Вчера го мернах по НГ

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Вчера го мернах по НГ

Мнение от Gaspode »

но се оказа, че новината била от преди 4 години :shocked:

На мен ми се стори интересна...

Вкратце квото помня от предаването вчера - некви учЕни за взели клетки от мозъчната кора на плъх, сложили я в некъв ензимен разтвор за да разделят невроните и после стъкленицата с получената невронна каша са я поставили върху платка с 60 електрода. Електродите предават и приемат импулси към и от невроните в стъкленицата... се едно стъкленицата е некво процесорче монтирано на платката. Туй нящо го включват да управлява симулатор на самолет... и гледат как вътре започват да се формират връзки между невроните и стъкленицата се "научава" да пилотира симуратора. Това дава надежда, че може да се направят хибридни компютри, които ще могат и да се самообучават... Интересно, до къде ли са стигнали през изминалите 4 години...

Източник:
Scientists have grown a living "brain" that sits inside a petri dish and can fly a simulated F-22 fighter aircraft.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мога да кажа само, че това откритие разбива още един вековен мит - че мозакът не се продавал наливен!:-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Вчера го мернах по НГ

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:но се оказа, че новината била от преди 4 години :shocked:
Scientists have grown a living "brain" that sits inside a petri dish and can fly a simulated F-22 fighter aircraft.
Какво ли още няма да измислят:-)!

Мерси за интересното четиво!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

старичко е това да но е супер яко
сайлони версия 0.1 :grin:
Последно промяна от Remmivs на 03.06.08, 09:41, променено общо 1 път.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ма мола ви съ
За мен е удоволствие :)

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Ама много гадно ще смърди, ако гръмне такъв компютър. Че и ще трябва да се дели за био- и електробоклука.
Наздраве :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Piqndurnik написа:Ама много гадно ще смърди, ако гръмне такъв компютър. Че и ще трябва да се дели за био- и електробоклука.
Ний за сега все още разделно само се храним :grin::grin:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

не разбрах само дали Petri dish е нещо от Petri net ... на това ми мяза, но може да е и нещо друго. По-знаещите?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа:не разбрах само дали Petri dish е нещо от Petri net ... на това ми мяза, но може да е и нещо друго. По-знаещите?
Petri dish
shallow glass dish used in laboratory experiments and examinations

До колкото разбирам нищо общо няма с мрежите на Петри... тия да не са били двама бе? :grin:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

това са едни паници в които растат едни буби

обикновено

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
ELBI написа:не разбрах само дали Petri dish е нещо от Petri net ... на това ми мяза, но може да е и нещо друго. По-знаещите?
Petri dish
shallow glass dish used in laboratory experiments and examinations

До колкото разбирам нищо общо няма с мрежите на Петри... тия да не са били двама бе? :grin:
явно е така... ама са намерили име на плитки стъклени чинии... обременено от университета съзнание - прочета ли за компютри/мрежи и видя ли Петри и ... задейства системата...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:това са едни паници в които растат едни буби

обикновено
за малко да помисля, че са едни чаши, в които се чукат други буби... уф... тенкю сър...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:но се оказа, че новината била от преди 4 години :shocked:

На мен ми се стори интересна...

Вкратце квото помня от предаването вчера - некви учЕни за взели клетки от мозъчната кора на плъх, сложили я в некъв ензимен разтвор за да разделят невроните и после стъкленицата с получената невронна каша са я поставили върху платка с 60 електрода. Електродите предават и приемат импулси към и от невроните в стъкленицата... се едно стъкленицата е некво процесорче монтирано на платката. Туй нящо го включват да управлява симулатор на самолет... и гледат как вътре започват да се формират връзки между невроните и стъкленицата се "научава" да пилотира симуратора. Това дава надежда, че може да се направят хибридни компютри, които ще могат и да се самообучават... Интересно, до къде ли са стигнали през изминалите 4 години...

Източник:
а дали ще могат да направят и няколко политика (240 например) по държавна поръчка спешно за България???
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: а дали ще могат да направят и няколко политика (240 например) по държавна поръчка спешно за България???
Ц
Пробвали са, ама все умни излизат. Ни един няма като наш`те. Даже с мозък от дъждовен червей... и от чехълче са пробвали... от чехълчето стават галоши, ама пак прекалено високо АйКю имат... загубена кауза, шъ знайш :grin:

Публикувай отговор