Е, тва е нещо, което само благороден балканджия може да роди. Начи е хубаво.pocti_bezobidna написа:А какво е полендак?Марвин написа:това дори аз не посмях да го напиша!БоЕВ написа: полендак.
Сигурно съвсем скоро...
Re: Сигурно съвсем скоро...
-
Дядо Капинчо
Сряда па петък щях да раждам.Марвин написа:
ами, дашен е човека... добре, че не е жена!
Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.vyara написа:Е, тва е нещо, което само благороден балканджия може да роди. Начи е хубаво.pocti_bezobidna написа:А какво е полендак?Марвин написа:това дори аз не посмях да го напиша!БоЕВ написа: полендак.:winkw:
Нещо обидно ще да е.
Я да видим, кой ще посмее да пусне тълуванието :)
- сър Айвънхоу
Капинчо написа:Сряда па петък щях да раждам.Марвин написа:
ами, дашен е човека... добре, че не е жена!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
Ти кво имаш ппротив балканджиите?:?vyara написа: Е, тва е нещо, което само благороден балканджия може да роди. Начи е хубаво.:winkw:
- сър Айвънхоу
тълкуванието вече е дадено... ама не четееееешpocti_bezobidna написа:Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
Bella Ciao
Bella Ciao
Не ма ли скиваш как ти намигам и ти. Ама защо да си мислим сега лоши работи. Ние нямаме нужда да ни казват какви сме, защото много добре си знаем. Намиг.pocti_bezobidna написа: Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
Аз какво казах?! Казах благородни.Капинчо написа:Ти кво имаш ппротив балканджиите?:?vyara написа: Е, тва е нещо, което само благороден балканджия може да роди. Начи е хубаво.:winkw:
-
Дядо Капинчо
Мечка страх, балканджия не страх.pocti_bezobidna написа: Я да видим, кой ще посмее да пусне тълуванието :)
ТИКВИ
Нищо лично. Просто цитирам балканския фолклор, с който съм закърмен
ПП Ако не ви отговоря в следващите 6-7 часа, то е щото ще ходя до софия и оттам - в Къпинака, а не щото съм се обидил.
май чете, но и прави удоволствие да повториМарвин написа:тълкуванието вече е дадено... ама не четееееешpocti_bezobidna написа:Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Не видях намиганката - имам некви проблеми с видимоста напоследък...vyara написа:Не ма ли скиваш как ти намигам и ти. Ама защо да си мислим сега лоши работи. Ние нямаме нужда да ни казват какви сме, защото много добре си знаем. Намиг.pocti_bezobidna написа: Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
Според гугрлето е некъф сърбизъм/ русизъм
- сър Айвънхоу
еййй, аман от ненаситници... все искат повторение!Semiramis написа:май чете, но и прави удоволствие да повториМарвин написа:тълкуванието вече е дадено... ама не четееееешpocti_bezobidna написа:Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
Bella Ciao
Bella Ciao
тикви и "поленак" едно и също ли е или нщо съм пропущила?Марвин написа:тълкуванието вече е дадено... ама не четееееешpocti_bezobidna написа:Не, отнасяше се за това, дето го ражда полето.
Нещо обидно ще да е.
буренак?
плевел?
мога да си продължа веригата асоциативно, кой знае къде ще финишира :)
Не, не. Нашите мъже са неповторими!Марвин написа: еййй, аман от ненаситници... все искат повторение!
- сър Айвънхоу
vyara написа:Не, не. Нашите мъже са неповторими!Марвин написа: еййй, аман от ненаситници... все искат повторение!
Bella Ciao
Bella Ciao
Ясно. Поленак и тиква е едно и също.Капинчо написа:Мечка страх, балканджия не страх.pocti_bezobidna написа: Я да видим, кой ще посмее да пусне тълуванието :)
ТИКВИ
Нищо лично. Просто цитирам балканския фолклор, с който съм закърмен
ПП Ако не ви отговоря в следващите 6-7 часа, то е щото ще ходя до софия и оттам - в Къпинака, а не щото съм се обидил.
- Dark Angel
ти пък от къде знаеш?Semiramis написа:Добро утро!
Аз пък друго наблюдавам.
Как никой не се притеснява за Куида.
еййй начи...... ако човек не отвори голяма уста ще остане неразбран
аз се притеснявам за него, щото имам бледа идея с какво се занимава и ми е ясно като нещата яко се скофтят как лавината се сгромолясва......
Dark Angel написа:ти пък от къде знаеш?Semiramis написа:Добро утро!
Аз пък друго наблюдавам.
Как никой не се притеснява за Куида.
еййй начи...... ако човек не отвори голяма уста ще остане неразбран
аз се притеснявам за него, щото имам бледа идея с какво се занимава и ми е ясно като нещата яко се скофтят как лавината се сгромолясва......
когато гръм удари как ехото заглъхва ...
хубаво де..разбрах...вси(ки се притесняват
-
Дядо Капинчо
ПоленДак е човек роден в полето, като контрапункт на този роден в Балкана - балканджия.pocti_bezobidna написа:
Ясно. Поленак и тиква е едно и също.
Няма знак на равенство между полендак и тиква. Полендакът си е полендак и това изчерпва цялото му съдържание. Асоциативно от "Балканът ражда ..." би могло да се заключи, че полендакът е тиква, но второто далеч не изчерпва богатата характеристика на понятието "полендак".
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Балканът ражда балканджииКапинчо написа:ПоленДак е човек роден в полето, като контрапункт на този роден в Балкана - балканджия.pocti_bezobidna написа:
Няма знак на равенство между полендак и тиква. Полендакът си е полендак и това изчерпва цялото му съдържание. Асоциативно от "Балканът ражда ..." би могло да се заключи, че полендакът е тиква, но второто далеч не изчерпва богатата характеристика на понятието "полендак".
полето-поляци
Само на мен ли полендак ми звучи като..
копелдак:blink::shy:
Простете:shy:!

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
хехе...не... и на мен така ми звучи, ама съм пристрастнаfrisky lioness написа:
Балканът ражда балканджии
полето-поляци
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пловдив у полето ли е или у долинатаSemiramis написа:хехе...не... и на мен така ми звучи, ама съм пристрастнаfrisky lioness написа:
Балканът ражда балканджии
полето-поляци
Простете:shy:!и си мълча
аз съм долинка
което пък звучи като...
калинка:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?frisky lioness написа:
Пловдив у полето ли е или у долината
аз съм долинка
което пък звучи като...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Що пък не. Добре е за ухото:winkw:vyara написа:Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?frisky lioness написа:
аз съм долинка
което пък звучи като...
щот равнинец
ми звучи като ревнивец:winkw:

-
Дядо Капинчо
Чувал съм несведущи по въпроса (небалканджии) да използват понятието "полянин" - мн. ч. "поляни"frisky lioness написа:
аз съм долинка
което пък звучи като...
Та ти ако искаш, можеш да си "полянка"
- Глас в пустиня
По скоро - полендак=бунак.frisky lioness написа:Балканът ражда балканджииКапинчо написа:ПоленДак е човек роден в полето, като контрапункт на този роден в Балкана - балканджия.pocti_bezobidna написа:
полето-поляци
Щото докато балканджията си порка ракийката, полендака бачка здраво на полето - фолклор, кво да прайш.
Къпинчо е прав - полендак обаче според мене има пренебрежително, но не и обидно значение.
frisky lioness написа:Що пък не. Добре е за ухото:winkw:vyara написа:Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?frisky lioness написа:
аз съм долинка
което пък звучи като...
щот равнинец
ми звучи като ревнивец:winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
поляни-полянци като поганци и като поляци, както вече отбелязахКапинчо написа:Чувал съм несведущи по въпроса (небалканджии) да използват понятието "полянин" - мн. ч. "поляни"frisky lioness написа:
аз съм долинка
което пък звучи като...
Та ти ако искаш, можеш да си "полянка"
Предпочитем да съм калинка
Ти що не тръгваш?

-
Дядо Капинчо
Глупости, той си е чист влах-мамалигар.vyara написа: Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?
Аааа, дрън-дрън. Власите са на запад.Капинчо написа:Глупости, той си е чист влах-мамалигар.vyara написа: Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мен ми не пукаБоЕВ написа:Къпинчо е прав - полендак обаче според мене има пренебрежително, но не и обидно значение.
Аз съм раздана у градо:blum::winkw:

-
Дядо Капинчо
Щото ми е гот да се драча с вас. Лошото е, че жената докато ме чака от сутринта дома с куфарите (аз се отбих до офиса ПО РАБОТА), ще вземе да влезе в 3о4ото и да ме разкрие. И тогава не ми се иска да ви казвам какво го чака балканджията.frisky lioness написа:
Ти що не тръгваш?
- Piqndurnik
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Северния или яжния запад оубачеvyara написа:Аааа, дрън-дрън. Власите са на запад.Капинчо написа:Глупости, той си е чист влах-мамалигар.vyara написа: Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?

-
Дядо Капинчо
Щенка ти се. Що е на север от Плевен и Търново, си е чист влах. Да не говорим за тези дето им се плискат крачетата от Дунава.vyara написа:Аааа, дрън-дрън. Власите са на запад.Капинчо написа:Глупости, той си е чист влах-мамалигар.vyara написа: Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Капинчо написа:Щото ми е гот да се драча с вас. Лошото е, че жената докато ме чака от сутринта дома с куфарите (аз се отбих до офиса ПО РАБОТА), ще вземе да влезе в 3о4ото и да ме разкрие. И тогава не ми се иска да ви казвам какво го чака балканджията.frisky lioness написа:
Ти що не тръгваш?
Ако не ползвате клима по-добре е да изчакате:winkw:

Чувала съм към Видин и Лом така да си викат.frisky lioness написа:Северния или яжния запад оубачеvyara написа:Аааа, дрън-дрън. Власите са на запад.Капинчо написа:Глупости, той си е чист влах-мамалигар.vyara написа: Човек като е от дунавската равнина, равнец ли е ся?
- Piqndurnik
На тях в казармата им се викаше "мокри"Капинчо написа:Щенка ти се. Що е на север от Плевен и Търново, си е чист влах. Да не говорим за тези дето им се плискат крачетата от Дунава.
Наздраве 
-
Дядо Капинчо
Последно и тръгвам. Много точно казано от Боев. Ето и потвърждение:БоЕВ написа:
Къпинчо е прав - полендак обаче според мене има пренебрежително, но не и обидно значение.
Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
- Не ме е яд, че ще я намери някой полендак и ще я изяде, ами щото няма да знае как да си я нареже. (неправилното нарязване на сланинката е кръвна обида за балканджията).
-
Дядо Капинчо
Точно.Piqndurnik написа:На тях в казармата им се викаше "мокри"Капинчо написа:Щенка ти се. Що е на север от Плевен и Търново, си е чист влах. Да не говорим за тези дето им се плискат крачетата от Дунава.