Ето тука ще постна мой опит за разказ

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Марвин написа: ти пък какво се впрягаш? :shocked::grin:
някак едно усещане се промъкна у мен, че Мнемозина не харесва как критикуваме Грийна :lol:

няма значение, прав си :-)
ако не беше поискал мнение вероятно щях да отмина темата/разказа с безразличие

а сега се отдавам на писане в което съм направо брилянтна, направо връх :lol:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Не ми обръщай внимание, това са професионални деформации.
Извинявам се.
Просто под "критика" разбирам съвсем друго нещо и него имах предвид. :lol:
ти пък, я обясни и на нас какво е това друго нещо :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Извинявам се.
нямах желание да правя литературен анализ
просто като читател се постарах да кажа с думи прости какво си мисля

айде, приятно за сега, ще влезна по-късно да видя промените в разказа :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:Еми, ти си знаеш. Продължавай да пишеш, бива те. Можеш да пооправиш малко повествованието, в смисъл да не е толкова разхвърляно, но пък в това има особен чар, така че - тежка ти е задачата. И поддържай музата!:-)
Мерси, ще продължа! Верно че е тежка задачат и затова викам тука за хелп. Тя музата, знаем от Висоцки, че е капризация. Квот мога ще направя.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемо, моля те, обясни ми с примери! Ще можеш ли? Аз, понеже сега излизам и ще се помъча наум да напасна мащаба и да променя ритъма на места. И после да свериме, а? Само схематично така.
Виж, с удоволствие бих го направила, ако бях сигурна, че ще го направя добре.
Пък сега и аз нямам никакво време. :(

Мога да опитам, но следващата седмица.
Във всички случаи бих ти казала по-нашироко какво мисля, т.е. усещам или знам по отношение на ритъма специално, но то ще е абсолютно непрофесионално това, дето ще ти го кажа.
И затова, да си призная, едва ли ще посмея да го пиша публично.

Грийн, това са много тънки неща с даването на акъл как се пише и аз наистина едва ли бих посмяла.
Нека се появи и Чавето. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Извинявам се.
ти пък, я обясни и на нас какво е това друго нещо :-)
Аналитично четене имах предвид - и затова така се удивих.
Не възмутих, удивих, и се постреснах съответно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Re: Ето тука ще постна мой опит за разказ

Мнение от Green Light »

bead_ написа:всички са писали, че им харесва. на мен не ми харесва. щот си избягал от себе си. ти си цар на кратките форми. ти описваш живо и плътно обикновени житейски ситуации. имаш разказвачески талант. фен съм на лексикалния ти кастинг. този разказ ти е слаб.

п.п. ако съм се объркала и вместо честна критика си очаквал хвалебни химни... моля, не обръщай внимание на гореизложеното:winkw: обаче тогава бая ще съм се объркала...:?
Не помня да е имало случай да си се объркала, Бийд.
Слаб е, тук спор няма. Ще мисля. Ще си вкарам моята си лексика в следващото, като първо.
Едната лексика не е достатъчна, обаче. Това е ясно.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:Айде и аз да се включа. Като читател, не като литератор.
Добро е. Има нужда от малка редакция, за да се поизчисти малко.
Струва им се, че някои пасажи са обмисляни повече от други.
Финала ти е силен - знаех си аз, че те бива не само в комедийния жанр.
Само това не ми хареса: "...добавям наум „Разказваше, колко успешно в къщи избягваш жена си и как успяваш да лишиш от внимание дъщеря си.” Може би не толкова направо.
Долавям ли влияние от Кинг или само си въобразявам?
Не, не, въобще не си въобразяваш. Силно влияние долавяш. Даже ми се иска още да наблегна на това, но ме е страх че ще стане кич.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
bead_ написа:всички са писали, че им харесва. на мен не ми харесва. щот си избягал от себе си. ти си цар на кратките форми. ти описваш живо и плътно обикновени житейски ситуации. имаш разказвачески талант. фен съм на лексикалния ти кастинг. този разказ ти е слаб.

п.п. ако съм се объркала и вместо честна критика си очаквал хвалебни химни... моля, не обръщай внимание на гореизложеното:winkw: обаче тогава бая ще съм се объркала...:?
Слаб е, тук спор няма. Ще мисля. Ще си вкарам моята си лексика в следващото, като първо.
уф, начи... смених си мнението като една истинска везна. нямам право да ти давам тон за песен, нито некви критики да ти фърлям. зАбрави. нищо не съм казала. истинските писатели си имат фенове, имат си и нефенове. примерно... не го кльопам толстой, ама той е велик, голям, гениален... и кво? ако ми беше съклубар и го бех разсипала от забележки в зародиш... и той се беше отказал....?!?!? за човечеството - загуба велика. нъц. нищо не съм казала за твоя разказ. се клер?
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark Angel написа:
Извинявам се.

Не, не. Промени няма да има. Разказа не струва. След време ще направя втори опис с нещо друго.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:

уф, начи... смених си мнението като една истинска везна. нямам право да ти давам тон за песен, нито некви критики да ти фърлям. зАбрави. нищо не съм казала. истинските писатели си имат фенове, имат си и нефенове. примерно... не го кльопам толстой, ама той е велик, голям, гениален... и кво? ако ми беше съклубар и го бех разсипала от забележки в зародиш... и той се беше отказал....?!?!? за човечеството - загуба велика. нъц. нищо не съм казала за твоя разказ. се клер?
Не е клер, понеже феновете на толстой да си е.. бе да си гледат работата. Мене ме интересува какво мислиш ти.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
Dark Angel написа:
Извинявам се.

Не, не. Промени няма да има. Разказа не струва. След време ще направя втори опис с нещо друго.
сега вече почнА да пишеш глупости. разказът е много добър... просто го прекрой... помисли още малко по него... въпрек, че като се знам аз как пиша... и аз бих го зарязал... ама ти не прави тази глупост!!!!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Мерсаж! Де да знам що. Щото ме интересува. Не преставам да се питам защо. Това момче- убиец, абитуриента, ами бил съсед на мой служител. Съсед, врата до врата. Добро момче било, българче, не е циганин, семейството нормално, бе всичко нормално, бе. Сега. Моя служител, естествено че ми разказва някакви "показателни" неща, от сорта, че бил с дълга коса и все си криел лицето. Имал буйни приятели. Е такива "симптоми" на убиец виждал. Глупости. Дете, като дете, тинейджър, абитуринт. Защо го е направил? Та - затва такава тематика.
Ако беше ползвал този подход - да разкажеш нещата от тази гледна точка на съседа, който играе бридж с бащата на детето и да опишеш събитията с детето и жена му като свидетел и т.н.... После убийството, за което научаваш да е изненада и да не те ангажира със сложни психологически обяснения, може и да се получи по-достоверно, а?
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Не е клер, понеже феновете на толстой да си е.. бе да си гледат работата. Мене ме интересува какво мислиш ти.
защо, бе, грийни?! какво значение има другите какво мислят, еле па я! нещо те тормози, ровичка се в мозъка ти, не ти дава мира - сядаш, пишеш, олеква ти. велико.
харесало ли е някому, трогнало ли е, досадило ли е - ху кеърс?

тебе те бива да откриваш малки, съвършени, блестящи бисери, да ги вадиш от черупките на ежедневието и да ги пръскаш небрежно на масата пред приятели. и те ахват, светват им очите, реват от смях... там ти е силата. амин.:winkw:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа: Мерсаж! Де да знам що. Щото ме интересува. Не преставам да се питам защо. Това момче- убиец, абитуриента, ами бил съсед на мой служител. Съсед, врата до врата. Добро момче било, българче, не е циганин, семейството нормално, бе всичко нормално, бе. Сега. Моя служител, естествено че ми разказва някакви "показателни" неща, от сорта, че бил с дълга коса и все си криел лицето. Имал буйни приятели. Е такива "симптоми" на убиец виждал. Глупости. Дете, като дете, тинейджър, абитуринт. Защо го е направил? Та - затва такава тематика.
Ако беше ползвал този подход - да разкажеш нещата от тази гледна точка на съседа, който играе бридж с бащата на детето и да опишеш събитията с детето и жена му като свидетел и т.н.... После убийството, за което научаваш да е изненада и да не те ангажира със сложни психологически обяснения, може и да се получи по-достоверно, а?
Ами трябва да опитам, не знам, ще правя опити, това е сигурно.

Само едно изречение към всички. Златното и ценното при вас е това че много знаете, много сте умни и може да ми дадете ценно мнение. Само критики са нужни. Куида е прав- те струват и то много. Хвалбите не струват нищо.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
Слушам те и то много внимателно. Според мен ти си ми събрат по срамежливост, защото на себе си не мога да бъда критик, но на друг мога. И ти, Боев ми харесва как пишеш. Пиши, де. Може да не се скъпя на комплименти в този форум, но честна дума говоря искрено. Ако ме познаваше наяве щеше да знаеш че е така.
По съвета ти - много дълбоко ще помисля.
О, това че съм натракал едно две неща набързо тук в клуба не значи че писането ме влече и ми се отдава!
Грийн, друже, сега се опитвам да осмисля прочетеното снощи. Интересно, че споменът е не за един, а за няколко разказа - игра на бридж и раздумка; заспиващо дете и копнежа по една прегръдка с татко; училище - борба за лидерство в групата и принадлужност към определен кръг; секс-изневяра-разюзданост...Губи ми се връзката между тях, а в същото време това е и шаблона с който се обясняват всички негативни явления у подрастващите, и точно той(шаблона) убива(поне при мен) желанието да продължа с четенето. Необходимо ми е нещо повече, нещо по-дълбоко, па макар и погледнато само от една страна. Спомена Карбовски, колкото и да не съм му фен, трябва да призная, че изпипва нещата - спомням си едно негово интервю по ТВ с група цигани в гетото, седяха на една маса, пиеха бира и разговаряха. Всеки е виждал циганин, всеки е виждал гето, но не всеки е седял с цигани на една маса и не всеки е говорил очи-в очи с тях.:winkw: Та както споменах "дълбочината" ми липсва.
В момента най-добрата приятелка на дъщеря ми е, как да кажа, интересно и много объркано дете. Сестра й точно преди няколко години се обеси от несподелена любов, семейството се разпадна...изобщо - трагедия и ми е необходимо нещо повече от стандартното обяснение - родителска незаинтересованост(защото родителите й са супер...или поне бяха), деформации в у-ще...любов(секс)...
Мога да ти разкажа и за един бивш мой колега, който след като дъщеря му се разведе, толкова яко я пресираха, че тя(царство й небесно) се събра с първия малоумник който и застана на пътя - детенце и се обеси с връзка от яке на кухненския шкаф, а тя има-няма и час след като го намерили се хвърли от четвъртия етаж. Много още може да ти говоря на тая тема, но както вече споменах, всеки по един или друг начин се е докоснал до проблема и това го е потресло, и никакви стандартни обяснения нама да го впечатлят - необходима е дълбочина, защото инак, звучи едва ли не евристично...А, ти ги усещаш нещата, убеден съм че след няколко срещи и разговори, ще ни жегнеш като със въглен - още си спомням оня разказ, за светофара, за изследванията, за мислите, за чувствата...много силно беше, и в същото време беше на светлинни години от леките и хумористични разкази в които си цар.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Ами трябва да опитам, не знам, ще правя опити, това е сигурно.

Само едно изречение към всички. Златното и ценното при вас е това че много знаете, много сте умни и може да ми дадете ценно мнение. Само критики са нужни. Куида е прав- те струват и то много. Хвалбите не струват нищо.
Стига бе, за кво ти е да те критикуват? Ти прекрасно си знаеш къде кво ти куца. Освен това, за да получиш градивна критика, трябва да питаш емоционално неангажиран критик. Пусни го някъде, където не те познават, и ще видиш. :winkw:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
doktorka

Re: Кой е виновен?

Мнение от doktorka »

latrevw написа:
Green Light написа:. Но чувствам вина към децата си, че не им обръщам достатъчно внимание.
Знаеш ли мисля, че това е проблем на "новото" време. Всички се чувстваме така, а аз постоянно се терзая по същия начин и знам, че не им обръщам достатъчно внимание. Наскоро стигнах до извода, че за да бъда обгрижваща майка, задължително трябва да не работя, така ще мога да им отдам дължимото време. И

p.s.
da ne bi majka ti da ne e rabotila i da e stoqla s teb w kushti ,obrushtajki ti wnimanie?
i pak si porasnala i "stanala chovek".
:winkw:

zatuj ne go misli tolkowa.

p.p.s. za razkaza mi e trudno da se izkaja.purwata chast e napisana s lekota. ostanaloto si si go izsmukal ot prustite.tvurde e socialno angajiran.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Грийн, ефектът е поразяващ.
Погледнах и коментарите.
Харесва ми че е разхвърлено повествованието. Може да се пипне. Но да не го развалиш... Така те провокира.

Харесва ми тази тематика в този обем.
Остави на читателя да разсъждава по това какви са причините за постъпките. Иначе ще направиш плоска проповед с черно-бели изводи наистина.

Преди време накълцах Айвън за някои неща, а всичко се дължеше на това, че всъщност ми е въздействал.
Не забравяй, че всички тук сме пристрастни - обичаме веселия Грийн, този, който не усмихва и ни подсеща за смешното в тъжното.

Има нещо, което ми се иска да се пипне, но не мога да го определя още. Трябва пак да го прочета, а едно след друго май няма да мога. Което си е добре, нали?
Аз съм просто читател.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: Преди време накълцах Айвън за някои неща, а всичко се дължеше на това, че всъщност ми е въздействал.
аз затова ли не мога да си намеря някои части от тялото още? щото ти си ме накълцала и не съм успял да събера всички парчетии??? :blum:

П.П. аууууу,... въздействали съм ти?... :shy: и как?... :shy:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Марвин написа:
Semiramis написа: Преди време накълцах Айвън за някои неща, а всичко се дължеше на това, че всъщност ми е въздействал.
аз затова ли не мога да си намеря някои части от тялото още? щото ти си ме накълцала и не съм успял да събера всички парчетии??? :blum:

П.П. аууууу,... въздействали съм ти?... :shy: и как?... :shy:
ми да.
още се нервя на оня, твоя...честно...
мазохист, не неудачник
само си поставя нещата така и после се чуди що не му сработват.
мразя такива мъже.
Айвън.
Мдам.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:ми да.
още се нервя на оня, твоя...честно...
мазохист, не неудачник
само си поставя нещата така и после се чуди що не му сработват.
мразя такива мъже.
Айвън.
Мдам.
за кой става на въпрос? нещо не схващам... :shy:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

за един нещастник, който свиреше прекрасно
тогава и единствено тогава успяваше да дава и получава някакво интимно общуване

ПП
Твой е разказът, ако се съмняваш дали си писал същото вземи да си провериш.
:lol: аз така съм го разбрала.

ППП
Знам, че плоско го преразказвам, но това си е моят стил.

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:за един нещастник, който свиреше прекрасно

ПП

познавам си разказа... ама в него имаше трима мухльовци, ако си спомняш! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Марвин написа:
Semiramis написа:за един нещастник, който свиреше прекрасно

ПП

познавам си разказа... ама в него имаше трима мухльовци, ако си спомняш! :blum:
двамата ги изтърпях някак /извинявай :shy:/ ма тоя третия просто ... идваше ми да му отвъртя един. лигльо.
ъъ... извинете...аз в този живот съм се родила нежна жена, щото ако бях мъж щях да пребия маса народ.

:lol::shy:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:двамата ги изтърпях някак /извинявай :shy:/ ма тоя третия просто ... идваше ми да му отвъртя един. лигльо.
ъъ... извинете...аз в този живот съм се родила нежна жена, щото ако бях мъж щях да пребия маса народ.

този точно мухъл се явяваше втори, доколкото си спомням, ама карай.
да не би третия да не е за отвъртане на някой шамар? да се остави така да го изманипулират... тъпанар!

между другото... и тримцата са истински... натурални мухльовци, които познавам. е, малко съм попресилил някои техни "черти", ама...

П.П. просто не мога да повярвам, че съм написал нещо, което толкова те е развълнувало. значи наистина съм гонаписал добре... :shy:
благодаря ти! това е изключително голямо признание за мен... :shy: :kiss:
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Марвин написа:
П.П. просто не мога да повярвам, че съм написал нещо, което толкова те е развълнувало. значи наистина съм гонаписал добре... :shy:
Мястото е пълно с хора с неподозирани таланти, скрити страсни и

..тайни

животи:grin:

Какво ли става под повърхността
Последно промяна от frisky lioness на 29.05.08, 16:31, променено общо 1 път.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Мнемозина написа:Лелееее, какви сте критици само!
Ма как съм посмяла да пиша тук? :shocked:

Грийне, много е хубаво, всички хубави неща, които са ти писали, са верни.

С цел само и единствено да ти помогна, бих ти казала следното (не съм литераторка, знаеш, така че не ми обръщай внимание много).

Този мащаб на разказа не е съответен на мащаба на проблема в сюжета. За да бъде истински убедителен финалът, ти трябва още пространство - убийството и самоубийството да твърде крайни детски стъпки за подобно родителско поведение и не биха могли да бъдат резултат само от него, то си трябва натрупване.
Кратичките разкази би трябвало да се вглеждат микроскопски в нещо, което уж изглежда дребно - и да го направят важно. Ти това го умееш страхотно.

И, Вяра е права - този мащаб на разказа наистина не носи толкова честа смяна на гледните точки, а това някак ми се струва свързано и с ритъма му.
Ритъмът е много важен, ако го намериш, нещата ще се наместят.
Обаче де да можех да ти кажа как става номерът... :huhthink:

Благодаря и аз! :kiss:
Мнемо, моля те, обясни ми с примери! Ще можеш ли? Аз, понеже сега излизам и ще се помъча наум да напасна мащаба и да променя ритъма на места. И после да свериме, а? Само схематично така.

Сетих се какво иска да кажа, че трябва да се пипне, а не трябва.
Развръзката е точно толкова дошла отникъде, колкото в реала се струва на родителите. На съседите. На другите. Четох Боев обстоино и се замислих. Това всъщност е ефект на разказа. Туп-как стана и защо стана.
Пак да кажа - не давай отговори, достатъчно е, че провокираш.

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа: Мястото е пълно хора с хора с неподозирани таланти, скрити страсни и

..тайни

кое място? какви таланти? какви страсти? пък и тайни...

под повърхността на какво? тука да не е блато? :blum:
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Марвин написа:
frisky lioness написа: Мястото е пълно хора с хора с неподозирани таланти, скрити страсни и

..тайни

кое място? какви таланти? какви страсти? пък и тайни...

под повърхността на какво? тука да не е блато? :blum:
Много питаш
Помисли:blum:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:Сетих се какво иска да кажа, че трябва да се пипне, а не трябва.
Развръзката е точно толкова дошла отникъде, колкото в реала се струва на родителите. На съседите. На другите. Четох Боев обстоино и се замислих. Това всъщност е ефект на разказа. Туп-как стана и защо стана.
Да, права си! Финалът е "пирона" на целия разказ...
Има какво да се "пипне" само в "градацията"... може би... хм... малко... неясни моменти има... някакси... но... мисля, че Грийна ще ги осъзнае и оправи...
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Марвин написа:
Semiramis написа:двамата ги изтърпях някак /извинявай :shy:/ ма тоя третия просто ... идваше ми да му отвъртя един. лигльо.

този точно мухъл се явяваше втори, доколкото си спомням, ама карай.
да не би третия да не е за отвъртане на някой шамар? да се остави така да го изманипулират... тъпанар!

между другото... и тримцата са истински... натурални мухльовци, които познавам. е, малко съм попресилил някои техни "черти", ама...

така си е.
аз..щото помня всичко, нали знаеш :winkw:
намери поне още един, който да е запомнил /напсувал/ героите и си готов за отскок.
останало ми е, наистина.
и не си ги обиждай така, героите, сега ще ми сработи майчинския инстинкт и ще взема да ги защитавам, съжалявам и накрая разбирам.

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа: Много питаш
Помисли:blum:
ти, пък! аз да мисля?!?!?!?!?!? а, стига бре! ни моа уа! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:така си е.
аз..щото помня всичко, нали знаеш :winkw:
намери поне още един, който да е запомнил /напсувал/ героите и си готов за отскок.
останало ми е, наистина.
и не си ги обиждай така, героите, сега ще ми сработи майчинския инстинкт и ще взема да ги защитавам, съжалявам и накрая разбирам.
нескромно звучи, но... има още някоко човека, които "помнят" тея мухльовци... знам, че мога да пиша интересни неща, но... музата ми... "поседела немножко и ушла"...
не ги обиждам "героите" си... назовавам ги с истинските им същности.
първият е "ексцентрик". вторият типичен "мухъл", а третият е "лапнишаран"...
точно това съм искал да покажа... и се радвам, че съм успял.
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Марвин написа:
Semiramis написа:Сетих се какво иска да кажа, че трябва да се пипне, а не трябва.
Да, права си! Финалът е "пирона" на целия разказ...
Има какво да се "пипне" само в "градацията"... може би... хм... малко... неясни моменти има... някакси... но... мисля, че Грийна ще ги осъзнае и оправи...
Мерси, бе рагаци! Желанието ви да прочетете нещо хубаво от мен е страхотно нещо. Ще си го припомням често, често.
Но, Семирамис, разказа не е хубав. Действително до едно време ми идеше отвътре, а после някак - по инерция. Само довърших нещата в рамката и по начина по който бях решил първоначално. Решил съм да не се обяснявам, де, с горното искам да кажа че действително всички сте много проницателни хора.

Бе, някой да знае как ще се котират утре книжата на Слънчев ден, на БФБ? Медта дали ще поскъпва също, ако може? И курса на долара?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Бе, някой да знае как ще се котират утре книжата на Слънчев ден, на БФБ? Медта дали ще поскъпва също, ако може? И курса на долара?
понеже съм нескромен, а разбрах, че не си чел "великия" ми разказ, та ето го !

П.П. а курса на долара ще продължава да пада... защото няма сила, която да го крепи... колкото и европейската и джапанската банки да го подкрепят...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
Бе, някой да знае как ще се котират утре книжата на Слънчев ден, на БФБ? Медта дали ще поскъпва също, ако може? И курса на долара?
Фнимателската с книжата - инфлацията и промяната в л% сериозно повлия върху доходоностността от направените инвестиции, много от фондовете, ПОД и др компании дрънчат на кухо, а балансите им са на минус.
Медтта си е стратегическа суровина и повишените цени по добиване, транспорт и съхранение се компенсират от ниския долар - фифти-фифти.
Доларът се надува, но не е късно изведнъж отново да клекне.:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Марвин написа:
Green Light написа: Бе, някой да знае как ще се котират утре книжата на Слънчев ден, на БФБ? Медта дали ще поскъпва също, ако може? И курса на долара?

П.П. а курса на долара ще продължава да пада... защото няма сила, която да го крепи... колкото и европейската и джапанската банки да го подкрепят...
Ами първите две части много ми харесаха. Според мен си много по- талантлив от едновремешната ми конкуренция в ХуЛиТе(ако помниш). 90% от тогавашните автори не могат да ти стъпят на малкото пръстче. Интересно какво ли ще каже Пенчо, дано да обърне внимание. Аз лично съм изненадан, не съм го очаквал, че пишеш така. Заблидил си ме с копи пейст практиката, не че се оплаквам. Ами защо не пишеш повече, бе маймуно?!
П.П. Третата не съм я чел още. след 15 минутки

П.П.П. И третата я бива. Харесват ми и трите.
Последно промяна от Green Light на 29.05.08, 17:31, променено общо 1 път.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Марвин написа:

Ами първите две части много ми харесаха. Според мен си много по- талантлив от едновремешната ми конкуренция в ХуЛиТе(ако помниш). 90% от тогавашните автори не могат да ти стъпят на малкото пръстче. Интересно какво ли ще каже Пенчо, дано да обърне внимание. Аз лично съм изненадан, не съм го очаквал, че пишеш така. Заблидил си ме с копи пейст практиката, не че се оплаквам. Ами защо не пишеш повече, бе маймуно?!
П.П. Третата не съм я чел още. след 15 минутки
Виж какви са му героите, как ти харсва?!
:lol: стига сте се четкали. Грийн, аз просто си казах мнението. Представям си ако го беше павил с душа целия. Но ти си знаеш.
На мен лично ми върви на долар/ш.франк, чакам да свърши корекцията и да продължи да пада. :-)

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа: стига сте се четкали...
Не стига! Аз нали пак ще пиша тука...
Публикувай отговор