И ти да взимаш 1500 кинта пенсия и да ги харчиш тук на село, не рай, ами рай ще ти се види:lol:Dark написа: а на англичаните които идват да живеят тук /поне тез с които съм говорила/ тук им се струва земен рай
Апартамент
Re: Апартамент
- сър Айвънхоу
Рай им се струва... ама като се сблъскат с бг-дяволите... (демек циганите), ще ги видя какво ще говорят...Dark написа:да, четох аз - и се стягат, и специалисти търсят....мале миласър Айвънхоу написа:...
Само като факт: английските инвеститори са обявили България и Румъния за най-перспективния пазар на ипотеки!!!!
мои приятели купиха малко ателие с кредит. почерпихме се, те щастливи, пък аз си мисля след 25 години я камилата, я камиларя
моята наздравица беше "Бъдете здрави"
а на англичаните които идват да живеят тук /поне тез с които съм говорила/ тук им се струва земен рай
- Stranniche
- Обратна връзка:
Тая пролет идваха тук едни японци да се оглеждат за имоти и ходиха да се съветват със свои сънародници, вече заселили се в България. И тия, вторите, се бързо се отказаха да идват пак - защото в Балкана нямало наблизо медицинска помощ, битовите условията били тежки...сър Айвънхоу написа:Рай им се струва... ама като се сблъскат с бг-дяволите... (демек циганите), ще ги видя какво ще говорят...Dark написа:да, четох аз - и се стягат, и специалисти търсят....мале миласър Айвънхоу написа:...
Само като факт: английските инвеститори са обявили България и Румъния за най-перспективния пазар на ипотеки!!!!
мои приятели купиха малко ателие с кредит. почерпихме се, те щастливи, пък аз си мисля след 25 години я камилата, я камиларя
моята наздравица беше "Бъдете здрави"
а на англичаните които идват да живеят тук /поне тез с които съм говорила/ тук им се струва земен рай
За циганите не стана дума, но предполагам, че и пред този проблем ще се изправят чужденците, идващи тук.
- БОЙКО БОРИСОВ
и моите родители живеят в такава панелкаStranniche написа:Когато родителите ми са купили панелното "жилище", за което писах, не са имали друга възможност - така беше при социализъмъ. Дори и за това панелно кътче на последния етаж са чакали много години.zlatokoska написа:
нека се срутят панелките и неподдържаните сгради мамка му!
купуващите за да живеят там за мен са малоумни
подат, нека падат - кефя се
Мамка му, многоумно ли е да съдиш толкова лесно и да се кефиш?
завършвах гимназия когато се нанесохме в нея
е, и? това какво общо има с темата?
може би не съм се изразила ясно както обикновено
исках да кажа, че да си купуваш сега стара панелка за мен не е много далновидно
скъпи са, не си струват парите дето им искат
- Stranniche
- Обратна връзка:
Сега - да.zlatokoska написа:и моите родители живеят в такава панелкаStranniche написа:Когато родителите ми са купили панелното "жилище", за което писах, не са имали друга възможност - така беше при социализъмъ. Дори и за това панелно кътче на последния етаж са чакали много години.zlatokoska написа:
нека се срутят панелките и неподдържаните сгради мамка му!
купуващите за да живеят там за мен са малоумни
подат, нека падат - кефя се
Мамка му, многоумно ли е да съдиш толкова лесно и да се кефиш?
завършвах гимназия когато се нанесохме в нея
е, и? това какво общо има с темата?
може би не съм се изразила ясно както обикновено
исках да кажа, че да си купуваш сега стара панелка за мен не е много далновидно
скъпи са, не си струват парите дето им искат
Stranniche написа:
Сега - да.То за тия пари, които искат сега, нищо не си струва - така са надути цените на жилищата - ненормално и истерично! Предполагам, че ще паднат след влизането ни в ЕС.
Ха дано, ха дано - от твоята клавиатура - на Божия хард диск - както се казва(?)
Аз пък не виждам нищо позитивно в това - бедни собственици на скъпи имоти. Само се съсипва и разхищава жилищния фонд.сър Айвънхоу написа:
Мен ме притеснява един друг момент. Промяната в закона за банките. Там решиха, че след третата просрочена вноска, целия кредит става изискуем!
Твърде прозрачно е, защо го правят - целта е да могат бързо и ефикасно да се изкупят на безценица жилищата от по-голям процент от населението.
Доста голям "трън" сме в очите на западняците. Там процента на собствените жилища е прекалено малък в сравнение с нас.
Колкото до банките - то досега как беше? На практика същото, само формулировката се промени.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Като сме бедни, поне да имаме свой покрив над главите си. Представи си да си беден и да нямаш пари за наем.Mila написа:Аз пък не виждам нищо позитивно в това - бедни собственици на скъпи имоти. Само се съсипва и разхищава жилищния фонд.сър Айвънхоу написа:
Мен ме притеснява един друг момент. Промяната в закона за банките. Там решиха, че след третата просрочена вноска, целия кредит става изискуем!
Твърде прозрачно е, защо го правят - целта е да могат бързо и ефикасно да се изкупят на безценица жилищата от по-голям процент от населението.
Доста голям "трън" сме в очите на западняците. Там процента на собствените жилища е прекалено малък в сравнение с нас.
Колкото до банките - то досега как беше? На практика същото, само формулировката се промени.
Циливизована и богата Япония гъмжи от бездомници - по гарите, край реките, в парковете има цели "квартали" от хора, живеещи в "къщи" от кашони, покрити със сини найлони. Лятос - жега страшна, разхлаждана от някой друг тайфун, зиме - студ. Как оцеляват, не знам. При това там, ако нямаш адрес, и социални помощи не можеш да получиш. В момента, в който по някаква причина си загубиш работата, компанията, разбира се, престава да ти дава подслон, наемането на жилише е в повечето случаи е непосилно за един безработен, и ако родителите ти са нямали къща, оставаш на улицата. Към 35-40 г. вече е много трудно да намериш друга работа, но ако си и одрипан бездомник - забрави съвсем за връщане в обществото... :swoon:
Не знам как стои въпросът в ЕС - почти не познавам Европа, но не ми се вярва изведнъж "да ги стигнем европейците" и липсата на собствено жилище да не представлява проблем пред социално слаби, безработни, възрастни хора, многодетни семейства...
Честно казано хваща ме страх като си го помисля това с банките и жилищата...
- БОЙКО БОРИСОВ
ами какво има да ме е страх! като си се родил магаре не може да живееш като лебед!Stranniche написа:Като сме бедни, поне да имаме свой покрив над главите си. Представи си да си беден и да нямаш пари за наем.Mila написа:Аз пък не виждам нищо позитивно в това - бедни собственици на скъпи имоти. Само се съсипва и разхищава жилищния фонд.сър Айвънхоу написа:
Циливизована и богата Япония гъмжи от бездомници - по гарите, край реките, в парковете има цели "квартали" от хора, живеещи в "къщи" от кашони, покрити със сини найлони. Лятос - жега страшна, разхлаждана от някой друг тайфун, зиме - студ. Как оцеляват, не знам. При това там, ако нямаш адрес, и социални помощи не можеш да получиш. В момента, в който по някаква причина си загубиш работата, компанията, разбира се, престава да ти дава подслон, наемането на жилише е в повечето случаи е непосилно за един безработен, и ако родителите ти са нямали къща, оставаш на улицата. Към 35-40 г. вече е много трудно да намериш друга работа, но ако си и одрипан бездомник - забрави съвсем за връщане в обществото... :swoon:
Не знам как стои въпросът в ЕС - почти не познавам Европа, но не ми се вярва изведнъж "да ги стигнем европейците" и липсата на собствено жилище да не представлява проблем пред социално слаби, безработни, възрастни хора, многодетни семейства...
вноските по кредит са равни на наемите, така че все тая - ако нямам пари за вноски, няма да имам и за наем.
мисля си обаче, че място за паника няма
чакам зверски труден период, но все си мисля че ще е кратък- два-три месеца
на хляб и маргарин ако трябва ще караме но ще остискаме
всичко ще се нареди аз съм късметлийка
Ама аз не съм казвала - "бедните - в кашона". Има разлика м/у "покрив над главата" и "скъп покрив над главата". Ето и пример - илюстрацийка: преди време даваха по новините някаква бабка от центъра(на София), дето рИвеше, че била социално слаба, бедна, живеела сама, и с тия цени на парното направо изнемогвала - принудила се да спре 6(шест) от радиаторите си. Я сметни набързо, кото имаш предвид че средният брой радиатори за помещение е 1 (един) - с колко стаи ще да е разполагала бедната женица?! Ми нещо не можах да се просълзя от личната й драма.Stranniche написа:
Като сме бедни, поне да имаме свой покрив над главите си. Представи си да си беден и да нямаш пари за наем.
Мда, и ние се готвим за покупка на жилище на кредит след някой - друг месец.zlatokoska написа:
ами какво има да ме е страх! като си се родил магаре не може да живееш като лебед!
вноските по кредит са равни на наемите, така че все тая - ако нямам пари за вноски, няма да имам и за наем.
Стискам палци при вас всичко да е наред.:)
- Stranniche
- Обратна връзка:
Има и такива случаи, но за съжаление тази "илюстрацийка" далеч не е обхваща общата ситуация в България, а "бедните" като тази женица са твъъърде малко, за да се гради върху ТОЗИ пример новата социална система.Mila написа:
Ама аз не съм казвала - "бедните - в кашона". Има разлика м/у "покрив над главата" и "скъп покрив над главата". Ето и пример - илюстрацийка: преди време даваха по новините някаква бабка от центъра(на София), дето рИвеше, че била социално слаба, бедна, живеела сама, и с тия цени на парното направо изнемогвала - принудила се да спре 6(шест) от радиаторите си. Я сметни набързо, кото имаш предвид че средният брой радиатори за помещение е 1 (един) - с колко стаи ще да е разполагала бедната женица?! Ми нещо не можах да се просълзя от личната й драма.Да не говорим, че и за ремонти няма парици и всичко се руши и се похабява ей тъй... Сигурно и таксите за стълбището й ги плащат съседите - както е в нашия вход - има "бедни" и почистването, тока и асансьора - ясно че другите го плащат, но гледай цирк, когато се наложи саниране и подмяна на инсталации.
Говорех за нещо по-глобално, за социалната сигурност и пр.
- Piqndurnik
Ще паднат, като почнат да пукат ипотеките.Stranniche написа:Сега - да.То за тия пари, които искат сега, нищо не си струва - така са надути цените на жилищата - ненормално и истерично! Предполагам, че ще паднат след влизането ни в ЕС.
Наздраве 
- Dark Angel
Стискам Ви палциMila написа:Мда, и ние се готвим за покупка на жилище на кредит след някой - друг месец.zlatokoska написа:
ами какво има да ме е страх! като си се родил магаре не може да живееш като лебед!
Стискам палци при вас всичко да е наред.:)