Форумни смешки

Все същите
Аватар
4avdar4e

Форумни смешки

Мнение от 4avdar4e »

"За поантата на една синекдоха, когато литотата е апосиопеза."

Мда, младежът рече, че апосиопезата е изключително специфично изразно средство, пък аз така, припомняйки си, по пътечката стигнах до това определение..

Чета го вече н-ти път и се попикавам от смях.

Какво разбираме от него, уважаеми колеги и вие, слушатели?? Ммммм?

Че е най-точното определение на нашия форум.

П.П. Ако някой не разбира някоя от думите, да се върне в 7 клас :blum: Или да пита, бе :grin:

П.П.П. Величественият цитат е от в. "Новинар", автор Лили Костова, 20.02.2007
Дядо Капинчо

Re: Форумни смешки

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:"За поантата на една синекдоха, когато литотата е апосиопеза."
Грам не разбрах, ама не искам пак в седми клас.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

това е не леге артис ами артис всуе
някои му казват мхм еякулация на силициев двуокис с високо съдържание на влага
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа:
Мчи Моля другарката за кво е тук :blum:

Поанта: дума или израз, които подчертават мисъл или които служат за завършек на художествено произведение и отправят вниманието към вътрешния замисъл на творбата.

Синекдоха: вид метонимия, при който наименованието на един предмет или явление се замества с наименованието на друг предмет или явление върху основата на количествено отношение и връзката между тях

Литота: чрез отрицание преднамерено се намалява признак на предмета с цел да се отслаби положителната оценка

Апосиопеза: замълчаване; внезапно замлъкване, недоизказване, от вълнение и наплив на чувства, отбелязва се с многоточие…

Сега по-ясно ли е или направо да те цитирам?? :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

мхм

тва синекдохата е по-скоро описание на едно (цяло) чрез (негова) част и на част от нещо чрез цялото
тук можеш да ме цитираш мен

или хераклит, всъщност :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:това е не леге артис ами артис всуе
някои му казват мхм еякулация на силициев двуокис с високо съдържание на влага
Глей ся, аз обясних на Капично литературата, моля другаря по биология и чужди езици да обясни сега на мен.

П.П. Ко не му харесваш на силициевия.. въздейства добре на кожата. Пък и опалите са симпатични камъчета :blum:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Капинчо написа:

Поанта: дума или израз, които подчертават мисъл или които служат за завършек на художествено произведение и отправят вниманието към вътрешния замисъл на творбата.

Синекдоха: вид метонимия, при който наименованието на един предмет или явление се замества с наименованието на друг предмет или явление върху основата на количествено отношение и връзката между тях

Литота: чрез отрицание преднамерено се намалява признак на предмета с цел да се отслаби положителната оценка

Апосиопеза: замълчаване; внезапно замлъкване, недоизказване, от вълнение и наплив на чувства, отбелязва се с многоточие…

Виж, ся- и аз си ги преведох. Е, и Гугъл малко помогна. Обаче...Я се опитай да ги свържеш в едно изречение... :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Глей ся, аз обясних на Капично литературата, моля другаря по биология и чужди езици да обясни сега на мен.

П.П. Ко не му харесваш на силициевия.. въздейства добре на кожата. Пък и опалите са симпатични камъчета :blum:
ми така чоже да пише само безумец
това е хъм изкуство заради самото изкуство
за показ така да се каже
макар и да разбирам тръпката от играта на думи и остроумия намирам подобни крайности за изкуствени, фалшиви и дразнещи
някси
ма аз не съм литератор или филолог

колкото до пясъка харесвам го
но перефразирах една народна хъм мъдрост която изразява по един синекдохтичен начин поантата на гореописаната ми апосиопеза :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Виж, ся- и аз си ги преведох. Е, и Гугъл малко помогна. Обаче...Я се опитай да ги свържеш в едно изречение... :grin:
Ибахти, в тая родна стряха всички са едни .... :blum:

П.П. Тва щот съм уморена и спаааа, утре мога (ама няма да имам време) да ти наредя куп такива изречения :blum:
Последно промяна от 4avdar4e на 10.06.08, 23:41, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
Бе, ей, разбрах те аз, което не пречи да си се хиля :rotfl24:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:мхм

тва синекдохата е по-скоро описание на едно (цяло) чрез (негова) част и на част от нещо чрез цялото
тук можеш да ме цитираш мен

или хераклит, всъщност :grin:
:rofl2:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:
[unknown] написа: Виж, ся- и аз си ги преведох. Е, и Гугъл малко помогна. Обаче...Я се опитай да ги свържеш в едно изречение... :grin:

П.П. Тва щот съм уморена и спаааа, утре мога (ама няма да имам време) да ти наредя куп такива изречения :blum:
:lol: пък аз ще потърся по-леко четиво наоколо :lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:

Писах- да свържеш, не да наредиш. :winkw:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

[unknown] написа:
4avdar4e написа:

Писах- да свържеш, не да наредиш. :winkw:

хм... тя ако не може съм сигурна, че Мнемо ще измисли :lol:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не искам се фаля, па то и нэмЪ нужда ма аз свързах три
ей така на майтап
в един майтап
просто за да лигота началното твърдение
или пък си беше чисто лиготене :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Писах- да свържеш, не да наредиш. :winkw:
Нима ТИ не виждаш дълбоката смисла на моето писание???:mad:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:
а ти в това? :grin:

"Бидейки нормализиран (чрез придаване на идентичност), агентът мисли себе си като длъжен да прави това, което трябва с оглед на това, което е."

"Агентите имат желанието да покажат това, което искат да бъде видяно-като-такова-и-разпознато-от-всички-именно-като-такова-каквото-в-действителност-е."

"Процесът на дарообмен представлява молекулярпен перформатив, състоящ се от три атомарни перформатива, представляващи трите задължения, формулирани от Мос. Като условие за възможност на тези перформативи се опитахме да открием предпредикатните очевидности и логическите форми на извода в практиката."

Сътворила го е моя милост в дипломна работа и е ултра просто, ама се води некласическа трансцедентална логика. Нещата, за които си говорим тук, само че по-така написани. :lol: Че и са за тази тема стават.

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

:shocked:
Я са верно някой да го свърже тва в едно смислено и човешко изречение, че не всички сме гении на мисълта кат вас. Повечето сме от раята и простички. :cool:
Иииии.... 4аве? Тва в 7-ми клас не сме го учили, шма извиняваш :lol:

Ку всеки почне да пише в стил дето го бачка, мисля че ще се получи най-добрия текст за японски марш. :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Semiramis написа: "Процесът на дарообмен представлява молекулярпен перформатив, състоящ се от три атомарни перформатива, представляващи трите задължения, формулирани от Мос. Като условие за възможност на тези перформативи се опитахме да открием предпредикатните очевидности и логическите форми на извода в практиката."

Сътворила го е моя милост в дипломна работа и е ултра просто, ама се води некласическа трансцедентална логика. Нещата, за които си говорим тук, само че по-така написани. :lol: Че и са за тази тема стават.
Твоя милост накара моя милост да се почувства като един червей в словотворчеството и съставителството на изречения. Аллах акбар! :pray: :pray: :pray:

Сега, може ли, Ваше Словотъкателство, да осветлите тоз низък, хилав и дребен червей що е то дарообмен, перформатив и предпредикатни очевидности? :ohlord:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

maggot написа::shocked:
Я са верно някой да го свърже тва в едно смислено и човешко изречение, че не всички сме гении на мисълта кат вас. Повечето сме от раята и простички. :cool:

Ку всеки почне да пише в стил дето го бачка, мисля че ще се получи най-добрия текст за японски марш. :grin:
\

Иййй, не съ ядосвай, де, това го е писала една (както се е подписала) заслужила родителка. Ей, на: http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... E4MTszMA==
Пък на мен ми стана смешно :shy:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:
4avdar4e написа:
а ти в това? :grin:

"Бидейки нормализиран (чрез придаване на идентичност), агентът мисли себе си като длъжен да прави това, което трябва с оглед на това, което е."

"Агентите имат желанието да покажат това, което искат да бъде видяно-като-такова-и-разпознато-от-всички-именно-като-такова-каквото-в-действителност-е."

"Процесът на дарообмен представлява молекулярпен перформатив, състоящ се от три атомарни перформатива, представляващи трите задължения, формулирани от Мос. Като условие за възможност на тези перформативи се опитахме да открием предпредикатните очевидности и логическите форми на извода в практиката."

Яяяя, ма ти от малка значи си такава... трудноразбираема. :lol:
Нищо не разбирам, но ти се кефя. Как го правиш? :lol:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Яяяя, ма ти от малка значи си такава... трудноразбираема. :lol:
:grin: нали? и аз така много й се кефя, ама все чакам Капинчо да я помоли да обясни какво иска да каже, че и аз да разбера :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:
Иййй, не съ ядосвай, де, това го е писала една (както се е подписала) заслужила родителка. Ей, на: http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... E4MTszMA==
ужас :shocked:
колко ли деца са се справили с теста миналата година
Изображение
esti

Мнение от esti »

latrevw написа:
:grin: нали? и аз така много й се кефя, ама все чакам Капинчо да я помоли да обясни какво иска да каже, че и аз да разбера :lol:
Ама след обясненията разбирате ли?:lol:
Аз не питам, защото знам, че пак няма да разбера - освен ако не съм в някакво свръхсетивно състояние, което да улови евентуално някоя вълна, след което изострената ми интуиция (ако е включена в момента) да си го донагласи някак. :lol:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа: Иййй, не съ ядосвай, де, това го е писала една (както се е подписала) заслужила родителка. Ей, на: http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... E4MTszMA==
Не, ма, не се ядосвам и на мен ми стана смешно. Въпросът е, че НИ-ЩИ-ЧКО не разбрах и имам нужда от нормален превод. Аз съм програмър, от литричъра не разбирам, нали схващаш :winkw:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Пенчо Заека написа:
Semiramis написа: "Процесът на дарообмен представлява молекулярпен перформатив, състоящ се от три атомарни перформатива, представляващи трите задължения, формулирани от Мос. Като условие за възможност на тези перформативи се опитахме да открием предпредикатните очевидности и логическите форми на извода в практиката."

Твоя милост накара моя милост да се почувства като един червей в словотворчеството и съставителството на изречения. Аллах акбар! :pray: :pray: :pray:

Сега, може ли, Ваше Словотъкателство, да осветлите тоз низък, хилав и дребен червей що е то дарообмен, перформатив и предпредикатни очевидности? :ohlord:

:lol: а какво не и хареса на дългата дума с тиренцата, м?

:grin:

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:
latrevw написа:
Ама след обясненията разбирате ли?:lol:
Аз не питам, защото знам, че пак няма да разбера - освен ако не съм в някакво свръхсетивно състояние, което да улови евентуално някоя вълна, след което изострената ми интуиция (ако е включена в момента) да си го донагласи някак. :lol:
ми... аз ви казах, че е много просто :shy:
означава само, че "Нещо може да стане, ама може и да не стане. И зависи от много работи" Точно и ясно. Нещо = действие и други работи, Капинчо :blum: Другото са кога-та и при-какво-та. Логика, просто.

И Всичко е едно, обаче едното е дарообменът. На думи, на мисли, на действия. Дал-приел-върнал. Понякога невърнал.

:grin: днес ще се чувствам гениална с такива оригинални открития, но с елементарен речник само по форумите ми дават да пиша.
И си признавам, че съм си намерила призванието. Да съм неразбрана. :shy::lol:
Последно промяна от Semiramis на 11.06.08, 09:45, променено общо 1 път.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

maggot написа::shocked:

:lol: точно. и докторите казват комедон, пък ти си виждаш неква пъпка. :grin:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мда, младежът рече, че апосиопезата е изключително специфично изразно средство, пък аз така, припомняйки си, по пътечката стигнах до това определение..

Чета го вече н-ти път и се попикавам от смях.

Какво разбираме от него, уважаеми колеги и вие, слушатели?? Ммммм?

Че е най-точното определение на нашия форум.

П.П. Ако някой не разбира някоя от думите, да се върне в 7 клас :blum: Или да пита, бе :grin:

П.П.П. Величественият цитат е от в. "Новинар", автор Лили Костова, 20.02.2007
аз пък помислих, че цитатът е от Владо Атанасов :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа: И си признавам, че съм си намерила призванието. Да съм неразбрана. :shy::lol:
И аз съм си намерила моето - на неразбираща. :lol:
Повечето тук не ги разбирам, само си давам вид, за да заблуждавам, че съм им на нивото. :grin:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:

Тц. Аз съ м прост и не разбирам от дефиниции. Трябват ми примери.

Например за поанта, в изречението "Хайде да пием кафе, мъжът ми го няма" поантата е "мъжът ми го няма". Давай сега за другите и добави обяснение за метонимия. Не може да обясняваш една китайска дума с друга китайска дума.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: и добави обяснение за метонимия
Стига, бе! Досега четох Амаранта с нейните апосио-каквототам.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:

хм... тя ако не може съм сигурна, че Мнемо ще измисли :lol:
Тц, не позна. :blum:
Никаква инвенция.
Аз съм дилетант в тая област и подхождам само емпирично. :grin:
Panta rhei...
Аватар