Къде е границата?!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Къде е границата?!

Мнение от Глас в пустиня »

Къде е границата между лъжата, спекулацията и реалността?
Отново за АЕЦ Белене, но погледнато от друг ъгъл.

www.dnesplus.bg/Business.aspx?f=102&d=224791

Нямам предства другаде как е, но тук(в Бг) се твърди, че плащаме едни от най-солените сметки за ток - защо ли!

От 90-та година гледам как всеки се опитва да гушне паричките с оправдания, че прави нещо на ползу роду, а всъшност излиза, че не го еня кой в крайна сметка ще плаща масрафа.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

то да беше само от 90
това е мафия
вервай ми
но атомите са неизбежни помоему
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа: но атомите са неизбежни помоему
Това и на децата вече е ясно. Въпросът не е, дали-или, а къде и колко. Все още си мисля, че можеше цялата галимация да стане в Козлодуй с много по-малко разходи и проблеми. Но нейсе, времето ще покаже, а грешновзетите управленски решения по дифолт ги плащаме ние - безплатен обяд за съжаление няма, а даденото брашно в заем тъпкано се връща.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

съгласен съм с теб, друже
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

БоЕВ написа:
Remmivs написа: но атомите са неизбежни помоему
Това и на децата вече е ясно. Въпросът не е, дали-или, а къде и колко. Все още си мисля, че можеше цялата галимация да стане в Козлодуй с много по-малко разходи и проблеми. Но нейсе, времето ще покаже, а грешновзетите управленски решения по дифолт ги плащаме ние - безплатен обяд за съжаление няма, а даденото брашно в заем тъпкано се връща.
Дали в Козлодуй или Белене - от гледна точка на земетръса е все тая. Пък и почвата навсякъде из тоя край е льос - като го намокриш или претовариш, пропада. Мамата си е....ло.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:Все още си мисля, че можеше цялата галимация да стане в Козлодуй с много по-малко разходи и проблеми.
:good:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

От всичко, случило се откак се помня до момента,
правя извода, че целта е да се взимат комисиони и подкупи от разни сделки, а не да се търсят някакви ефективни решения. Така че, важното е оборот да става, а бедните .... (знаете как е):grin::twisted:
Аватар
Глас в пустиня

Пенчо Заека написа:
Дали в Козлодуй или Белене - от гледна точка на земетръса е все тая. Пък и почвата навсякъде из тоя край е льос - като го намокриш или претовариш, пропада. Мамата си е....ло.
Това с безопасността вече е шлагер. Нали уж техниката и технологията напреднаха вече.
Интересно ми стана твърдението за скъпоструващата инвестиция и възвръщаемостта. Все пак всеки читав инвеститор гледа да си възвърне вложението, че и отгоре. Чесно казано тая статия ми се видя като капка разум в цялата еуфория около "необходимостта" на АЕЦ-а.
Ако в Козлодуй бяха монтирали един или два нови блока, предполагам, по-тънко щеше да излезе. Но...!
Аватар
Глас в пустиня

Амаранта написа: Така че, важното е оборот да става, а бедните .... (знаете как е):grin::twisted:
Да ядат пасти!:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мина се немина и хоп...ново двойсе. Тоя път от официалните лица. Абе има нещо гнило вцялата далав...ъ-ъ-ъ...работа.

banks.dir.bg/2008/05/29/news3050355.html
Стойността на строителството на АЕЦ “Белене” може да се повиши с 20%, което е около 800 млн. евро.
........
Министър Димитров също отхвърли прогнозата на експерта от Института за изследване на риска към Виенския университет Георги Касчиев, че проектът ще се оскъпи с над 5 млрд. евро. "Надявам се, че Касчиев не разчита само на образованието си, защото това, което твърди, не отговаря на истината.
..........

От НЕК обаче неофициално признаха, че в цената на договора с руската фирма не са включени разходите за първо зареждане на реакторите с ядрено гориво и изграждането на допълнителната инфраструктура на площадката в Белене - електропроводи, подстанции и др., за които съобщи Касчиев. Представители на електрическата компания обаче твърдят, че разходите по зареждането ще са двойно по-малко от обявените 400 млн. евро от експерта.
.....

Значи - оскъпяване ще има, ама няма да е толкова много. Не са правени разчети за инфраструктура и зареждане, но разходите ще са "двойно по-малки".... Баси да се чуди човек да се смее ли или да плаче!
Публикувай отговор