В училището на дъщеря ми се организира посещение на дискотека послучай Коледните празници.
Задръстена ли съм, че ме е спохождат такива мисли?
Хич не си задръстена! И мене треска ме тресе от страх всеки път, като се замисля по проблема с наркотиците. Няма предпазване, егати! Подли, мръсни, гадове!!!опърничава написа:ми е любопитно да разбера какво мислят връстниците ми по въпроса, пускам тази тема.
В училището на дъщеря ми се организира посещение на дискотека послучай Коледните празници.Децата са на възраст 9-10 год. Искам детето ми да се забавлява, но не искам то да бъде водено на дискотека. Би могло празнеството да се проведе в сладкарница или пицария. Може да се покани артист / има такива оферти/, който да направи програма с викторини, игри, състезания, да има музика и танци. Питам се само мен ли смущава това, че деца от ІІІ - ІV кл. се се водят на дискотека и то от училището, в което учат. Само преди няколко седмици бях на родителска среща. На нея беше поканен лектор, който говори за наркотиците и щедрото им и улеснено предлагане точно в дискотеките, за това, че възрастта на употребяващите наркотици намалява. Същото това училище ще си води децата там.
Естествено е да се притесняваш от такива неща.опърничава написа:ми е любопитно да разбера какво мислят връстниците ми по въпроса, пускам тази тема.
В училището на дъщеря ми се организира посещение на дискотека послучай Коледните празници.Децата са на възраст 9-10 год. Искам детето ми да се забавлява, но не искам то да бъде водено на дискотека. Би могло празнеството да се проведе в сладкарница или пицария. Може да се покани артист / има такива оферти/, който да направи програма с викторини, игри, състезания, да има музика и танци. Питам се само мен ли смущава това, че деца от ІІІ - ІV кл. се се водят на дискотека и то от училището, в което учат. Само преди няколко седмици бях на родителска среща. На нея беше поканен лектор, който говори за наркотиците и щедрото им и улеснено предлагане точно в дискотеките, за това, че възрастта на употребяващите наркотици намалява. Същото това училище ще си води децата там.
забелезАхме ние рап-уклона на младежа4avdar4e написа:Нашият големия сме го пускали на детска рап-дискотека с другарчета от квартала на тази възраст - без възрастни, без учители... Ние си го знаем, че е разумно дете.
При нас пък напоследък е мода да се празнува рожден ден и други празници я в боулинг, я в дискотека.
Няма страшно, сите даскали сигурно ще са там, има охрана. Пък и няма да е нощеска, я!
Мисля, че се плашиш излишно. А със сигурност дечките ще са доволни - танци-манци, закачки, сандвичи...
Дискотеката като идея не е лошо. Представата която са си извоювали наистина е трагична, но .... по този въпрос може да пишем и до утре сутрин...опърничава написа:ми е любопитно да разбера какво мислят връстниците ми по въпроса, пускам тази тема.
има го това4avdar4e написа:Една позната разправяше, като вземаше преди щерка си от у-ще (127, на Парчевич), че вече дилърите в двора ги познавала едва ли не поименно...Dark написа: ПП / най-съм наясно за София, в района на Центъра, Иван Вазов, около 22-ро училище, Търговската гимназия, около НДК, Раковски.....
Да, но повече ме е страх от "модното". Така се пропушва, примерно: Когато най- готиното маце пуши, когато пича, комуто искаш да си приятел отива да "дръпне един фас" в градинката, непеодолимо искаш да си с тях. Дилърите на наркотици, предполагам използват такива хватки. Докато си на гребена на купона(и хормона) в дискотеката взимаш това което ти предлагат. "Какво като можело нещо да ми стане?! Аз съм безсмъртен!"... От това ме е страх ужасно.Dark написа:наркотици могат да се купят свободно по софийските улици - може да се купи всичко. ама всичко.
достатъчно е да питаш младежите, за да те залеят с инфо.
преди няколко години младежите /вече завършили или пред завършване на ср.образование/ ми проведоха кратък курс . Курс не как да взимам, а какво да гледам, за какво да внимавам и т.н.
Болшинството имат съвсем отрицателно мнение за наркотиците като цяло
ПП / най-съм наясно за София, в района на Центъра, Иван Вазов, около 22-ро училище, Търговската гимназия, около НДК, Раковски.....
Грийни, това изобщо не е задължително да стане в дискотека (а и там уж контролират, нали знаеш как мирише треволяка).Green Light написа: Да, но повече ме е страх от "модното". Така се пропушва, примерно: Когато най- готиното маце пуши, когато пича, комуто искаш да си приятел отива да "дръпне един фас" в градинката, непеодолимо искаш да си с тях. Дилърите на наркотици, предполагам използват такива хватки. Докато си на гребена на купона(и хормона) в дискотеката взимаш това което ти предлагат. "Какво като можело нещо да ми стане?! Аз съм безсмъртен!"... От това ме е страх ужасно.
Помислих си, че като са много децата, няма къде другаде да ги заведат, освен на дискотека и че вероятно заведението ще е ангажирано само за тях. Също и за забранения плод се сетих, както и за това, че е важно да трупаш лични впечатления, т.е. да отидиш и да видиш какво е дискотека, моята досега не е ходила.Remmivs написа:Не си задръстена. А ако училището е наело цялата дискотека, какъвто е случая предполагам, няма да има външни и така няма да има възможност да продават. Може даже да разрешат и родители да присъстват (ако искат). Аз съм бил на рождени дни на деца правени в дискотека - харесва им на дечките. А иначе може да стане малко като със забранения плод. Я да видим що толкова ни пази мама от тези дискотеки и да отидат на самотек.
Така е, не е нужно да ходиш на дискотека, за да се сдобиеш с наркотик.Dark написа: .......
наркотици могат да се купят свободно по софийските улици - може да се купи всичко. ама всичко.
......
И мен.Green Light написа:
Да, но повече ме е страх от "модното". Така се пропушва, примерно: Когато най- готиното маце пуши, когато пича, комуто искаш да си приятел отива да "дръпне един фас" в градинката, непеодолимо искаш да си с тях. Дилърите на наркотици, предполагам използват такива хватки. Докато си на гребена на купона(и хормона) в дискотеката взимаш това което ти предлагат. "Какво като можело нещо да ми стане?! Аз съм безсмъртен!"... От това ме е страх ужасно.
ами ще се страхуваме - възпитаваме, обясняваме, разказваме, даваме примери, образоваме се самите ние и пак няма гаранцияGreen Light написа: Да, но повече ме е страх от "модното". Така се пропушва, примерно: Когато най- готиното маце пуши, когато пича, комуто искаш да си приятел отива да "дръпне един фас" в градинката, непеодолимо искаш да си с тях. Дилърите на наркотици, предполагам използват такива хватки. Докато си на гребена на купона(и хормона) в дискотеката взимаш това което ти предлагат. "Какво като можело нещо да ми стане?! Аз съм безсмъртен!"... От това ме е страх ужасно.
По принцип, който иска намира начин.... В тази ситуация това важи с пълна сила за съжаление4avdar4e написа:Грийни, това изобщо не е задължително да стане в дискотека (а и там уж контролират, нали знаеш как мирише треволяка).Green Light написа: Да, но повече ме е страх от "модното". Така се пропушва, примерно: Когато най- готиното маце пуши, когато пича, комуто искаш да си приятел отива да "дръпне един фас" в градинката, непеодолимо искаш да си с тях. Дилърите на наркотици, предполагам използват такива хватки. Докато си на гребена на купона(и хормона) в дискотеката взимаш това което ти предлагат. "Какво като можело нещо да ми стане?! Аз съм безсмъртен!"... От това ме е страх ужасно.
Цяло лято ги гледам напушените пубери около НДК... Съвсем посред бял ден, в парка. Отскоро почнаха хайки, ама....