е взел теорията и е скъсан на практика, заплаща ~50 лв държавна такса,но са задължителни 2 явявания по 2 допълнителни часа кормуване(2 х ~30-40 лв).
* при взет изпит и книжка курсиста доволно полива книжката и се почерпва с приятели,НО не шофира веднага след това,ако е консумирал алкохол.
<УСПЕХ>

snowprincess написа:знаех си, че все някога ще поискаш![]()
<УСПЕХ>
Курсистът в мое лице няма шанс да вземе книжка от първи път..
Курсистът в мое лице, ако вземе изобщо книжка, ще я полива поне три дни
П.П. Курсистът (отново) в мое лице, след като вземе книжка, тепърва ще си купува кола
П.П.П. Благодаря!!
мойта книжка я "удавиха" в дамаджана с вино* при взет изпит и книжка курсиста доволно полива книжката и се почерпва с приятели,НО не шофира веднага след това,ако е консумирал алкохол.
и тряваше да я изпием
а тя голяма дамаджана
хубаво, че не бях ял и се отрязох много бързо:rotfl24:
ма аз не че съм карал много оттогава де
ма ше трява мамака му
до месец-два да си припомня уменията
вече си избрах и марката
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
синът изкара при един в Лозенец и беше доволен. Близо до Милин камък, но му нямам гсм-то на човека и не помня името на школата, но ще го питам моят...4avdar4e написа:Знам, знам, бях се зарекла, че от мен шафиорка няма да стане.. Обаче, все пак, моляяя, дайте некоя свестна фирма, дето да ме научи да различавам педалите за газ и спирачка
айде, стискам палци!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Питай, моля, и благодаря!!ELBI написа: синът изкара при един в Лозенец и беше доволен. Близо до Милин камък, но му нямам гсм-то на човека и не помня името на школата, но ще го питам моят...
П.П. Курсистът (отново) в мое лице, след като вземе книжка, тепърва ще си купува кола
П.П.П. Благодаря!!
и от втория път става, аз на първото кормуване /изпит/ излязох да се бия с един шофьор на автобус на едно задръстване, ама той не слезе от буса, пък мене дападжията ме скъса:shy: в смисъл не от бой, ами не ми призна за взет изпита....ама те с инструктура докато ми мечеха "....не се ядосвай бе, спокойно...." аз не ги чувах щото скърцах със зъби та чак пломби хвърчаха и после като куршум излетях от автомбила почти с капеща пяна от устата. на бой. ама не стана:rotfl24:
п.п.[/quote]аз рядко се ядосвам, иначе съм конструктивен и флегматичен глупчо
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Кент написа: и от втория път става, аз на първото кормуване /изпит/ излязох да се бия с един шофьор на автобус
П.П. И влак
Но не и кола..
Да ти продам моята книжка?
Сериозно, на мен отдавна вече не ми се кара в тая лудница и винаги, когато може да се избегне шофирането го правя. А и много обичам да вървя пеша.
На никой не му пука за правилници, а и стана пренаселено по улиците.
В много случаи вече с кола се стига по-бавно.
Изнервям се.
Сериозно, на мен отдавна вече не ми се кара в тая лудница и винаги, когато може да се избегне шофирането го правя. А и много обичам да вървя пеша.
Изнервям се.
Естинцеesti написа:Да ти продам моята книжка?
Изнервям се.
Аз до днес мислех, че съм вечният пешеходец и ползУвател на таксита
Но имам 3 деца..
То аз, като имам книжка да не мислиш, че знам устройството на автомобила.4avdar4e написа:
Естинце, проблемът при мен е, че аз наистина не мога да карам!! Единствената ми 5-ца от шулето е по Устройство на автомобила
![]()
Аз до днес мислех, че съм вечният пешеходец и ползУвател на таксита![]()
Но имам 3 деца..
На времето моя инструктор казваше: "Шофирането е проста работа за умни хора"
Ти си умна нали?:lol:
Ще стане шОферка от теб и то добра.
Сигурна съм.
Офф, умна съм, майesti написа: То аз, като имам книжка да не мислиш, че знам устройството на автомобила.
На времето моя инструктор казваше: "Шофирането е проста работа за умни хора"
Ти си умна нали?:lol:
Ще стане шОферка от теб и то добра.
Сигурна съм.
Ама едно е сигурно, ще давам мигач всеки път като тръгна да завивам
- Глас в пустиня
Само да вметна - щерката беше най-младата/малка курсистка, а взе изпитите от раз. Листовки с нула и кормуване от първия път. Колата естествено доиде месец след това.4avdar4e написа:
- Piqndurnik
То за вас бус ще трябва4avdar4e написа: Естинце, проблемът при мен е, че аз наистина не мога да карам!! Единствената ми 5-ца от шулето е по Устройство на автомобила
![]()
Аз до днес мислех, че съм вечният пешеходец и ползУвател на таксита![]()
Но имам 3 деца..
Наздраве 
- Dark Angel
е как тогава взе книжкаshshtt написа:ох, болна тема е това с шофирането:(
взех книжка от раз, но не мога да карам
мислех си да взимам уроци от мъжа ми съботно-неделно, но нещо не можем да се организираме
готино е да си независим и да си джиткаш където си искаш
:=+"?%ЩК:= аз взех книжка от 3-ти път, а можех да карам
баси неправдите има по белия свят
-
Дядо Капинчо
Проблемът с женското шофиране не е, че не давате мигач, а че давате ляв за завой надясно и обратно.4avdar4e написа:
Ама едно е сигурно, ще давам мигач всеки път като тръгна да завивам![]()
значи много ме сърби да питам колко навъртяни километри имаш...Капинчо написа:Проблемът с женското шофиране не е, че не давате мигач, а че давате ляв за завой надясно и обратно.4avdar4e написа:
ако и да си по-стар...
-
Дядо Капинчо
Ми не съм ги броил. Карам от 23 години всеки ден в София, първо от Захарната до Младост и после от Борово до Младост. Освен това поне веднъж месечно в страната. Карал съм 25-30 вида коли (повечето служебни). Грубо може би ми се събират към 300-400 хил км. Имам само едно произшествие (да пази Бог) - 69 годишен колега със Запорожец ме удари в събота докато се опитвах да пресека булевард Вълчо Иванов. Дойде от около 150м бавно-бавно и вместо да мине зад мен или да спре, просто се удари в мен. Бях виновен защото той беше с предимство. Това беше на втората година от шофьорлъка ми. Не се имам за супер шофьор. Може би малко над средното. Не обичам високите скорости - по магистрала карам със 120-130, по нормален път - със 100. Веднъж вдигнах 240 на магистралата само да видя какво е (бях сам).doktorka написа:значи много ме сърби да питам колко навъртяни километри имаш...Капинчо написа:Проблемът с женското шофиране не е, че не давате мигач, а че давате ляв за завой надясно и обратно.4avdar4e написа:
ако и да си по-стар...
Това за мигачите естествено е закачка, но в София бих разделил жените шофьори на такива, които карат много добре и безопасно - 5%, кучки с джипове, които не карат добре, но това не им пречи да са супер агресивни - 10% и "нормални" жени шофьори, които карат бавно в лявата лента или още по-добре в средата мижду двете ленти, приготвят се да заемат лентата за завиване и свалят скоростта поне 500м преди завоя, правят колебливи движения наляво-надясно, завиват надясно със силно изнасяне в ляво (като камион) и т.н. Смея да твърдя, че познавам жената шофьор по поведението на автомобила й поне в 90% от случаите. В началото жена ми се учудваше на тази ми "способност" но сега и тя е много добра в разпознаването.
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
Мисля, че малко си завишила цифрата. Не са чак толкова много тези дето си ги изброила. По пътя към / от работа (1.5 - 2 часа дневно) ми се случва да ме подразнят 5-10 човека. Това съвсем не е 90%. Може би щото по България, Левски и Цариградско, така сме се напластили, че няма много място за маневри и само най калпавите си личат.Dark Angel написа:90 % карат зле
имам предвид мъже и жени
направо са си страшни - сбирщйн от току що взели книжка, безмъртни, майстори, тарикати, блеещи, пишещи смс-и,.... ужас
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
- Глас в пустиня
Моята прекрасна третина
кара курсовете в далечната вече 2002-2003 г. Но не беше доволна от зелената вЪлна. Има, мисля, телефона на един страхотен инструктур, дори аз го харесах, а всички знаем за страхотните очи, нали така...
Наистина те учи да караш. Ще я питам за телефона му.
Re: Моята прекрасна третина
Уфф, добре, че при всичкия спам стигнх и до тукRemmivs написа:кара курсовете в далечната вече 2002-2003 г. Но не беше доволна от зелената вЪлна. Има, мисля, телефона на един страхотен инструктур, дори аз го харесах, а всички знаем за страхотните очи, нали така...Наистина те учи да караш. Ще я питам за телефона му.
Благодаря, за мен наистина е важно и сериозно!!
- Глас в пустиня
Re: Моята прекрасна третина
Ами аз ги карах по татово време в едно СБА в Орландовци, но едва ли ще ти свърши работа такова инфо.4avdar4e написа:
Уфф, добре, че при всичкия спам стигнх и до тук
- snowprincess