ситуация
ситуация
кво праиме?
ако:
решението, което взима Бащата по отношение на Децата не е справедливо
Децата негодуват
Майката също не одобрява позицията на Бащата
Децата питат Майката какво мисли по въпроса
Майката се чеше по Тиквата и не може да реши срещу Бащата ли да застане, подкрепяйки Децата
или срещу Децата, заставайки зад решението на Бащата
...
или да влезне в някой Форум и да събере ум и разум от Знаещите
ако:
Децата негодуват
Майката се чеше по Тиквата и не може да реши срещу Бащата ли да застане, подкрепяйки Децата
...
just perfect
- Dark Angel
Всеки може да е прав или крив,vyara написа:Оффф, кофти е единия като реши нещо, другия да противоречи пред децата. Ама...., може и Майката да не е права. Първо това трябва да изясним.
Иначе негодуванието на децата не е достатъчно да си мислим, че бащата не е прав.
въпрост е дали да отстояваш това, което според теб е правилно. Аз мисля, че трябва. Всеки, който има позиция, трябва да я аргументира и защити, само така може да се стигне до оптималното решение.
- Глас в пустиня
- Green Light
Това е лесно, понеже много съм мислил по въпросата: опъваш се на бащатам-тва правиш! Тука дефинитивните условия са две
1- Това не се прави често(от известните на всички ни възпитателни съображения), но ти и не го правиш, щом се чудиш.
2- Не можеш да излъжеш децата си за чувствата си по въпроса, когато взетото решение е категорично неправилно. Щом не можеш да ги излъжеш, ефекта така и така е развален, не се опитвай. Бездруго скендъл ще има, поне да е навреме
1- Това не се прави често(от известните на всички ни възпитателни съображения), но ти и не го правиш, щом се чудиш.
2- Не можеш да излъжеш децата си за чувствата си по въпроса, когато взетото решение е категорично неправилно. Щом не можеш да ги излъжеш, ефекта така и така е развален, не се опитвай. Бездруго скендъл ще има, поне да е навреме
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: ситуация
Не е правилно, но аз много често стигам до спорове по тези въпроси с мойто мъжbead_ написа:кво праиме?
ако:
Децата негодуват
...
Знам, че не съм права и трябва да го подкрепя и трябва да сме единни пред детето, но...
Избягвам поне да коментирам пред детето
Трудно подкрепям някой ако мисля, че греши
пък било то и либето
още повече като става въпрос за гарджето
Но пък си зависи и от конкретната ситуация
Родителите трябва да са единни, защото иначе се подронва авторитета на единия
Нищо не казах:shy:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
важно е, мамка му!!!:evil: Майката може и да не е права, ама е твърдо убедена, че е!vyara написа:Оффф, кофти е единия като реши нещо, другия да противоречи пред децата. Ама...., може и Майката да не е права. Първо това трябва да изясним.
Иначе негодуванието на децата не е достатъчно да си мислим, че бащата не е прав.
Дано не е някое важно решение.
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
О, нещата никога не са само "черно" и само "бяло"bead_ написа:то не се само до казването. то е до правенето. седят две баки с боя - бяла и черна и една стена трябва да се боядиса. и няма връщане назад.Амаранта написа:Що за дилема?
Майката казва, кое е справедливо според нея и кое не и това е.
Няма отбори и агитки, че да се чудиш.
С два цвята една стена може да стане приказка
Въпросът е в това, кой държи четката и доколко е творец:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
цяло, цяло... колко да е цяло? все пак не сме сиамски близнаци. всеки си има своите убеждения, а по отношение на един специален проблем те са диаметрално противоположни. доколкото познавам Майката няма начин да се остави да я убедят...Dark Angel написа:идеята да подкрепя нещо което не одобрявам ми е странна
ще говорим, ще се убеждаваме - и то пред децата
така де, семейството е едно цяло
just perfect
Родителите винаги трябва да са на едно мнение, дори и то да е погрешно. Ако не можеш да убедиш бащата, че греши (Дали? Това е само според теб така...), трябва да застанеш на негова страна.bead_ написа:кво праиме?
ако:
Децата негодуват
...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

това не те ли кара да се чувстваш кофти?! хем да не си права, хем да си права!!!!frisky lioness написа:
Не е правилно, но аз много често стигам до спорове по тези въпроси с мойто мъж
Знам, че не съм права
just perfect
- Глас в пустиня
Все още имаш повече от шест часа - време предостатъчно за война и мир. Френска армия например, са и достатъчни само 45 минути за да капитулира напълно.bead_ написа:е, съвсем скоро /примерно довечера/ ще ми се наложи да я взема! и ми е много сдухано, ама... какъв е изходът?!?!?!!!!БоЕВ написа:
Никога, ама никога не вземай страната на децата в тяхно присъствие
.
Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Понякога да. Не съм права за това, че противореча в присъствието на детето, а съм права за това, че съм права, дори и когато съм седнала:winkw:bead_ написа:това не те ли кара да се чувстваш кофти?! хем да не си права, хем да си права!!!!frisky lioness написа:
Не е правилно, но аз много често стигам до спорове по тези въпроси с мойто мъж
Знам, че не съм права
Пиши ме в графата за опъването, но при условие, че проведете разговора насаме:winkw:

- Глас в пустиня
И аз това мисля. После бащата казва на децата какво е новото му решение. Така и авторитетът цял и агнетата сити.БоЕВ написа: Все още имаш повече от шест часа - време предостатъчно за война и мир. Френска армия например, са и достатъчни само 45 минути за да капитулира напълно.
Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
баси, тва ше е много трудно. просто непосилно. ш си изям ноктите от яд. и нема да мога да се погледна в огледалото после. ше ме гледат брадясала цяла седмица колегите... сбръч!!![unknown] написа:
трябва да застанеш на негова страна.
just perfect
Нищо страшно няма.bead_ написа:е, съвсем скоро /примерно довечера/ ще ми се наложи да я взема! и ми е много сдухано, ама... какъв е изходът?!?!?!!!!БоЕВ написа:
.
Щом си толкова убедена, че си права, подкрепи децата си.
Тези възпитателни правила мен поне ме изнервят, никой не може да е докрай последователен.
Panta rhei...
това ме урежда довечера. а после?! като дойдат избори и требва да се водят предизборни агитации и всеки да извади бюджета, пр-инструментите, да купува гласове....?!? шъ стане ма-за-ло.4avdar4e написа:Бъдете парламентарна република, гласувайтеbead_ написа: е, съвсем скоро /примерно довечера/ ще ми се наложи да я взема! и ми е много сдухано, ама... какъв е изходът?!?!?!!!!
just perfect
човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
just perfect
И на какво възпитава?![unknown] написа:Клише, ама възпитателно...Амаранта написа:Това е клише.БоЕВ написа:
.
Че нямат право на мнение, или че прав, крив - родителят печели?!
Или да свикват да изпълняват, без да мислят, щом им е казано?
Нещо не ми пасва точно таз "мъдрост".
Щом компромисът е невъзможен, слушай Мнемо. Решено! Ще се опъваш и това е.bead_ написа:човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
Да забравим авторитетите и всичко да решаваме демократично, това ли е алтернативата? Тц- не става.Амаранта написа:
И на какво възпитава?!
Че нямат право на мнение, или че прав, крив - родителят печели?!
Или да свикват да изпълняват, без да мислят, щом им е казано?
Нещо не ми пасва точно таз "мъдрост".
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Тъй като на мен ми се случва от време на време същата ситуация. И аз съм кривия - да ти кажа.
Понашляпвам големия, щото винаги е нужно да го свалям на земята. Космонавт без скафандър е рисковано мероприятие. А като изпадне във вакум без шамари не става да му вкарам кислород.
Малкия се уплашва ама ако е нужно и той взема глътка въздух.
Майка им ми се сърди.
И в един момент ми обясняват как не съм прав.
Е не съм прав да.
Обаче,
1. Всички познати казват, че по-възпитани деца от моите на тази възраст не са виждали.
2. Напоследък големия ми говори (а и го виждам) как го е срам като не се справи отлично (подчертавам) на някое изпитване.
3. Бой и ебане се не връщат, но споменът остава.
4. Откровенно мога да твърдя, че съвременните методи на възпитание доведоха до околния пейзаж.
За това.
Извод 1. Бащата когато е несправедлив го усеща със сърцето си. Вярвай, че ще се реваншира тройно. Ти ако си хитра само можеш да му напомниш.
Извод 2. Бий за да те уважават. В краен случай - можеш да ги успокоиш.
Извод 3. Бъдете приятели всички. И когато има несправедливи решения - обсъдете ги по-късно. В момента не работи.
Аде и да черпиш после.
Понашляпвам големия, щото винаги е нужно да го свалям на земята. Космонавт без скафандър е рисковано мероприятие. А като изпадне във вакум без шамари не става да му вкарам кислород.
Малкия се уплашва ама ако е нужно и той взема глътка въздух.
Майка им ми се сърди.
И в един момент ми обясняват как не съм прав.
Е не съм прав да.
Обаче,
1. Всички познати казват, че по-възпитани деца от моите на тази възраст не са виждали.
2. Напоследък големия ми говори (а и го виждам) как го е срам като не се справи отлично (подчертавам) на някое изпитване.
3. Бой и ебане се не връщат, но споменът остава.
4. Откровенно мога да твърдя, че съвременните методи на възпитание доведоха до околния пейзаж.
За това.
Извод 1. Бащата когато е несправедлив го усеща със сърцето си. Вярвай, че ще се реваншира тройно. Ти ако си хитра само можеш да му напомниш.
Извод 2. Бий за да те уважават. В краен случай - можеш да ги успокоиш.
Извод 3. Бъдете приятели всички. И когато има несправедливи решения - обсъдете ги по-късно. В момента не работи.
Аде и да черпиш после.
Memento mori.
решеното си е решено. дет се вика и другото да реша... нема как да ми се изметне езика и на черното да кажа бяло и в последния момент решението ще се промени.vyara написа:Щом компромисът е невъзможен, слушай Мнемо. Решено! Ще се опъваш и това е.
после ше си сърбам квото съм си надробила...
п.п. добре, че народих децата без много да му мисля на млади години. сега, ако ми е... нема да се навия толкова лесно да си пъхна таралеж в гащите!!!
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка: