Серсем сирьозен въпрос

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Серсем сирьозен въпрос

Мнение от Gaspode »

Не се подвеждайте по заглавието - питането е сериозно :grin:

Подхвърлиха ми го като храна за размисъл преди няколко дни и от тогава насам си изядох мозъка. Доколкото го имах. Гладен съм...

Стана въпрос, че голямото природно бедствие ходи на инглиш в Британика и като ме питаха колко ми струва, ме фърлиха в размисъл, че то било съпоставимо с частен учител. Аз цената на час при частен учител не я знам, та това, може би едва ли не, е първото питане - ако някой знае ориентировъчно да сподели, моля.

Та от там се размислих - ако наистина е съпоставима цената не е ли по-смислено да взема частен вместо да ходи на курсове? Все пак има разлика дали се занимават само с него или е в група с още 10-12 деца. Проблема е, че има и + и -. Та се чудя. И чакам мнения...

Също и ако случайно някой може да препоръча учител по инглиш за 3-ти клас бедствие?

Тен кю :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Серсем сирьозен въпрос

Мнение от сър Айвънхоу »

прекалено много мислиш! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Не съм спец,
но мисля, че курсът е по-доброто решение, особено този -
създава се конкурентна среда, възможност за общуване, сравняване и т.н.

Може би си зависи и от детето - аз навремето мразех частни уроци по един куп причини...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа:Не съм спец,
но мисля, че курсът е по-доброто решение, особено този -
създава се конкурентна среда, възможност за общуване, сравняване и т.н.

Може би си зависи и от детето - аз навремето мразех частни уроци по един куп причини...
а защо "особено този"?

Само като доуточнение - не знам как е в другите Британики, но тук преподават едни девойчета на под 25 години, някои от които просто не умеят и не знаят как да работят с деца.

аз пък, примерно, само 1 година съм ходил на частен, но дръпнах най-много там. заради учителя - беше просто страхотен

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:

а защо "особено този"?

Само като доуточнение - не знам как е в другите Британики, но тук преподават едни девойчета на под 25 години, някои от които просто не умеят и не знаят как да работят с деца.

аз пък, примерно, само 1 година съм ходил на частен, но дръпнах най-много там. заради учителя - беше просто страхотен
Ами значи не знам кое е по-добре.:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Както си писал и двата варианта си имат предимства
По-скоро трябва да си зададеш въпроса(при положение, че парите не те бъркат и става дума за близки суми) в кой случай за детето ще е по-забавно и ще ходи с по-голямо желание, защото личната мотивация, доколкото я има изобщо на тази възраст, е най-големият стимул.
Така мислим аз.
Пък в крайна сметка не пречи да опитате за исвестно време и двата варианта, така ще имате база за срравнение и като питаш малкия-на тежб как/при кого повече ти хареса, ще получиш някакъв отговор, в/у който ще можете да поговорите и да обсъдите.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа: Ами значи не знам кое е по-добре.:-)
Че не знаеш е ясно. И аз не знам, и никой не знае. :grin:
Просто исках да чуя различни мнения... и ми направи вчепетление това "особено този" и реших да питам какво си имала предвид...

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:Както си писал и двата варианта си имат предимства
По-скоро трябва да си зададеш въпроса(при положение, че парите не те бъркат и става дума за близки суми) в кой случай за детето ще е по-забавно и ще ходи с по-голямо желание, защото личната мотивация, доколкото я има изобщо на тази възраст, е най-големият стимул.
Така мислим аз.
Пък в крайна сметка не пречи да опитате за исвестно време и двата варианта, така ще имате база за срравнение и като питаш малкия-на тежб как/при кого повече ти хареса, ще получиш някакъв отговор, в/у който ще можете да поговорите и да обсъдите.
Тва с питането не работи. Обикновено отговора на подобен въпрос е "предпочитам да гледам телевизия" примерно :grin:

Тук му е забавно, ходи с кеф, но според мен не научава .... замислих се за подходящата дума - "достатъчно" не става, щото от де да знам колко е достатъчно, "много" също не става... "нищо" не е вярно... та значи според мен не научава толкова, колкото аз очаквам. и като се направи съпоставка с парите.... просто почвам да се замислям дали няма по-ефективен вариант...

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа: просто почвам да се замислям дали няма по-ефективен вариант...
Да. С фунията
Виж сега..много добре знаеш, че тези неща не стават насила. Не се отнася само до английския или до езиците като цяло. Пък и всяко дете има "талант" в определена област. Моят например не полага много усилия в изучаването на английския. Просто му се отдава и аз по-скоро се дразня, защото го мързи. Не бих го записала да ходи на каквото и да било ако няма желание за това.
Миналото лято само за кратко посещаваше една от старите му даскалки по английки и то, за да му запълваме ваканцията, да държи все пак някакво ниво и понеже беше почти без пари. Другото е, че въпросната женица е страхотна. Те в даскало това, което научиха при нея, тази, която сега им е преподавател щеше да им го преподава поне два тъпи по-дълго и съвсем не е ясно дали щяха да го усвоят, защото и се качват на главата. Освен това ги върна много, много назад:mad::evil:. Не мога да си позволя да го записвам на разни школи, а и имам доста резерви.
В къщи аз се занимавам с тази отговорна задача-изучаването на ингилиЗкия:grin::cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Известните и утвърдени учители взимат доста. Иначе би трябвало да е около 15-20 лева на урок на частен учител (средна категория - сигурно неизвестен и по-млад т.н. ще вземе по-малко...хм...:shy: като мен навремето..., а известен учител - повече).

Проблемът с частния учител е, че не рядко се налага да се сменя (аз съм си сменял моите преди много години 4-5 пъти и бе голяма досада) и няма конкуренция. Ако детето е много съвестно и добро (не кат мен мързел) - може наистина много да дръпне с частен учител, но за някои деца обстановката с други (състезаване, да се срамува пред други ако не си напише домашно и т.н.) деца е много по-добра от тази с частен учител.

Та - ако считаш, че там даскалите са добри и детето напредва - не го мести.

Класически съвет - отговор, разсъждение и заключение :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа: Да. С фунията
Ще пробвам, не се бях сетил :grin:
Опитвал съм само с учебник под възглавницата... :grin:

Проблема е, че той иска да е първи и да знае, ама ако може без да полага усилия :grin: Конкуренцията и там срамуването не помагат... поне за сега...
Просто ми се струва, че има несъответствие между това, което получава той и цената. Девойките там нещо не ме впечатляват (не само с инглиш и преподавателските си умения :grin:). Та така...

А иначе при нас отдавна е правило да не го карам твърде много насила - каквото и когато той поиска.

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа: Та - ако считаш, че там даскалите са добри и детето напредва - не го мести.

Класически съвет - отговор, разсъждение и заключение :rotfl24:
Тен кю, както вече казах :)

Стана ясно, че всичко е според зависи :)

Проблема е точно, че според мен там даскалките не са кой-знае колко добри. Но пък няма гаранция, че ще попадна на добър частен. Като цяло нещата са "абе карай там да върви и квот стане такова"... което ме дразни на моменти...

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:Просто ми се струва, че има несъответствие между това, което получава той и цената. Девойките там нещо не ме впечатляват (не само с инглиш и преподавателските си умения :grin:). Та така...

А иначе при нас отдавна е правило да не го карам твърде много насила - каквото и когато той поиска.
Ами значи е назрял момента да се пробвате с частен учител, пък....то ще си покаже
Ти поне можеш да прецениш за какво иде реч
Не е като детето ти да учи китайски и хал хабер да си нямаш какво става и дали напредва изобщо или тъпче на едно място
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Проблема е точно, че според мен там даскалките не са кой-знае колко добри. Но пък няма гаранция, че ще попадна на добър частен. Като цяло нещата са "абе карай там да върви и квот стане такова"... което ме дразни на моменти...
не е така.

Ако намериш истински добър даскал и имаш кинтите, в случай че там не ти се нравят даскалките - сменяш.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа: не е така.

Ако намериш истински добър даскал и имаш кинтите, в случай че там не ти се нравят даскалките - сменяш.
Тва имах предвид. Не съм се изразил точно. Просто има толкоз много Акота, че се размирисва направо :grin:
Ако случа на добър частен, и Ако детето го приеме добре, и Ако ми е достатъчно дебела кредитната карта, и Ако не се оАкам някъде с нещо друго... то тогава - сменяй. Лошото е, че толкова много Акота е по-вероятно да не се случат накуп... И остава само алтернативата с друг курс, примерно, което отново си е "абе карай да върви, па където стигне"...

Не знам дали тоз път бях по-ясен... аз за мен съм си ясен от раз... :grin::grin::grin:

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

А колко ти струва Британиката? Моята щерка е решила да го кара. Можеш ли да ми дадеш и някакви контакти/адрес на школото за София.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ние сме в Британика. Харесваме го. Според мен си зависи от лапето. Опитай учител, ако не ти хареса, Британика, Алианц, трето... Така се става вундркидче, а някой ден, недайбоже и зочовец може да стане. пупупу
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Капинчо написа:А колко ти струва Британиката? Моята щерка е решила да го кара. Можеш ли да ми дадеш и някакви контакти/адрес на школото за София.
Те в София са много британики. Трябва да си избереш най-близката/удобната ето тук.

А цената е различна в зависимост от нивото. На нас ни искат ~700 лева за следващата година... което прави почти 10 лв на час по мои сметки...

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа: Не знам дали тоз път бях по-ясен... аз за мен съм си ясен от раз... :grin::grin::grin:
и аз съм така :rotfl24:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:ние сме в Британика. Харесваме го. Според мен си зависи от лапето. Опитай учител, ако не ти хареса, Британика, Алианц, трето... Така се става вундркидче, а някой ден, недайбоже и зочовец може да стане. пупупу
Тва беше първата идея - Алеанса да пробваме. Просто проучвам алтернативите :)

А що не земем да ги сберем лапетата и да им земем един учител - комбинираме всички минуси на едното с минусите на другото :grin: Кво`ш кайш?

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
Капинчо написа:А колко ти струва Британиката? Моята щерка е решила да го кара. Можеш ли да ми дадеш и някакви контакти/адрес на школото за София.
Те в София са много британики. Трябва да си избереш най-близката/удобната ето тук.

А цената е различна в зависимост от нивото. На нас ни искат ~700 лева за следващата година... което прави почти 10 лв на час по мои сметки...
сега си пей и скачай.. глей като ти дойде гимназията за какви суми ще става въпрос...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа:ние сме в Британика. Харесваме го. Според мен си зависи от лапето. Опитай учител, ако не ти хареса, Британика, Алианц, трето... Така се става вундркидче, а някой ден, недайбоже и зочовец може да стане. пупупу

А що не земем да ги сберем лапетата и да им земем един учител - комбинираме всички минуси на едното с минусите на другото :grin: Кво`ш кайш?
Моя и твоя ли, бе?! Нали се сещаш, че учителя ще трябва да го наемаме периодично. По- късметлиите ще избягат, някои ще ги хоспитализират, а може да има и такива дето директно ше ги копаме. Садист!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Gaspode написа:

Моя и твоя ли, бе?! Нали се сещаш, че учителя ще трябва да го наемаме периодично. По- късметлиите ще избягат, някои ще ги хоспитализират, а може да има и такива дето директно ше ги копаме. Садист!
имам познат с погребална агенция - ще ви дам телефона...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:Не се подвеждайте по заглавието - питането е сериозно :grin:
За съжаление няма формула и еднозначен отговор.

Няколко години се издържах с преподаване на английски /е, не съм пяла песничката за диарията, още по-малко "тейк енитхинг ю уонт":lol:/. Във фирмата за частни уроци се справях добре и много ученици от всяка възраст, класа, пол, занятие искаха да учат при мен /те имаха възможност да сравняват и избират учители/, отбелязваха прогрес в езика, фирамата се разрастна, забогатя, накрая шефът не искаше да ме пуска от Япония.
Обаче за кратко преподавах в едно училище за групи природни бедствия - по 10-20 бедствия в група - и не се справих:crying:. На 15-тата минута оставах без глас и веднъж щях да шамаросам едно дете, което ми беше докопало чантата и хвърляше във въздуха документи и банкови карти. Напуснах веднага, щом ми намериха заместник. Не мисля, че съм ги научила на нещо тези деца. :(
Това обаче не е показателно. Не значи, че ВСИЧКИ учители са такива неудачници. Някои се справят доста добре с децата.
Май не ти помогнах много...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:... и ми направи вчепетление това "особено този" и реших да питам какво си имала предвид...
На една приятелка дребосъка ходи там (някъде в Младост, но точно къде не знам), после заминаха за Англия и той правил някакви тестове там и ги бил впечатлил с ниво. Това е всичко, което знам - тя ми ги похвали много.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Моя и твоя ли, бе?! Нали се сещаш, че учителя ще трябва да го наемаме периодично. По- късметлиите ще избягат, някои ще ги хоспитализират, а може да има и такива дето директно ше ги копаме. Садист!
Не само. Мойта фантазия не знае граници. Примерно, можем да прикоткаме и на Рем девойката, нищо, че тя е маааалко по-напред... Все ще се намерят и други... И тогава ще почне такъв живот, че само си викам НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :grin:

Но си струваше да попитам де :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа:На една приятелка дребосъка ходи там (някъде в Младост, но точно къде не знам), после заминаха за Англия и той правил някакви тестове там и ги бил впечатлил с ниво. Това е всичко, което знам - тя ми ги похвали много.
Явно има разлика между клонките. Ние сме на Прага... и аха-аха да го прекрачим и да влезем в "храма на познанието" :grin:
Пак се отплеснах :grin::grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Stranniche написа: Май не ти помогнах много...
Потвърди това, което знаех... интересно ми беше да чета за твоите лични перипетии :grin:

Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Gaspode написа:Не се подвеждайте по заглавието - питането е сериозно :grin:

Подхвърлиха ми го като храна за размисъл преди няколко дни и от тогава насам си изядох мозъка. Доколкото го имах. Гладен съм...

Стана въпрос, че голямото природно бедствие ходи на инглиш в Британика и като ме питаха колко ми струва, ме фърлиха в размисъл, че то било съпоставимо с частен учител. Аз цената на час при частен учител не я знам, та това, може би едва ли не, е първото питане - ако някой знае ориентировъчно да сподели, моля.

Та от там се размислих - ако наистина е съпоставима цената не е ли по-смислено да взема частен вместо да ходи на курсове? Все пак има разлика дали се занимават само с него или е в група с още 10-12 деца. Проблема е, че има и + и -. Та се чудя. И чакам мнения...

Също и ако случайно някой може да препоръча учител по инглиш за 3-ти клас бедствие?

Тен кю :grin:
Виж ся, можеш да си спестиш всичките разходи. Пускаш му картуната, дискавъри и НГ, пъхаш му в ръччките двата тома на English grammar in use, следиш всеки божи ден да минава по 4 юнита, и ела да видиш кво става. Мойто чаве беше почнало в Алианса, ама го разкарах още след първия срок, щото взе да ми говори инглиш с руски акцент. Оттогава само картун, игри, картун, после мина на други англ. канали, накрая го натирих да прави юнити, после чете Хари Потър в оргинал, и сега плямпа и разбира по-добре от мен, но особено от учителката им по английски в гимназията. Тя направо не смее да го изпитва, щот ще й блесне невежеството. И не съм дала нито лев! Дерзай!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа: Виж ся, можеш да си спестиш всичките разходи. Пускаш му картуната, дискавъри и НГ, пъхаш му в ръччките двата тома на English grammar in use, следиш всеки божи ден да минава по 4 юнита, и ела да видиш кво става. Мойто чаве беше почнало в Алианса, ама го разкарах още след първия срок, щото взе да ми говори инглиш с руски акцент. Оттогава само картун, игри, картун, после мина на други англ. канали, накрая го натирих да прави юнити, после чете Хари Потър в оргинал, и сега плямпа и разбира по-добре от мен, но особено от учителката им по английски в гимназията. Тя направо не смее да го изпитва, щот ще й блесне невежеството. И не съм дала нито лев! Дерзай!
Неприемлив за мен подход. Аз картуна съм го махнал от ТВ-то в къщи поради непригодност на съдържанието. В момента му е интересно НГ, дискавърита и прочее, но пък го мързи та две не види... :grin:
Надявам се, че ще прихване по въздушен път :grin:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа:
почти 10 лв на час по мои сметки...
за 10 лв на час няма да намериш сгоден учител и ще си скубеш косите

дръж Британиката, смени курса, клона, нещо подобно

според мен на тази възраст за децата е по-добре да са в група

п.п. моите уважения към Пенчо, но това, за коеот тя говори може да стане с много малко деца
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Пенчо Заека написа: Мойто чаве беше почнало в Алианса, ама го разкарах още след първия срок, щото взе да ми говори инглиш с руски акцент.
:rotfl24: Ох, извинявай, то не е смешно, ама... представих си го как говори инглиш с руски акцент...

Иначе честно казано това с ТиВито ми се струва подход за току-що проговарящи деца, но на Гаспод децата са по-големички.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

latrevw написа:
п.п. моите уважения към Пенчо, но това, за коеот тя говори може да стане с много малко деца
Упс - някой ме е преварил. :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:
Пенчо Заека написа: Виж ся, можеш да си спестиш всичките разходи. Пускаш му картуната, дискавъри и НГ, пъхаш му в ръччките двата тома на English grammar in use, следиш всеки божи ден да минава по 4 юнита, и ела да видиш кво става. Мойто чаве беше почнало в Алианса, ама го разкарах още след първия срок, щото взе да ми говори инглиш с руски акцент. Оттогава само картун, игри, картун, после мина на други англ. канали, накрая го натирих да прави юнити, после чете Хари Потър в оргинал, и сега плямпа и разбира по-добре от мен, но особено от учителката им по английски в гимназията. Тя направо не смее да го изпитва, щот ще й блесне невежеството. И не съм дала нито лев! Дерзай!
Неприемлив за мен подход. Аз картуна съм го махнал от ТВ-то в къщи поради непригодност на съдържанието. В момента му е интересно НГ, дискавърита и прочее, но пък го мързи та две не види... :grin:
Надявам се, че ще прихване по въздушен път :grin:
Кво му е на картуна
Мойто с картун отрасна
Мислех, че никога няма да спре да го гледа
ама сам се отказа по някое време
и да ти кажа, че мисля, че е получил някаква мозъчна или физическа увреда от този канал:winkw:
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа: Кво му е на картуна
Мойто с картун отрасна
и да ти кажа, че мисля, че е получил някаква мозъчна или физическа увреда от този канал:winkw:
Ти гледала ли си го? Харесва ли ти?
Аз щото гледах в началото с него... и после го махнах...

А тва с мозъчните и физически - майка ми разправя как са гледали бебета на село преди години - плат топнат във винце и мажеш по устата - бебето спи и ти си вършиш некоя къщна работа... и са израствали без физически и умствени повреди... и хора са ставали. Ти на твойто чадо мляко или вино тургаше в шишето с биберона? :blum:

ПП. Отдавна вече знам, че съм лош (в сми ограничаващ, недаващ и прочее) родител... ама характер, кво да го прайш :grin:

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

и аз мисля, че не мож намери свестен учител за тия пари
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:
frisky lioness написа: Кво му е на картуна
Мойто с картун отрасна
Ти гледала ли си го? Харесва ли ти?
:grin:
Гледах и то много.
Само кучето кураж малко ми идеше свръх ма ..к'во пък
почти всичко останало ми беше забавно
Джони Браво, ония тримата идиоти (те ни бяха любими и на мен и на син ми), дори пилето и кравата си имаха своето очарование
Аз не смятам, че съм добър родител
сигурно просто сме различни с теб
или аз не съм така извисена в интелектуално отношение:blum::winkw:

Винце не съм давала

Трябва под секрет да споделя, че и кеч съм разрешавала да гледа, но той тогава вече беше по-голям и напълно разбираше, че това е само шоу. Хайде сега убийте ме с камъни

Онзи ден, докато племенника гледаше някаква детска анимация ( и това не по картуна, а по някой от многобройните канали и беше преведена), син ми вика (анимацията беше за някакви хора-робати или нещо от сорта)
"Абе, не мога да разбера защо има толкова насилие по тези анимационни филмчета"(щот ония се биеха през цялото време на серията-доброто и злото, енергии разни и бля-бля..такива глупости) "И после компютърните игри били виновни....."
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа: Хайде сега убийте ме с камъни
Ми не знам
Аз съм деформиран, явно.
Ограничавам ТВ-то като време и като програми.
Компютъра има дневен лимит.
И т.н. и т.н.
Баща - садист.
Довечера ще помедитирам и сериозно ще си преразгледам поведението. Обещавам :grin:

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа: Баща - садист.
:grin:
Как ни тъй срам:mad:

Какви са ти методите на медитация?
ВОдка, мастика, бира?
Кажи, да обменим опит
Аз медитерам с ракия и салата
онзи ден се пробвах в една кръчма с мастика и фърлих мъжо в сериозна почуда:blink::shocked:
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:
Как ни тъй срам:mad:

Какви са ти методите на медитация?
ВОдка, мастика, бира?
Кажи, да обменим опит
Аз медитерам с ракия и салата
онзи ден се пробвах в една кръчма с мастика и фърлих мъжо в сериозна почуда:blink::shocked:
Срам мъй, ама търпя :grin:
Сега почвам с по-лекичко джин-тоникс + малко мента... много разхлажда в жегите...

Публикувай отговор