Green Light написа:
Слушам те и то много внимателно. Според мен ти си ми събрат по срамежливост, защото на себе си не мога да бъда критик, но на друг мога. И ти, Боев ми харесва как пишеш. Пиши, де. Може да не се скъпя на комплименти в този форум, но честна дума говоря искрено. Ако ме познаваше наяве щеше да знаеш че е така.
По съвета ти - много дълбоко ще помисля.
О, това че съм натракал едно две неща набързо тук в клуба не значи че писането ме влече и ми се отдава!
Грийн, друже, сега се опитвам да осмисля прочетеното снощи. Интересно, че споменът е не за един, а за няколко разказа - игра на бридж и раздумка; заспиващо дете и копнежа по една прегръдка с татко; училище - борба за лидерство в групата и принадлужност към определен кръг; секс-изневяра-разюзданост...Губи ми се връзката между тях, а в същото време това е и шаблона с който се обясняват всички негативни явления у подрастващите, и точно той(шаблона) убива(поне при мен) желанието да продължа с четенето. Необходимо ми е нещо повече, нещо по-дълбоко, па макар и погледнато само от една страна. Спомена Карбовски, колкото и да не съм му фен, трябва да призная, че изпипва нещата - спомням си едно негово интервю по ТВ с група цигани в гетото, седяха на една маса, пиеха бира и разговаряха. Всеки е виждал циганин, всеки е виждал гето, но не всеки е седял с цигани на една маса и не всеки е говорил очи-в очи с тях.

Та както споменах "дълбочината" ми липсва.
В момента най-добрата приятелка на дъщеря ми е, как да кажа, интересно и много объркано дете. Сестра й точно преди няколко години се обеси от несподелена любов, семейството се разпадна...изобщо - трагедия и ми е необходимо нещо повече от стандартното обяснение - родителска незаинтересованост(защото родителите й са супер...или поне бяха), деформации в у-ще...любов(секс)...
Мога да ти разкажа и за един бивш мой колега, който след като дъщеря му се разведе, толкова яко я пресираха, че тя(царство й небесно) се събра с първия малоумник който и застана на пътя - детенце и се обеси с връзка от яке на кухненския шкаф, а тя има-няма и час след като го намерили се хвърли от четвъртия етаж. Много още може да ти говоря на тая тема, но както вече споменах, всеки по един или друг начин се е докоснал до проблема и това го е потресло, и никакви стандартни обяснения нама да го впечатлят - необходима е дълбочина, защото инак, звучи едва ли не евристично...А, ти ги усещаш нещата, убеден съм че след няколко срещи и разговори, ще ни жегнеш като със въглен - още си спомням оня разказ, за светофара, за изследванията, за мислите, за чувствата...много силно беше, и в същото време беше на светлинни години от леките и хумористични разкази в които си цар.