Винаги има начин, нали?vyara написа:Това не се казва току така.frisky lioness написа: Кажи му, че ти пука
Дори да не е ей така "Абе, знаеш ли, че всъщност ми пука за теб", докато си пиете кафето
Ама като се замисля
Какво му е на директния изказ
Винаги има начин, нали?vyara написа:Това не се казва току така.frisky lioness написа: Кажи му, че ти пука

при спасените от самоубийство има голям процент вероятност да повторят опитаSemiramis написа:
Не знам...
аз само съм чела, че спасените след опит за самоубийство /в смисъл на видяли отдругата страна/ ужасно силно заобичват живота.
Не се казваше дали от страх, че на самоубийците им е зле там
или защото "там" е позле "оттук"

трябва да носиш отговорност за думите си.frisky lioness написа:Винаги има начин, нали?vyara написа:Това не се казва току така.frisky lioness написа: Кажи му, че ти пука
Дори да не е ей така "Абе, знаеш ли, че всъщност ми пука за теб", докато си пиете кафето
Ама като се замисля![]()
Какво му е на директния изказ
Това не е твой личен избор точно. А ти някак го правиш такъв. Ще замесиш и други, вероятно против волята им...Semiramis написа:....
за втори път в тази темаsnowprincess написа:при спасените от самоубийство има голям процент вероятност да повторят опитаSemiramis написа:
Не знам...
аз само съм чела, че спасените след опит за самоубийство /в смисъл на видяли отдругата страна/ ужасно силно заобичват живота.
Не се казваше дали от страх, че на самоубийците им е зле там
или защото "там" е позле "оттук"
Даа, не е достатъчноSemiramis написа:
като за здравей-здрасти знае, че ми пука, но не стига.

А ти какво очакваш да направя? ще го попитамSemiramis написа:
трябва да носиш отговорност за думите си.
като те попита какво ще направиш щом ти пука
нищо ли ще кажеш
или може би - ще уважа избора ти да се гътнеш докато ти казвам "нищо"

vyara написа:Това не е твой личен избор точно. А ти някак го правиш такъв. Ще замесиш и други, вероятно против волята им...Semiramis написа:....
Помощ се дава като се поиска....
Аз по-скоро не бих.
Ти разбираш толкова, защото това е твоя свят. С ограничения от натрапени религиозни догми и обществени норми.frisky lioness написа:Това е може би единствения случай, който разбирамSet написа:
Аз пък са надявам да мога да го добарам пищака, ако някога ме закачът на система да вегитирам. Надявам се.
Затова съм за евтаназията
А тя как ще се почувства ако утре разбере (не дай си Боже), че този човек се е метнал от 8 ет., например.vyara написа: Аз по-скоро не бих.

В крайна сметка може и да ги говори тези неща ("аз ще се килна. Да твърдо съм решил. Ще го направя еди си кога и еди си как") само и само за да получи някакво внимание. Очаква да разбере, че на някой му пука, че някой ще му каже "недей, бе. Що така. Виж колко е хубав живота. всико преминава. всичко ще се нареди. и на твоята улица ще изгрее слънце" и т.н.Semiramis написа:vyara написа:Това не е твой личен избор точно. А ти някак го правиш такъв. Ще замесиш и други, вероятно против волята им...Semiramis написа:....
Помощ се дава като се поиска....
Аз по-скоро не бих.
мерси, Верче!
Тайно чакам някой да ми каже това.
В началото като зададох въпроса имаше отговор "Подмини"
мислиш-мислиш..и накрая ..по-скоро стигаш до него.
но аз още ще помисля, де.

от 12 ет.frisky lioness написа:А тя как ще се почувства ако утре разбере (не дай си Боже), че този човек се е метнал от 8 ет., например.vyara написа: Аз по-скоро не бих.
И тя е знаела
и може би е могла да помогне
...само
може би....
Богат ли е?Semiramis написа:
от 12 ет.
И на теб благодаря, Фриски!
Тайно чаках никой да не каже това!
казус си е ...както и да го гледаш...

хм...Set написа:Ти разбираш толкова, защото това е твоя свят. С ограничения от натрапени религиозни догми и обществени норми.frisky lioness написа:Това е може би единствения случай, който разбирамSet написа:
Аз пък са надявам да мога да го добарам пищака, ако някога ме закачът на система да вегитирам. Надявам се.
Затова съм за евтаназията
90% от хората преди да дойде християнството са се радвали на смъртта.
Абе каквото ни е писано. И да се надяваме, че вълновата структура на материята характеризира имагинерното ни понятие за ад и рай. Ще видим след някоя и друга година:blum:
frisky lioness написа:Богат ли е?Semiramis написа:
от 12 ет.
Освен това сега вече не си сама в тайната си
Сподели я с нас
Така че....дано нищо не се случва, защото ние също сме били предупредени
не ли?
Защо го мислиш толкова този човек, роднина ли ти е?Semiramis написа:ох
Познавам човек, който знам, че ще се самоубие след време. Решил е и кога.
Физически не може да оцелее без друг човек, а има само един жив човек, на когото му пука дали той диша и мърда.
Имам избора да подмина с надеждата, че все ще се намери някой.
Или аз да предложа да се грижа за него всеки ден оттук нататък докато съм жива.
Какво бихте направили вие?
Мисля го от няколко години и има още време. Не е толкова просто, просто.

единствено от гузна съвест.snowprincess написа:Защо го мислиш толкова този човек, роднина ли ти е?Semiramis написа:ох
Познавам човек, който знам, че ще се самоубие след време. Решил е и кога.
Физически не може да оцелее без друг човек, а има само един жив човек, на когото му пука дали той диша и мърда.
Имам избора да подмина с надеждата, че все ще се намери някой.
Или аз да предложа да се грижа за него всеки ден оттук нататък докато съм жива.
Какво бихте направили вие?
Мисля го от няколко години и има още време. Не е толкова просто, просто.
Бих обгрижвала без да се замисля само определени хора.
Ми що не каза още в началотоSemiramis написа:frisky lioness написа:Богат ли е?Semiramis написа:
от 12 ет.
Освен това сега вече не си сама в тайната си
Сподели я с нас
Така че....дано нищо не се случва, защото ние също сме били предупредени
не ли?
обичам те!
дойдохме си на думата.
богат е!
реститут.
Ако ще казваш да си наеме една домашна помощница искам да ми кажеш що това да не съм аз.
Иначе аз си имам отговор що не съм аз още.
:lol:
:lol::blum:

frisky lioness написа:
Ми що не каза още в началото
Явно ти не искаш да си ти, така че....
ще му намерим някоя мома
Може и да не го обича, обаче той няма и да разбере.
Ще се грижи за него, ще е добра, кротка и ...умерено интелигентна
Казвай сега какво да търся:winkw:
В това няма нищо циничноSemiramis написа:
виж как понякога цинизмът и милосърдието вървят ръка за ръка. и се разминават.

ти чуваш ли се какви ги говоришfrisky lioness написа:А тя как ще се почувства ако утре разбере (не дай си Боже), че този човек се е метнал от 8 ет., например.vyara написа: Аз по-скоро не бих.
И тя е знаела
и може би е могла да помогне
...само
може би....

Да бе...Semiramis написа: ама ако го гътне за да му вземе парите няма ли пак на моята съвест да тежи.
...

Аз пък не го разбрах такаsnowprincess написа:ти чуваш ли се какви ги говориш
как да помогне?!? на него му трябва медицинска сестра да го обслужва (поне аз разбрах, че е инвалид) и някой да го обича толкова всеотдайно, че да се лиши от личен живот

...или огтовор на въпроса защо все пак ми е казал, че ще се самоубие.frisky lioness написа:Да бе...Semiramis написа: ама ако го гътне за да му вземе парите няма ли пак на моята съвест да тежи.
...
Много филми си гледала
Те току така хора не се гътват
А и кой казва, че трябва да се женят, а
Богаташите не обичат да делят парите си
щом ти имаш такива опасения, вероятно не са му убегнали и на него, което всъщност може и да е евентуален отговор на въпроса защо е сам
я, отивай на психоаналитик, да ти излекува гузната съвестSemiramis написа:
единствено от гузна съвест.
някъде ...дълбоко...

както казах си мисля, че търси вниманиеSemiramis написа:
...или огтовор на въпроса защо все пак ми е казал, че ще се самоубие.
можеше да го прамълчи.

Съществува ли и друго освен любов/обичsnowprincess написа:я, отивай на психоаналитик, да ти излекува гузната съвестSemiramis написа:
някъде ...дълбоко...
и през ум да не ти минават подобни мисли
можеш да се грижиш за някого само, защото го обичаш

а как?frisky lioness написа:Аз пък не го разбрах такаsnowprincess написа:ти чуваш ли се какви ги говориш
как да помогне?!? на него му трябва медицинска сестра да го обслужва (поне аз разбрах, че е инвалид) и някой да го обича толкова всеотдайно, че да се лиши от личен живот

идеалноfrisky lioness написа:....
ще му намерим някоя мома
snowprincess написа:я, отивай на психоаналитик, да ти излекува гузната съвестSemiramis написа:
някъде ...дълбоко...
и през ум да не ти минават подобни мисли
можеш да се грижиш за някого само, защото го обичаш
Има много хора, които са здрави, някои от тях богати и въпреки това самотни, което безкрайно да ги подтиска.snowprincess написа:а как?frisky lioness написа:Аз пък не го разбрах такаsnowprincess написа:ти чуваш ли се какви ги говориш
че е здрав, прав, богат, живее с майка си и иска като майка му умре да се самоубие?

тя има син, първо трябва да е милосърдна към него, пък дори и целия свят да отива по дяволитеfrisky lioness написа:
Съществува ли и друго освен любов/обич
Милосърдие, например
(Не говоря конкретно за този случай)

Стига...Dark Angel написа:идеалноfrisky lioness написа:....
ще му намерим някоя мома
кефиш ме в тази си роля

frisky lioness написа:Стига...Dark Angel написа:идеалноfrisky lioness написа:....
ще му намерим някоя мома
кефиш ме в тази си роля
Нещо лошо ли казах пак
Има под ръка доста моми за женене:winkw: Това сериозно:winkw:
фриски, аз те харесвам, беfrisky lioness написа:
Има много хора, които са здрави, някои от тях богати и въпреки това самотни, което безкрайно да ги подтиска.
Самотата и депресиите не са запазена марка само за хроми и бедни
Така съм го разбрала аз. Така си го представих от разказа и (липват естествено много детайли)
Не казвам,че не греша и че конкретно в този случай ти не си правата
Това спор някакъв ли е?
Защото аз не съм твоя човек
този за споровете (ми беше думата):winkw:

Ооо, кой в случая говори за това да си вдигне парцалите и да отиде да живее при него.snowprincess написа:тя има син, първо трябва да е милосърдна към него, пък дори и целия свят да отива по дяволитеfrisky lioness написа:
Съществува ли и друго освен любов/обич
Милосърдие, например
(Не говоря конкретно за този случай)
не всеки може да е Майка Тереза

Аз тази вечер пиле с оризDark Angel написа:frisky lioness написа:Стига...Dark Angel написа:идеалноfrisky lioness написа:....
ще му намерим някоя мома
кефиш ме в тази си роля
Нещо лошо ли казах пак
Има под ръка доста моми за женене:winkw: Това сериозно:winkw:
добре де, спирам
просто ми харесва как си го написала
оотивам да готвя спагети

За нищо:-)snowprincess написа: извинявай, ако съм била рязка