Просто трябва да тичаме по-бързо, Алиса. Ти за кого работиш ми кажи? За себе си ли? Или за дребусите и семейството. Къде е мярката на размиване на причината и следствието. Налага се да тичаме. Значи трябва да тренираме усилено. И да тичаме по две писти едновременно. Така мисля аз.Green Light написа:Не, не е. Аз ти, ние всички го разбираме.
Виж, аз говоря за световна тенденция. Философствам. Тенденция ли е думата не знам. В нашето, в обществото от западен модел начина на светски живот, на работа и на забавление не е съобразен с това, че децата имат нужда от много време с бащите си и с майките си. Който отебе нуждите на обществото и постави на първо място времето си за децата, обществото му го забива отзад. Колко хора познаваш, които казват: аз всеки ден ще отделя време на децата, жената и мен, а колкото остане е за работа?
Тема за размисъл
И аз в кратце, че е петъкGreen Light написа: Морала на обществото ни заклеймява прибирането в 5, в къщи. Това, за нашето общество е грешно. Ръкопляскаме само на тези които много работят. Това естествено ли е? Нормално ли е? Така ли трябва?
Не морала, а ежедневието, бита, инфлацията, тия три неща
Re: Тема за размисъл
Тва започнах да го гледам сутринта и не го догледах. Грозна работа. Ама аз съм им свикнал. Бачкам срещу даскало, (ся и другия кабинет е срещу даскало, хе-хе... ), та ги знам кви са изроди...Житената Питка написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Remmivs написа: Просто трябва да тичаме по-бързо, Алиса. Ти за кого работиш ми кажи? За себе си ли? Или за дребусите и семейството. Къде е мярката на размиване на причината и следствието. Налага се да тичаме. Значи трябва да тренираме усилено. И да тичаме по две писти едновременно. Така мисля аз.
П.П. Поне аз така де
Не си съвсем прав, да ти кажа. Верно, наш`те си бяха в къщи в 5, обаче... мен ме нямаше. Играехме пред блока до 10 и след. Предполагам и ти си бил така... Връщам се от училище, отварям входната врата, чантата със замах в коридора и вратата се затръшва зад петите ми докато тичам надолу. Щото вече ме чакат. Та като цяло времето, което сме прекарвали с родителите си не е било повече... може би дори е било по-малко. Но бяхме по-самостоятелни. Ни кога за пръв път игра сам пред блока? Спомняш ли си? А Терминатора кога си го пускал за пръв път сам? А брат му? Ти помниш ли охраната в училище, когато беше първокласник? Аз не я помня... що ли? А в детската? Като беше малък баща ти превишаваше ли скоростта на междуградско? Минаваше ли на червено? Ти сега превишаваш ли?Green Light написа: Аз разсъждавам така вкратце. Наистина сори, че в кратце ама почнах тука попълване на едни тъпотии и така.
Значи. Децата драстично са променени за лошо и това е през последните 15 години. Какво друго е променено драстично в последните 15 години. Повсеместната ангажираност. Другото е кажи речи същото. И ние прекарвахме толкова веме на улицата и в даскало. Но родителите ни в 5 е прибираха в къщи. А аз работя до 9. И ти, също, и всички. "Нямам време" е нашият рефрен. На някои дори им е девиз. Здрасти, бързам. Кво правиш?- Лудница! е такива са ни думите и такова ни е времето. От къде взимаме това време за да работим? От семейството си и от децата. Кой се е променил?- Децата.
И не за добро.
И още нещо! Виж колко мнения преди мене. На умни и добри хора, елит. Никой не се сети да потърси вината в себе си. Може би само Питката, защото така пита(или направо ни го казва- е това са ни децата, хора! ние ги възпитахме.)
Аз го казвам, ама само защото темата за липсата на внимание от родителите към децата ме занимава от много време. И много време виждам нещата пречупени пез тая призма.
Морала на обществото ни заклеймява прибирането в 5, в къщи. Това, за нашето общество е грешно. Ръкопляскаме само на тези които много работят. Това естествено ли е? Нормално ли е? Така ли трябва?
Не казвам, че вината не е у нас - тя просто няма къде другаде да бъде, щото децата се възпитават в семейството каквото и да си говорим. За туй съм на 100% съгласен с теб. Но проблема не е (само) в липсата на време...
- Житената Питка
- BOFH
Аз не знам как да го коментирам това дето е снимано. Уж вече би следвало да съм свикнал пък то... не можах да го изгледам, стана ми много болно за жената - честно.
Очевидно е, че не е добър педагог, ма пък чак "курво"...
Възпитава се някаква безнаказаност в тия деца.
Очевидно е, че не е добър педагог, ма пък чак "курво"...
Възпитава се някаква безнаказаност в тия деца.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Питкин, не е ли болна цялата ни държава и общество точно от това, от безнаказаност? Формира се определен обществен модел (колкото и банално и клиширано да звучи). Щом за един може, що па да не може за друг?? Пък те са попивателни...Житената Питка написа: Възпитава се някаква безнаказаност в тия деца.
- Green Light
Все така да не съм прав!Gaspode написа:Не си съвсем прав, да ти кажа. Верно, наш`те си бяха в къщи в 5, обаче... мен ме нямаше. Играехме пред блока до 10 и след. Предполагам и ти си бил така... Връщам се от училище, отварям входната врата, чантата със замах в коридора и вратата се затръшва зад петите ми докато тичам надолу. Щото вече ме чакат. Та като цяло времето, което сме прекарвали с родителите си не е било повече... може би дори е било по-малко. Но бяхме по-самостоятелни. Ни кога за пръв път игра сам пред блока? Спомняш ли си? А Терминатора кога си го пускал за пръв път сам? А брат му? Ти помниш ли охраната в училище, когато беше първокласник? Аз не я помня... що ли? А в детската? Като беше малък баща ти превишаваше ли скоростта на междуградско? Минаваше ли на червено? Ти сега превишаваш ли?Green Light написа: Аз разсъждавам така вкратце. Наистина сори, че в кратце ама почнах тука попълване на едни тъпотии и така.
Значи. Децата драстично са променени за лошо и това е през последните 15 години. Какво друго е променено драстично в последните 15 години. Повсеместната ангажираност. Другото е кажи речи същото. И ние прекарвахме толкова веме на улицата и в даскало. Но родителите ни в 5 е прибираха в къщи. А аз работя до 9. И ти, също, и всички. "Нямам време" е нашият рефрен. На някои дори им е девиз. Здрасти, бързам. Кво правиш?- Лудница! е такива са ни думите и такова ни е времето. От къде взимаме това време за да работим? От семейството си и от децата. Кой се е променил?- Децата.
И не за добро.
И още нещо! Виж колко мнения преди мене. На умни и добри хора, елит. Никой не се сети да потърси вината в себе си. Може би само Питката, защото така пита(или направо ни го казва- е това са ни децата, хора! ние ги възпитахме.)
Аз го казвам, ама само защото темата за липсата на внимание от родителите към децата ме занимава от много време. И много време виждам нещата пречупени пез тая призма.
Морала на обществото ни заклеймява прибирането в 5, в къщи. Това, за нашето общество е грешно. Ръкопляскаме само на тези които много работят. Това естествено ли е? Нормално ли е? Така ли трябва?
Не казвам, че вината не е у нас - тя просто няма къде другаде да бъде, щото децата се възпитават в семейството каквото и да си говорим. За туй съм на 100% съгласен с теб. Но проблема не е (само) в липсата на време...
Ти май започваш с думите, че не съм прав а после се съгласяваш с мен. Затова и аз ще се съглася с тебе. Не е само липсата на време. Крейзи начина ни на живот е. Но че вината е наша, си стискаме ръцете ОК?
П.П. Не си бил всяка вечер пред блока, бе Гасподе, що говориш така? С ваште си си бил по- често. И освен това си знаел точно в колко се прибират всеки ден, железно, като часовник. Тва е да разчиташ на родителите си. Там са. Ако ти потрябват.
- сър Айвънхоу
и ти си прав, ама Гаспода е по-прав... поне според мен...Green Light написа:Все така да не съм прав!Gaspode написа:Не си съвсем прав, да ти кажа. Верно, наш`те си бяха в къщи в 5, обаче... мен ме нямаше. Играехме пред блока до 10 и след. Предполагам и ти си бил така... Връщам се от училище, отварям входната врата, чантата със замах в коридора и вратата се затръшва зад петите ми докато тичам надолу. Щото вече ме чакат. Та като цяло времето, което сме прекарвали с родителите си не е било повече... може би дори е било по-малко. Но бяхме по-самостоятелни. Ни кога за пръв път игра сам пред блока? Спомняш ли си? А Терминатора кога си го пускал за пръв път сам? А брат му? Ти помниш ли охраната в училище, когато беше първокласник? Аз не я помня... що ли? А в детската? Като беше малък баща ти превишаваше ли скоростта на междуградско? Минаваше ли на червено? Ти сега превишаваш ли?Green Light написа: Аз разсъждавам така вкратце. Наистина сори, че в кратце ама почнах тука попълване на едни тъпотии и така.
И не за добро.
Ти май започваш с думите, че не съм прав а после се съгласяваш с мен. Затова и аз ще се съглася с тебе. Не е само липсата на време. Крейзи начина ни на живот е. Но че вината е наша, си стискаме ръцете ОК?
П.П. Не си бил всяка вечер пред блока, бе Гасподе, що говориш така? С ваште си си бил по- често. И освен това си знаел точно в колко се прибират всеки ден, железно, като часовник. Тва е да разчиташ на родителите си. Там са. Ако ти потрябват.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Само за една дума "курва" към учителка и изхвърчаш директно от училището. Без дори да ти намалят предваритерно поведението. Така беше преди.4avdar4e написа:Питкин, не е ли болна цялата ни държава и общество точно от това, от безнаказаност? Формира се определен обществен модел (колкото и банално и клиширано да звучи). Щом за един може, що па да не може за друг?? Пък те са попивателни...Житената Питка написа: Възпитава се някаква безнаказаност в тия деца.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ми не се научи, начи... кАжи нещо вЕрно, па ще ти призная, че си праФGreen Light написа: Все така да не съм прав!
Съгласявам се, ама отчасти. Иначе за нашта ма..ъъъъ... вина си стискаме ръцете одма.
ПП. Аз сега съм по-тук отколкото наш`те са били там - на един телефон разстояние съм. Ако потрябвам.
ППП. Общата безнаказност - който го каза, присъединявам се към него. Проблема е, че объркАхме свободата със слободията. И то наш`то поколение все още се държи поради полученото възпитание... обаче тия, дето са едно - едно и нещо поколение след нас са просто загубена кауза, мисля...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аре
.грешка
Последно промяна от frisky lioness на 13.06.08, 17:24, променено общо 2 пъти.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- snowprincess
прибира се щерката от училище и ми разправя как някакво момче я дразнело, тя го бутнала и той паднал на земятаGaspode написа: Не казвам, че вината не е у нас - тя просто няма къде другаде да бъде, щото децата се възпитават в семейството каквото и да си говорим. За туй съм на 100% съгласен с теб. Но проблема не е (само) в липсата на време...
казах и, че тя е виновна, щото не може да се саморазправя (не трябва, не е редно), ако някой я дразни, да се обърне и да си тръгне, за това, което е направила може да ме извикат при директора и да има лоши последствия за нея
друг път ми разказва, че момиче и момче от нейния клас си скъсали сами рисунките и казали на учителката, че някой в междучасието го е направил и тя повярвала, но това било шега
казах и, че и през ум да не и минава да прави такова нещо, щото това не е шега, а подигравка и на мен не ми е смешно от подобно поведение
други бягат от училище и родителите им вадят фалшиви медицински, заставайки на страната на "невинните" си деца и обвинявайки учителите
та, не е само до време, а до възпитание... всеки ден в разговор трябва да се обяснява кое е правилно и кое не
децата няма от кой друг да го научат, освен от нас

аз като слушам същите неща ми настръхва косата, щото не знаеш от кое по-напред да го пазиш. докато разказват можеш да отреагираш. не ми се мисли за като спре да говори.snowprincess написа:та, не е само до време, а до възпитание... всеки ден в разговор трябва да се обяснява кое е правилно и кое неGaspode написа: Не казвам, че вината не е у нас - тя просто няма къде другаде да бъде, щото децата се възпитават в семейството каквото и да си говорим. За туй съм на 100% съгласен с теб. Но проблема не е (само) в липсата на време...
децата няма от кой друг да го научат, освен от нас
една приятелка така разреши графитите - разкарваха я по районните заради драскане по влакове. и като я слушах как благодари на себе си, щото поне детето има хоби и това го пази от наркотиците примерно ...
не знам.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.