Бе накрая всичко завършва с купонELBI написа:кво да го мисля. Трябва да се изкарват кинти. Най-важното. Следващото е защото ти е кеф/интересно/адреналин (искаш власт, секс и т.н.). Няма някакви "важни" и "благородни" цели на работата. Когато сключваш договор - не гледаш друго, а интересите си (колко пари, колко време, колко усилия - някъде да си чул някой да говори за "ползи" - те са само в устата на политици и говорещите пред масите). Бачкаш за да се нахраниш себе си, семейството си и за екстра кинти, с които може да си направиш кефа или да дариш пари на приют, или да се напоркаш, или да си купиш лети джанти, или всичкото едновременно.Green Light написа:..
Да и следващата крачка е да се замислиш над крайната, важната цел заради която си на работа. Аз вчера за това се замислих.
Ако имам кинти - имам милион и 100 интереса и ще бачкам съвсем друго (и ще пиша статийки за митове и глупостта /неграмотността човешка. А като ми писне - ще правя друго - идеи имам ...). За мен такъв въпрос няма. Отговорите ми са по-горе. Което не значи, че същото е за теб, разбира се :) Ала нали ти питаш кой как гледа на това?
Нужен ли съм
- Green Light
Re: Нужен ли съм
bead_ написа: щот ми се нарушава вътрешната хармония и ми излизат пъпки
Въстановявам вътрешни хармонии и рекувам пъпки /младежки
пий и не питай! първата ще те освежи, втората ще те накара да гледаш на флу, третата...Green Light написа:Две!
Какво има в тва нещо? В маргаритата.
just perfect
ари молим те... шъ съ разривъ...Green Light написа:..дена само за "тия неща". Хубави са, понеже според мен ще доведат до хубав резултат, някой ден. Но от понеделник до сряда аз мислех за конкурс, а не за доверие и полза. Затова се сепнах вчера. Аз съм тук заради доверието на клиентите ми бъдещи и сегашни. Само заради това, за нищо друго.
..
сори пич, но ми идва прекалено сладникаво...
в един момент доверието ли ти храни децата. Ако някой ти даде 100 кинта за проект за 10000, а ти има доверие - ти кво - ебаваш мамата на бизнеса и се хвърляш в обятията на оня, щото ти има доверие.
Бизнеса/кинтите също изискват код/поведение/коректност. Ала не ги бъркай тези неща с някаква абстрактна полза за абстрактното общество. Моите си 2 цента, както винаги. И не те превъзпитавам. Просто повтарям твоите думи на глас и им се ядосвам. май трябва да спра :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:Доверието винаги е взаимно. Ако той ми няма доверие и аз няма да му имам и няма да му взема дебелата пачка, а ще ида да си свърша работата там, дето риска е най-малък и резултатите предсказуеми /почти/.Green Light написа:Ако някой ти даде 100 кинта за проект за 10000, а ти има доверие - ти кво - ебаваш мамата на бизнеса и се хвърляш в обятията на оня, щото ти има доверие.
Тва па са моите 5 кинта..
благодаря за офертата, ама засега немам нужда. просто не си тормозя рошавата тиква с въпросчето на грийни.МЪЖжжж написа:bead_ написа: щот ми се нарушава вътрешната хармония и ми излизат пъпки
Въстановявам вътрешни хармонии и рекувам пъпки /младежки/.
just perfect
МЪЖжжж написа:това...ама хич, ама хич не изключва и не противоречи на моята теза. Само я укрепва!!!ELBI написа:Доверието винаги е взаимно. Ако той ми няма доверие и аз няма да му имам и няма да му взема дебелата пачка, а ще ида да си свърша работата там, дето риска е най-малък и резултатите предсказуеми /почти/.Green Light написа:Ако някой ти даде 100 кинта за проект за 10000, а ти има доверие - ти кво - ебаваш мамата на бизнеса и се хвърляш в обятията на оня, щото ти има доверие.
Тва па са моите 5 кинта..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Е аре направи нещо за мене деееbead_ написа: благодаря за офертата, ама засега немам нужда. просто не си тормозя рошавата тиква с въпросчето на грийни.
- Green Light
Ами мъж ти е отговорил.ELBI написа:ари молим те... шъ съ разривъ...Green Light написа:..дена само за "тия неща". Хубави са, понеже според мен ще доведат до хубав резултат, някой ден. Но от понеделник до сряда аз мислех за конкурс, а не за доверие и полза. Затова се сепнах вчера. Аз съм тук заради доверието на клиентите ми бъдещи и сегашни. Само заради това, за нищо друго.
..
сори пич, но ми идва прекалено сладникаво...
в един момент доверието ли ти храни децата. Ако някой ти даде 100 кинта за проект за 10000, а ти има доверие - ти кво - ебаваш мамата на бизнеса и се хвърляш в обятията на оня, щото ти има доверие.
Бизнеса/кинтите също изискват код/поведение/коректност. Ала не ги бъркай тези неща с някаква абстрактна полза за абстрактното общество. Моите си 2 цента, както винаги. И не те превъзпитавам. Просто повтарям твоите думи на глас и им се ядосвам. май трябва да спра :)
Сладникави са думите "полза за обществото" Всеки път искам вместо "полза за обществото" да напиша нещо тарикатско, обаче вие понеже не ме бъзикате и аз така- сладникаво си го пиша тоя път.
Абе нужен си и тва е.Green Light написа:
Ами мъж ти е отговорил.
Сладникави са думите "полза за обществото" Всеки път искам вместо "полза за обществото" да напиша нещо тарикатско, обаче вие понеже не ме бъзикате и аз така- сладникаво си го пиша тоя път.
Кой не верва го пращай при мен. Ти не се къхъри с тоз въпрос повече
Memento mori.
затормозих се с усилието да намеря нещо, достойно да се тормозя за негоМЪЖжжж написа:Е аре направи нещо за мене деееbead_ написа: благодаря за офертата, ама засега немам нужда. просто не си тормозя рошавата тиква с въпросчето на грийни.Затормозисе с нещо...все ще намериш.
не-ма
днеска морето ми е до колене
кат се има предвид ква съм тапа холандците мноо се кефят сигурно
just perfect
един Сваровски?bead_ написа:...
затормозих се с усилието да намеря нещо, достойно да се тормозя за него
не-ма...
Може и нещо синьо и много ценно...
ти сега, кво?! приятел ли си ми, както казва павел на сина ми сяка сутрин пред детската!!!ELBI написа:един Сваровски?bead_ написа:...
не-ма...
търсиш ми неща дето да ме тормозят ли?!?!!!!!
п.п. мъжжж, колко му бутнА под масата, за да работи за твоята кауза?!?
just perfect
- Green Light
Сваровските са стъкълца, кво да се тормози за тях. Пък черните диаманти, хъм не са.ELBI написа:един Сваровски?bead_ написа:...
не-ма...
той не ми говори за шепа сваровски, а за Swarovski AG! а аз го бех подредила на 187 място в завещанието си, сега ше го сложа поне три дузини по-назад!Green Light написа:
Сваровските са стъкълца, кво да се тормози за тях.
just perfect
- Green Light
Какво е това чудо Swarovski AG?bead_ написа:той не ми говори за шепа сваровски, а за Swarovski AG! а аз го бех подредила на 187 място в завещанието си, сега ше го сложа поне три дузини по-назад!Green Light написа:
Майкрософт в купуващата система на женския мозък...Green Light написа:Какво е това чудо Swarovski AG?bead_ написа:той не ми говори за шепа сваровски, а за Swarovski AG! а аз го бех подредила на 187 място в завещанието си, сега ше го сложа поне три дузини по-назад!Green Light написа:
- Green Light
ааа. фирмата, сфанах.ELBI написа:Майкрософт в купуващата система на женския мозък...Green Light написа:Какво е това чудо Swarovski AG?bead_ написа:той не ми говори за шепа сваровски, а за Swarovski AG! а аз го бех подредила на 187 място в завещанието си, сега ше го сложа поне три дузини по-назад!Green Light написа:
- Глас в пустиня
Смесваш нещата - казах го и още как! За клиенти, контрагенти и тн. не си незаменим. А що се отнася до другото - длъжен си да плащаш данъци и никой не идва да ти каже нужен си ни да платиш - капиши - смесваш нещата. Но това е нормално, всеки има нужда да се почувства важен, велик и незаменим.Green Light написа:
Не съм ги разбрал. Теб разбирам, но мисля че грешиш и то толкова че няма място за спор. Ти казваш не, но не казваш защо. Добре, не съм, не си , не сме полезни. Помагаме само лично. И само на който ни е приятно. Тогава защо няма умрели от глад цигани по улиците?
Ми колко...bead_ написа: п.п. мъжжж, колко му бутнА под масата, за да работи за твоята кауза?!?
Както гледаш, новия собственик вече опитва да направи първата си продажба да дигне оборота ..
Или нещо друго..
да не е онзи от социални грижи евентуално или някоя благотворителна организация?Green Light написа:Днес чух нещо, което изведнъж ме сепна. По средата на една разгорещена алабала дискусия, един човек каза. "В края на краищата всички ние знаем, че това което има значение е доверието на клиента. Тия документи, които събираме и в които се втренчваме нямат никакво значение. Нула."
Да, 100%, до последния процент е така, защото клиентите ни, работодателите или партньорите ни, хората които разчитат на нас искат нещо конкретно. Това, някакво зрънце в цялата плява от документи презантации, мостри и дискусии, нашият имагинерен клиент знае че ще получи от някакъв имагинерен изпълнител. Знае ли го кой е, то всичко останало, макар и изискуемо, е абсолютно без значение.
Ние сме на работа за да направим нещо полезно за някого. Колко често го помним? Колко често се питаме "полезен ли съм"? Днес бях ли?
Мементо за какво си на работа!
пълни измислици от късния соц релаизъм
бачка се за кинти пазари и влияние у бизнеса
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
+ да прецакаш бизнеса на съседаQuid написа: бачка се за кинти пазари и влияние у бизнеса
just perfect
може да го наричаме иbead_ написа:+ да прецакаш бизнеса на съседаQuid написа: бачка се за кинти пазари и влияние у бизнеса
прееби другарчето си
Quasi Universal Intergalactic Denomination
С една дума сите работим за единя секс!Quid написа: може да го наричаме и
прееби другарчето си
и не самоМЪЖжжж написа:С една дума сите работим за единя секс!Quid написа: може да го наричаме и
прееби другарчето си
just perfect