Само календарен планELBI написа:баси, сега и една гант диаграма с каки и оргазми ще извадиш и 3 деливерабли в срокове...
Избор - Звън на струни или звън на мечове?
Някои гладиатори са успявали да спечелят свободата си. Някои гладиатори пък са я извоювали сами. Почти цялата империя са катурнали и са прегърнали свободата на смъртта си, но не и унижението. Има много чест в това. А и да припомня, офф или пък онтопик, че те са били и секс символите на онова време. Не забравяй, че да се убиват на арената е било като ние да гледаме европейското.doktorka написа:нема начин.
гладиаторите са били роби .
квото и д ами разправяте.
или са се биели или са ги убивали...
къде е честта в това?
Are you not entertained?
Пфу, сега точно сме на една арена съвременна. Дано публликата поне е доволна от зрелището.
грегориански, юлиански или...Set написа:Само календарен планELBI написа:баси, сега и една гант диаграма с каки и оргазми ще извадиш и 3 деливерабли в срокове...
сете, вече ми напомняш китайския император от преди 1000 и нещо години. Но зървам, че настъпва безредица. И в твоя чест шъ цитирам:
'Група секретарки записвали сношенията на императора с четки, потопени в алено императорско мастило. Смятало се, че редът в императорската спалня е важен за реда и благосъстоянието на империята. Писателите през хаотичните дни на 9 в. се жалват, че древната традиция на "девет обикновени съжителки всяка нощ и на императрицата за две нощи при пълнолуние" вече не се съблюдава и в резултат "уви, днес и трите хиляди [придворни жени] безредно си съперничат". '
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
И 99% са били гейовеRemmivs написа:Някои гладиатори са успявали да спечелят свободата си. Някои гладиатори пък са я извоювали сами. Почти цялата империя са катурнали и са прегърнали свободата на смъртта си, но не и унижението. Има много чест в това. А и да припомня, офф или пък онтопик, че те са били и секс символите на онова време. Не забравяй, че да се убиват на арената е било като ние да гледаме европейското.doktorka написа:нема начин.
къде е честта в това?
Are you not entertained?
Пфу, сега точно сме на една арена съвременна. Дано публликата поне е доволна от зрелището.
В това няма много чест.
Та общо взето Ин и Ян.
Чаве, казвал ли съм ти колко много ми харесва аватара ти:winkw:
Малко повече дори от мечето. Макар и то да е Ин-Ян.
Memento mori.
Секретарки?ELBI написа:грегориански, юлиански или...Set написа:Само календарен планELBI написа:баси, сега и една гант диаграма с каки и оргазми ще извадиш и 3 деливерабли в срокове...
сете, вече ми напомняш китайския император от преди 1000 и нещо години. Но зървам, че настъпва безредица. И в твоя чест шъ цитирам:
'Група секретарки записвали сношенията на императора с четки, потопени в алено императорско мастило. Смятало се, че редът в императорската спалня е важен за реда и благосъстоянието на империята. Писателите през хаотичните дни на 9 в. се жалват, че древната традиция на "девет обикновени съжителки всяка нощ и на императрицата за две нощи при пълнолуние" вече не се съблюдава и в резултат "уви, днес и трите хиляди [придворни жени] безредно си съперничат". '
Това китайците няма да спрат да ме удивляват.
Panta rhei...
о, имаш една супер организирана империя на хиляди години. Не падала под чужда власт.
Само дето календарът започвал с всеки нов император (нямат история - освен Конфуций). Бе - много различно там ....
Само дето календарът започвал с всеки нов император (нямат история - освен Конфуций). Бе - много различно там ....
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Да си гей е значело да си мъж. Всичко тече. Честа е вътрешната ти светлина. Ин и Ян са едно. Взаимодопълващо се цяло.Set написа:И 99% са били гейове
В това няма много чест.
Та общо взето Ин и Ян.
Чаве, казвал ли съм ти колко много ми харесва аватара ти:winkw:
Малко повече дори от мечето. Макар и то да е Ин-Ян.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
били са роби.Remmivs написа:Някои гладиатори са успявали да спечелят свободата си. Някои гладиатори пък са я извоювали сами. Почти цялата империя са катурнали и са прегърнали свободата на смъртта си, но не и унижението. Има много чест в това. А и да припомня, офф или пък онтопик, че те са били и секс символите на онова време. Не забравяй, че да се убиват на арената е било като ние да гледаме европейското.doktorka написа:нема начин.
къде е честта в това?
Are you not entertained?
красивичкото по филмите е за тези от нас,които вярват в приказки.
убий или ще бъдеш убит ,за забавление на публиката.
"катурнали са империята" една шепа от тях.имали са лидер ( както винаги).били са предадени ( както винаги)
свободата на гладиаторите е спечелена ЗАРАДИ публиката (тази дето оплюваме):winkw:
секс символ?
роби-свободните жени са имали достъп до тях,че дори не се е смятало за изневяра.
има две положения при всяка дадена ситуация ,на която си станал свидетел.
или си участник, или си публика.
можеш и да си затвориш очите,но пак чуваш шума.
Имаш пълната власт да видиш нещо като красиво или като грозно. И понякога - възможност да го покажеш и на останалите такова.doktorka написа: били са роби.
"катурнали са империята" една шепа от тях.имали са лидер ( както винаги).били са предадени ( както винаги)
свободата на гладиаторите е спечелена ЗАРАДИ публиката (тази дето оплюваме):winkw:
секс символ?
роби-свободните жени са имали достъп до тях,че дори не се е смятало за изневяра.
Кой защо би го видял/показал като едното или като другото, е много дълга тема.
Приказките също са История.
Panta rhei...
точно тва ми е мисълта.Мнемозина написа: Имаш пълната власт да видиш нещо като красиво или като грозно. И понякога - възможност да го покажеш и на останалите такова.
но докато гледаш-си публика.
красиво или грозно.
аз бих казала обратното.
Историята е приказки...някои красиви други грозни.
Знаеш ли, това, че си публика, е една илюзия.doktorka написа:точно тва ми е мисълта.Мнемозина написа: Имаш пълната власт да видиш нещо като красиво или като грозно. И понякога - възможност да го покажеш и на останалите такова.
но докато гледаш-си публика.
красиво или грозно.
аз бих казала обратното.
Историята е приказки...някои красиви други грозни.
Арената - или сцената - това е нещо, в което участват всички. Всички. Без изключение.
Публиката също е актьор в спектакъла, винаги. И до голяма степен тя го прави такъв, какъвто е. Дали ще бъде катарзис или провал...
И затова е важно дали тя гледа с добрите или с лошите очи.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
аз наистина говорех за гладиаторитеdoktorka написа:били са роби.
секс символ?
филмите са поукрасена история, но въпреки това историческата истина повече или по-малко е ясна
наистина са били секс символи
имало е и жени, между другото
роби са били и учителите на много видни личности
но аз наистина говорех за гладиаторите без парелели
ако искаш нещо да ми кажеш по-добре ми го кажи направо
PS
и аз мисля като мнемо впрочем, винаги сме участници
първи закон на роботиката
аз абсолютно открито го казах..Remmivs написа:PS
противопоставих романтизма на реализма.
в момента ,в който реалността беше пренесена тук...цялата прелест изчезна.
и райската градина я изровиха прасетата.
( които всъщност сме много интелигентни животни)
само дето Адам и Ева ги изгониха от Еден.
а змята остана...
давате ли си сметка?
е за това ми е мисълта.
п.с. това тук не е демокраия а слободия. и незачитане на личното прострянство на който ида е.
вкл и моето. мен никой не ме пита дали искам да гледа сеир...
и понеже не искам...
участвам активно...
може ли един директен въпрос, понеже няколко пъти чета, че не искаш да се ровим в лични пространства, едва ли някой иска деdoktorka написа: п.с. това тук не е демокраия а слободия. и незачитане на личното прострянство на който ида е.
и понеже не искам...
участвам активно...
дали си говорим тук или по кютата, къде е разликата, не е ли ровене пак?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
може.latrevw написа:може ли един директен въпрос, понеже няколко пъти чета, че не искаш да се ровим в лични пространства, едва ли някой иска деdoktorka написа: п.с. това тук не е демокраия а слободия. и незачитане на личното прострянство на който ида е.
и понеже не искам...
участвам активно...
дали си говорим тук или по кютата, къде е разликата, не е ли ровене пак?
цитирай ме
не ми казвай, че това тук е само и единствено романтизъм, защото това просто не е вярноdoktorka написа:аз абсолютно открито го казах..
само дето Адам и Ева ги изгониха от Еден.
а змята остана...
давате ли си сметка?
е за това ми е мисълта.
п.с. това тук не е демокраия а слободия. и незачитане на личното прострянство на който ида е.
и понеже не искам...
участвам активно...
аз също активно участвам
и не е слободия да можеш да кажеш каквото искаш
слободия е да искаш някой друг да направи така, че да не си го бил бил казвал
но ти си
и това никога няма да се промени
Реалността има много лица.doktorka написа:аз абсолютно открито го казах..Remmivs написа:PS
Panta rhei...
слободия е да си мислим ,че можем да се обиждаме -без последствияRemmivs написа:не ми казвай, че това тук е само и единствено романтизъм, защото това просто не е вярно
аз също активно участвам
и не е слободия да можеш да кажеш каквото искаш
слободия е да искаш някой друг да направи така, че да не си го бил бил казвал
но ти си
и това никога няма да се промени
че можем да излагаме лична информация един за друг -без разрешение от отсрещната страна.
че можм да сме лоши-без да ни сочат с пръст.
и пр...
ако конете не препускат водени от юздите,нямаше да има каруци ( или поне не влачени от коне..;)..)
красиви животни са конете,но в степта.
това не го разбирам, не съм чела правилно ли? сори, ако съм се объркала, но с такова впечатление останахdoktorka написа: цитирай ме.
за това ти давам позволение
Последно промяна от latrevw на 21.06.08, 23:26, променено общо 1 път.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
какво разбираш под липса на последствияdoktorka написа:слободия е да си мислим ,че можем да се обиждаме -без последствия
че можем да излагаме лична информация един за друг -без разрешение от отсрещната страна.
че можм да сме лоши-без да ни сочат с пръст.
и пр...
ако конете не препускат водени от юздите,нямаше да има каруци ( или поне не влачени от коне..;)..)
красиви животни са конете,но в степта.
кое тук точно е липса на последствия
личните неща за това се казват лични, защото не са публични
ако ги направиш публични те вече не са лични
конете казваш
има една красива песен на висоцки за тях
хубаво е да си я пускаме понякога
- Piqndurnik
какво разбираш под липса на последствия
А в кой случай са публично-лични и лично-публични?
Щото малко ги поизпусна тези варианти.
За вътрешната инф говорех.
Дето всъщност не е вътрешна, ами лично-публична.
А може би публично-лична.
последствията определено са лични защото.
а може би публични.
а може би публични.
doktorka написа:какво разбираш под липса на последствия
а може би публични.
Аз тук хем се чувствам лично виновна, защото първа повдигнах тоЗ въпроЗ за публичността на личните отношения, хем... не виждам защо пък да съм виновна, защото всъщност исках да предупредя за опасностите от това.
За клуба това си е опасничко, доста, пак го казвам.
Ако искате, ще ви разбия в точки опасностите, макар че те вече се видяха. Първата е делението на привилегировани и други.
Както винаги, предупрежденията идват късно, когато лавината е тръгнала. Кутишлето, дето вика Куида, на Пандора си беше отворено вече и по-добре да не коментираме кога е станало това.
В момента ако има начин да се затвори духът обратно в бутилката, той е да си дадем сметка, че думите наистина са дела, написаните думи още повече, и да сме готови да поемем последствията от това, което пишем.
Щом изтриването на темата не промени нищо в тази посока, тогава единственият шанс за промяна е невъзможнотта за изтриване. Казана дума - хвърлен камък.
Тук е публично място, може би и повече публично, отколкото напоследък го усещаме. Това е положението.
Panta rhei...
Хъм, мислех си нещо баш в тая насока.. Ако ида в парка, застана пред парламента или насред Витошка дори, и събера публика, говоря, говоря, говоря..., това ще остави в пъти по-малка следа, отколкото тук. Дори никаква там, но много видима - тук...Мнемозина написа: Тук е публично място, може би и повече публично, отколкото напоследък го усещаме. Това е положението.
Хм.4avdar4e написа:Хъм, мислех си нещо баш в тая насока.. Ако ида в парка, застана пред парламента или насред Витошка дори, и събера публика, говоря, говоря, говоря..., това ще остави в пъти по-малка следа, отколкото тук. Дори никаква там, но много видима - тук...Мнемозина написа: Тук е публично място, може би и повече публично, отколкото напоследък го усещаме. Това е положението.
В едни по-предишни времена тук бих се отпуснала веднага в размисли за това, че всъщност и изреченото само си мислим, че отлита, а всъщност променя енергиите около нас и така нататък и така нататък сладки философстваници.
Но в сегашния момент ще ти кажа само - да, така е. Verba volant, scripta manent.
А как си ги искам ония по-предишните времена обратно...
Panta rhei...
абсолютно съгласна.Мнемозина написа:В момента ако има начин да се затвори духът обратно в бутилката, той е да си дадем сметка, че думите наистина са дела, написаните думи още повече, и да сме готови да поемем последствията от това, което пишем.
Щом изтриването на темата не промени нищо в тази посока, тогава единственият шанс за промяна е невъзможнотта за изтриване. Казана дума - хвърлен камък.
Тук е публично място, може би и повече публично, отколкото напоследък го усещаме. Това е положението.
но не е площада пред НДК.
твърде лично е.
лично -публично или публично -лично.
както искаш го наречи.
имаме една чудесна поговорка:
"да би мирно седяло,не би чудо видяло"...
извод.
който е заключил темата, така е преценил на момента.
"everything happens for a reason"
( искаш ли да ти опиша сценарий ,в който темата не се заключва ,а се пуска вот: " да я заключим ли?"..или сами можем да си представим какво може да се случи?)
който го е направил носи отговорността.
затуй,духа в бутилката.
до следващото "потъркване"..( ся говоря сериозно,да не си мислите и пр..)
Виж, аз никого не обвинявам за изтриването на темата.doktorka написа: абсолютно съгласна.
но не е площада пред НДК.
твърде лично е.
лично -публично или публично -лично.
както искаш го наречи.
имаме една чудесна поговорка:
"да би мирно седяло,не би чудо видяло"...
извод.
който е заключил темата, така е преценил на момента.
"everything happens for a reason"
( искаш ли да ти опиша сценарий ,в който темата не се заключва ,а се пуска вот: " да я заключим ли?"..или сами можем да си представим какво може да се случи?)
който го е направил носи отговорността.
затуй,духа в бутилката.
до следващото "потъркване"..( ся говоря сериозно,да не си мислите и пр..)
Но, първо, имам резерви към някои последвали... да го кажем оправдания. "Изтрих темата, защото имам право на това, гледайте си работата (най-вече това последното)" не бива да бъде аргумент в този клуб.
И второ, както вече го казах и в другата тема, това не даде резултат. Това не доведе до прибирането на духа в бутилката.
Публично-лично няма, Док.
Публиката не зачита личното, особено щом е въвлечена вече в представлението. Тя става част от него.
Дръжте си бутилките затворени.
Panta rhei...
подписМнемозина написа:
Виж, аз никого не обвинявам за изтриването на темата.
Но, първо, имам резерви към някои последвали... да го кажем оправдания. "Изтрих темата, защото имам право на това, гледайте си работата (най-вече това последното)" не бива да бъде аргумент в този клуб.
И второ, както вече го казах и в другата тема, това не даде резултат. Това не доведе до прибирането на духа в бутилката.
Публично-лично няма, Док.
Публиката не зачита личното, особено щом е въвлечена вече в представлението. Тя става част от него.
Дръжте си бутилките затворени.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
ааа аз съм изключително добра снаха...4avdar4e написа:Тя пише в стила на новоговора в клуба "Казвам ти... , сещай се.."doktorka написа:няма нужда на мен да го казваш:winkw:Мнемозина написа: Дръжте си бутилките затворени.:rotfl24:
от половин дума схващам...
или аз съм щерката...
ааа объркахте ме.
Сега... малко се обърках кое тук е прекият и кое преносният смисъл на туй ми изречение.doktorka написа:няма нужда на мен да го казваш:winkw:Мнемозина написа: Дръжте си бутилките затворени.
Но по отношение на прекия смисъл спрямо тази тема (прехвърляне на лични отношения в публичните такива) - щото нали да сме наясно - аз мисля, че не си докрай невинна.
Ако държиш, ще доуточня, но предпочитам да не го правя.
Panta rhei...
Да кажа и аз. Обикновено човек като говори тук, понеже знае, че на всеослушание говори... абе получава се странно, наистина.doktorka написа:няма нужда на мен да го казваш:winkw:Мнемозина написа: Дръжте си бутилките затворени.
Аз напоследък се питам, това разбира се не лично към теб, в случая на себе си някак говоря, та се зачудих, покрай събитията, ако клубът изчезне, с кого бих продължила комуникацията индивидуално. И установих за себе си (няма да казвам бройка), че всъщност всички заедно тук за мен са много по-важни някак, отколкото общуването ми с всеки индивидуално. Странно, нали. Просто да съм в някакво кълбо (днес само такива метафори ми идват) от енергии, а не някакви конкретни топлообмени (тук няма се пояснявам