обезопасяване на апартамент - последен етаж
обезопасяване на апартамент - последен етаж
събирам идеи, от входната врата през прозорците до сот-а
разпитах съседите - досега във входа не са имали нежелани посетители... обаче никога не е късно:winkw:
а, също ми трябва мозайкаджия, ако някой се сети - на лични
сори за прозаичната тема
разпитах съседите - досега във входа не са имали нежелани посетители... обаче никога не е късно:winkw:
сори за прозаичната тема
just perfect
- Green Light
Re: обезопасяване на апартамент - последен етаж
Спасението на давещите се .. нъл знаеш? Значи трябва ти хубава входна врата на кооперацията(от опит знам че не вратата, а автомата за затваряне е най- важен) тя върви с домофон. И двете да са надежни едното ако откаже и входа зейва. СОТ - обади се на 161 или 3S Сот те директно ще ти инсталират каквото трябва. Не се занимавай с фирми, защото при технически проблем сот централата ти писка в диспечерския център и ако те са ти инсталирали системата, те имат грижата да ти я оправят. Ако не те са я инсталирали, започва прехвърляне на топката или дебела фактура към теб. Има модерни сот-ове, интелигентни ключалки, чипове, карти, всичко евтино и надежно. Звънни в 161!bead_ написа:събирам идеи, от входната врата през прозорците до сот-а
сори за прозаичната тема
1. врата-домофон е налицеGreen Light написа:Има модерни сот-ове, интелигентни ключалки, чипове, карти, всичко евтино и надежно. Звънни в 161!
2. за сот-а ясно, ще звънна на 161
3. задуй за ключалки, чипове и карти... тука ми куца инфо-то
4. мозайкаджия, нещо?!?!?
just perfect
-
Дядо Капинчо
Слушай Грийна и няма да сбъркаш, макар че ...
Аз съм на последен етаж. И куцо магаре може да ми скочи от покрива на балкона и обратно. Имам стабилна входна врата. Виках СОТ да огледат. Казаха добре. Питам ги, ако някой започне да ми изнася багажа през балкона, какво ще направите. Ми ще ви се обадим да дойдете да ни отключите. Умряла работа. Отказах се.
Аз съм на последен етаж. И куцо магаре може да ми скочи от покрива на балкона и обратно. Имам стабилна входна врата. Виках СОТ да огледат. Казаха добре. Питам ги, ако някой започне да ми изнася багажа през балкона, какво ще направите. Ми ще ви се обадим да дойдете да ни отключите. Умряла работа. Отказах се.
ма, аз нискам мозайка, а някой да ми полира замазкатаinj написа:Не за мозайкаджията беее. Там не мога да помогна, освен с идеята да си купиш теракот дето мяза на венецианска мозайка. Много готино седи и фугите не си личат. Мозайката е остаряло нещо, хората вече правят polished concrete or cement.
just perfect
- Green Light
Не, не, за мозайкаджия нямам идея. Сегашните СОТ централи имат възможност да се деактивират с чип. Този чип може да се интегрира в ключа, с който си отключваш вратата, така хич и не се занимаваш с кодове и т.н. Последното което четох е че този чип може да бъде включван с пръстов отпечатък. Тоест се програмира да не дава сигнал, ако не го държи твоят палец. Това последното обаче не съм го виждал наяве. Аз лично предпочитам стандартна клавиатура, не е толкова авангардно, обаче си е сигурно. Към клавиатурата, допълнително, ако ти скимне може да си сложиш и карто четец(или чип четец, то е същото, само дето вместо карта носиш чипче, картите се чупят, знаеш)bead_ написа:1. врата-домофон е налицеGreen Light написа:Има модерни сот-ове, интелигентни ключалки, чипове, карти, всичко евтино и надежно. Звънни в 161!
2. за сот-а ясно, ще звънна на 161
3. задуй за ключалки, чипове и карти... тука ми куца инфо-то
4. мозайкаджия, нещо?!?!?
За заключващи системи и врати трябва да питаш и още някого, аз най- хубави неща съм чул за Солид.
Потърси в гугъл, че трябва да изчезвам вече
Последен етаж - много малко вероятно да ти изнесат нещо през прозорците... Ерго - внимание на входната врата. Има различни блиндирани и няколко вида много сигурно (италиано) заключалки. Преди година гледах един вид - уж напълно неразбиваем, но забравих кой, а магазинът дето бе на А. Кънчев и Н Рилски го закриха (там бяха тези супер брави).
Обемни датчици в къщата ... имат си и кусури, та може би само контактен датчик на входната врата. Може би наистина съвет от сотаджия (и за врата и за друго), но те определено ще искат да те прикоткат за клиент.
Ако имаше двор - щях да ти обещая едно ротвайлерче ...
но тези кучета не са за апартамент...
Обемни датчици в къщата ... имат си и кусури, та може би само контактен датчик на входната врата. Може би наистина съвет от сотаджия (и за врата и за друго), но те определено ще искат да те прикоткат за клиент.
Ако имаше двор - щях да ти обещая едно ротвайлерче ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
при мен преди много години дойде един дето ми полира мрамора... Знам, че полираше и мозайки/замазки.. Та - може да гугълваш и за полиране на мрамор (аз не му пазя координатите, а и те на 100% са различни).bead_ написа:ма, аз нискам мозайка, а някой да ми полира замазкатаinj написа:Не за мозайкаджията беее. Там не мога да помогна, освен с идеята да си купиш теракот дето мяза на венецианска мозайка. Много готино седи и фугите не си личат. Мозайката е остаряло нещо, хората вече правят polished concrete or cement.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
обещавам ти... Ако чуеш някоя жена-ротка да търси красив, млад и здрав мъж-ротко - ще получиш обещанието си до 2-3 месеца :)bead_ написа:ти пак можеш да ми обещаеш.ELBI написа:
Ако имаше двор - щях да ти обещая едно ротвайлерче ...но тези кучета не са за апартамент...
Технологиите на полиране на мрамор и полиране на замазка са коренно различни, както и машините. Това, което искаш се нарича polished cement. Наистина става много добре, но майстори за такова нещо с необходимите машини, трудно се намират.ELBI написа:при мен преди много години дойде един дето ми полира мрамора... Знам, че полираше и мозайки/замазки.. Та - може да гугълваш и за полиране на мрамор (аз не му пазя координатите, а и те на 100% са различни).bead_ написа:ма, аз нискам мозайка, а някой да ми полира замазкатаinj написа:Не за мозайкаджията беее. Там не мога да помогна, освен с идеята да си купиш теракот дето мяза на венецианска мозайка. Много готино седи и фугите не си личат. Мозайката е остаряло нещо, хората вече правят polished concrete or cement.
- snowprincess
искам я тази тема все на първа страница, щото и аз събирам идеи, нищо че за друг щат става дума
и вие ли нов?:-)
и вие ли нов?:-)

- Piqndurnik
Ако последния етаж е достатъчно високо, посещения на алпинисти не са много вероятни. За сметка на това мястото е много удобно за ровичкане по вратата (почти никой не минава) та наблегни на здрава врата с незакалена ключалка.
Другото важно нещо е някакво нестандартно приспособление: нещо изработено самостоятелно.
Другото важно нещо е някакво нестандартно приспособление: нещо изработено самостоятелно.
Наздраве 
така е. Това ми го каза и моят майстор. Ала той явно можеше и 2-те/3-те.inj написа:...
Технологиите на полиране на мрамор и полиране на замазка са коренно различни, както и машините. Това, което искаш се нарича polished cement. Наистина става много добре, но майстори за такова нещо с необходимите машини, трудно се намират.
Тогава много трудно намерих и майстор за полиране на мрамор...
- Stranniche
- Обратна връзка:
В една от опасните страни, където живях, циментираха по балконите строшени бутилки с острото нагоре. В първия момент се шокирах като го видях в къщата на свекървата, но после разбрах, че за този район това беше необходимост.bead_ написа:събирам идеи, от входната врата през прозорците до сот-а
сори за прозаичната тема
За БГ не знам. И аз имам едно таванче на последен етаж в СФ, но досега - да чукам на дърво - никой не се е опитвал да проникне. Впрочем ако проникне, ще намери там само купища книги, а крадците не вярвам да разбират от Херман Хесе.
-
Дядо Капинчо
Това не им пречи да ги предадат на вторични суровини за бутилка ракия.Stranniche написа: крадците не вярвам да разбират от Херман Хесе.
Ако ти изчезнат Перлите или Вълка, да знаеш поне кой е бил крадецаStranniche написа:а крадците не вярвам да разбират от Херман Хесе.
Тва с бутилките е страшна идея!!:lol:
- Dark Angel
- Света вода ненапита
- Dark Angel
- Света вода ненапита
- Dark Angel
- Света вода ненапита
Dark Angel написа:лелееее, ма ти не си ли разбрал още, че чувството ми за хумор се е загубило при раждането ми и аз от тогава си го търсяМетаморф написа: ейййй, човек не може да се закачи с тебе бре!
аз подкарвам шегаджийската, ти ме отрезА кат кисела краставица на сериозни теми...
Виж подводницата!
намерих. ако някой пререве - да ми звънне и го уреждамinj написа:
Технологиите на полиране на мрамор и полиране на замазка са коренно различни, както и машините. Това, което искаш се нарича polished cement. Наистина става много добре, но майстори за такова нещо с необходимите машини, трудно се намират.
just perfect
voila - http://good-times.webshots.com/photo/23 ... 3432RdsYhainj написа:Докато не видя снимки и чертежче, ще си замълча по въпроса. Ако е ново строителство, си имам на идея как архитектите могат да направят много лесен достъпа на апаши, само и само да качат някой и друг квадрат, използвайки термина - кота корниз
just perfect
кой слага такива глоби?bead_ написа:да, бе, да ми фраснат глоба за шумово замърсяване... тцъELBI написа:може да употребиш и "бръмчим"
да мине покрай нас нощем - ще заработи луди пари...
пък и аз може да му се обадя - да не се разкарва нахалост...
пък и снощи беше такава мълчалива