тема за Вярата ( ІІ част )

Все същите
Аватар
Амаранта

Re: тема за Вярата ( ІІ част )

Мнение от Амаранта »

поручик Ржевски написа:
Mila написа:
поручик Ржевски написа:
Прост въпрос ви зададох бе момичета: Как бихте погледнали на мъж, който заявява, че се влюбва само в богати жени? Отговорете ми плс.

Аааа, това ли бил въпросът? Ми никак - не ме интересува. Сигурно защото рядко се случва. Женския вариант е по-разпространен.
Бе аз не питам за честотата на повторение на събитията или за статистика.
И не казвай, че не те интересува - не може да нямаш мнение.
Какво да ти кажа - един такъв е женен за братвчедка ми (за богатата ми братовчедка). Какво да ти кажа - нейното развлечение пък е да го унижава пред общите им приятели. Тъпа работа. Но аз наистина нямам оценка. Може всякак.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Визия и интелект имаме в нашето подсъзнание. Визията, мирисът, допирът до кожата определят биологичната ни съвместимост и способността да се роди здраво поколение (кратък трактат на тема "Произход и функция на целувката" друг път, колеги). Интелектът ни пък е свързан с устойчивото отглеждане на родените деца. Щото ние, за разлика от повечето животни, се грижим за тях през доста продължителен период. Парите са израз на резултата в играта наречена успех. Не визирам мръсните пари. А тези, които могат да се постигнат при определен потенциал и, разбира се, благосклонно раздаване от съдбата. Друг е въпросът, който зачекна Лейди Маггот, а именно, дали при евентуален нелош резултат, индивидът запазва същността си.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

maggot написа:
почти безобидна написа: Ми малко като крава за разплод се почуствах, ама знам ли - може да е вярно...:eek:
Всички сме такива - разплодни добичета. Целта на съществуването ни както при абсолютно всички живинки на тази планета е да създадем здраво и добруващо поколение.
Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго? :-]
Това е на тялото ни бря. Душата къде остана? Тя има ли я или я няма? А дали се влюбва и в какво?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

поручик Ржевски написа: Истината не винаги е красива.
А м/у другото можех и по-тежка дума да употребя.
От моята си камбанария и с моите си виждания по темата съм чист като капка роса.
тъй, твойта камбанария е удобно място да се прицелваш :evil:

можеш да почнеш с момичетата от социалните домове, 99 % мечтаят да избягат от мизерията с цялата си душа и сърце и са готови на много /да не казвам всичко/
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Remmivs написа:
maggot написа:
почти безобидна написа: Ми малко като крава за разплод се почуствах, ама знам ли - може да е вярно...:eek:
Всички сме такива - разплодни добичета. Целта на съществуването ни както при абсолютно всички живинки на тази планета е да създадем здраво и добруващо поколение.
Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго? :-]
Това е на тялото ни бря. Душата къде остана? Тя има ли я или я няма? А дали се влюбва и в какво?
В себеси е страшно кат се влюби:P:lol:
Memento mori.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа: Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго? :-]
Да, аз бих съкратила въпроса дори още. Защо изобщо търси? :D
Трябва повече да гледа и да се вслушва, защото всички отговори ги имало в нас самите... така съм чувала :wink:
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
Трябва повече да гледа и да се вслушва, защото всички отговори ги имало в нас самите... така съм чувала :wink:
Може и още да се съкрати "Защо?" е напълно достатъчно. :wink:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Mila написа:
vyara написа:
Може и още да се съкрати "Защо?" е напълно достатъчно. :wink:
Всъщност с горното исках да кажа, че даже и "защо" е много :P

Думите все идват в повече :D

Сетих се за една притча.
Един мъдрец обичал да се разхожда сутрин в градината си в пълно мълчание и просто да се наслаждава. Един ден го придружил негов приятел и двамата се разхождали в пълно мълчание и се наслаждавали. По едно време оня отбелязал "Какво прекрасно утро!". След това друг някой попитал мъдреца как му се е сторила разходката и той отвърнал "Разходката щеше да бъде прекрасна, но онзи всичко развали":cool:
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Mila написа:
И на мен ми изглежда съвсем нормално една жена да предпочете по-богатият мъж.
Все пак, ние имаме нужда от стабилност, за да отглеждаме спокойно децата си.

п.п. От горното да не се разбира, че съм се омъжила за богат - просто искам да кажа, че ги разбирам момичетата.:-)
Парите могат да се загубят - инфлация, фалит, държавен преврат и "национализация" на собствеността... И тогава какво остава - човекът, който някога е имал пари и сега няма. Нето тегло :D. Ами ако характерът му е нестабилен и пр.?
Вярно, че децата имат нужда от пари, но за психологическото им израстване и за това, какви хора ще станат и как ще се чувстват, много по-важна е личността на бащата.
Богатството като критерий за избор крие доста рискове. :o
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа: Парите нямат смисъл освен да не мислиш за пари.
ГЕНИАЛНО ФОРМУЛИРАНО!!!!!!!!!!! :D:D:D :clapj:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

bead_ написа:
Remmivs написа: И за това, че те подсъзнателно избират повече или по-малко успял мъж. Може да не е Крез и обикновено не е. Но има данни, че ще отгледа добре поколението. Това е нормално и естествено.
един мъж, особено ако е на крехката възраст 18-28, най-вероятно не е успял /в смисъла, който най-често влагаме в тази дума/, но умната жена винаги ще забележи потенциала. т.е. в някакъв смисъл, рем, си прав, че избираме стойностния човек, който в годините напред може при определени обстоятелства да фискализира качествата си.
не е важно да избереш богат мъж, защото всеки качествен мъж /дано не прозвучи грозно тази квалификация/ може да стане и богат, ако съпругата му осигури необходимите условия за това и ако желае това.
То няма гаранция, но все пак :good:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark написа:можеш да почнеш с момичетата от социалните домове, 99 % мечтаят да избягат от мизерията с цялата си душа и сърце и са готови на много /да не казвам всичко/
И 100% от тях мечтаят някой да ги обича.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Mila написа:
4avdar4e написа: П.П. Аз пък си избрах мъж, дето може да си глади ризите сам и да готви:lol:

Умница си ти!:lol: Ми аз де гледАх навремето?:wink::oops:
Значи и аз съм била умна - да не повярва човек! :wink: /Ама защо ли нещо панталоните ми взеха да отесняват :oops:./

Мен пък кой ли не ме оплю, че не съм се омъжила за японец или за някой западноиврипеец, щото имаше такива "кандидати". Откъде ли не чух подобни коментари, упреци, психиатрични диагнози и какво ли не. Включително сватбени поздравления от рода: "Видя ли сега като си толкова ветроглава къде се заби на майната си!" За тия хора изглежда любовта е недостатък, смахнатост. :P

А аз не мога да разбера разни нашенски момиченца, които чрез агенции се женят за асоциални немци-пияндета - само и само за да отидат там, където щели водят "цивилизован живот" :blink: .
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Stranniche написа:
Mila написа:

п.п. От горното да не се разбира, че съм се омъжила за богат - просто искам да кажа, че ги разбирам момичетата.:-)
Парите могат да се загубят - инфлация, фалит, държавен преврат и "национализация" на собствеността... И тогава какво остава - човекът, който някога е имал пари и сега няма. Нето тегло :D. Ами ако характерът му е нестабилен и пр.?
Вярно, че децата имат нужда от пари, но за психологическото им израстване и за това, какви хора ще станат и как ще се чувстват, много по-важна е личността на бащата.
Вече писах подобно и на Поручика - никъде не "пише", че богатият трябва да е "нестабилен", насилник и тъпак- дори напротив - необходимите качества за постигане на успех са много повече от тези, които се изискват да си "седиш" беден. :wink:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Mila написа:
Stranniche написа:
Mila написа:

Вече писах подобно и на Поручика - никъде не "пише", че богатият трябва да е "нестабилен", насилник и тъпак- дори напротив - необходимите качества за постигане на успех са много повече от тези, които се изискват да си "седиш" беден. :wink:
Никъде не съм казала, че богатият непременно "трябва да е" нестабилен, насилник, тъпак и пр. Това е абсурд. Употребих само "Ами ако...?" Имах предвид реда на критериите за избор и мястото на богатството сред тях - това, че преди него трябва да има друго.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Парите са тор,

Върху която израстват прекрасни цветя! *

* - Ястребовски:cool:
Memento mori.
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

поручик Ржевски написа:
графинята написа: Нямам против стига да ме поканиш на сватбата.Хаха.
Няма да те поканя, щото тогава ще съм богат и съответно - скръндза :D:-):wink::P
графинята написа:
То по тая логика сватба няма да има ,че да не се харчиш изобщо. Щото с един -двама по-вече или по- малко все тая.:blum::blum::winkw:
Нищо лично, само изказах мнение!
Публикувай отговор