Едно представяне, един автор, един пътепис.
Хавана>>>
Е, да. Текстът е много слаб. Фотографиите са мн. добри.БоЕВ написа:Носталгията по соца - носталгия по общата мизерия!
Хавана>>>
Мотор с кош - такси. Никаква носталгия няма по това.БоЕВ написа:Носталгията по соца - носталгия по общата мизерия!
Язък за Ибрахим Ферер... Новият им солист нещо...АВе написа: "Буена Виста Соушъл Клуб"
Наистина по тези снимки усетих нещо близко и познато.БоЕВ написа:Носталгията по соца - носталгия по общата мизерия!
Хавана>>>
За тях това е нормалното състояние на нещата.snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
Къде па ги видя баш кубинците да се борят?:blink:ivayla написа:Незнам за вас, ама аз усещам свобода на духа в тези фотографии. Стар автомобил - ОК, това е романтично. Мръсна улица - всички си имат заден двор... Но децата играят, а големите протестират и се борят. Ей това ме изкефи. Щот всички тук сме пухльовци - караме се на децата си докато играят и ги потискаме, а после, като пораснат - и те, милите, стават като нас - потиснати, овчедушни и безверни... Сори за истината без джуфка, ама ми е едно такова....
и още какМетаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
Прелетях набързо над текста. Снимките казват повече.АВе написа:Е, да. Текстът е много слаб. Фотографиите са мн. добри.БоЕВ написа:Носталгията по соца - носталгия по общата мизерия!
Хавана>>>
По-добре гледай "Буена Виста Соушъл Клуб" на Вим Вендерс. Там всичко е почти перфектно представено.
Хайде, лек ден!:- )www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g
Не табелката, а марката на мотора е важна.holi_day написа:Мотор с кош - такси. Никаква носталгия няма по това.БоЕВ написа:Носталгията по соца - носталгия по общата мизерия!
Снощи чух един образ да казва,ivayla написа:Незнам за вас, ама аз усещам свобода на духа в тези фотографии. Стар автомобил - ОК, това е романтично. Мръсна улица - всички си имат заден двор... Но децата играят, а големите протестират и се борят. Ей това ме изкефи. Щот всички тук сме пухльовци - караме се на децата си докато играят и ги потискаме, а после, като пораснат - и те, милите, стават като нас - потиснати, овчедушни и безверни... Сори за истината без джуфка, ама ми е едно такова....
Нима!Амаранта написа: Мизерия - може би там да, но в Бг-соца не е имало, поне спрямо сегашната.
Да.Stranniche написа:За съжаление снимките могат да бъдат не само от СОЦ-Куба.
Такива места има и у нас - и не само през социализма.
Преди 10-тина години ходех като репортер по сиропиталища, старчески домове и умиралища в БГ. Дълго след това не можех да спя.
Не вярвам нещата много да са се подобрили от тогава... Управниците си строят хотелите и пет пари на дават.
Да, но всичко е относително,БоЕВ написа:Нима!Амаранта написа: Мизерия - може би там да, но в Бг-соца не е имало, поне спрямо сегашната.
Безвремие по скоро.snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
Наемаш ли се?Метаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
умно момче си тииии... умноооо...zmeu написа:и още какМетаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
сега е момента да се купят 1-2 къщички из куба
то за това си има "световен лидер", който "отговаря" за тези неща... ама сега е "нает" в Персийския залив...БоЕВ написа:Наемаш ли се?Метаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
Ти лично би ли отишла да живееш там за постоянно?:lol:ivayla написа:Незнам за вас, ама аз усещам свобода на духа в тези фотографии. Стар автомобил - ОК, това е романтично. Мръсна улица - всички си имат заден двор... Но децата играят, а големите протестират и се борят. Ей това ме изкефи. Щот всички тук сме пухльовци - караме се на децата си докато играят и ги потискаме, а после, като пораснат - и те, милите, стават като нас - потиснати, овчедушни и безверни... Сори за истината без джуфка, ама ми е едно такова....
Лесно се "протестира" под строи. Спомняш ли си манифестациите за 9-ти септември?:winkw:ivayla написа:Е, поне атрактивно протестират
Нещо като фабрика на 8-ми септември.zmeu написа:и още какМетаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
А бяхме млади...esti написа:То и аз, колкото повече остарявам все назад ме влече, но не по соца, ех...
Така е, затова банани и портокали пускаха ограничени количества само по нова година.Амаранта написа:Да, но всичко е относително,БоЕВ написа:Нима!Амаранта написа: Мизерия - може би там да, но в Бг-соца не е имало, поне спрямо сегашната.
навремето светът като цяло беше доста по-беден, спрямо сега.
Баси мрачната картина начерта!:lol:Метаморф написа:
то за това си има "световен лидер", който "отговаря" за тези неща... ама сега е "нает" в Персийския залив...
ко казаБоЕВ написа: Нещо като фабрика на 8-ми септември.
екстраполирам просто... особено, ако изведнъж в Куба намерят нефт...БоЕВ написа:Баси мрачната картина начерта!:lol:Метаморф написа:
то за това си има "световен лидер", който "отговаря" за тези неща... ама сега е "нает" в Персийския залив...
айде недей всички в една купчинаivayla написа:...... Щот всички тук сме пухльовци - караме се на децата си докато играят и ги потискаме, а после, като пораснат - и те, милите, стават като нас - потиснати, овчедушни и безверни... Сори за истината без джуфка, ама ми е едно такова....
И какво ако намерят нефт - пак същото ще бъде. Една друга, "братска" страна в района е 4-тият износител на нефт в света. От година и половина вече по магазините няма мляко /а крави колкото щеш/, захар /захарта я произвеждат, обаче къде е? /, кафе /кафето им е по-ароматно от колумбийското/ и какво ли още не. Докато още бях там изчезна и тоалетната хартия...Метаморф написа:
екстраполирам просто... особено, ако изведнъж в Куба намерят нефт...
zmeu написа:и още какМетаморф написа:значи е крайно време да им се наложи демокрация...snowprincess написа:харесаха ми снимки, хората не изглеждат нещастни
Ха-ха, тъкмо се канех да му пиша за реституцията. Казал си го много по-добре от мен.Quid написа:
и после идва демокрацията
идват юса
следва реституцията
и оставаш с една пура и чаша ром
и чао лека нощ и довиждане:blum:
САЩ никога не са напускали Куба напълно. Гуантанамо е американска база на острова, понастоящем затвор за особено опасни престъпници от ислямския свят.Метаморф написа:екстраполирам просто... особено, ако изведнъж в Куба намерят нефт...БоЕВ написа:Баси мрачната картина начерта!:lol:Метаморф написа: