Дворчето

Все същите
Аватар
maggot
BOFH

Дворчето

Мнение от maggot »

За онова дворче, дето търсих майстори - сещате ли се? Е, намерих. :cool:
И от тука се почна...

На партера, в апартамента гледащ точно към вътрешния двор живее един дядка, за който описанието "опак човек" е доста меко като изказ. Този бивш номенклатурчик, цял живот е правил мръсно на хората около себе си и сега продължава, нищо че е на незнамколко години, едвам крета с патериците, глух е и всяка година го чакам да пукне, ама нъцки.
Преди няколко години, когато правех ремонт на апартамента този дядо ме помоли да използвам майсторите си и да му сменя и на него тръбите за топлата вода. Викам - ок - няма проблем. Ма покрай неговите тръби се наложи да сменям тръбите надолу - толкова бяха изгнили. Не плати, разбира се - той и членския си внос от левче на месец отказва да плаща от 3 години - не той дължал нещо на кооперацията - тя му дължала част от наема на едно от общите помещения.
Отделно, точно благодарение най-вече на него, двора се е превърнал в боклукчийска кофа - от десетки години висят разни тръби мъкнати от него от незнамкъдеси, някакви колове за ограда и още сумати боклуци. Да не говоря как всяка сутрин излива нощните си чишканици си през прозореца и каква смрад се носи от тях. :mad:
Да не говорим, как нагло ми открадна накрайниците за маркуча дето поливам цветята с него!
Нищо де, стар човек е - казвам си - и се опитвам да съм спокойна.

И така. Ремонта започна. УРА!

Написах една бележка и я залепих във входа, педупреждавайки, че от еди коя си дата започва ремонта на двора и ако някой има нещо ценно там, да си го изнесе, тъй като всичко, което намерим ще го хвърляме.
На следващия ден някой анонимно (ма колко ги обичам тия анонимници, бееееееее) беше написал върху бележката "Къде са офертите?".
Питката зверски побесня, беше готов огън и жупел да хвърля само и само да хване кой го е написал, а мен ме напуши зверски кикот.
Защото много добре знам, че никой ама абсолютно никой няма да даде и грам лев за оправянето на боклукчийската кофа, която всички наричаме двор и за това си поех нещата в свои ръце и от никого нямах намерение да искам пари.
До днес.
Още на втория ден майсторите ми се обадиха, че някой им е развалил кофража и е трябвало пак да го правят. Бе имам аз едни подозрения кой може да е бил, ама си затраях - викам си - тоя е достатъчно стар може и да не е той. Ама на - вече съм 100% сигурна!
Днес се оказа, че е трябвало да си платим за удоволствието да ползваме един от довлечените от дядката преди години колци - струвал 40 кинта. :shocked: И не стига това, ами и син му почнал да кудкудяка, че ще си ги ползва на вилата!?!?!? Кога, бе, джанъм? След още 100 години, когато обраснат с мъх ли, що?

Нищо, нищо... дишам... спокойна съм... и мисля... замислям.
Отмъщението на Инката. :grin:

Един съсед подари някаква простотийка за двора, която обаче лесно се вдига и съответно - краде.
В момента, Питката търси камери с инфрачервен сензор за да снимат и през нощта - да видим кой ще я пипне оназ простотийка - защо ли съм сигурна, че ще е дядката? Не знам, не мога да кажа, ама ей го - едно такова шесто чувство ме гложди. :winkw:
Надявам се да го гепим, щото направо ще го дам под съд.
Отделно, като мятаме останалия боклук, мисля да измятаме всичките негови неща - нека ми докаже, че им е собственик! И ако не може а има претенции, ще го обвиня в кражба. Пак.
И ако това не го докара до инфаркт, последното дето съм му замислила е, да му искам на тоя отворко 1/10 от общата сума за ремонта. Ще почине! Стиснат е не като византийски задник, че и отгоре!

Който има още идеи за стъжняване живота на подобни изроди, може да споделя - отворени сме към всякакви идеи :winkw:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Не ви е лесно. Определено. Викни ХЕИ да направят инспекция на апартамента и/или мазето на дядката. Оплачи се, че детето ти развива алергия примерно.
Аватар
Света вода ненапита

Re: Дворчето

Мнение от Света вода ненапита »

определено не ви е скучно на вас с питкиния...

ако се сетя нещо за тормоз на дърти гадове, веднага ще информирам. обещавам! :salute:
Виж подводницата!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Remmivs написа:Не ви е лесно. Определено. Викни ХЕИ да направят инспекция на апартамента и/или мазето на дядката. Оплачи се, че детето ти развива алергия примерно.
Два пъти седмично идва някаква мома от БЧК да му чисти, трябва да проверя как стоят нещата при такива ситуации :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Метаморф написа:определено не ви е скучно на вас с питкиния...

ако се сетя нещо за тормоз на дърти гадове, веднага ще информирам. обещавам! :salute:
Оооо, ни най-малко не скучаем! Имаме си и класни и извънкласни занимания бол! :grin:
Мисли... че ако всичко дето съм замислила не помогне, вече не знам какво да правя, че да му запуша устата на тоя. Освен да го изключим от общото събрание и мнението му да не се взима предвид... Само не знам може ли - пак трябва да чета закони, мамка му, така да мразя :crying:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Света вода ненапита

maggot написа:
Метаморф написа:определено не ви е скучно на вас с питкиния...

Оооо, ни най-малко не скучаем! Имаме си и класни и извънкласни занимания бол! :grin:
Мисли... че ако всичко дето съм замислила не помогне, вече не знам какво да правя, че да му запуша устата на тоя. Освен да го изключим от общото събрание и мнението му да не се взима предвид... Само не знам може ли - пак трябва да чета закони, мамка му, така да мразя :crying:
на бързо се сещам за оня стар номер: с валериана разлят на перваза на прозореца му... :winkw:
Виж подводницата!
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Метаморф написа:на бързо се сещам за оня стар номер: с валериана разлят на перваза на прозореца му... :winkw:
И ще ни се е*е майката щото той е глух а нашата спалня е над неговата. :grin:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Света вода ненапита

Житената Питка написа:
Метаморф написа:на бързо се сещам за оня стар номер: с валериана разлят на перваза на прозореца му... :winkw:
:wand: уффф... забравих, че е глух тоя паразит
Виж подводницата!
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Метаморф написа:
Житената Питка написа:
:wand: уффф... забравих, че е глух тоя паразит
боядисайте му прозорците с бяла боя.
нали не е сляп?
тихичко една вечер.
до половината.
като перденце ...:cool:

п.с. а рок бенд искате ли?
:blum::blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

doktorka написа: боядисайте му прозорците с бяла боя.
нали не е сляп?
тихичко една вечер.
до половината.
:lol:
Не, ма! Номера е да няма за какво да се захване. Всичко трябва да е чисто като сълзица и законно.
Инак за подобни номера ще хвана за ушите първия съученик на щерка ми и ще ме открехне :grin: Ама после ще бера аз гайлето :winkw:

П.П. Рок бенда си го заври ... у вас! :unibrow:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

doktorka написа:п.с. а рок бенд искате ли?
Глух, ма - глух. Нали си доктор, не се ли сещаш - не чува? :blink:
(\__/)
(='.'=)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

maggot написа:
doktorka написа: боядисайте му прозорците с бяла боя.
нали не е сляп?
тихичко една вечер.
до половината.
Не, ма! Номера е да няма за какво да се захване. Всичко трябва да е чисто като сълзица и законно.
Инак за подобни номера ще хвана за ушите първия съученик на щерка ми и ще ме открехне :grin: Ама после ще бера аз гайлето :winkw:

П.П. Рок бенда си го заври ... у вас! :unibrow:
джъгара -джагара....
бум бум...
ела ни виж...

кажи му че няма умствен капацитет да взема решения( поради деменция) за кооперацията и че ако иска да участва в събранията,трябва да присъства сина му.
иначе няма думата.
освен това пусни другите кооператопи да се занимават с него.
обяси на веки поотделно колко ше е хубаво дворчето и как ще имат място за отдих.
а после нека се обади дядото и да видиш как ТЕ ще го "изядат"...
( учи се ,бе...ей на скорошен пример от кокошките тук)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

maggot написа: И ако това не го докара до инфаркт, ===:winkw:
Него не знам, ама такъв като него мен може да ме докара до инфаркт.

Да ти услужа със Смитчето?:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Имахме едно такова чудо в предишния ни вход. Тихо, упорито, подозрително и контра на всичко.

Съседите под нея дълго време се мъчиха, защото таванът им беше мокър от нейните спукани тръби, а тя им обясняваше, че пералнята им като изхвърляла водата, тя се удряла в тавана и го мокрела... И не прие дори да сменят тръбите за тяхна сметка. Просто се заинати - и толкова. И така - шест години.

От цялата им война установих, че такива хора имат волски нерви, изпитват удоволствие да изкарват другите от нерви и имат достатъчно време, за да изпитат това удоволствие.

Лека й пръст, спомина се миналата есен.
Последно промяна от Мнемозина на 06.07.08, 20:15, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Разбирам те прекрасно, но май нищо не ми идва на ум
до колкото знам нямате право даже и от събранието да го изключите- щото нали знаеш обща етажна собственост.....тинтири-минтири
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

bibilyana написа:Разбирам те прекрасно, но май нищо не ми идва на ум
до колкото знам нямате право даже и от събранието да го изключите- щото нали знаеш обща етажна собственост.....тинтири-минтири
има ,ако по всеобщо мнение няма капацитет да взема решения.
ако е дементен .
( а той е)
и не да го обвиниш ,че краде нещата ( защото защитата ще използва същото това:"той е дементен"), а да си на момента че дори и той самият не знае какво прави понеже има старческа деменция.
ако ме разбираш.
вземи го "под закрила" и пусни другите да се разправят с него.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

doktorka написа: вземи го "под закрила" и пусни другите да се разправят с него.
Мда... щеше да е лесно, ако вече ВСИЧКИ останали не бяха вдигнали ръце от него. И ся е моя грижа :twisted:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
І

Мнение от І »

Малиииии.... на тоя бих му ръснал 5 термометъра с живак под паркета . :lol:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

maggot написа:
Мда... щеше да е лесно, ако вече ВСИЧКИ останали не бяха вдигнали ръце от него. И ся е моя грижа :twisted:

можеш да го осъдеш за разходи по двора.
нали е обща собственост?
счита се, че ти си "добрият стопанин" по закон. и без значение дали искат или не останалите - ако си направила ремонт за твоя сметка са длъжни да платят, даже и мрамор да сложиш на двора.
друго не знам.
затова са питали сигурно къде са офертите.
сигурно има и други законови неща, които можеш поне да споменеш, че ще направиш.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
можеш да го осъдеш за разходи по двора.
нали е обща собственост?
счита се, че ти си "добрият стопанин" по закон. и без значение дали искат или не останалите - ако си направила ремонт за твоя сметка са длъжни да платят, даже и мрамор да сложиш на двора.
друго не знам.
затова са питали сигурно къде са офертите.
Май не е така - трябва да има решение на общото събрание за ремонти, които не се отнасят до безопасността на сградата. Нещо такова ми се върти из смътните спомени.
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

maggot написа:
Някак си ми се струва, че ако наистина искаш да се разбереш със съседи трудно би се случило да става чрез обяви. Знаят ли те как ще изглежда тоя двор след ремонта? Ако е в някакъв вид, който за тях е неприемлив, явно е, че ще направят всичко, за да го разрушат...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
Май не е така - трябва да има решение на общото събрание за ремонти, които не се отнасят до безопасността на сградата. Нещо такова ми се върти из смътните спомени.
да, всъщност не съм сигурна за разликите къща в съсобственост-кооперация-блок
ми тогава да плати за охранителна система на двора. за безопасност е, ето.
:lol: аз бих проверила

баба ми я осъди съседа над нас с най-скъпите керемиди и майстори, които намери. а тя научи като и пратиха съдия изпълнител :grin: защото не се била издължила. нито призовки имаше, нито нищо ... ходИ се разправяй ако имаш време и нерви.
голям ентусиаст беше тоя. и сигурно още е, но тя си отиде. поливаше и цветята с вряла вода от неговата тераса. мажеше парапета с грес, сто неща..забравила съм вече.. ...
И нагъл много - заключваше стълбите към тавана само за него. :grin:
по някое време открил, че от покрива капело на "общия" таван и си потърсил законовите права.

след сцената със съдия-изпълнителя баща ми побесня тотално и ...стълбите се отвориха .. след 20 години своеволен запор.

трябва да си привлечем адвокат във форума :lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа:
да, всъщност не съм сигурна за разликите къща в съсобственост-кооперация-блок
ми тогава да плати за охранителна система на двора. за безопасност е, ето.
:lol: аз бих проверила

баба ми я осъди съседа над нас с най-скъпите керемиди и майстори, които намери. а тя научи като и пратиха съдия изпълнител :grin: защото не се била издължила. нито призовки имаше, нито нищо ... ходИ се разправяй ако имаш време и нерви.
голям ентусиаст беше тоя. и сигурно още е, но тя си отиде. поливаше и цветята с вряла вода от неговата тераса. мажеше парапета с грес, сто неща..забравила съм вече.. ...
И нагъл много - заключваше стълбите към тавана само за него. :grin:
по някое време открил, че от покрива капело на "общия" таван и си потърсил законовите права.

след сцената със съдия-изпълнителя баща ми побесня тотално и ...стълбите се отвориха .. след 20 години своеволен запор.
Течащият покрив е в друга графа - той застрашава сградата.
Естетиката винаги е на втори план. :grin:

Бях ги чела тия щуротии, но не знам дали и не смениха закона след това. :-)
Наистина трябва да се провери.
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

maggot написа:
да пратя Райо?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Semiramis написа:...
Мнемозина написа:...
holi_day написа:...
Дори за ремонт на покрива се изисква решение на общото събрание. Всичко що е над 200 кинта изисква решение.
За двора съгласие на общото събрание има и абсолютно всички подкрепят идеята, дори и той. Проблема е, че няма пари и аз поех инициативата и всеки го знаеше и всеки каза, че ще се включи с каквото може. Едни съседи се включват с плочки, например - имат ненужни и ги харизаха. Само дето този юнак ще каже, че и плочките са негови, тъй като стоят в общите помещения. :lol:

Да не говорим, че дядката ще използва кътчето за почивка на двора по-редовно и от децата - всеки ден седи на един полу-счупен стол навън и си пече изкуфялата тиква.
Лошо няма. Само искам да престане да пречи и да разваля всичко. Миналата година ми намачка цветята дето ги бях отгледала с толкова труд и желание. Тази - оскуба цветята засадени от една друга съседка. Какво да ви приказвам... Черен човек. :?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кви комисионни са прибрахте не стана ясно ?
я по пичовски подходете:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Маготич, мойте съболезнования. Аз лично съм много зле като се стигне до конфликт. Хич ме няма, почвам да пелтеча, обърквам си думите и ставам смешен. Все пак, едно съм разбрал, вари го, печи го, накрая винаги мойто става. Сигурно така ще е и при тебе. Ако не ти се струва много розово-завеяно, сети се за съвета на Мнемозина! "Ако нещо може да се оправи, то винаги се оправя с добро" Може и да не е така, ама ние като не знаеме как иначе...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:Маготич, мойте съболезнования. Аз лично съм много зле като се стигне до конфликт. Хич ме няма, почвам да пелтеча, обърквам си думите и ставам смешен. Все пак, едно съм разбрал, вари го, печи го, накрая винаги мойто става. Сигурно така ще е и при тебе. Ако не ти се струва много розово-завеяно, сети се за съвета на Мнемозина! "Ако нещо може да се оправи, то винаги се оправя с добро" Може и да не е така, ама ние като не знаеме как иначе...
:lol: Душица!

За жалост се водих по формулата "Добра дума всички порти отваря" в продължение на 3 години и нищичко не постигнах, освен че "момъка" ставаше все по-нагъл и по-нагъл. Имам дори чувството, че когато някой се опитва да подходи към него с добро, той решава, че този човек е слаб и може да го прави съвсем на луд.
Не... за съжаление не винаги, а напоследък и все по-често се случва, добрината все да си седи в наказателната зона :(
Почвам с лошо.
А това, че ще стане моето - то се знае :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа: :lol: Душица!

За жалост се водих по формулата "Добра дума всички порти отваря" в продължение на 3 години и нищичко не постигнах, освен че "момъка" ставаше все по-нагъл и по-нагъл. Имам дори чувството, че когато някой се опитва да подходи към него с добро, той решава, че този човек е слаб и може да го прави съвсем на луд.
Не... за съжаление не винаги, а напоследък и все по-често се случва, добрината все да си седи в наказателната зона :(
Почвам с лошо.
А това, че ще стане моето - то се знае :grin:
На твоето че ще стане, то е ясно.
Ама исках да ти кажа да не се ядосваш, щото такива хора имат доволно здрави нерви и изпитват удоволствие от това да дразнят околните. Ако се ядосваш и му го показваш, ще наливаш вода в неговата мелница.
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа:
На твоето че ще стане, то е ясно.
Ама исках да ти кажа да не се ядосваш, щото такива хора имат доволно здрави нерви и изпитват удоволствие от това да дразнят околните. Ако се ядосваш и му го показваш, ще наливаш вода в неговата мелница.
Че аз не се ядосвам? Замислям отмъщението. А че ще е жестоко - жестоко ще е. Този катил трябва да се научи веднъж за винаги че повече никой няма да му играе по свирката и да се кротне. :winkw:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е не стана ясно къде са другите оферти и % комисионни:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Quid написа:е не стана ясно къде са другите оферти и % комисионни:cool:
У нас. :winkw:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

maggot написа:
Quid написа:е не стана ясно къде са другите оферти и % комисионни:cool:
У нас. :winkw:
:rotfl24:
са смени колата, купи техника тва онова
кво се моткаш
:-):blum:

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Quid написа:
кво се моткаш
Колата я смених, техниката - и тя е изпонакупена, мамка му, чудя се де га ги дена вече :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

maggot написа:
Quid написа:
кво се моткаш
Колата я смених, техниката - и тя е изпонакупена, мамка му, чудя се де га ги дена вече :grin:
поръчвай такси всеки ден тогава пред вас
почваш да правиш яки купони с тия кинти :cool::rotfl24:

Аватар
Житената Питка
BOFH

maggot написа:...
А ние не можем ли да му се изпишкаме пред маЙзето?
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

аз знам че там където живее човек не трябва да прави нищо
иначе стааа кофти

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Quid написа:аз знам че там където живее човек не трябва да прави нищо
иначе стааа кофти
То по тая логика в коптор трябва да живеем... и тъй не става, драги. :(
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

maggot написа:
Quid написа:аз знам че там където живее човек не трябва да прави нищо
иначе стааа кофти
То по тая логика в коптор трябва да живеем... и тъй не става, драги. :(
ми повече старание тогава
повече енергия
повече ентусиазъм
:-)

но не мое да се карате със съседите за тва :cool:

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Quid написа:ми повече старание тогава
повече енергия
повече ентусиазъм
:-)

но не мое да се карате със съседите за тва :cool:
Ние се караме ВСИЧКИ съседи само с ЕДИН. Чети, бре! :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Публикувай отговор