А що, ние все пак сме чернобилски чеда...Remmivs написа:питаш за любовта и искреността налиesti написа:Ама едновременно ли?
не за броя на инструментите
За вторите цигулки
Re: За вторите цигулки
Ами, първо, момичето не го употребява на място.esti написа: Ми лафа е такъв, значи все пак може и да е заблуда, че личните ни отношения наистина са толкова лични. Все се намесват и външни фактори, които образуват оркестър.
И второ, първа и втора цигулка има и при дует цигулки.
И хубаво - външни фактори до трио, хайде квартет, ама чак пък цял оркестър...
Panta rhei...
Виж сега, предполагам, че жената е имала предвид, че никога няма да се хване с женен мъж, защото "никога няма да бъда втора цигулка" - в този смисъл за мъж с жена и любовница/и, приятелки, колежки... наистина може да се говори за оркестър.Мнемозина написа:Ами, първо, момичето не го употребява на място.esti написа: Ми лафа е такъв, значи все пак може и да е заблуда, че личните ни отношения наистина са толкова лични. Все се намесват и външни фактори, които образуват оркестър.
И второ, първа и втора цигулка има и при дует цигулки.
И хубаво - външни фактори до трио, хайде квартет, ама чак пък цял оркестър...
И то с различна важност и роля на инструментите - едно е с жена му, друго с любовницата, трето с колежката...
Девойката иска да е първа дама и това е.
Нещо, като Джоу храна не дели!
Всъщност мен изобщо не ме интересува въпросната, просто мисълта ми излетя в разни посоки, дори и в спомени - била съм и първа и втора цигулка и знам усещането.
Както и да е, темата ми беше интересна само за момента, когато я пуснах - вече не ми е.
Обожавам си способността бързо да губя интерес.
Това е талант свише!
Ести, крайно време е да учредиш курс и да вземаш таксиesti написа: Както и да е, темата ми беше интересна само за момента, когато я пуснах - вече не ми е.
Това е талант свише!
Ми хубаво.esti написа: Както и да е, темата ми беше интересна само за момента, когато я пуснах - вече не ми е.
Това е талант свише!
Може ли да седна в публиката?
Panta rhei...
едновременно не може. Но ... може на един инструмент ... и ако е талантлив и му се отдава - след известно време - и на друг.esti написа:Ама едновременно ли?ELBI написа: Е - става още по-сложно, когато човек свири с любов и искрено на няколко инструмента
Зависи си от човека, таланта и какво му идва
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
аз за това казвам най-добре диригент!ELBI написа:едновременно не може. Но ... може на един инструмент ... и ако е талантлив и му се отдава - след известно време - и на друг.esti написа:Ама едновременно ли?ELBI написа: Е - става още по-сложно, когато човек свири с любов и искрено на няколко инструмента
Зависи си от човека, таланта и какво му идва
не съм ли права сега?
Едно от условията е да си толкова мързелив, че да предпочиташ да си държиш мозъка айляк.4avdar4e написа:Ести, крайно време е да учредиш курс и да вземаш таксиesti написа: Както и да е, темата ми беше интересна само за момента, когато я пуснах - вече не ми е.
Това е талант свише!
Ти имаш ли интерес към моите курсове......или вече го изгуби?
Аз загубих интерес само откъм писане - за четене не съм споменавала.Мнемозина написа:Ми хубаво.esti написа: Както и да е, темата ми беше интересна само за момента, когато я пуснах - вече не ми е.
Това е талант свише!
Може ли да седна в публиката?
Пише, пиши...
Може и седнала.
абе то като се утвърдиш като добър диригент..те сами идват...esti написа:Уфф, то и аз диригентствам.....ама голям зор е да се намерят кадърни изпълнители, сестроооо!doktorka написа:
аз за това казвам най-добре диригент!
не съм ли права сега?
чунким не знаеш от личен опит...
само дето по принцип с малко талантите...
-
Дядо Капинчо
Как, аджеба, се утвърждаваш като добър диригент без оркестранти, та после да дойдат сами?:roll:doktorka написа:абе то като се утвърдиш като добър диригент..те сами идват...esti написа:Уфф, то и аз диригентствам.....ама голям зор е да се намерят кадърни изпълнители, сестроооо!doktorka написа:
не съм ли права сега?
всичко е въпрос на П.Р. ( както сега е модерно да се казва)...Капинчо написа:Как, аджеба, се утвърждаваш като добър диригент без оркестранти, та после да дойдат сами?:roll:doktorka написа:абе то като се утвърдиш като добър диригент..те сами идват...esti написа:Уфф, то и аз диригентствам.....ама голям зор е да се намерят кадърни изпълнители, сестроооо!doktorka написа:
не съм ли права сега?
-
Дядо Капинчо
Нещо ато ПР-а на Азис?doktorka написа:всичко е въпрос на П.Р. ( както сега е модерно да се казва)...Капинчо написа:Как, аджеба, се утвърждаваш като добър диригент без оркестранти, та после да дойдат сами?:roll:doktorka написа:абе то като се утвърдиш като добър диригент..те сами идват...esti написа:Уфф, то и аз диригентствам.....ама голям зор е да се намерят кадърни изпълнители, сестроооо!doktorka написа:
не съм ли права сега?
-
Дядо Капинчо
и от мен
калсика
I look at you all see the love there that's sleeping
While my guitar gently weeps.
I look at the floor and I see it needs sweeping
Still my guitar gently weeps.
I don't know why nobody told you
How to unfold your love,
I don't know how someone controlled you
They bought and sold you.
I look at the world and I notice it's turning
With every mistake we must surely be learning,
I don't know how you were diverted
You were perverted too.
I don't know how you were inverted
No one alerted you.
I look at you all see the love there that's sleeping,
I then look at you all,
Последно промяна от doktorka на 24.05.08, 21:59, променено общо 1 път.
-
Дядо Капинчо
Разбрах, че имаш предвид началото, но ми трябва малко време (което сега нямам), за да знам със сигурност дали нямам някакви забележки към него. Нещо ме бодна, но не знам какво....Remmivs написа: Интересна аналогия, всъщност аз имах предвид самото начало на песента.
Всичко е едно!
Те са си велики, спор няма.
Послед ще видя, дали има нещо или ми се е сторило.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Не е въпроса кво им е на вторите. Те имат да свирят почти наравно с първите. Въпросът е какво им е на виолите. В някои оркестри ги слагат на мястото на челите, т.е. отдясно на диригента, най-близо до публиката, а не по средата на щрайха. Това за да може като не се чуват, поне да се виждат. А да им е лошо, де:rotfl24:esti написа:Защо всички се натискат да са първа цигулка?
Какво им е на вторите - и те са ценни, не може без тях...
Това място в оркестъра от комплексите на цигуларите ли е станало толкова нежелано, или публиката е виновна, че не ги аплодира според заслугите им и те, затова все към столчето на първата гледат....
Чета преди малко пак едно изказване "аз никога няма да приема да съм втора цигулка" и не знам, защо ама се издразних.
Всеки си мисли, че му се полага мястото на първа цигулка, що така?
Дори и аз така си мисля, мамка му!
Или поне ако съм втора си искам аплодисментите, като за първа.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Бе не разбрах фабулата съвсем... ма на 2-ра цигулка може да се свири също виртуозно, стига да го искаш. Кат не искаш...и на 1-ва е тегаво. /извади "свириш" от контекста на 3о4о терминологията щото ще стане дума за пиене и празни бирени бутилки
/
И никак не ме учудва, че е писано от жена. Ще цитирам бивщия ни сисадмин, който казваше: "Жените са паразити! Да си видял дърво на което има лепнат паразит и на същото дърво втори такъв паразит?"

НАМА. Не се допуска... Ма па ние мъжете сме по-ларж.. /не кат на майка ти майка и
/:

И никак не ме учудва, че е писано от жена. Ще цитирам бивщия ни сисадмин, който казваше: "Жените са паразити! Да си видял дърво на което има лепнат паразит и на същото дърво втори такъв паразит?"
НАМА. Не се допуска... Ма па ние мъжете сме по-ларж.. /не кат на майка ти майка и
Уффф, айде да не обменяме опит в паразитологията, щото ще стане една....МЪЖжжж написа:Бе не разбрах фабулата съвсем... ма на 2-ра цигулка може да се свири също виртуозно, стига да го искаш. Кат не искаш...и на 1-ва е тегаво. /извади "свириш" от контекста на 3о4о терминологията щото ще стане дума за пиене и празни бирени бутилки/
И никак не ме учудва, че е писано от жена. Ще цитирам бивщия ни сисадмин, който казваше: "Жените са паразити! Да си видял дърво на което има лепнат паразит и на същото дърво втори такъв паразит?"![]()
НАМА. Не се допуска... Ма па ние мъжете сме по-ларж.. /не кат на майка ти майка и/:
![]()
И ние (жените) имаме, какво да кажем и повярвай ми "мъж-ларж" ще бъде споменато много назад в списъка и то само от любезност.
Така, разбрах кое ме боде.esti написа:Разбрах, че имаш предвид началото, но ми трябва малко време (което сега нямам), за да знам със сигурност дали нямам някакви забележки към него. Нещо ме бодна, но не знам какво....Remmivs написа: Интересна аналогия, всъщност аз имах предвид самото начало на песента.
Всичко е едно!
Те са си велики, спор няма.
Послед ще видя, дали има нещо или ми се е сторило.
Значи това в началото е вярно само ако е отнесено към конкретен човек или група хора.
Иначе не е вярно.
Ако хората не можеха да ни докосват струните и да свирят на нас, щяхме да сме мъртви и бездушни.
Ако няма музика, то е защото ни липсват струни, а не защото никой не може да свири на нас.
doktorka написа:
аз опредлено предпочитам да съм диригент...
никви цигулки...
и аз харесвам тази позиция
дава поле за зачитане на свободната воля на другите, някакси
Много сте изписалиdoktorka написа:ся сериозно...esti написа:Защо всички се натискат да са първа цигулка?
Какво им е на вторите - и те са ценни, не може без тях...
Това място в оркестъра от комплексите на цигуларите ли е станало толкова нежелано, или публиката е виновна, че не ги аплодира според заслугите им и те, затова все към столчето на първата гледат....
Чета преди малко пак едно изказване "аз никога няма да приема да съм втора цигулка" и не знам, защо ама се издразних.
Всеки си мисли, че му се полага мястото на първа цигулка, що така?
Дори и аз така си мисля, мамка му!
Или поне ако съм втора си искам аплодисментите, като за първа.
след като има друга кандидатка за първа цигулка...значи приема че има друга,по-добра от нея..и това я дразни...
както всяка жена...
и мъж...
и да съм имала да кажа нещо сте го казали, не че го изчетох цялото
втората цигулка е като вторя категория, това дразни.
също
втората се съобразява не само с диригента, но и с първата,
пък на тая, първата, да ме прощават, ама не съм и длъжна
от къде на къде
като във вица на Латрево. аман.
-
Дядо Капинчо
Я да ви питам вас учЕните. Като има втора цигулка, има ли втора флейта?Semiramis написа:
Зависи от състава.Капинчо написа:Я да ви питам вас учЕните. Като има втора цигулка, има ли втора флейта?Semiramis написа:
Както и при цигулките.
Ама ти май не питаш за това.
Panta rhei...
Капинчо написа:Я да ви питам вас учЕните. Като има втора цигулка, има ли втора флейта?Semiramis написа:
ндам, има
за две флейти и оркестър
за без оркестър - двойно
за фагот вместо флейта ...
и по-големи неща ...