Мъжка работа? Женска работа?
Re: Мъжка работа? Женска работа?
Е такава жена си търся. Да сглобява мебели, да се занимава с бушоните и контактите и да не ме занимава с разни битовизми.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Най-мразя да мия чинии и прозорци:mad:Stranniche написа:
От споменатите горе дейности едно правя с особено неудоволствие - гладенето.
Абе, маразя да работя...
каквото и да било

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- snowprincess
хахахаМакаров написа:Е такава жена си търся. Да сглобява мебели, да се занимава с бушоните и контактите и да не ме занимава с разни битовизми.
тя с битовизмите, а ти с глобалните неща, като световен мир и екологично замърсяване
търсиш ли или си търсил?

- snowprincess
ми, то си е за мразенеfrisky lioness написа:
Абе, маразя да работя...
каквото и да било
едно време римляните са лъжели робите, че трудът прави човека свободен

snowprincess написа:ми, то си е за мразенеfrisky lioness написа:
Абе, маразя да работя...
каквото и да било
едно време римляните са лъжели робите, че трудът прави човека свободен![]()
И аз не си падам по работата, хеле пък ако е домакинска...
Скатавам се, колкото е възможно,
лошото е, че не може да падне под някакъв санитарен минимум.
- Глас в пустиня
Сега ти направо ме замисли!
Какво е домът?
Все си мисля, че "домът" и "семейството" го правят хората, а не времето и мястото.
Мога да бъда щастлив и да ми е уютно дори и в пещера, стига да съм с близките си на сърцето хора.
А що се отнася за разделението на труда и задълженията в семейството...за мен са отживелица, отношения добре поръсени с нафталин и заровени надълбоко в старата бабина ракла.
Всеки върши каквото, когато и както може, целта е да остане повече свободно време, за да го прекараме заедно.
Не ме притеснява да пусна прахосмукачка, да простра, да изгладя, да нарежа продукти или пък направо да ошетам нещо. Но знам, че като изляза на двора ще има някой до мене - докато кося, копая, правя консрукции или пък набивам колчета, останалите поливат, връзват, оплевяват където има нужда...
Такива нещица.
Какво е домът?
Все си мисля, че "домът" и "семейството" го правят хората, а не времето и мястото.
Мога да бъда щастлив и да ми е уютно дори и в пещера, стига да съм с близките си на сърцето хора.
А що се отнася за разделението на труда и задълженията в семейството...за мен са отживелица, отношения добре поръсени с нафталин и заровени надълбоко в старата бабина ракла.
Всеки върши каквото, когато и както може, целта е да остане повече свободно време, за да го прекараме заедно.
Не ме притеснява да пусна прахосмукачка, да простра, да изгладя, да нарежа продукти или пък направо да ошетам нещо. Но знам, че като изляза на двора ще има някой до мене - докато кося, копая, правя консрукции или пък набивам колчета, останалите поливат, връзват, оплевяват където има нужда...
Такива нещица.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Други пък брадати чичковци твърдят, че трудът направил от маймуната човек.snowprincess написа:ми, то си е за мразенеfrisky lioness написа:
Абе, маразя да работя...
каквото и да било
Защо ли ми се струва, че често пъти е обратното.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
От работа се става само гърбав.Stranniche написа:Други пък брадати чичковци твърдят, че трудът направил от маймуната човек.snowprincess написа:ми, то си е за мразенеfrisky lioness написа:
Абе, маразя да работя...
каквото и да било
Защо ли ми се струва, че често пъти е обратното.![]()
Доказано е.
За човек не знам, но определено не се забогатява:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Stranniche
- Обратна връзка:
На себе си. Колкото до тях, каквото и да свърша, все нещо не било наред, все можело и по-добре.snowprincess написа:на себе си или на тях доказваш, че ставаш?Stranniche написа: А цял живот са ми натяквали, че за нищо вкъщи не ставам...
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Dark Angel написа:и да ти го пожелая от все сърцеStranniche написа: Но да се надяваме...

- Stranniche
- Обратна връзка:
Прав си.БоЕВ написа:Сега ти направо ме замисли!
Какво е домът?
Такива нещица.
Това е идеалната ситуация. И така трябва да бъде.
За съжаление в реала понякога хората, изнервени от битовите проблеми, почват да се карат, да се обвиняват и да си изкарват нервите на близките на сърцето си.
Но това е друга тема и не ми се коментира.
-
Дядо Капинчо
Моля, моля не съм казвал такова нещо.Stranniche написа: Други пък брадати чичковци твърдят, че трудът направил от маймуната човек.
- Света вода ненапита
там пише ЧИЧКОВЦИ... ти, ДЯДО, де се буташ?Капинчо написа:Моля, моля не съм казвал такова нещо.Stranniche написа: Други пък брадати чичковци твърдят, че трудът направил от маймуната човек.
Виж подводницата!
-
Дядо Капинчо
Склерозата, склерозатаааа. Ти кой беше?Метаморф написа:там пише ЧИЧКОВЦИ... ти, ДЯДО, де се буташ?Капинчо написа:Моля, моля не съм казвал такова нещо.Stranniche написа: Други пък брадати чичковци твърдят, че трудът направил от маймуната човек.
- Глас в пустиня
Така е - друга тема е.Stranniche написа: Това е идеалната ситуация. И така трябва да бъде.
За съжаление в реала понякога хората, изнервени от битовите проблеми, почват да се карат, да се обвиняват и да си изкарват нервите на близките на сърцето си.
Но и на това му се намира колая.
Разговор - дълъг и напоителен...на вечеря да речем, време всеки да разкаже и да сподели, радости и несгоди от отминалия ден, да получи разбиране и подкрепа...
Нещо такова - нещата се получават с времето, с течение на годините, с "торбата изядена сол", с много търпение и такт.
Радвам се, че не се предаваш, че търсиш и опитваш, че продължаваш да се бориш и питаш...такъв просто е пътя - стръмен, каменист и обрасъл с бурени и тръни.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Благодаря!БоЕВ написа:Така е - друга тема е.Stranniche написа: Това е идеалната ситуация. И така трябва да бъде.
Но и на това му се намира колая.
Разговор - дълъг и напоителен...на вечеря да речем, време всеки да разкаже и да сподели, радости и несгоди от отминалия ден, да получи разбиране и подкрепа...
Нещо такова - нещата се получават с времето, с течение на годините, с "торбата изядена сол", с много търпение и такт.
Радвам се, че не се предаваш, че търсиш и опитваш, че продължаваш да се бориш и питаш...такъв просто е пътя - стръмен, каменист и обрасъл с бурени и тръни.
Дано на света да са повече хората като теб!
Как успяхте да ги разделите на такива...
те това не разбрах.
Аз понеже не мога да се прибера напоследък в къщи, та къщната работа съм я зарязал до ниво "уморено пушенопиене" пред компа вечер
Щото оная другата работната работа..
..
За мен у една общност /каквото е и семейството/, работата трябва да я върши този, която я може най добре. Естествено разпределена...щото иначе единя ще се гърби мноу яко.
Те например мразим да гладим. Просто си представям бившата...ако аз и гладех дрехите..
Обаче пък обичам да готвя...направо фурия съм. А...и прахосмука не го обичам и свършвам бързо /т`ва щото са ми дълги ръцете и с 2 замаха минавам стаята
/. Ма пък никой не ми е пипнал инструментите да поправя нещо вместо мен. 

Аз понеже не мога да се прибера напоследък в къщи, та къщната работа съм я зарязал до ниво "уморено пушенопиене" пред компа вечер
За мен у една общност /каквото е и семейството/, работата трябва да я върши този, която я може най добре. Естествено разпределена...щото иначе единя ще се гърби мноу яко.
Те например мразим да гладим. Просто си представям бившата...ако аз и гладех дрехите..
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Е питай я женичката де! Като са залюбихме, аз освен, че си гладех сам ризите и панталоните, не давах на никой да го прави, щото не може да го направи като мен. Женичката се захвана да ми докаже, че може и вече 25 години ми го доказва.holi_day написа:А мъжете като го обожават..., защо да им бъде отнемано?
Защото е скука и излишна работа.Капинчо написа:Що жените мразят гладенето? От всичките домашни работи, тази е най-чистата и има непосредствен ефект.
не гладя - изработила съм си метод за простиране и сушене, и не се налага.
Преди няколко дни ми се наложи да изпера една риза на мъжа ми на ръка и извън къщи,
и съответно не можах да я простра и изсуша както аз си знам... после се наложи да я гладя много дълго и безрезултатно, най-накрая, след 15 - 20мин. гладене изглеждаше несравнимо по-зле, спрямо вида й след домашното ми сушене... и те така.
-
Дядо Капинчо
Тя и женичката така прави, ама не може съвсем всичко да спести. Някои от ризите ми действитлно не се нуждаят от гладене, но за други се налага.Амаранта написа:
Защото е скука и излишна работа.
не гладя - изработила съм си метод за простиране и сушене, и не се налага.
Преди няколко дни ми се наложи да изпера една риза на мъжа ми на ръка и извън къщи,
и съответно не можах да я простра и изсуша както аз си знам... после се наложи да я гладя много дълго и безрезултатно, най-накрая, след 15 - 20мин. гладене изглеждаше несравнимо по-зле, спрямо вида й след домашното ми сушене... и те така.Сигурно просто аз не мога да гладя.
Мен ако питаш, "женската" работа убива удоволствието с "безсмислеността" си. Готвиш два часа и фамилията го излапва за 15 минути, чистиш цялата къща и след половин ден вече отново е прашна.
А при "мъжката", като забиеш един пирон, той си остава забит за поколенията. Преди години направих собственоръчно кухненските шкафове на шурея - от дъски, плоскости, фурнир и лепило. Докато ги правих, жените се скъсаха от чистене на кухнята, щото я бях обърнал на работилница. От тяхното чистене няма и спомен, а шкафовете стоят.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Представих си тия жени около Къпинчо, ако не бяха изчистили и до ден днешен... Щеше да остане, да се разраства хаосът и мръсотията около "вечните" шкафове и никой да не припари вече до там...Амаранта написа:Ами така е, наистина трябват развити сетива,Капинчо написа:
........Докато ги правих, жените се скъсаха от чистене на кухнята, щото я бях обърнал на работилница. От тяхното чистене няма и спомен, а шкафовете стоят.
за да се оцени по достойнство трудът на домакинята.
Този абсолютно неблагодарен и абсолютно необходим домакински труд винаги се подценява.
А без него какво ще настане?
- snowprincess
-
Дядо Капинчо
Не! Не можеш да си ги представиш женичката и тъщата в тая ситуация. Четвърт кубик сачак и 12 кв. метра шпервани плоскости, всичко това нарязано с любителски циркуляр и шлайфано с машина на кухнеската маса. След това фурнировано с туткал (прави се от животински кости и се полза горещ, смърди на мърша), байцвано и лакирано. Общо над 4 линейни метра горни и доблни шкафове. На обед се почиства за да седнем да обядваме - четирима възрастни и две деца - на 6 и 2 години. Вечер се почиства основно, за да не се разнася по цялата къща. Ние с шурея, естествено, сме много уморени от основната "мъжка" работа и само се дръпваме настрани докато жените свършат "женската". Цялото забавление трая един месец.Stranniche написа:
Представих си тия жени около Къпинчо, ако не бяха изчистили и до ден днешен... Щеше да остане, да се разраства хаосът и мръсотията около "вечните" шкафове и никой да не припари вече до там...
Този абсолютно неблагодарен и абсолютно необходим домакински труд винаги се подценява.
А без него какво ще настане?
-
Дядо Капинчо
- snowprincess
хубу, че не си в козметичната индустрия, щото без пари щеше да ходишКапинчо написа:Забелязал съм, че повечето жени нямат нищо против да се поизпотят. Е, може би не точно от гладене.snowprincess написа:свързано е с изпотяванетоКапинчо написа:Що жените мразят гладенето?
да има едно лесно, жените ще си махнат потните жлези
а за другото, при малка или голяма смърт, кой ти мисли за изпотяване
(французите наричат оргазма 'le petit mort' или „малка смърт”)

-
Дядо Капинчо
- Stranniche
- Обратна връзка:
САМО един месец!Капинчо написа:Не! Не можеш да си ги представиш женичката и тъщата в тая ситуация. Четвърт кубик сачак и 12 кв. метра шпервани плоскости, всичко това нарязано с любителски циркуляр и шлайфано с машина на кухнеската маса. След това фурнировано с туткал (прави се от животински кости и се полза горещ, смърди на мърша), байцвано и лакирано. Общо над 4 линейни метра горни и доблни шкафове. На обед се почиства за да седнем да обядваме - четирима възрастни и две деца - на 6 и 2 години. Вечер се почиства основно, за да не се разнася по цялата къща. Ние с шурея, естествено, сме много уморени от основната "мъжка" работа и само се дръпваме настрани докато жените свършат "женската". Цялото забавление трая един месец.
Щастливци!
- snowprincess
"Сноуи" беше като погалване, а "Подценявате ме принцесо!" - го почувствах като шамарКапинчо написа:Подценявате ме принцесо!:shy:snowprincess написа:
(французите наричат оргазма 'le petit mort' или „малка смърт”)
докато си приказваме, има и други читатели, не исках после да се дообяснявам какво съм имала предвид като съм говорела за смърт, защото мразя да пиша
мислех, че точно мен няма да ме четеш буква по буква, а ще усетиш