Търся съвет - работата е зле. :(
- Глас в пустиня
Търся съвет - работата е зле. :(
Става въпрос за любимата ми племеница. От дълги години не живее в България и знанията й по български са на ниво 3-ти клас. Трудно чете и почти не може да пише. Та въпросът ми е, понеже ваще мушмороци са по-мъненки, има ли някъде из нета сайтчета нещо, където да може да се доограмотява. Речници, граматики,...али-бали...или да търся добрите стари читанки на хартиен носител.
Само ще трябва да се справя горкото, като си замине, та за тва ми се видя по-практично, ако нещото е нейде из нета.
Благодаря предварително!
Само ще трябва да се справя горкото, като си замине, та за тва ми се видя по-практично, ако нещото е нейде из нета.
Благодаря предварително!
http://www.abc-bg.be/
Това е за дребосъци, но моето диваче ще е 1-ви клас и добре ни се отразява...за убиване на 15 мин:-)
Това е за дребосъци, но моето диваче ще е 1-ви клас и добре ни се отразява...за убиване на 15 мин:-)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Търся съвет - работата е зле. :(
clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=thirty&Number=1944810404БоЕВ написа:
остаряло е...
бях си го актуализирала, мъ с един твърд диск си замина...
но пък виж тук deca.start.bg/
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ако е с родители, най-добре е те да й говорят само на български. Познавам такива българчета и полубългарчета, които говорят нашия език именно благодарение на майките си. Иначе е трудно да се мотивират децата.БоЕВ написа:Става въпрос за любимата ми племеница. От дълги години не живее в България и знанията й по български са на ниво 3-ти клас. Трудно чете и почти не може да пише. Та въпросът ми е, понеже ваще мушмороци са по-мъненки, има ли някъде из нета сайтчета нещо, където да може да се доограмотява. Речници, граматики,...али-бали...или да търся добрите стари читанки на хартиен носител.
Благодаря предварително!
По-добре питай Докторката. Аз нямам опит
Не разбрах, къде ще трябва да се справя детето? И като си замине откъде? Колко е годишна?
Чист оф топик си е, ама как сега да обясна на Макаровия това с джапанките, а??holi_day написа: clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=thirty&Number=1944810404
Сори, Боев, не се удържах... мълча
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Кви джапанки ма, кака:shocked::blink:4avdar4e написа:Чист оф топик си е, ама как сега да обясна на Макаровия това с джапанките, а??holi_day написа: clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=thirty&Number=1944810404:rotfl24:
Пробвай с мен:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
От линка на Холи, в дирника, имаше там една закачка със Зеления и джапанкиfrisky lioness написа: Кви джапанки ма, кака:shocked::blink:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
имаше нещо за джапанки, ама не присъстваше ли и вибратор:lol::lol:4avdar4e написа:От линка на Холи, в дирника, имаше там една закачка със Зеления и джапанкиfrisky lioness написа: Кви джапанки ма, кака:shocked::blink:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
как ги поВните такиваfrisky lioness написа:имаше нещо за джапанки, ама не присъстваше ли и вибратор:lol::lol:4avdar4e написа:От линка на Холи, в дирника, имаше там една закачка със Зеления и джапанкиfrisky lioness написа: Кви джапанки ма, кака:shocked::blink:
дали да земъ да се възхита
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
кое?holi_day написа:как ги поВните такиваfrisky lioness написа:имаше нещо за джапанки, ама не присъстваше ли и вибратор:lol::lol:4avdar4e написа:От линка на Холи, в дирника, имаше там една закачка със Зеления и джапанкиfrisky lioness написа: Кви джапанки ма, кака:shocked::blink:
дали да земъ да се възхита
зеления или вибратора
Възхити се, че ако ти не се възхитиш
ние ще СИ СЕ

ногу сте се разхайтили:blum:frisky lioness написа:кое?
зеления или вибратора
ние ще СИ СЕ![]()
![]()
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Света вода ненапита
я, не влизай в територията на Мнемо!!!holi_day написа:ногу сте се разхайтили:blum:
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Благодаря!snigmi написа:http://www.abc-bg.be/
Това чак на мен ми стана интересно.
- Глас в пустиня
Тенкс Фриски!:-)frisky lioness написа:http://www.znam.bg/com/action/goToHomePage
Трябва време да го разгледаме.
Не моа и да си помисля да вляза, като не съм излизала оттам.Метаморф написа:я, не влизай в територията на Мнемо!!!
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да не мислиш, че е лесно:blum::winkw:holi_day написа:ногу сте се разхайтили:blum:frisky lioness написа:кое?
зеления или вибратора
ние ще СИ СЕ![]()
![]()

- Глас в пустиня
Благодаря!holi_day написа:clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=thirty&Number=1944810404БоЕВ написа:
остаряло е...
бях си го актуализирала, мъ с един твърд диск си замина...
но пък виж тук deca.start.bg/
това го бях забравил:shy:
Ще ровим.
- Глас в пустиня
14. Сега ни е на гости, след месец си заминава в Испония. Справя се много добре с испански и каталан, чат-пат инглиш и френски. Проблем е българският, говорят го, но само толкова. Беден запас от думи, проблеми с четенето, а писането направо си е проблем. Ще се опитам да й помогна, на тоя етап има желание, но всеки сам решава.Stranniche написа:
Ако е с родители, най-добре е те да й говорят само на български. Познавам такива българчета и полубългарчета, които говорят нашия език именно благодарение на майките си. Иначе е трудно да се мотивират децата.
По-добре питай Докторката. Аз нямам опит.
Не разбрах, къде ще трябва да се справя детето? И като си замине откъде? Колко е годишна?
- Глас в пустиня
Спокос!4avdar4e написа:Чист оф топик си е, ама как сега да обясна на Макаровия това с джапанките, а??holi_day написа: clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=thirty&Number=1944810404:rotfl24:
Аз пък на теб се нядявах да предложиш нещо за граматиката.
- Глас в пустиня
Зелен вибратор с джапанки...това ще е интересна гледка.frisky lioness написа: зеления или вибратора
:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Доколкото си спомням беше предложение за подаръкБоЕВ написа:Зелен вибратор с джапанки...това ще е интересна гледка.frisky lioness написа: зеления или вибратора
:
вибратор и джапанки:lol::lol:

- Света вода ненапита
www.chitanka.info:82/ и книги на български да чете...БоЕВ написа:14. Сега ни е на гости, след месец си заминава в Испония. Справя се много добре с испански и каталан, чат-пат инглиш и френски. Проблем е българският, говорят го, но само толкова. Беден запас от думи, проблеми с четенето, а писането направо си е проблем. Ще се опитам да й помогна, на тоя етап има желание, но всеки сам решава.Stranniche написа:
Ако е с родители, най-добре е те да й говорят само на български. Познавам такива българчета и полубългарчета, които говорят нашия език именно благодарение на майките си. Иначе е трудно да се мотивират децата.
По-добре питай Докторката. Аз нямам опит.
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Вица го знам, но не си спомням зеления какво искаше - да бъде вибратор или джапанка.frisky lioness написа:
Доколкото си спомням беше предложение за подарък
вибратор и джапанки:lol::lol:
Пляс-пляс педалите, водно колело-о-о-о...
пп Е са ме питай що цвиля и няма да мога да ти отговоря смислено.
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Тенкс, знаех си, че ще изръшкаш нещо.Метаморф написа:
www.chitanka.info:82/ и книги на български да чете...
- Глас в пустиня
- Света вода ненапита
за тебе - винаги!БоЕВ написа:Тенкс, знаех си, че ще изръшкаш нещо.Метаморф написа:
www.chitanka.info:82/ и книги на български да чете...
Виж подводницата!
Каква територия?Метаморф написа:я, не влизай в територията на Мнемо!!!holi_day написа:ногу сте се разхайтили:blum:
Искаш да кажеш, че само аз бдя над морала и благоприличието тук?
Ама не е вярно!
Много сме!
Panta rhei...
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
аз само теб съм засичал да правиш забележкиМнемозина написа:Каква територия?Метаморф написа:я, не влизай в територията на Мнемо!!!holi_day написа:ногу сте се разхайтили:blum:
Ама не е вярно!
Много сме!
Виж подводницата!
Ауууу, каква инсинуация!Метаморф написа:аз само теб съм засичал да правиш забележкиМнемозина написа:
Каква територия?
Ама не е вярно!
Много сме!
Никога не правя забележки!
Не те ли е срам!
Panta rhei...
Вярно. И аз мислех да му го кажа, ако не го е забелязал. Вопще човек си носи проповедите в аурата и ще не ще ги разпръсква наоколо.Мнемозина написа: Ауууу, каква инсинуация!
Никога не правя забележки!![]()
Не те ли е срам!
ПП Бе нямаше да пиша в теми на Боев, ама тоз път няма да трия. Аман. Само тва. Че не сапикясвам някой път автора, какво да се прави.
Последно промяна от vyara на 16.07.08, 13:33, променено общо 1 път.
- Света вода ненапита
Мнемозина написа:Не те ли е срам!
невъзможно! съмнявам се да се е завърнал. операцията беше абсолютно успешна!
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Не се оправдавай!:lol:vyara написа: ПП Бе нямаше да пиша в теми на Боев, ама тоз път няма да трия. Аман. Само тва. Че не сапикясвам някой път автора, какво да се прави.
Така се установява отново диалог...БоЕВ написа:Не се оправдавай!:lol:vyara написа: ПП Бе нямаше да пиша в теми на Боев, ама тоз път няма да трия. Аман. Само тва. Че не сапикясвам някой път автора, какво да се прави.
Мъ не е редно свестни хора да си мълчат толку време и да се правят на сърдити
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Имаше една тема наоколо за мечти и самоубийство - излезе, че е за смяна на прическата - драматично отрязване на дълга коса, сигурно някъф метъл човек й бе автор.Метаморф написа:аз? срам?
Тая тема бе за святата българска граматика - оказа се, че е за безсрамието
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
holi_day написа:Имаше една тема наоколо за мечти и самоубийство - излезе, че е за смяна на прическата - драматично отрязване на дълга коса, сигурно някъф метъл човек й бе автор.Метаморф написа:аз? срам?
Тая тема бе за святата българска граматика - оказа се, че е за безсрамието
Кажи нещо и за скуката
Btw по време на криза/депресия много от хората/жените се подстригват:blink::?

За което не разбирам, не съ изказвам аз.frisky lioness написа::rotfl24::rotfl24:
Кажи нещо и за скуката:winkw:
Btw по време на криза/депресия много от хората/жените се подстригват:blink::?
Лошото е като земе човек да си налита сам да се подстригва - първи, но сигурен признак на шизо*-то.
* - галено, щото нали ни е близка позната
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Аз пък напоследък точно на теб все имам желание да ти напиша нещо дълго и сложно и все се възпирам. В случая това с проповедите и аурата направо ме блокира, твърде много възвишено ми звучи, не като за мен.vyara написа: Вярно. И аз мислех да му го кажа, ако не го е забелязал. Вопще човек си носи проповедите в аурата и ще не ще ги разпръсква наоколо.
ПП Бе нямаше да пиша в теми на Боев, ама тоз път няма да трия. Аман. Само тва. Че не сапикясвам някой път автора, какво да се прави.
Всъщност проповеди няма, но не мога да го обясня. Ако има някаква цел на моето показване на благоприличие, тя е единствено да се подчертае обратното в цялата атмосфера тук - точно елегантната фриволност, пикантността на разговорите, това е много характерно и важно и аз много го харесвам.
Panta rhei...