Нужен ли съм
- Green Light
Нужен ли съм
Днес чух нещо, което изведнъж ме сепна. По средата на една разгорещена алабала дискусия, един човек каза. "В края на краищата всички ние знаем, че това което има значение е доверието на клиента. Тия документи, които събираме и в които се втренчваме нямат никакво значение. Нула."
Да, 100%, до последния процент е така, защото клиентите ни, работодателите или партньорите ни, хората които разчитат на нас искат нещо конкретно. Това, някакво зрънце в цялата плява от документи презантации, мостри и дискусии, нашият имагинерен клиент знае че ще получи от някакъв имагинерен изпълнител. Знае ли го кой е, то всичко останало, макар и изискуемо, е абсолютно без значение.
Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
Мементо за какво си на работа!
Да, 100%, до последния процент е така, защото клиентите ни, работодателите или партньорите ни, хората които разчитат на нас искат нещо конкретно. Това, някакво зрънце в цялата плява от документи презантации, мостри и дискусии, нашият имагинерен клиент знае че ще получи от някакъв имагинерен изпълнител. Знае ли го кой е, то всичко останало, макар и изискуемо, е абсолютно без значение.
Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
-
Дядо Капинчо
Re: Нужен ли съм
В първите години бях на работа за да се изявя, после за да се насладя, а сега за да получа максимално високата заплата.Green Light написа:Днес чух нещо, което изведнъж ме сепна. По средата на една разгорещена алабала дискусия, един човек каза. "В края на краищата всички ние знаем, че това което има значение е доверието на клиента. Тия документи, които събираме и в които се втренчваме нямат никакво значение. Нула."
Т'ва да не съм била аз...Green Light написа:Днес чух нещо, което изведнъж ме сепна. По средата на една разгорещена алабала дискусия, един човек каза. "В края на краищата всички ние знаем, че това което има значение е доверието на клиента. Тия документи, които събираме и в които се втренчваме нямат никакво значение. Нула."
ама аз много не говоря, действам.
- Green Light
По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?Set написа:Един богаташ беше казал:
Аз продавам на хората не най-качествените стоки, не най прекрасните.
Аз продавам удоволствието им да получат това което си мислят че им трябва.
Аз съм на работа заради хоби:winkw:
- Piqndurnik
С около 23-4 клика.Green Light написа:По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?Set написа:Един богаташ беше казал:
Аз продавам на хората не най-качествените стоки, не най прекрасните.
Аз продавам удоволствието им да получат това което си мислят че им трябва.
Аз съм на работа заради хоби:winkw:
И малко акъл даден на глас:winkw:
Малко но от сърце
Memento mori.
защо ни има и защо живеем е доста по-голям въпрос от "полезен ли съм". Поне за мен. Пък и "полезен" ми звучи малко като тролей, който те закарва от точка А до т. Б, като имаш полза от това, че пестиш време и енергия. Или пък вреда (че ти затлъстява корема).
Аз бих казал "Спазваш ли си задълженията към децата, които си направил, към хората, с които живееш, към родителите и родината, където си роден и имаш ли мир/хармония със себе си и твоите идеали, хоби, чувства и мечти". Да - стана помпозно и общо, но за мен си е вярно.
Аз бих казал "Спазваш ли си задълженията към децата, които си направил, към хората, с които живееш, към родителите и родината, където си роден и имаш ли мир/хармония със себе си и твоите идеали, хоби, чувства и мечти". Да - стана помпозно и общо, но за мен си е вярно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
на днешното общество с мутри и идиоти - не - не съм му полезен и нямам намерение.Green Light написа:По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?
Понякога се опитвам да вляза в оня нафталин, за който цитирах великия С. Попов, но явно е бош лаф за много от съвременото общество.
Днес бях полезен на един много свестен човек, а довечера на салсата ще съм полезен на себе си и на партньорката си :)
Обществото като абстракция да го д**а. Правил съм избори, подарявал съм български книги/карти на най-известни библиотеки и т.н., писал съм писма за България - но не за да съм полезен, а защото съм го усещал като мое лично задължение като българин - но не на ш**аното днешно общество (с изключения на много индивиди), а на онова, което аз считам за свестно и почтенно.
Такива ми ти работи, пич.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
- Green Light
Не става. Не се приема за отговор. Грешно е по същността си, инче казано не си в темата. Обществото да го духа е реплика на оня цигнин, който видях в Пирогов и който най- вероятно няма и един ден прекаран в градивен труд, но за сметка на това ми обясняваше пиянски, че той много добре ги знае какви са изедници тия гадни лекари, понеже често бил тука. За него е важно да му пийне кръвта на обществото. А ти и аз му правим ремонт на Пирогов и плащаме заплатите на лекарите, които го лекуват циганина, когато го ухапе някой пор. Вместо да го оставим да пукне от бяс. Та не ми говори да го духа обществото. Говори ми на мене, например. Аз да го какво?ELBI написа:на днешното общество с мутри и идиоти - не - не съм му полезен и нямам намерение.Green Light написа:По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?
Понякога се опитвам да вляза в оня нафталин, за който цитирах великия С. Попов, но явно е бош лаф за много от съвременото общество.
Днес бях полезен на един много свестен човек, а довечера на салсата ще съм полезен на себе си и на партньорката си :)
Обществото като абстракция да го д**а. Правил съм избори, подарявал съм български книги/карти на най-известни библиотеки и т.н., писал съм писма за България - но не за да съм полезен, а защото съм го усещал като мое лично задължение като българин - но не на ш**аното днешно общество (с изключения на много индивиди), а на онова, което аз считам за свестно и почтенно.
- Piqndurnik
Сори - не е грешен отговор. Загледай се и ще видиш, че за мен обществото се състои от Х, У, Грийн и т.н. Тях ги знам, уважавам и правя каквото и когато мога. Всичко останало е бизнес - както в магазина купувам или си продавам програмата (проекта) там имаме някакво уважение с партньорите, но полза ... ползата е за продавача, когато аз купувам и за мен, когато аз продавам. Но това са бизнес, а не полезни отношения. Това ти обяснявам. И т.н. и т.н.Green Light написа:Не става. Не се приема за отговор. Грешно е по същността си, инче казано не си в темата. Обществото да го духа е реплика на оня цигнин, който видях в Пирогов и който най- вероятно няма и един ден прекаран в градивен труд, но за сметка на това ми обясняваше пиянски, че той много добре ги знае какви са изедници тия гадни лекари, понеже често бил тука. За него е важно да му пийне кръвта на обществото. А ти и аз му правим ремонт на Пирогов и плащаме заплатите на лекарите, които го лекуват циганина, когато го ухапе някой пор. Вместо да го оставим да пукне от бяс. Та не ми говори да го духа обществото. Говори ми на мене, например. Аз да го какво?ELBI написа:на днешното общество с мутри и идиоти - не - не съм му полезен и нямам намерение.Green Light написа:По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?
Такива ми ти работи.
- Green Light
А защо бизнес отношенията да не са полезни? Предприемаш нещо, то се приема, носи полза и ти ствава постоянна работа. Предприемач си, бизнесмен, полезномен.ELBI написа:Сори - не е грешен отговор. Загледай се и ще видиш, че за мен обществото се състои от Х, У, Грийн и т.н. Тях ги знам, уважавам и правя каквото и когато мога. Всичко останало е бизнес - както в магазина купувам или си продавам програмата (проекта) там имаме някакво уважение с партньорите, но полза ... ползата е за продавача, когато аз купувам и за мен, когато аз продавам. Но това са бизнес, а не полезни отношения. Това ти обяснявам. И т.н. и т.н.
Такива ми ти работи.
думата "полезен" в смисъл на "печалба", "изгода" - да.
Но аз разбрах първоначалния ти пост като "полезен" в един много по-общ и нематериален смисъл. Разбрах го в някакъв идеалистичен смисъл.
Идеализъм при бизнеса няма.
като спечелиш кинти от сделка може да си позволиш идеализъм/щедрост/жестове. Иначе нямаш сделки и нямаш бизнес. Различни категории.
Но аз разбрах първоначалния ти пост като "полезен" в един много по-общ и нематериален смисъл. Разбрах го в някакъв идеалистичен смисъл.
като спечелиш кинти от сделка може да си позволиш идеализъм/щедрост/жестове. Иначе нямаш сделки и нямаш бизнес. Различни категории.
- Green Light
Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупкатаELBI написа:думата "полезен" в смисъл на "печалба", "изгода" - да.
Ами точно за това ти говорех - хората, които познавам и които уважавам, за тях - да - да съм полезен, да пораснат децата, да им помогна.Green Light написа:Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупкатаELBI написа:думата "полезен" в смисъл на "печалба", "изгода" - да.
Ние сме тук, защото аксиомата на живота е да продължава. Аксиомите не се доказват - тук сме, не да правим нещо (дефиниции полезно и добро са чисто човешка измислица - гъделичкащо е да мислиш, че си добър и полезен, но Природата е дефинирала само 2 неща - да оцелееш и да продължиш рода - Тя други дефиниции не дава), а защото родителите ни са правили секс.
От тук нататък - след като сме на този свят - как ще си запълним дните и мислите - а - това е друга музика - тогава може да си говорим колко е гот да стоим на улицата и да бдиме децата да пресичат спокойно (в Англия и САЩ има т.нар. лолипопмен), да помагаме на по-бедни и по-нуждаещи се (може да им даваме работа, може да им даваме пари, може да им плащаме за обучение, може да направим по някой жест, от който се нуждаят, може да ги научим на неща...), можем да правим много неща. Аз лично предпочитам да правя тези неща за хора, които познавам. Даже с риск да се разочаровам или да ме предадат. Все пак съм видял свестно в тях и хубаво в тях. И тук пак опираме до субективната преценка.
Това, което исках да ти кажа бе, че няма някакво абстрактно "добро" и "полза". И тъй като тези категории са пречупени през нашите си призми, поне аз за себе си съм си дефинирал за "кого" според мен да съм полезен. Е - както имаше в един филм (много готин) идеята на едно момченце - всеки да направи по 3 добрини (на 3 различни хора), а тези, които са "получили" добрини - да направят от своя страна по 3 ... е - това в най-общи линии вероятно е един не лош модел да направиш света "добър" и да си "полезен". Но пак ти казвам - аз с абстрактната категория "общество" не работя, а с конкретни хора.
Green Light написа: Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупката
"обичам защото съм нужен" и съм нужен защото обичам
кой знае защо сме тук, важно е какво даваш и как го даваш.
страшни неща се случват - някъде някой страда и се разкъсна. сега. някъде някой умира.
докато си жив и накрака всичко е поправимо - животът е такъв, какъвто ти искаш.
аз, така - като ме застигнат големите мисли си давам мънинки отговорчета, Грийн.
ПП сега видях в другата тема ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Ти па ся ме уби
Никога не съм се замисляла над такова нещо... Знам, че трябва да си свърша максимално добре работата и в срок, защото на някого му трябва това, точно в този срок и в еди какъв си вид... Пък на мен ми трябват парите му... Простичко е. Пък дали съм полезна??? Не знам, не мисля за това.
Трябва ли?
Трябва ли?
- snowprincess
работата е необходима на теб, без теб някой друг ще я свършиGreen Light написа: Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
нужен си на родителите си, на жена си, на децата си и на малък брой приятели

- Dark Angel
довериет е всичкоGreen Light написа:Днес чух нещо, което изведнъж ме сепна. По средата на една разгорещена алабала дискусия, един човек каза. "В края на краищата всички ние знаем, че това което има значение е доверието на клиента. ....
и все пак, трябва си проверка
полезен ли съм......
тц
по-лесно ми е да задам въпроса доволна ли съм от себе си
Толкова години си "у джаза" а и днес не разбираш, че единственото нещо необходимо е доверието /като у брака/.Green Light написа: Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупката
Всичко останало е следствие.
абсолютно съгласна..МЪЖжжж написа:Толкова години си "у джаза" а и днес не разбираш, че единственото нещо необходимо е доверието /като у брака/.Green Light написа: Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупката
Всичко останало е следствие.Ма що ли аз да го казвам...
но е двустранно и многопластово като лука...
кой има доверие на теб и ти на кого се доверяваш.
Грийни, едва ли работиш само с идеята как да измъкнеш паричките на човечеца.Green Light написа:Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
Нямам време да чета цялата тема, може и да не съм доразбрала, но щом хората са си тръгвали доволни от твоята работа, що въобще питаш.
Работя за хората, които идват при мен и го правя с мисълта, че им го дължа. Сякаш работя за себе си.
Сетих се и за още милион неща, но има разлика между моята реплика и репликата на оня циганин. Защото "ползата" на обществото от мен (в истински смисъл на общество) е, че си плащам най-редовно данъци, осигуровки, че спазвам законите - даже понякога прекалено много на фона на тоталното неспазване, плащам си винетки, застраховки, данък сгради и смет и какво ли още не. Т.е. от към "ползи" - материални - аз съм 100% полезен за обществото - аз давам и внасям много повече, отколкото взимам. А когато съм усещал, че сме с голяма част от обществото на една вълна (примерно - преди 15-18 години) - тогава и съм допринасял с много лично време и пари за дадена кауза. И това е дребната разлика с циганина, с когото може би наистина използваме в някои моменти едни и същи думи. Както ти казах - моята кауза/убеждение е да участвам директно към определени хора, определени личности (било с пари, било с осигуряване на работа, било с отделено време или други подобни - но и това не го разглеждам като "полза"). Останалите гранде лафове кой как бил полезен и какъв се бил раздавал, докато си получава заплатата за това - това са прах в собствените очи. Защото това значи да си съвестен, да си възпитан, да си отговорен... но пък всеки има право да си мисли, че е супер-добър, супер-полезен, супер-супер. Човешко е.Green Light написа:...Обществото да го духа е реплика на оня цигнин, който видях в Пирогов и който най- вероятно няма и един ден прекаран в градивен труд, но за сметка на това ми обясняваше пиянски, че той много добре ги знае какви са изедници тия гадни лекари, понеже често бил тука. ...
Такива ми ти работи Грийн. Лайт или Дарк :)
Хм. Аз си живея с мисълта, че работата ми е такава, че цели именно възпитание на обществото в некви издухани неща като отговорност и толерантност. Примерно.
Обаче, от друга страна, може да я върши почти всеки. Сиреч - ако не съм аз, ще е някой друг.
Освен това, въпроса е доколко на обществото му пука за това, дето го правя, нали...
Начи... гледам да си свърша работата добре, така че да е в синхрон с останалите в екипа (щото при нас ако сгафи някой, се отразява на работата на останалите).
Ми незнам, така излиза.
Обаче, от друга страна, може да я върши почти всеки. Сиреч - ако не съм аз, ще е някой друг.
Освен това, въпроса е доколко на обществото му пука за това, дето го правя, нали...
Начи... гледам да си свърша работата добре, така че да е в синхрон с останалите в екипа (щото при нас ако сгафи някой, се отразява на работата на останалите).
Ми незнам, така излиза.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Give me five!Капинчо написа:
В първите години бях на работа за да се изявя, после за да се насладя, а сега за да получа максимално високата заплата.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Глас в пустиня
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Според мен, въпросът ти е генерално сбъркан. Не е важно ти да мислиш, че си бил полезен на обществото. Важното е дали на обществото му пука ти кво си свършил за него. Ако гледаш на него обобщително, най-вероятно не му пука.Green Light написа:
По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?
Аз следвам една друга максима, малко източна такава. Един ще се спаси, и покрай него много други. Така че, гледам първо мене си. Върша си работата така, както смятам че трябва. Някои го оценяват, други и хабер си нямат за кво става дума. Тези, дето го оценяват, ми плащат добре. Понеже аз съм добре, мога да осигуря най-доброто образование на отрочето (а това е в служба на обществото), да помагам на мама и тате (това също е в служба на обществото), да плащам на жена да ми гледа къщата (така и тя е добре), да помагам на закъсал приятел (така и той си стъпва на краката) и прочее хубавини. Нали разбираш как действа? По верижката.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Green Light
Да и следващата крачка е да се замислиш над крайната, важната цел заради която си на работа. Аз вчера за това се замислих.ELBI написа:Сетих се и за още милион неща, но има разлика между моята реплика и репликата на оня циганин. Защото "ползата" на обществото от мен (в истински смисъл на общество) е, че си плащам най-редовно данъци, осигуровки, че спазвам законите - даже понякога прекалено много на фона на тоталното неспазване, плащам си винетки, застраховки, данък сгради и смет и какво ли още не. Т.е. от към "ползи" - материални - аз съм 100% полезен за обществото - аз давам и внасям много повече, отколкото взимам. А когато съм усещал, че сме с голяма част от обществото на една вълна (примерно - преди 15-18 години) - тогава и съм допринасял с много лично време и пари за дадена кауза. И това е дребната разлика с циганина, с когото може би наистина използваме в някои моменти едни и същи думи. Както ти казах - моята кауза/убеждение е да участвам директно към определени хора, определени личности (било с пари, било с осигуряване на работа, било с отделено време или други подобни - но и това не го разглеждам като "полза"). Останалите гранде лафове кой как бил полезен и какъв се бил раздавал, докато си получава заплатата за това - това са прах в собствените очи. Защото това значи да си съвестен, да си възпитан, да си отговорен... но пък всеки има право да си мисли, че е супер-добър, супер-полезен, супер-супер. Човешко е.Green Light написа:...Обществото да го духа е реплика на оня цигнин, който видях в Пирогов и който най- вероятно няма и един ден прекаран в градивен труд, но за сметка на това ми обясняваше пиянски, че той много добре ги знае какви са изедници тия гадни лекари, понеже често бил тука. ...
Такива ми ти работи Грийн. Лайт или Дарк :)
професията ми е супер шибана, както й целият свят, между другото. аз като съм полезна някому, вредя на друг.Green Light написа:Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
затова не се питам полезна ли съм била щот ми се нарушава вътрешната хармония и ми излизат пъпки
ти, щот си роден под щастлива звезда вероятно или орисницата ти не е била гадната кучка, която ми се е паднала на мене, можеш да раздуваш по темата.
та, полезен ли беше днес дообяд?
just perfect
- Green Light
Съзнавам. Но докато Елби в постинга си не стига по- далече от данъци и такси, ти пък направо далекобойно биеш в бъдещето. А ако скъсиш мислите си в рамките на една седмица? Какъв е резултата от тазиседмичната ти работа. Аз: Доказах, че притежавам небходимите документи. Три дена това доказвах. Не ме разбирай погрешно, знам че правилата са важни и аз затова ги спазвам. Но тази седмица не мислех бъдещия ми клиент какво иска. Мислех конкуренцията какво има и как бих могъл да покажа, че аз има повече, по качествено, мислех как да сменя нещо в тендера та да съвпадне с това, което аз искам, е такива неща. Всички колеги от таман три фирми работим три дена само за "тия неща". Хубави са, понеже според мен ще доведат до хубав резултат, някой ден. Но от понеделник до сряда аз мислех за конкурс, а не за доверие и полза. Затова се сепнах вчера. Аз съм тук заради доверието на клиентите ми бъдещи и сегашни. Само заради това, за нищо друго.Пенчо Заека написа:Според мен, въпросът ти е генерално сбъркан. Не е важно ти да мислиш, че си бил полезен на обществото. Важното е дали на обществото му пука ти кво си свършил за него. Ако гледаш на него обобщително, най-вероятно не му пука.Green Light написа:
По скоро мисълта ми(доколкото днес е налична) беше: така като се гледаш в момента, смяташ ли че си полезен на обществото? Днес беше ли полезен?
Аз следвам една друга максима, малко източна такава. Един ще се спаси, и покрай него много други. Така че, гледам първо мене си. Върша си работата така, както смятам че трябва. Някои го оценяват, други и хабер си нямат за кво става дума. Тези, дето го оценяват, ми плащат добре. Понеже аз съм добре, мога да осигуря най-доброто образование на отрочето (а това е в служба на обществото), да помагам на мама и тате (това също е в служба на обществото), да плащам на жена да ми гледа къщата (така и тя е добре), да помагам на закъсал приятел (така и той си стъпва на краката) и прочее хубавини. Нали разбираш как действа? По верижката.
Има ли си име тоя дето нашепва мементо мори на римските военоначалници? Такъв ми трябва в колата. Докато карам да ми казва помни за доверието, копеле, помни за доверието...
П.П. Ма отвреме на време кви токати ще отнася...
- Green Light
Наспах се! Тва направих. Трябва да е било полза за обществото понеже сега не искам да убивам хора и да газя мотористи по пътя.bead_ написа:професията ми е супер шибана, както й целият свят, между другото. аз като съм полезна някому, вредя на друг.Green Light написа:Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
затова не се питам полезна ли съм била щот ми се нарушава вътрешната хармония и ми излизат пъпки
ти, щот си роден под щастлива звезда вероятно или орисницата ти не е била гадната кучка, която ми се е паднала на мене, можеш да раздуваш по темата.
та, полезен ли беше днес дообяд?
П.П. Добре де, така да е. Правиш някому добро, другиму зло, но да речеме има естетика в работата ти или пък нещо друго, не знам какво работиш... Възможно ли е да има професия, която е безразлична към обществената полза? Депутат?
- Green Light
Надявам се, че не. Парите са много важно нещо, едно от най- важните в живота ми, но надявам се че не работя само с надеждата да измъкна парите на човечеца.Niya написа:Грийни, едва ли работиш само с идеята как да измъкнеш паричките на човечеца.Green Light написа:Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
Мементо за какво си на работа!Не се познаваме, но такова ми е усещането за теб.
Нямам време да чета цялата тема, може и да не съм доразбрала, но щом хората са си тръгвали доволни от твоята работа, що въобще питаш.
Работя за хората, които идват при мен и го правя с мисълта, че им го дължа. Сякаш работя за себе си.
- Green Light
Не съм ги разбрал. Теб разбирам, но мисля че грешиш и то толкова че няма място за спор. Ти казваш не, но не казваш защо. Добре, не съм, не си , не сме полезни. Помагаме само лично. И само на който ни е приятно. Тогава защо няма умрели от глад цигани по улиците?БоЕВ написа:Не си бе пич, не си!
Няколко човека се опитват да ти го кажат по заобиколен начин. Но истината е, че незаменими хора няма - ако не си ти, ще е някой друг. Ти си нужен и незаменим единствено и само за семейството си, прекрачвайки прага на входната врата, ставаш Господин Никой.
естетика - 0%Green Light написа:
П.П. Добре де, така да е. Правиш някому добро, другиму зло, но да речеме има естетика в работата ти или пък нещо друго, не знам какво работиш... Възможно ли е да има професия, която е безразлична към обществената полза? Депутат?
малки лъжи - 10%
средни лъжи - 10%
лустро, чар - 20%
големи лъжи - 10%
тинтири-минтири - 50%
не е безразлична към обществената полза. но в същото време и към обществената вреда на е безразлична. и като сложиш нещата на кантар, т.е. аз като ги сложа на кантар... кой ще ми забърка една маргарита, моля?!
just perfect
- Green Light
Разбирам го. Казвам ти че ми е трудно да се фокусирам над това. Твоята професия я знам, сигурен съм, че мислиш като мене.МЪЖжжж написа:Толкова години си "у джаза" а и днес не разбираш, че единственото нещо необходимо е доверието /като у брака/.Green Light написа: Да, за това говоря. Замисли се! Парите и печалбата са вторично нещо. Не те са важни и не заради тях сме тук. Тук сме заради това че някакви хора ни се доверяват, за това, че ние за тях ще направим нещо полезно и добро. Ако тези хора липсват, ние сме на нулата дупката
Всичко останало е следствие.Ма що ли аз да го казвам...
кво да го мисля. Трябва да се изкарват кинти. Най-важното. Следващото е защото ти е кеф/интересно/адреналин (искаш власт, секс и т.н.). Няма някакви "важни" и "благородни" цели на работата. Когато сключваш договор - не гледаш друго, а интересите си (колко пари, колко време, колко усилия - някъде да си чул някой да говори за "ползи" - те са само в устата на политици и говорещите пред масите). Бачкаш за да се нахраниш себе си, семейството си и за екстра кинти, с които може да си направиш кефа или да дариш пари на приют, или да се напоркаш, или да си купиш лети джанти, или всичкото едновременно.Green Light написа:..
Да и следващата крачка е да се замислиш над крайната, важната цел заради която си на работа. Аз вчера за това се замислих.
Ако имам кинти - имам милион и 100 интереса и ще бачкам съвсем друго (и ще пиша статийки за митове и глупостта /неграмотността човешка. А като ми писне - ще правя друго - идеи имам ...). За мен такъв въпрос няма. Отговорите ми са по-горе. Което не значи, че същото е за теб, разбира се :) Ала нали ти питаш кой как гледа на това?
- Green Light
Ми то и аз като сложа нещата на кантар, да ти кажа...bead_ написа:естетика - 0%Green Light написа:
малки лъжи - 10%
средни лъжи - 10%
лустро, чар - 20%
големи лъжи - 10%
тинтири-минтири - 50%
не е безразлична към обществената полза. но в същото време и към обществената вреда на е безразлична. и като сложиш нещата на кантар, т.е. аз като ги сложа на кантар... кой ще ми забърка една маргарита, моля?!
Две!
Какво има в тва нещо? В маргаритата.