Чета една тъпа книга.
- Green Light
Чета една тъпа книга.
Книгата е "Не пипай тази книга", автора - Ян ван Хелсинг. Гений. Намери връзката между Атлантида, тамплиерите и летящите чинии. Голям образ. Вместо да напише три книги...както и да е. Не е първата гениална книга, която ми попада и както става винаги с тоя род литература по някое време ти омръзва да се хилиш, почваш леко да плъзгаш поглед по страниците, като се спираш на разни фрази и накрая, естествено я меташ да събира прах някъде. Аз съм във фазата на плъзгането. Сутринта с кафето се спрях на фразата "Това е смисъла на живота" Върнах се, за да разбера и прочетох, че живеейки, ние усъвършенстваме духа си. Като ритнем камбаната духа се връща в единния духовен резервоар ама вече е ъпдейтнат и вдига нивото един вид. И после, когато някое тяло си чопне малко от резервоара, сещате се, взима си малко по- съвършенна душа. После ще не ще я усъвършенства и я връща, като вдига нивото. После взима, усъвършенства, връща, вдига ниво, взима, усъвърш, връщ, вдиг, взим, вр, вд.... Не съм се разписал и размислил за друго, ами за това какво ни доставя удоволствие и защо. Защо четем, глупости, бе, от кой зор? Ето тука, сега, какво правя в тоя клуб? И защо мисля по толкова непечеливши и абсолютно безполезни неща. Защо си блъскат главите разни монаси и отшелници? Нима не е за усъвършенстване? И то не на на тялото.
Майната му на резервоара и прикзките по книгите от които да тистане приятно, че да купиш следващият гениален труд на Ян ван Хелсинг. Но ние все мислим и търсим, и намираме удоволствие от това което мислим за самоусъвършенстване. Въобразиш ли си че за душата има полза, кефиш се. Няма полза за душата - ниц кеф. Личното удоволствие за лично нашата душа, какво ли е? Понеже голямо търсене пада, цял живот. За мен например, какво е удоволствиет за душата? "Да знам"? Май не точно. Нещо, не мога да го дефинирам. Ма търся нещо, де.
Майната му на резервоара и прикзките по книгите от които да тистане приятно, че да купиш следващият гениален труд на Ян ван Хелсинг. Но ние все мислим и търсим, и намираме удоволствие от това което мислим за самоусъвършенстване. Въобразиш ли си че за душата има полза, кефиш се. Няма полза за душата - ниц кеф. Личното удоволствие за лично нашата душа, какво ли е? Понеже голямо търсене пада, цял живот. За мен например, какво е удоволствиет за душата? "Да знам"? Май не точно. Нещо, не мога да го дефинирам. Ма търся нещо, де.
Последно промяна от Green Light на 12.06.08, 15:59, променено общо 2 пъти.
- Green Light
Кой па тоз?doktorka написа:пардон!Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
Хю Джакман го бие по точки Блейда..
ма с много!
П.с. Грийн, Ван Хелсинг е майсторът на вампири в "Дракула" по Брам Стокър
Memento mori.
Той първом се напива с нея:lol:doktorka написа:споед мен изкл трудно бихте я написали, сър...Remmivs написа:епикурейството като контрапункт на телесния аскетизъм с цел възвисяване на духовитите начала
като я напиша, ще ти я дам
за да се приспиваш с нея
не се ли приспивате и вие с нея?
Memento mori.
- Green Light
Ти се бъзикаш, обаче епикуееца ако епикурейства, значи печели толкова колкото аскета, когато аскетства. Аскетира се, пости, диета пази, не знам какво прави. Според мен, всеки трябва да търси това което доставя най- голямо удоволствие на ума му и от което най- много се кефи в минутките между съня и бодърстването. Бе на душата му от което му е най- готRemmivs написа:епикурейството като контрапункт на телесния аскетизъм с цел възвисяване на духовитите начала
за да се приспиваш с нея
Re: Чета една тъпа книга.
Абе, Грийни, как можеш да четеш такива неща рано сутрин с кафето?Green Light написа:Книгата е "Не пипай тази книга", автора - Ян ван Хелсинг. Гений. Намери връзката между Атлантида, тамплиерите и летящите чинии. Голям образ. Вместо да напише три книги...както и да е. Не е първата гениална книга, която ми попада и както става винаги с тоя род литература по някое време ти омръзва да се хилиш, почваш леко да плъзгаш поглед по страниците, като се спираш на разни фрази и накрая, естествено я меташ да събира прах някъде. Аз съм във фазата на плъзгането. Сутринта с кафето се спрях на фразата "Това е смисъла на живота" Върнах се, за да разбера и прочетох, че живеейки, ние усъвършенстваме духа си. Като ритнем камбаната духа се връща в единния духовен резервоар ама вече е ъпдейтнат и вдига нивото един вид. И после, когато някое тяло си чопне малко от резервоара, сещате се, взима си малко по- съвършенна душа. После ще не ще я усъвършенства и я връща, като вдига нивото. После взима, усъвършенства, връща, вдига ниво, взима, усъвърш, връщ, вдиг, взим, вр, вд.... Не съм се разписал и размислил за друго, ами за това какво ни доставя удоволствие и защо. Защо четем, глупости, бе, от кой зор? Ето тука, сега, какво правя в тоя клуб? И защо мисля по толкова непечеливши и абсолютно безполезни неща. Защо си блъскат главите разни монаси и отшелници? Нима не е за усъвършенстване? И то не на на тялото.
Имаше еди дето също само извънземни му се привиждаха, и той беше някакъв ван-ман-фон или нещо от сорта. Обаче Еко още не беше написал "Махалото" и - ниц тамплиери, розенкройцери и сен Жермен.
Удоволствието за душата? Среща с приятели, хубава музика, хубав филм, хубава книга, добре съвршена работа, море, планина, летен дъжд. Да не е малко?
- Green Light
Това си го превеждам, че не можеш да спреш да търсиш. Нещо като въпроса, който неумело завам в заглавния пост. Търсим, ясно е. Че не знаем какво търсим също е ясно. Аз се зачудих по какви правила търсим. На принципа на това което ни доставя удоволствие на ума ли?Remmivs написа:кажи сега
ако ти е постоянно гот
как ще диференцираш това от сивотата на еднообразието
трябва да има възход и падение
така сме устроени дори и на биологично ниво
питай докторите ако на мен не ми вярваш
всичко е вълна
Хю Джакмън vs Блейд?doktorka написа:пардон!Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
ма с много!
Блейда губи от воле.
търсим
това е важното
и принципите също ги търсим
а удоволствието когато намерим нещо
научим нещо
открием нещо
напишем нещо
докоснем нещо
любим нещо
страдаме за нещо
или
не намерим нещо
все същото е
път
безкраен
удоволствието за мен е в добротата
кой както я разбира
в благородството
в достойнството
в любовта
но проявени и към себе си
за да ги дариш и навън
по пътя
на другите
това е важното
и принципите също ги търсим
а удоволствието когато намерим нещо
научим нещо
открием нещо
напишем нещо
докоснем нещо
любим нещо
страдаме за нещо
или
не намерим нещо
все същото е
път
безкраен
удоволствието за мен е в добротата
кой както я разбира
в благородството
в достойнството
в любовта
но проявени и към себе си
за да ги дариш и навън
по пътя
на другите
pocti_bezobidna написа:Абе, Грийни, как можеш да четеш такива неща рано сутрин с кафето?
Имаше еди дето също само извънземни му се привиждаха, и той беше някакъв ван-ман-фон или нещо от сорта. Обаче Еко още не беше написал "Махалото" и - ниц тамплиери, розенкройцери и сен Жермен.
Удоволствието за душата? Среща с приятели, хубава музика, хубав филм, хубава книга, добре съвршена работа, море, планина, летен дъжд. Да не е малко?
фон деникен, ерих
спомени от бъдещето
Мда. Аднтъни Хопкинс. Отиваше му. Жалко само за Гари Олдмън.Set написа:Кой па тоз?doktorka написа:пардон!Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
ма с много!
- Green Light
Не е малко.pocti_bezobidna написа:
Абе, Грийни, как можеш да четеш такива неща рано сутрин с кафето?
- Green Light
- Green Light
Добре, де! Признавам. Пичага е.Set написа:Кой па тоз?doktorka написа:пардон!Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
ма с много!
П.П. Може да му прОсти Блейд
Само лекинко да го напляска.Green Light написа:Добре, де! Признавам. Пичага е.Set написа:Кой па тоз?doktorka написа:пардон!Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
ма с много!
П.П. Може да му прОсти Блейд
Memento mori.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
От писаниците ти ми светна само, че името на този резервоар е "3о4о"
И името на този автор нещо ми напомня за един филм, дето един с подобно име се бореше с некви вампири
Готин филм
и много готин пич (не кат някакъв, дето боде добичета с шишовете на майка си:blum::winkw:)
Виждаш ли какво става, като няма мачове:winkw:
И името на този автор нещо ми напомня за един филм, дето един с подобно име се бореше с некви вампири
Готин филм
и много готин пич (не кат някакъв, дето боде добичета с шишовете на майка си:blum::winkw:)
Виждаш ли какво става, като няма мачове:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Бих предпочела да търся. Страх ме е ако намеря. Което ме подсети за други две книгиGreen Light написа: Личното удоволствие за лично нашата душа, какво ли е? Понеже голямо търсене пада, цял живот. За мен например, какво е удоволствиет за душата? "Да знам"? Май не точно. Нещо, не мога да го дефинирам. Ма търся нещо, де.
"Нищо в тази книга не е вярно, но всичко е точно така"
"В тази книга има нещо вярно"
ами ако е така?
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
хм, чела ли си ги?Semiramis написа: Бих предпочела да търся. Страх ме е ако намеря. Което ме подсети за други две книги
ами ако е така?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Първата цялата. Има места, които съм сигурна че са така (Ако може някой да е сигурен в нещо). И преди години щях да се обявя за луда ако мислех по този начин. Но на други места ми липсват знания, чрез които да разбира какво се казва вътре. Самата книга не е с обяснения, а е систематика по-скоро. Трябва основа. Спокойно може да се подмине книгата - вътре е с едни диаграми на други светове и на нива на съзнанието и подобни. Паралел макро- / микрокосмос. Не е най-нормалното четиво, не е и разтоварващо. Много вероятно е всичко да е точно така, но какво от това, като ОЩЕ не го разбираш. Втората не съм, сега като търсех как беше точно името на първата видях, че имало продължение.latrevw написа:
хм, чела ли си ги?
Не е баш така - аскетът принася своята жертва съвсем целенасочено,Green Light написа:Ти се бъзикаш, обаче епикуееца ако епикурейства, значи печели толкова колкото аскета, когато аскетства. Аскетира се, пости, диета пази, не знам какво прави. Според мен, всеки трябва да търси това което доставя най- голямо удоволствие на ума му и от което най- много се кефи в минутките между съня и бодърстването. Бе на душата му от което му е най- готRemmivs написа:епикурейството като контрапункт на телесния аскетизъм с цел възвисяване на духовитите начала
за да се приспиваш с нея
епикуреецът - когато му поискат сметката, образно казано.
Иначе да, удоволствието е горе-долу някакъв ориентир, но не винаги, и не за всичко.
Мммм!Semiramis написа: Което ме подсети за други две книги
Хубаво звучат заглавията, ама се чудя как ви се четат такива книги?
П.П. Аз се боря вече месец с Елфриде Йелинек, ама не е тъпа
аз книга чета максимум за ден два4avdar4e написа:Хубаво звучат заглавията, ама се чудя как ви се четат такива книги?
П.П. Аз се боря вече месец с Елфриде Йелинек, ама не е тъпа
тухлите ми отнемат максимум три дни
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Принципно и аз така, но тази е доста особена.. Всяка дума има специфична тежест, не става да се чете бързо. А авторката е носителка на Нобелова награда, явно там все на такива ги раздаватQuid написа: аз книга чета максимум за ден два
у умните книги4avdar4e написа:Принципно и аз така, но тази е доста особена.. Всяка дума има специфична тежест, не става да се чете бързо. А авторката е носителка на Нобелова награда, явно там все на такива ги раздаватQuid написа: аз книга чета максимум за ден два
автора казва едно като мисли еди кво си ако изобщо мисли
читателя си мисли друго
а нещата са си некво трето и т н
ебана работа
Тва съвсем като у форумаQuid написа: у умните книги
читателя си мисли друго
ебана работа
то е така навсякъде и у всичко4avdar4e написа:Тва съвсем като у форумаQuid написа: у умните книги
читателя си мисли друго
ебана работа
МЪЖжжж написа:Мммм!Semiramis написа: Което ме подсети за други две книги
"В тази книга има нещо вярно"Мерси! Наближава жегата и почивките. Супер. Намери ми какво да чета.
за собствено успокоение ще го прочета все едно не си се зарадвал толкова.
просто съм много търпелив читател понякога - зависи от темата и от момента.
бъркаш пич.Green Light написа:Блейд бе! Аз друг да трепе вампири не познавам. Ако има, не може да стъпи на Блейд на малкото пръстче. Блейд е така ще го смачка. С поглед!Set написа:Тоз Ван Хелсинг да не е внук на оня де трепе вампиросите?:rotfl24:
бат Бойко трепе всичко. Блейд не може да стъпи на малкото пръстче на бат Бойко. Ако пък случайно стъпи - ще се напишка от страх. И вампирите така. Ако искаш научно доказателство - тук е!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
като ти говоря, че освен кинти има и секс навсякъде - не слушаш...Quid написа:...а нещата са си некво трето и т н
ебана работа
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
е написано еELBI написа:като ти говоря, че освен кинти има и секс навсякъде - не слушаш...Quid написа:...а нещата са си некво трето и т н
ебана работа
ми ебана работа
секс ли да напиша ?