............
............
............
Последно промяна от Ън на 28.06.08, 21:55, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
Re: Истини
Когато за първи път прочетох това, си спомних за Моканина и: "Боже, колко мъка има по този свят, Боже!" (Извинявам се, ако не е точен цитата!)[unknown] написа:Предполагам сте попадали на това, но все пак, ако някой не го е виждал...
Нека се замислим:
Ако съкратим цялото човечество до едно село със 100 житили, запазвайки пропорционалните съотношения, ето как ще изглежда населението на това село:
57 азиатци
21 европейци
14 американци (северни и южни)
8 африканци
52 жени
48 мъже
70 цветнокожи
30 бели
98 хетеросексуални
2 хомосексуални
6 души ще владеят 59% от цялото световно богатство и всичките ще са от САЩ
80 ще имат лоши жилищни условия
70 ще бъдат неграмотни
50 ще бъдат недохранени
1 ще умре
2 ще се родят
1 ще има компютър
1 (само един) ще има висше образование
Ако погледнеш на света от тази гледна точка, се вижда каква необходимост имаме от солидарност, разбирателство, търпимост и образование. Помисли за това...
Ако тази сутрин си се събудил здрав, ти си по-щастлив от 1 милион хора, които няма да доживеят до другата седмица.
Ако никога не си преживял война,
самотата на загворническата килия, агонията на мъченията
или глад,
ти си по-щастлив от 500 милиона души на този свят.
Ако можеш да влезеш в църква (джамия) без страх от затвор или смърт, ти си по-щастлив от 3 милиарда души на този свят.
Ако в твоя хладилник има храна,
облечен и обут си,
имаш креват и покрив над главата си,
ти си по-богат от 75% от хората на света.
Ако имаш банкова сметка, пари в портфейла и малко дребни в касичката,
ти принадлежиш към тези 8% от хората на земята, които са обезпечени.
Ако четеш този текст, ти си двойно по-благословен защото:
някой се е сетил за теб,
не принадлежиш към тези 2 милиарда души, коита не могат да четат
и... ти имаш компютър!
Както някой е казал:
"- работи, все едно нямаш нужда от пари,
- обичай, все едно никой никога не те е наранявал,
- танцувай, все едно никой не те гледа,
- пей, все една никой не те чува,
- живей, все едно на земята е рай."
После се сетих, че едни от най-щастливите нации в света са и едни от най-бедните... Говоря за Малайзия, Полинезия, Индия... (Последната е богата, но там има един огромен процент от населението, което само се е отказало от всичко материално. По религиозни и философски съображения.)
И се питам (пак, отново, както винаги!): "Аджеба, кое е, всъщност е богатстовото? Дали това, че имаш милиарди долари и милиони хора работят за теб, но си добре охраняван в една златна клетка, или си последния бедняк, който всяка сутрин се къпе в Ганг, закусва няколко смокини или други плодове, а дали ще яде нещо до края на деня никой не знае, НО е спокоен, стабилен, защото нищо не зависи от него, защото живее в единение с Вселената и най-вече със себеси...?????"
Незнам... всяка сутрин се събуждам с мисълта: "Мамка му, защо не приех навремето предложението на един приятел да стана хижар!?..."
Ами, болшинството от нас (човеците) сме самовглъбени егоисти, НЕмислещи за другите. Затворили сме се в себе си, забили взор дълбоко в собственото си АЗ и хич, ама хич не ни пука, че днес са умрели няколкостотин деца (примерно)- от недохранване, малтретиране, войни, наркотици, бандитизъм и т.н.сър Айвънхоу написа:
Когато за първи път прочетох това, си спомних за Моканина и: "Боже, колко мъка има по този свят, Боже!" (Извинявам се, ако не е точен цитата!)
После се сетих, че едни от най-щастливите нации в света са и едни от най-бедните... Говоря за Малайзия, Полинезия, Индия... (Последната е богата, но там има един огромен процент от населението, което само се е отказало от всичко материално. По религиозни и философски съображения.)
И се питам (пак, отново, както винаги!): "Аджеба, кое е, всъщност е богатстовото? Дали това, че имаш милиарди долари и милиони хора работят за теб, но си добре охраняван в една златна клетка, или си последния бедняк, който всяка сутрин се къпе в Ганг, закусва няколко смокини или други плодове, а дали ще яде нещо до края на деня никой не знае, НО е спокоен, стабилен, защото нищо не зависи от него, защото живее в единение с Вселената и най-вече със себеси...?????"
Незнам... всяка сутрин се събуждам с мисълта: "Мамка му, защо не приех навремето предложението на един приятел да стана хижар!?..."
Кво ни интересува нас, то си е техен проблем, нали...
Живеейки относително добре, ние се заобикаляме с подобни нам хора, сякаш, за да изградим по този начин
щит спрямо заобикалящата ни действителност.
Същото е когато щрауса си завира главата в земята.
Аз обаче разбирам такова поведение. Заложено е в човека, за да пази собствената му психика. Като бушон в ел. уред, който изгаря, за да предпази останалата инсталация. Този бушон е съвеста ни.
Само когато живееш различно от своето обкръжението, се замисляш защо е така.
Срещал съм стотици хора през живота си, които не са се замисляли нито за миг дори, че може да има и по- различен живот.

- Dark Angel
може би проблема идва от това, че болшинството хора се ровят до безпаметност в своята си душа вместо да се замислят правилно или грешно /са постъпили, наблюдаваното явление, постъпка, случка..../[unknown] написа: Ами, болшинството от нас (човеците) сме самовглъбени егоисти, НЕмислещи за другите. Затворили сме се в себе си, забили взор дълбоко в собственото си АЗ и хич, ама хич не ни пука, че днес са умрели няколкостотин деца (примерно)- от недохранване, малтретиране, войни, наркотици, бандитизъм и т.н.
Живеейки относително добре, ние се заобикаляме с подобни нам хора, сякаш, за да изградим по този начин
Аз обаче разбирам такова поведение. Заложено е в човека, за да пази собствената му психика. Като бушон в ел. уред, който изгаря, за да предпази останалата инсталация. Този бушон е съвеста ни.
Срещал съм стотици хора през живота си, които не са се замисляли нито за миг дори, че може да има и по- различен живот.
като живееш "различно" от своето обкръжение то те наблюдава с интерес, нищо че е "твоето обкръжение", като да си с 5 крака
затова е хубаво човек да пътува, да живее на различни места, да среща хора от цял свят, да вижда красотата, и може би ще разбере, че малкото сигурно гнездо е илюзия, подарък от съдбата
Грешна ни е циливизацията. Или по-точно пътят й в момента.сър Айвънхоу написа: Когато за първи път прочетох това, си спомних за Моканина и: "Боже, колко мъка има по този свят, Боже!" (Извинявам се, ако не е точен цитата!)
Смъртта на един човек е трагедия, смърттта на милиони - статистика.[unknown] написа:Ами, болшинството от нас (човеците) сме самовглъбени егоисти, НЕмислещи за другите. Затворили сме се в себе си, забили взор дълбоко в собственото си АЗ и хич, ама хич не ни пука, че днес са умрели няколкостотин деца (примерно)- от недохранване, малтретиране, войни, наркотици, бандитизъм и т.н.
Хемингуей
Погледът ни трябва да е насочен напред и нагоре, но това е невъзможно ако си превил гръб под тежестта на собствените ти илюзии за товар.
PS
Щраусите не си заравят главата в земята.
Ха-ха-ха...Dark написа:може би проблема идва от това, че болшинството хора се ровят до безпаметност в своята си душа вместо да се замислят правилно или грешно /са постъпили, наблюдаваното явление, постъпка, случка..../[unknown] написа: Ами, болшинството от нас (човеците) сме самовглъбени егоисти, НЕмислещи за другите. Затворили сме се в себе си, забили взор дълбоко в собственото си АЗ и хич, ама хич не ни пука, че днес са умрели няколкостотин деца (примерно)- от недохранване, малтретиране, войни, наркотици, бандитизъм и т.н.
като живееш "различно" от своето обкръжение то те наблюдава с интерес, нищо че е "твоето обкръжение", като да си с 5 крака
затова е хубаво човек да пътува, да живее на различни места, да среща хора от цял свят, да вижда красотата, и може би ще разбере, че малкото сигурно гнездо е илюзия, подарък от съдбата

- Dark Angel
мен ми не трепва дали някой ще се нацупи[unknown] написа: Ха-ха-ха...Точно така е. Горния постинг го бях написал по- различно, но после редактирах. Някой току виж ме попитал с какво съм различен от "моето обкръжение", аз ще му отговоря, че съм с три крака, той ще се нацупи и така. Та затова и редактирах...
Знам.Dark написа:мен ми не трепва дали някой ще се нацупи[unknown] написа: Ха-ха-ха...Точно така е. Горния постинг го бях написал по- различно, но после редактирах. Някой току виж ме попитал с какво съм различен от "моето обкръжение", аз ще му отговоря, че съм с три крака, той ще се нацупи и така. Та затова и редактирах...
Все пак, ако мога да спестя нещо неприятно някому, пък било то само едно нацупване, защо да не го направя. При положение, че на мен това нищо не ми коства.

- snowprincess
стана ми смешно[unknown] написа:Предполагам сте попадали на това, но все пак, ако някой не го е виждал...
Нека се замислим:
Ако съкратим цялото човечество до едно село със 100 житили, запазвайки пропорционалните съотношения, ето как ще изглежда населението на това село:
57 азиатци
21 европейци
14 американци (северни и южни)
8 африканци
52 жени
48 мъже
70 цветнокожи
30 бели
98 хетеросексуални
2 хомосексуални
6 души ще владеят 59% от цялото световно богатство и всичките ще са от САЩ
80 ще имат лоши жилищни условия
70 ще бъдат неграмотни
50 ще бъдат недохранени
1 ще умре
2 ще се родят
1 ще има компютър
1 (само един) ще има висше образование
Ако погледнеш на света от тази гледна точка, се вижда каква необходимост имаме от солидарност, разбирателство, търпимост и образование. Помисли за това...
Ако тази сутрин си се събудил здрав, ти си по-щастлив от 1 милион хора, които няма да доживеят до другата седмица.
Ако никога не си преживял война,
самотата на загворническата килия, агонията на мъченията
или глад,
ти си по-щастлив от 500 милиона души на този свят.
Ако можеш да влезеш в църква (джамия) без страх от затвор или смърт, ти си по-щастлив от 3 милиарда души на този свят.
Ако в твоя хладилник има храна,
облечен и обут си,
имаш креват и покрив над главата си,
ти си по-богат от 75% от хората на света.
Ако имаш банкова сметка, пари в портфейла и малко дребни в касичката,
ти принадлежиш към тези 8% от хората на земята, които са обезпечени.
Ако четеш този текст, ти си двойно по-благословен защото:
някой се е сетил за теб,
не принадлежиш към тези 2 милиарда души, коита не могат да четат
и... ти имаш компютър!
Както някой е казал:
"- работи, все едно нямаш нужда от пари,
- обичай, все едно никой никога не те е наранявал,
- танцувай, все едно никой не те гледа,
- пей, все една никой не те чува,
- живей, все едно на земята е рай."
от клубчето само един или двама ще попаднат в селото:lol:

Тези ли имаш предвид?:blum:snowprincess написа:стана ми смешно[unknown] написа:
2 хомосексуални
Ще ти отговоря с твоя отговор на Айвън- Грешен е пътят на цивилизацията ни. Тотално сбъркан.Remmivs написа:
Смъртта на един човек е трагедия, смърттта на милиони - статистика.
Хемингуей
Погледът ни трябва да е насочен напред и нагоре, но това е невъзможно ако си превил гръб под тежестта на собствените ти илюзии за товар.
Да, просто е станало нарицателно...PS
Щраусите не си заравят главата в земята.

Цели?snowprincess написа: стана ми смешно
Panta rhei...
Ахъм
едва ли някой изобщо ще попадне там
ние сме подмножество на еуропейците
никак не сме 10% от тях
ние сме подмножество на еуропейците
никак не сме 10% от тях
- Dark Angel
не спестявам, аз съм разсипница[unknown] написа: Знам.
Все пак, ако мога да спестя нещо неприятно някому, пък било то само едно нацупване, защо да не го направя. При положение, че на мен това нищо не ми коства.