Почти 100 години от загадката на
Почти 100 години от загадката на
Тунгутск.
На 30 Юни ще станат точно 100.
Езерото Чеко в Сибир се счита като вероятния кратер на явлението в Тунгутск през 1908 г. В публикация на Лука Гасперини, Енрико Бонати и Джузепе Лонго (екип от учени от Болоня) има купища нови факти и детайли относно този предполагаем кратер. Екипът е посетил езерото Чеко заедно с техния катамаран и са направили радарни карти на това, което е под дъното, странични сонарни изображения, въздушни снимки и са събрали материали от самото езеро. ИНтересното е, че те също са открили и един обект под седимента, който може би част от тялото ударило Земята. В статията им има много подробности, включително и снимков материал, сонарни изображения, тримерен модел на езерото, морфобатиметрична (дълбочинна) карта. Интересно е да се прочете, защото момчетата наистина са добри. Планират да се върнат отново това лято и да сондират кората ако времето позволи, което ще отговори на въпроса какво представлява тунгутската загадка веднъж и завинаги.
Езерото Чеко в Сибир се счита като вероятния кратер на явлението в Тунгутск през 1908 г. В публикация на Лука Гасперини, Енрико Бонати и Джузепе Лонго (екип от учени от Болоня) има купища нови факти и детайли относно този предполагаем кратер. Екипът е посетил езерото Чеко заедно с техния катамаран и са направили радарни карти на това, което е под дъното, странични сонарни изображения, въздушни снимки и са събрали материали от самото езеро. ИНтересното е, че те също са открили и един обект под седимента, който може би част от тялото ударило Земята. В статията им има много подробности, включително и снимков материал, сонарни изображения, тримерен модел на езерото, морфобатиметрична (дълбочинна) карта. Интересно е да се прочете, защото момчетата наистина са добри. Планират да се върнат отново това лято и да сондират кората ако времето позволи, което ще отговори на въпроса какво представлява тунгутската загадка веднъж и завинаги.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Напоследък общувам често с елементи тик ..от шоуто на Слави Шишо Бакшишо ли беше оня...frisky lioness написа:Като се преместят полюсите всичко ще излезе наяве:-)
Мдаааам
Днеска си тук-утре гушнеш букета..
таксиджии философи, имам предвид
та един ми каза /до къде се докарах, Господи/
и като се обърнат полюсите щяла да се премести под Андите
ти да си чула нещо...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Re: Почти 100 години от загадката на
Remmivs написа:Тунгутск.
Езерото Чеко в Сибир се счита като вероятния кратер на явлението в Тунгутск през 1908 г.
Обърках се нещо. Първо хвърлих око по диагонал. После по раздели прочетох. В обратен ред, някои. За ориентир така... И сега изпаднах в много глупаво положение.../щото съм разсеяна и имам работа, най-вече/... Два пъти четох увода и нещо пропускам. Мисля че и трети път ако го чета пак няма да разбера.
Рем, исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!
Другото иначе беше интересно.. едно зрънце ми трябва и ще сглобя картинката.
Лили Иванова. Ама едва ли ще говори с теб...Semiramis написа:исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!:lol: хелп..
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Съмнявам се - тя, тогава е била буен тинейджър и едва ли е обърнала внимание на някакъв си метеорит.[unknown] написа:Лили Иванова. Ама едва ли ще говори с теб...Semiramis написа:исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!:lol: хелп..
- Глас в пустиня
Смееш се ти, ама никак не е смешно - знаеш ли кво гадно става, когато душата или сърцето вземат да си сменят местата.Semiramis написа:Напоследък общувам често с елементи тик ..от шоуто на Слави Шишо Бакшишо ли беше оня...frisky lioness написа:Като се преместят полюсите всичко ще излезе наяве:-)
Мдаааам
та един ми каза /до къде се докарах, Господи/че сърцето на Земята ...душата май..
:blink: била под Хималаите сега
ти да си чула нещо...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
За сърцето/душата не знамSemiramis написа:Напоследък общувам често с елементи тик ..от шоуто на Слави Шишо Бакшишо ли беше оня...frisky lioness написа:Като се преместят полюсите всичко ще излезе наяве:-)
Мдаааам
та един ми каза /до къде се докарах, Господи/че сърцето на Земята ...душата май..
:blink: била под Хималаите сега
ти да си чула нещо...
Чела съм за полюсите и за центъра
освен това се забавя въртенето
Да не влезе в сила оня лаФ
"Спрете Земята. Искам да сляза"
До преди малко четох за това как да се енергизираме, да получим желаните неща (от вселената) и такива ...стари неща, дето ти си ги знаеш:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
О. докторе, как си?[unknown] написа:Лили Иванова. Ама едва ли ще говори с теб...Semiramis написа:исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!:lol: хелп..
Де се губиш, я кажи?:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Тук съм. Чета. Не ми се пише, че съм малко потънал.frisky lioness написа:
О. докторе, как си?
Де се губиш, я кажи?:winkw:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
В какво?[unknown] написа:че съм малко потънал.

Хе-хе... В сметана и ягоди.frisky lioness написа:
В какво?

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чудничко[unknown] написа:Хе-хе... В сметана и ягоди.frisky lioness написа:
В какво?
Теб няма какво да те мисля значи:winkw:
Ния знае ли?:blum::winkw:

- Green Light
Гледай сега как ще го обърнат тунгуския метеорит на секс. Тва са абсолютно ненормални хора. Слънце им покажеш - пролет , хормони секс. Драма, разбираш ли, някаква, малко бил секса. Земетресение стане - като както се тресе матрака, разбираш ли, ще кажат. Политика, депутати, петролни кризи и икономика, екология, природа, планети, вселена- всичко все на циц гърди им прилича и на такива работи.
Добре, че не съм като, тях. Како Сийке.
- Green Light
Сисадмините да не се обаждат, егати, тва, вижда ли се, бе?! Аз тия сайтове не ги гледам! Не съм аз. Тва колегата беше седнал тука преди малко и той. Ще му скъсам ушите! Извратен гад! Аз пиша оферта, работя, а тойmaggot написа:Ъъъъъ... таковатаGreen Light написа: Добре, че не съм като, тях. Како Сийке.
Green Light написа:Сисадмините да не се обаждат, егати, тва, вижда ли се, бе?! Аз тия сайтове не ги гледам! Не съм аз. Тва колегата беше седнал тука преди малко и той. Ще му скъсам ушите! Извратен гад! Аз пиша оферта, работя, а тойmaggot написа:Ъъъъъ... таковатаGreen Light написа: Добре, че не съм като, тях. Како Сийке.
На теб трябва да ти се наложи възпрещение и ограничение за пускане на постове за единица време.
Ми чакай малко да се насмея на едното, пък после пускай друго!
Хич никаква милост нямаш!
Panta rhei...
Кое не разбра, чедо? Оловото 210 или 137-я цезий?Semiramis написа:
Обърках се нещо. Първо хвърлих око по диагонал. После по раздели прочетох. В обратен ред, някои. За ориентир така... И сега изпаднах в много глупаво положение.../щото съм разсеяна и имам работа, най-вече/... Два пъти четох увода и нещо пропускам. Мисля че и трети път ако го чета пак няма да разбера.
Рем, исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!:lol: хелп.. В смисъл... датиране на такъв "млад" обект, че и спорове... не ми звучи.
Другото иначе беше интересно.. едно зрънце ми трябва и ще сглобя картинката.
Помнят. Имало е огън в небето и гръм оглушителен. Там никой не е ходил преди да е настъпило ТС (тунгуското събитие). После са отишли ама езерото е било вече там. Вероятно.
Е, чакай сега - нали сме българи?!?[unknown] написа:Хе-хе... В сметана и ягоди.
ми нал казват че най вероятно е метеорит ,който преди до докосне земята сее взривил...Remmivs написа:Кое не разбра, чедо? Оловото 210 или 137-я цезий?Semiramis написа:
Рем, исках да питам... някой не помни ли какво е станало преди 100 г?!:lol: хелп.. В смисъл... датиране на такъв "млад" обект, че и спорове... не ми звучи.
Другото иначе беше интересно.. едно зрънце ми трябва и ще сглобя картинката.Или ламинацията на седимента?
Помнят. Имало е огън в небето и гръм оглушителен. Там никой не е ходил преди да е настъпило ТС (тунгуското събитие). После са отишли ама езерото е било вече там. Вероятно.
с това обясняват полегналите дървета и гърма и радиуса на поражение и пр
или пак съм забравила?
Много неща казват (теории разни и безобразни), включително и това. Че бил леден метеорит и затова не останало нищо, че се взривил на пара и прочее. Оубаче нищо не е доказано все още. А може да е имало няколко взрива, включително и парен и да бутне дърветата, а това, което е било камън да се е забило в земята. Бе мистерия е още. Що мислиш се забавляват* италианските момчета и трошат научни пари? Ако беше ясно, щяха да са другаде.doktorka написа:ми нал казват че най вероятно е метеорит ,който преди до докосне земята сее взривил...
с това обясняват полегналите дървета и гърма и радиуса на поражение и пр
или пак съм забравила?
________
* Всъщност е тъкмо наопаки. В Сибир съм чувал, че два комара ти вдигат чаршафа, а третия така де... добре че са комарки...
Remmivs написа:Кое не разбра, чедо? Оловото 210 или 137-я цезий?Semiramis написа:
Другото иначе беше интересно.. едно зрънце ми трябва и ще сглобя картинката.Или ламинацията на седимента?
само ти и Лилито ги знаете подробностите
е тва питах
как па не са ходили да видят имало ли е дупка без вода или нямало
нещо ме занасяш, ама няма и да питам как реката баш натам потекла..
и..мерси все пак...
Green Light написа:Гледай сега как ще го обърнат тунгуския метеорит на секс. Тва са абсолютно ненормални хора. Слънце им покажеш - пролет , хормони секс. Драма, разбираш ли, някаква, малко бил секса. Земетресение стане - като както се тресе матрака, разбираш ли, ще кажат. Политика, депутати, петролни кризи и икономика, екология, природа, планети, вселена- всичко все на циц гърди им прилича и на такива работи.
и е валидно не само за пишещите
и воайорите го обръщат на сметана
Простете, не беше присмех, а опит за шега.Semiramis написа:що се смееш на по-младите ти, м?
само ти и Лилито ги знаете подробностите
е тва питах
как па не са ходили да видят имало ли е дупка без вода или нямало
нещо ме занасяш, ама няма и да питам как реката баш натам потекла..
и..мерси все пак...
Трудно се ходи в Сибир сега, тогава е било още по трудно.
А реката като се образува падина и някак си натам протича. Гравитационно е май.
Remmivs написа:Е, чакай сега - нали сме българи?!?[unknown] написа:Хе-хе... В сметана и ягоди.![]()
Не исках да стресирам Вера, че е чувствителна душица.

Пич, аз пия бира, не ми се е случвало отдавна, а не съм ял и май се напих с една бира. Сори. Ама сериозно ли е?:([unknown] написа:
Не исках да стресирам Вера, че е чувствителна душица.Иначе съм потънал в.... кво?..
То е ясно- в л****та.
Кво да кажа, ся...Remmivs написа:Ама сериозно ли е?:(
Махам с ръчички и крачета- мъча се да плувам демек...

uf iskah da kazha mozhem li da ti pomegnem[unknown] написа:Кво да кажа, ся...
Махам с ръчички и крачета- мъча се да плувам демек.... Повърхноста е близо, водата прозира и се вижда светлина...
egatimu kude e keyboard tool-a na tva xfce
stiskam ti palci, druzhe
a ako mozhem - prosto svirni
Благодаря ти!Remmivs написа:
Ще се справя, не ме мисли.
Мамка му...
П.П.
Днес много се смях:
Кой е основал новата Българска Държава?
Коя голяма река е граница на България?

аз пък те мисля, знаеш ли колко вечери те дебна да се появиш...[unknown] написа:Благодаря ти!Remmivs написа:
Ще се справя, не ме мисли.Просто се хвърлих в дълбокото, пък то наистина се оказа... дълбоко.
Мамка му...
стискам палци да изплуваш, сигурна съм, че ще!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
latrevw написа:

- Глас в пустиня
Щастливец! Цамбуркаш се - а?! А, представяш ли си к`во гадно щеше да бъде, ако някой се изока зад гърба ти - плувай, плувай, не е риба.[unknown] написа: Махам с ръчички и крачета- мъча се да плувам демек.... Повърхноста е близо, водата прозира и се вижда светлина...
- Dark Angel
ще станеш майстор на спорта[unknown] написа: Благодаря ти!
Ще се справя, не ме мисли.Просто се хвърлих в дълбокото, пък то наистина се оказа... дълбоко.
Мамка му...
П.П.
Днес много се смях:
Кой е основал новата Българска Държава?
Коя голяма река е граница на България?
![]()
![]()
айде, дерзай
на плитко не е интересно
ще видиш, после ще те фаща скука
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пак ли?[unknown] написа: Просто се хвърлих в дълбокото, пък то наистина се оказа... дълбоко.
Мамка му...![]()
Нещо да помогна?
Да дойда да ми изчегъртиш нЕкой зъб, ба барем ти мине:blum::winkw:
Ще се справиш знам:winkw:
Да не си открил клиника:winkw::blum:
Б@си и фабриканта стана

- Dark Angel