тва щот още нямаш проблеми със ставите:winkw:Амаранта написа:Шегата настрана, ама когато съм някъде сред природата, предпочитам да сядам направо на земята - чувствам такова облекчение и спокойствие, че ми е трудно с думи да го опиша.
Басня
-
Дядо Капинчо
Всеки с предпочитанията си - затова сме различни.Амаранта написа:Шегата настрана, ама когато съм някъде сред природата, предпочитам да сядам направо на земята - чувствам такова облекчение и спокойствие, че ми е трудно с думи да го опиша. Така че доводът ти за сядането при мен не минава.Капинчо написа:
Ах ти половнице!:lol:А спомените и размислите са си лични, много рядко някой има полза от мъдростите на някой враждебно настроен старик.
Благодаря за уточнението в последното изречение.
-
Дядо Капинчо
Баба ми казваше "Като дойдеш на мойта мяра, ще ми хванеш вяра".Амаранта написа:Е к'во му е на последното изречение - супер си е. Изразява точно това, което мисля. Но не е лично за теб, отнася се за всички пънове, които срещнах, докато бях млада овчица.Капинчо написа:
Благодаря за уточнението в последното изречение.
-
Дядо Капинчо
Амаранта написа:Така бе, така. Просто човек се променя с годините. Неминуемо. Като прехвърлих 40-те започнах да се улавям, че правя нещата, които у баща ми са ме дразнили. Майка ми беше напълно различна от майка си, но като прехвърли 75 започна да става като нея в много отношения.Капинчо написа:
Ама аз им вярвам, но не съм длъжна да ги харесвам, нали така.
Ама разговора го подхваща тя, нали? Той само отговаря и накрая с разбиране (че тя няма да го разбере така или иначе) излиза от стаята.4avdar4e написа:Усложняването на живота откога минава в графа "разбиране"Мнемозина написа:Все пак пънът разбира овцата малко повече, отколкото тя него.
Кой кому усложнява живота?
Panta rhei...
- Света вода ненапита
а и думите на пъна, че усложнявал живота звучат малко троснато. демек не ма разбираш ти, кво да ти обяснявам...Мнемозина написа:Ама разговора го подхваща тя, нали? Той само отговаря и накрая с разбиране (че тя няма да го разбере така или иначе) излиза от стаята.4avdar4e написа:Усложняването на живота откога минава в графа "разбиране"Мнемозина написа:Все пак пънът разбира овцата малко повече, отколкото тя него.
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
Не си чела Фнимателно.4avdar4e написа:О, да, я ме вижте колко съм велик, не стига, че никой не ме разбира, ами... и ще се занимавам тука с некви тъпи офциМнемозина написа: Ама разговора го подхваща тя, нали? Той само отговаря и накрая с разбиране (че тя няма да го разбере така или иначе) излиза от стаята.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Щеше да е усложнен ако овцата го възприемаше по този начин4avdar4e написа:Усложняването на живота откога минава в графа "разбиране"Мнемозина написа:Все пак пънът разбира овцата малко повече, отколкото тя него.
но тя е овца, така че....
Накар я е да се замисли
сигурно не и се случва често:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Света вода ненапита
мдам...
добре че не пиша в тази тема

ама сте прави
добре че не пиша в тази тема
ама сте прави
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Според мен, той накрая я отрязва, защото разговорът с нея накрая го набутва пак в усещането му, че е стар, безсмислен и непотребен. И освен да обижда и дразни, никаква друга сила не му е останала. Не мисля, че кой знае колко си усложняват животите един на друг.4avdar4e написа:О, да, я ме вижте колко съм велик, не стига, че никой не ме разбира, ами... и ще се занимавам тука с некви тъпи офциМнемозина написа: Ама разговора го подхваща тя, нали? Той само отговаря и накрая с разбиране (че тя няма да го разбере така или иначе) излиза от стаята.
Баснята наистина много ми хареса, образите са типични и много точни.
Ъхъм, предпочитам да съм овцата.
Ееее, къде е обиждал, моля ви се! Не сте прави!Амаранта написа:
Според мен, той накрая я отрязва, защото разговорът с нея накрая го набутва пак в усещането му, че е стар, безсмислен и непотребен. И освен да обижда и дразни, никаква друга сила не му е останала. Не мисля, че кой знае колко си усложняват животите един на друг.
Баснята наистина много ми хареса, образите са типични и много точни.
Ъхъм, предпочитам да съм овцата.
Пък за безполезността - ами той поне си я знае, човекът... така де, пънът.
Големи анализи й направихме на тая басня.
Според мен овцата просто му досажда.
Panta rhei...