Джаз и класика

Все същите
Аватар
maggot
BOFH

Джаз и класика

Мнение от maggot »

Снощи бяхме на гости и се заговорихме за музиката, която сме харесвали като по-млади (да не кажа - малки :grin:). Та се присетих за една или няколко плочи, които баща ми беше домъкнал от някъде, а после започна да се върти и по касетофоните - с джазирани класически парчета.
Бетовен, Чайковски... какво ли не, обаче в джаз вариант. Съчетанието между двата стила беше направено гениално - толкова добре преливащо се едно в друго, че тогава прослушах класическа музика само и само да чуя оригинала :lol:
Та сега издирвам въпросния бенд за да си изтегля музиката, ама на - като не се сещам кои бяха... помня, че свиреха с лондонския симфоничен май, но до там.

Някой да има спомен? М? :shy:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Малки, малки. :secret:
:grin:

Ами аз поне не мога да ти помогна. :(
Май каквото съм слушала в началото, все е било в чист вид, доколкото изобщо има чист вид. :-)
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ох, сещам се единствено за Найджъл Кенеди, ама надали ще е той, все пак е 50-на годишен :huhthink:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:
:0ff: Пък аз докато ровичках из нетя попаднах на много места на Овертюра :rotfl24:
И като пуснах търсене намери 3 170 съвпадения :blink:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа:
:0ff: Пък аз докато ровичках из нетя попаднах на много места на Овертюра :rotfl24:
И като пуснах търсене намери 3 170 съвпадения :blink:
Е ти току-що ги направи 3 171, а аз - 3 172. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Re: Джаз и класика

Мнение от Semiramis »

maggot написа:****
:-) я!
аз май се сещам за какво говориш, Маг
(нищо че моят баща имаше тайни касет/к/и на Алис Купър :shy:)
опитах, обарнах, няма откъде да се дръпне ..
ако говорим за едно и също:

http://www.rhapsody.com/dukeellington/threesuites

:-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ако е това, винаги има как и откъде
а ако не е
винаги има кой да разбере
всичко е едно :grin:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

хм...
тъй като всичко е едно
дори това да не е онова
аз бих си го поискала
ако има кой и откъде

ПП
Работите, Сър?
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

maggot написа:Снощи бяхме на гости и се заговорихме за музиката, която сме харесвали като по-млади (да не кажа - малки :grin:). Та се присетих за една или няколко плочи, които баща ми беше домъкнал от някъде, а после започна да се върти и по касетофоните - с джазирани класически парчета.
Бетовен, Чайковски... какво ли не, обаче в джаз вариант. Съчетанието между двата стила беше направено гениално - толкова добре преливащо се едно в друго, че тогава прослушах класическа музика само и само да чуя оригинала :lol:
Та сега издирвам въпросния бенд за да си изтегля музиката, ама на - като не се сещам кои бяха... помня, че свиреха с лондонския симфоничен май, но до там.

имам ги на касета.
ще ги намеря и на диск.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

doktorka написа:
maggot написа:Снощи бяхме на гости и се заговорихме за музиката, която сме харесвали като по-млади (да не кажа - малки :grin:). Та се присетих за една или няколко плочи, които баща ми беше домъкнал от някъде, а после започна да се върти и по касетофоните - с джазирани класически парчета.

имам ги на касета.
ще ги намеря и на диск.
И диска кво?
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Капинчо написа:
doktorka написа:

имам ги на касета.
ще ги намеря и на диск.
И диска кво?
ще и го занес..?
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

doktorka написа:
Капинчо написа:
doktorka написа:

имам ги на касета.
ще ги намеря и на диск.
И диска кво?
ще и го занес..?
А за Капинчо кво? Щото и Капинчо е голям любител на "джазираната" класика, може би поради недостатъчна културна основа за истинската.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[А за Капинчо кво? Щото и Капинчо е голям любител на "джазираната" класика, може би поради недостатъчна културна основа за истинската.[/quote]

Капинчо може ли да пее?
:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

doktorka написа:[А за Капинчо кво? Щото и Капинчо е голям любител на "джазираната" класика, може би поради недостатъчна културна основа за истинската.
Капинчо може ли да пее?
:winkw:[/quote]

Според отец Лаврентий от Троянския манастир, когато бях на 18, съм имал страхотен глас за черковно пеене. По късно го хванаха с някакви други момчета, ако ме разбираш. От тогава не смея да пея.:winkw:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

doktorka написа: имам ги на касета.
ще ги намеря и на диск.
Суънце си ти, какино! :kiss:

И как се казва чудото? Че аз да се скина не мога да се сетя :crying:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Магот, ако откриеш тая галимация, дай я и на бедните духом, а?
Хем ще влезеш в рая, хем и една бира мож да пиеш.
А?

П.П. Тука има едни магнитни ролки от татко. Древното Мамбу(или "о") отиде в боклука и няма къде да ги чуя, но не знам- май имаше нещо такова. Аз Глен Милър помня само. И Луис и Ела.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Капинчо написа: Според отец Лаврентий от Троянския манастир, когато бях на 18, съм имал страхотен глас за черковно пеене. По късно го хванаха с някакви други момчета, ако ме разбираш. От тогава не смея да пея.:winkw:
:lol:
Ти недей така, че и аз като ученичка пях в Бодра Смяна, ама са кат почна да тананикам и Питката и щерката в един глас викат СПРИ! :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:Магот, ако откриеш тая галимация, дай я и на бедните духом, а?
А?
Ъф корст, че ше го шерна, струва си слушането, обещавам! :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Капинчо написа: Според отец Лаврентий от Троянския манастир, когато бях на 18, съм имал страхотен глас за черковно пеене. По късно го хванаха с някакви други момчета, ако ме разбираш. От тогава не смея да пея.:winkw:
Ти недей така, че и аз като ученичка пях в Бодра Смяна, ама са кат почна да тананикам и Питката и щерката в един глас викат СПРИ! :grin:
Ти си огледалния ми образ. Same here!
Огледален, щото женски, нали. Някои неща трябва да се обяснят, за да са ясни
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

maggot написа:
Какво съвпадение - и моите си запушват ушите, пък аз си пея хубаво:shy:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа: Ти си огледалния ми образ. Same here!
Огледален, щото женски, нали. Някои неща трябва да се обяснят, за да са ясни
:rotfl24:
Мани. А имах самочувствието, че мога да пея поне... :lol:

П.П. За тва пък дръпнах "Friday Night in San Francisco" - Paco de Licua, John McLaughlin и Al Di Meola - ако някой го иска да писка - ще го кача нейде
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Green Light написа:Огледален, щото женски, нали. Някои неща трябва да се обяснят, за да са ясни
Мен животът ме е ошлайфал с ъглошлайф.
maggot написа:П.П. За тва пък дръпнах "Friday Night in San Francisco" - Paco de Licua, John McLaughlin и Al Di Meola - ако някой го иска да писка - ще го кача нейде
Има го в Замунда... ъхъм.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Житената Питка написа:
Мен животът ме е ошлайфал с ъглошлайф.
Майната им на ъглошлайфите. Флексофе, брадви и резачки са нищо, е така плесен, прах, нищо не са, само те дразнят. Клишетата са верни.

П.П. Бирите са важни. Аз имам да ти връщам 40 лева. Това са 40 кайзера от фантастико ако са. И остава ресто от 40 стинки. Върху това се концент факинг рирай!

Да не мислеше, че ще забравя?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа: П.П. За тва пък дръпнах "Friday Night in San Francisco" - Paco de Licua, John McLaughlin и Al Di Meola - ако някой го иска да писка - ще го кача нейде
Аз пък им имам няколко Албума на тез... в различни техни комбинации... Ако ги искаш/те?

А във връзка с таз тема... едни невероятни музиканти: MANHATTAN TRANSFER
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа:хм...
тъй като всичко е едно
дори това да не е онова
аз бих си го поискала
ако има кой и откъде

ПП
Работите, Сър?
Ще Ви го намеря, Лейди Семирамис. Давам Ви думата си.

Скъсват ми (и аз допълнително си го доскъсвам по желание) прекрасния задник от бачкане. Всъщност, не знам какво късам(е) вече, щото душА не ми остана. А, да - задник бол. Бих казал в мой стил, копирайки онзи дядка от древността, разбира се, че всичко е един (голям) задник в момента. Поне да беше женски и аз да бях позициониран съответно. Но, уви, не е така, а и едва ли скоро ще го дочакам това превъплъщение...

Обаче ви обичам всички вкупом и по единично (щото всичко е едно купче, нали :cool:) и ми липсвате пак така...
annonymus

Мнение от annonymus »

Марвин написа:
maggot написа: П.П. За тва пък дръпнах "Friday Night in San Francisco" - Paco de Licua, John McLaughlin и Al Di Meola - ако някой го иска да писка - ще го кача нейде
Аз пък им имам няколко Албума на тез... в различни техни комбинации... Ако ги искаш/те?

Ааааа! Кефффф!!!!!
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

maggot написа:
Green Light написа:Магот, ако откриеш тая галимация, дай я и на бедните духом, а?
А?
Ъф корст, че ше го шерна, струва си слушането, обещавам! :-)

:lol: Маг, ти дали можеш още една бира да пиеш? :shy:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Марвин написа:

:-) супер!
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:
Ще Ви го намеря, Лейди Семирамис. Давам Ви думата си.

Скъсват ми (и аз допълнително си го доскъсвам по желание) прекрасния задник от бачкане. Всъщност, не знам какво късам(е) вече, щото душА не ми остана. А, да - задник бол. Бих казал в мой стил, копирайки онзи дядка от древността, разбира се, че всичко е един (голям) задник в момента. Поне да беше женски и аз да бях позициониран съответно. Но, уви, не е така, а и едва ли скоро ще го дочакам това превъплъщение...

Обаче ви обичам всички вкупом и по единично (щото всичко е едно купче, нали :cool:) и ми липсвате пак така...

Сър, липсва ми насладата от неповторимия начин на изразяване. Красота. Еротика. Интелектуален оргазъм. Душевно докосване. Моля забравете скромните ми желания и се погрижете за прекрасния си ... за душата, която несъмнено ви е останала и колкото е възможно побързо намерете време за мен /нас, понеже сме едно/. Защото не ме задоволява говоренето на Капинчо в прав текст :shy::lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Remmivs написа: ... че всичко е един (голям) задник в момента. Поне да беше женски и аз да бях позициониран съответно. ...
А като е твоя, позициониран ли си съответно?:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа:Сър, липсва ми насладата от неповторимия начин на изразяване. Красота. Еротика. Интелектуален оргазъм. Душевно докосване. Моля забравете скромните ми желания и се погрижете за прекрасния си ... за душата, която несъмнено ви е останала и колкото е възможно побързо намерете време за мен /нас, понеже сме едно/. Защото не ме задоволява говоренето на Капинчо в прав текст :shy::lol:
Очаровано страхотен съм, Лейди Семирамис! :cool: Намерен съм в чудо направо! :grin:
Благодаря за думите! ще гледам да се вясвам по малко, когато мога.
А албумът, ще го имате. :rem:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Капинчо написа:
Remmivs написа: ... че всичко е един (голям) задник в момента. Поне да беше женски и аз да бях позициониран съответно. ...
А като е твоя, позициониран ли си съответно?:grin:
Абсолютно! Искаш да се занимаваме с метрономия или ще ми повярваш направо? :blum:
Публикувай отговор