Времето беше наистина малко, така че се ограничихме до моя район. Първия ден - Витоша. Не му се тръгваше от там. Заведохме го на една кръчмичка и най-много му се услади... шкембе-чорбата /аз не мога да я понасям
Втория ден - както ме посъветвахте - Националния исторически музей. Макар че Панагюрското и Вълчитрънското съкровища ги нямаше, малкото от тракийската култура, което беше изложено там, го впечатли изключително много:D.
След обяда с родителите ми /обслужването в ресторанта за съжаление се оказа калпаво/, го заведох в "Змията и хората", защото си пада по минерали... Изненада се от богатата сбирка. После - гости, върнахме се вкъщи и с това времето се изчерпа
Направих само две грешки - заведох го в моя апартамент в жилищен блок, където не бях стъпвала 6 години. Навсякъде издраскано, нецензурни "картини", надписи, в асансьора - размазано л...о - кучешко ли, не знам, отвсякъде смрад... умрях от срам...
Втората грешка беше, че го качих на маршрутка. Караше така бясно, че правостоящите залитаха и падаха.
Ма нейсе. Хубавите неща бяха повече, с моите хора много си допаднаха и съм сигурна, че България му хареса. Беше важно, за да иска да идваме пак.
Идеята за НИМ беше супер! Thanks!!!
Следващия път ще се възползвам и от другите ви предложения - Рила, Пловдив, Копривщица, Варна...