Ще ви затрудни ли

Все същите
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Green Light написа:
Капинчо написа:Ето ти една и от мен. Случайно я намерих, но такива теми ме докосват.
www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3595&highlight=%EA%F0%E0%F7%E5%F2%E0
Я вземи намери тия дето си лафите в рими, бе човек!
Тази ли имаш предвид?

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3045&postdays=0&postorder=asc&highlight=%CA%E0%EF%E8%ED%F7%EE&start=0

Мисля, че имаше и още една, в която Рем уби всичко детско в мен. Даже не вярвах, че той беше автор на нещо много хубаво.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

От тази тема помня как Ремиус си лафеше с Мнемозина и за изводите им за логическите вериги, красотата и за изкуството. Имаше и една тема "какво е изкуство" Непременно трябва да я намеря
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа:

Мисля, че имаше и още една, в която Рем уби всичко детско в мен. Даже не вярвах, че той беше автор на нещо много хубаво.
Браво, бе! Супер си! Помня е, много яка тема, голям хилеж, ама не е тя. Май и аз- за оная дето Ремиус беше писал повече.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа:Ето ти една и от мен. Случайно я намерих, но такива теми ме докосват.
www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3595&highlight=%EA%F0%E0%F7%E5%F2%E0
ИзненадА ме, пък и сама се изненадАх. Ей от тия думи имах нужда баш сега:
След мъглата идва слънце и всичко изведнъж е някак много по-ярко
(няма да посочвам автора, че малко неприлично се получава, пък и днес бидох заплашена да спра да занимавам целия свят със скромната си персона... :grin:)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:
(няма да посочвам автора, че малко неприлично се получава, пък и днес бидох заплашена да спра да занимавам целия свят със скромната си персона... :grin:)
Е, човек все някого трябва да занимава със себе си. Нарича се общуване. Обратното аз не го разбирам. Имам само двама приятели (аз съм малко скрънза на тази оценка). Единия преди няколко месеца претърпял сърдечна операция. Разбрах съвсем случайно. Той нищо не ми е казал. Ами отписах го от приятелите. Щом това не може да сподели, значе сме си чужди.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа:Единия преди няколко месеца претърпял сърдечна операция. Разбрах съвсем случайно. Той нищо не ми е казал. Ами отписах го от приятелите. Щом това не може да сподели, значе сме си чужди.
Ох, не си прав, според мен. Хората са различни. Един сравнително пресен пример: много, ама много обичам Семирамидата. Когато не беше добре се притеснявах да й се обадя, не за друго, ами защото според мен като не ти е добре и се обаждат разни навлеци, ти става още по-кофти. Ама тва според мен. Пък тя се оказа, че точно обратното си мисли. :crying: Семи, нали ще ми простиш?? :kiss:

Та може би така и с твоя приятел, не е искал да те товари. Приятелите не са кошчета за душевни отпадъци (боже, това аз ли го казах :shy:). Бе де да знам, ама не си прав :grin: Човек винаги трябва да дава шансове на тези, на които държи. Така си мисля. Днес. Този следобед. В 13:08. Не знам какво ще мисля утре по това време :huhthink:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:
Капинчо написа:Единия преди няколко месеца претърпял сърдечна операция. Разбрах съвсем случайно. Той нищо не ми е казал. Ами отписах го от приятелите. Щом това не може да сподели, значе сме си чужди.
Ох, не си прав, според мен. Хората са различни. Един сравнително пресен пример: много, ама много обичам Семирамидата. Когато не беше добре се притеснявах да й се обадя, не за друго, ами защото според мен като не ти е добре и се обаждат разни навлеци, ти става още по-кофти. Ама тва според мен. Пък тя се оказа, че точно обратното си мисли. :crying: Семи, нали ще ми простиш?? :kiss:

Та може би така и с твоя приятел, не е искал да те товари. Приятелите не са кошчета за душевни отпадъци (боже, това аз ли го казах :shy:). Бе де да знам, ама не си прав :grin: Човек винаги трябва да дава шансове на тези, на които държи. Така си мисля. Днес. Този следобед. В 13:08. Не знам какво ще мисля утре по това време :huhthink:
Аз няма да спра да контактувам с него, но той изстина в сърцето ми. Приятелят (аз затова я скъпя тази дума) трябва да те познава и да знае, че може да ти се довери и, че това няма да те натовари, а напротив ще ти даде възможност и ти да си полезен. Ако приятелят започне да крие от теб важни неща, а споделя ежедневните дреболии, той сепревръща в обикновен колега. Казват, че хората, които се справят сами са силни и им се възхищават. Аз ги уважавам, за това, че се справят, но не им се възхищавам. За мен те са нещо осакатени. Човекът е обществено животно и самоотлъчването от стадото под всякаква форма, на мен ми говори за патология.
Е, всеки си има виждане, което на всичкото отгоре се влияе от моментното му с състояние.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа:
Тази ли имаш предвид?

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3045&postdays=0&postorder=asc&highlight=%CA%E0%EF%E8%ED%F7%EE&start=0

Абе, Капине, ти да не промени линка, бе, или аз съм спал първия път като четох? Точно тая тема е френд, точно, баш!
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Green Light написа:
Абе, Капине, ти да не промени линка, бе, или аз съм спал първия път като четох? Точно тая тема е френд, точно, баш!
Не съм сменял нищо. Ти си бил в сиеста.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Казват, че хората, които се справят сами са силни и им се възхищават. Аз ги уважавам, за това, че се справят, но не им се възхищавам. За мен те са нещо осакатени. Човекът е обществено животно и самоотлъчването от стадото под всякаква форма, на мен ми говори за патология.
Ти си кат един патологоанатом същий :grin:
Никой не се справя сам, не става тоя номер.. Нищо, че някои си го мислят... Но степента е различна. Абе, бързам и не обяснявам като хората, ама здраве да има :shy:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Ще ви затрудни ли

Мнение от Stranniche »

holi_day написа: Шъ си го заплатя с по-малко приказки, докато четъ. Мисля, че предлагам добър `откуп` за усилието.
Заплащането не се приема. Ако го платиш с повече приказки, това ще е друго :grin:.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

4avdar4e написа: Ох, не си прав, според мен. Хората са различни. Един сравнително пресен пример: много, ама много обичам Семирамидата. Когато не беше добре се притеснявах да й се обадя, не за друго, ами защото според мен като не ти е добре и се обаждат разни навлеци, ти става още по-кофти. Ама тва според мен. Пък тя се оказа, че точно обратното си мисли. :crying: Семи, нали ще ми простиш?? :kiss:
И аз така!!! :shocked: Не исках да я притеснявам!
Не съм знаела, че мисли иначе! :roll:
:crying:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Капинчо написа: Приятелят (аз затова я скъпя тази дума) трябва да те познава и да знае, че може да ти се довери и, че това няма да те натовари, а напротив ще ти даде възможност и ти да си полезен. Ако приятелят започне да крие от теб важни неща, а споделя ежедневните дреболии, той сепревръща в обикновен колега.
Тук съм съглЯсна.
Само че понякога проблемите са толкова тежки, че просто нямаш сили да ги споделиш и с най-близките. НИЩО ЛИЧНО. Просто ти е трудно да ги изкажеш с думи, да говориш за тях.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

От тази тема помня как Ремиус си лафеше с Мнемозина и за изводите им за логическите вериги, красотата и за изкуството. Имаше и една тема "какво е изкуство" Непременно трябва да я намеря
Тази ли?
Тази я помня, щото ме озори доста. :grin:

http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3959&start=0
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
4avdar4e написа:
Е, човек все някого трябва да занимава със себе си. Нарича се общуване. Обратното аз не го разбирам. Имам само двама приятели (аз съм малко скрънза на тази оценка). Единия преди няколко месеца претърпял сърдечна операция. Разбрах съвсем случайно. Той нищо не ми е казал. Ами отписах го от приятелите. Щом това не може да сподели, значе сме си чужди.
А ти питал ли си го как е?
А не си ли забелязал промяна някаква?

За мен, всъщност, както и за Чавето, приятелството е и въпрос на дискретност, на оставяне на отсрещния сам да реши дали да сподели или не.
Макар че напоследък се променям и поне питам дали иска. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

Тази ли?
Тази я помня, щото ме озори доста. :grin:

http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=3959&start=0
Да, точно така. И аз я намерх, ако искаш да знаеш, не съм толко зле с търсенето, както мислех. Обаче, за съжаление Чавдарчето е изтрила първоначалния постинг, където дава линк към статията, която иска да критикува и май е трудно да се хване смисъла. Все едно темата е хубава, наистина. Видях че съм писал много, и то за неща които не познавам
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:Нямам любими теми, Холи, затруднява ме да ровя и да преценявам. Но, връщайки се назад, какво би могъл да види човек там? Полезна информация? За това има търсачка. Какво са мислели хората към даден момент? Знаеш ли, като съм попадала на стари теми от тук или от стария форум, и аз като всички гледам предимно какво аз съм мислела към тогавашна дата и виждам, че съм си пак аз, че пак бих казала същото. Нищо по-различно или ново няма да видиш там. :winkw: За какво ти е?
Кой говори за ровене и преценяване, верче? Питах за теми, които по някакъв начин са те впечатлили, които си запомнила... и, както се оказва да не е притеснително за теб да споделиш, че ги определяш като такива...
Приеми го като няква извадка, вид резюме или нещо такова.
Бе ногу подозрителна личност съм изглежда... Хаха кво ли пъ шъ ги правя тия теми... Ох...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

да не вземеш да ги прочетеш случайно м
ама ха
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Подозирам, че всички четете стари теми в момента. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:Подозирам, че всички четете стари теми в момента. :grin:
И с право! :lol:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа: Бе ногу подозрителна личност съм изглежда... Хаха кво ли пъ шъ ги правя тия теми... Ох...
Знам тъ аз, ще вадиш компромати и после по почина на Куида - дай 200 еврА да си мълча :blum:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Remmivs написа:да не вземеш да ги прочетеш случайно м
ама ха
мъ пише ли нещо по специално в тях? та да ги четъ тенденциозно и преднамерено? :lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не
препрочитаме ги
с нови очи
красотата на кармичните електронни цикли
това е наистина хубаво нещо според мен
като снимките е, но отразява нас по един много по-дълбок начин :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Бе ногу подозрителна личност съм изглежда... Хаха кво ли пъ шъ ги правя тия теми... Ох...
Сноу в такива случаи казва "внимавай какво си пожелаваш". :grin:
Чети сега. :blum:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:Подозирам, че всички четете стари теми в момента. :grin:
Без мен, моля, аз казах, хау!

В интерес на истината ми става тъжно и смешно като чета стари теми... Виж, ако можех да прочета някоя тема от 4-5 тая нощ (дето идва, не изминалата!), друго ще си е :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:не
препрочитаме ги
с нови очи
Да, така е.
Оказва се доста объркващо преживяване.
А аз освен всичко друго се опитвам да ги прочета и с тогавашните си очи. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:не
препрочитаме ги
с нови очи
Колко сме различни, Рем... :kiss: Нито снимки обичам, нито отдавнашни теми, нито стари песни на нов глас ... :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Колко сме различни, Рем... :kiss: Нито снимки обичам, нито отдавнашни теми, нито стари песни на нов глас ... :winkw:
Ма, Чаве, това също е хубаво бе! Че сме различни. :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа: Бе ногу подозрителна личност съм изглежда... Хаха кво ли пъ шъ ги правя тия теми... Ох...
В моя телевизор е грешката, не ми обръщай внимание. Докато Грийна не изкара няколко интересни темички, наистина си мислех, че няма нещо, което да се откроява.
Искам да ти пусна една тема на Грийн. 13 и нещо беше, но не мога да я открия. Помощ! Мен лесно ме хващат емоциите за гърлото, но там това се случи с всички.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Ма, Чаве, това също е хубаво бе! Че сме различни. :-)
Ар ю токин ту ми?? :grin:
Това е най-хубавото всъщност.. Защото е интересно.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Искам да ти пусна една тема на Грийн. 13 и нещо беше, но не мога да я открия. Помощ! Мен лесно ме хващат емоциите за гърлото, но там това се случи с всички.
За светофара ли??
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа: Искам да ти пусна една тема на Грийн. 13 и нещо беше, но не мога да я открия. Помощ! Мен лесно ме хващат емоциите за гърлото, но там това се случи с всички.
За светофара ли??
Да.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
В моя телевизор е грешката, не ми обръщай внимание. Докато Грийна не изкара няколко интересни темички, наистина си мислех, че няма нещо, което да се откроява.
Искам да ти пусна една тема на Грийн. 13 и нещо беше, но не мога да я открия. Помощ! Мен лесно ме хващат емоциите за гърлото, но там това се случи с всички.
13 и 47 ли? или и 37. Тя май не е тука въобще. Едно време и аз я затърсих, че да взема да си я копирам на компа, та някой ми я намери. Или е в дира или е в тоя междиниия период, дето бяхме на някакъв чужд сървър.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
vyara написа:
13 и 47 ли? или и 37. Тя май не е тука въобще. Едно време и аз я затърсих, че да взема да си я копирам на компа, та някой ми я намери. Или е в дира или е в тоя междиниия период, дето бяхме на някакъв чужд сървър.
Беше в предишното място, това го помня. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мнемозина написа:
Ето го:

http://p4.forumforfree.com/viewtopic.ph ... 3040#18236
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Мнемозина написа:

Ето го:

Да, това е, брей. Мерси! Гледай начи, записани емоции.
Май месец беше, тогава се случи, бе какво да пиша, записани емоции, хем ми е смешно, хем ме хваща страх. Повече страх
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Мнемозина написа:
А ти питал ли си го как е?
А не си ли забелязал промяна някаква?

За мен, всъщност, както и за Чавето, приятелството е и въпрос на дискретност, на оставяне на отсрещния сам да реши дали да сподели или не.
Макар че напоследък се променям и поне питам дали иска. :huhthink:
Питал съм го. И промяна съм забелязал. Сприятелихме с като дойдох в София. Десетина години бяхме много близки. При сътресението 90-91 го уредих за съдружник във фирма, в която мен ме поканиха за съдружник (казах, че без него не отивам, макар че те си имаха едно на ум за него). Не беше доволен - старшите съдружници печелели много, ние с него - малко. Нажежи обстановката и понеже го зщитавах на 25 декември следобед се събра съветът на съдружниците и ни изгони от фирмата. Заядох се, рискувах и осигурих да вземем и двамата дял 150, да 150 пъти по-голям от този който ни предлагаха. Той си направи фирма и започна бизнес. Аз си купих компютър и се направих на преводач. Постепенно той започна да става потаен. Говореше с недомлъвки, не се обаждаше. Оставих го на спокойствие. От други познати разбрах, че бизнесът му тръгнал много добре. За две години си купи голям апартамент в Лозенец и две коли. Нека му върви, това е хубаво. Той е умен и оправен. Но се чувахме само по Коледа за "Честита Коледа". Мина време. Той започна гузно да се обажда, да се видим, туй-онуй. Полека-лека възстановихме близостта. Поканиха ни в новия апртамент. В стълбището беше тъмно, защото те бойкотирали 20 лв такса вход, предложена от съседите. Мина време. Той пак изчезна. Срещнах го веднъж случайно. Говори по мобилния. Викам му на шега "Купи си нов телефон, излагаш се с тази бракма", а той ме потупва по рамото и ми отговаря "Аз каквото трябва съм си купил". След една година случайно разбрах, че се е преселил в нова къща в един от луксозните нови квартали на София. Оставих го да си живее живота. Пак му стана кофти и пак се обади да се видим на нова къща (3 годин след нанасянето). Уж възстановихме отношенията докато жена му в един разговор по телефона се изпусна за операцията. Не знам какво да мисля, но с човек който тегли разговора все към политиката и избягва личните теми как да съм приятел. То бива дискретност, бива ама.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Мнемозина написа:

Ето го:

Да, това е, брей. Мерси! Гледай начи, записани емоции.
Май месец беше, тогава се случи, бе какво да пиша, записани емоции, хем ми е смешно, хем ме хваща страх. Повече страх
:mad:

Чети го като литература. Като чуждо.
То вече не е твое. То си е отделно.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Ето го:

Мерси, Мнемо. Виждам Холи е писала там, но поне го прочетох още веднъж.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Да.
Верче, Верче, докато търсех темата на Грийн, попаднах на една друга... И сега се чудя дали ще ли е ПК и така де, в духа на новото форумно време, да я пусна или не? Ще ме плеснат ли през ръцете или не?? Няма да я пускам. Само една реплика. Моя си. От темата...

Безразличието е краят на любовта...
Публикувай отговор