Сбогом и от мен.

Все същите
Дядо Капинчо

Re: Сбогом и от мен.

Мнение от Дядо Капинчо »

esti написа:
Капинчо написа:
На мен по ми прилича на читалищна пиеска. Има младоци-наивници, има старчоци-хухавелници, има аматьори-режисьори, мераклии-примадони, галантни местни кавалери .... всичко.
Поименно ако може. :blum:
Поименно не бива, за да спазим нормите на двули... пардон, благоприличието. Аз дори пропуснах някои от ролите. Може все пак да си гледала "Звезди в косите, сълзи в очите". Нещо такова виждам.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
esti написа:
Капинчо написа:
На мен по ми прилича на читалищна пиеска. Има младоци-наивници, има старчоци-хухавелници, има аматьори-режисьори, мераклии-примадони, галантни местни кавалери .... всичко.
Поименно не бива, за да спазим нормите на двули... пардон, благоприличието. Аз дори пропуснах някои от ролите. Може все пак да си гледала "Звезди в косите, сълзи в очите". Нещо такова виждам.
Това е един прекрасен филм, толкова много идеализъм и отдаденост има в него!

Не разбирам какво те дразни тук. Тоест разбирам какво, но не разбирам защо.
Не знам какво си мислиш, че казваш, но в момента направо струи злъч от нещата, които пишеш.
Така ли е или греша? :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Капинчо написа:
Малко си краен...или по-скоро еднопосочен.
Да, тук има двуличие, но има и благоприличие, тактичност....дори искреност има.
В различни моменти, различни неща преобладават.
Като в прогнозите за времето.

Този филм съм го гледала, но не помня много от него.
С Апостол Карамитев в и Гинка Станчева ли беше?:roll:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:
esti написа:
Капинчо написа:
:lol::lol::lol:
ма ти откакто няма да си ходиш си много готин, Капинчо
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:
..... Може все пак да си гледала "Звезди в косите, сълзи в очите". Нещо такова виждам.
Не знам, напоследък виждам само "Дългото сбогуване".:blum:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Мнемозина написа: Не знам какво си мислиш, че казваш, но в момента направо струи злъч от нещата, които пишеш.
Грешиш. Много грешиш. Не съм злъчен. Не искам да съм. Това е моят начин на шегуване. Добронамерено шегуване. Заради забавлението, а не да дразни някого.
А това, което си написала е израз на НАЙ-големия ми проблем тук - не ме разбирате. Не знам защо. Може би, защото не виждате усмивката в очите ми. Може би защото - виж ми подписа.
Тук исках да намеря хора открити, с чувство за хумор към другите, но и към себе си, винаги добронамерени, понякога тъжни, понякога замислени за СМИСЪЛА, понякога страдащи, за да мога да ги утеша, понякога съпричастни, за да утешат мен.
Това тук малко ми прилича на група корабокрушенци на самотен остров. Неподбрани. С всякакви характери, но обединени от едно - подозрителност. Подозрителност към всички и всичко. Всяка дума се претегля и приема като злонамерена до доказване на противното. Дебнем се, кой е взел по-голямо парче от оскъдната храна на острова, кого бихме изяли пръв, ако се наложи. Правим нетрайни коалицийки. Нападаме като хиени външния в момента, до появата на по-външен. Демонстрираме съюзи, докато се разпаднат с грохот. И в края на краищата всеки от нас остава САМ.
Докато пишех това ми изникна другото име на 3о4о - Сървайвър. Аз бих предпочел да е "Всичко е любов".
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Амаранта написа:
Капинчо написа:
..... Може все пак да си гледала "Звезди в косите, сълзи в очите". Нещо такова виждам.
Не знам, напоследък виждам само "Дългото сбогуване".:blum:
и преди сме го говорили
като един дългогодишен брак е това тук
:grin: любовта ще победи накрая

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:Докато пишех това ми изникна другото име на 3о4о - Сървайвър. Аз бих предпочел да е "Всичко е любов".
:grin:
ми да
и Биг Брадър, също

Аз като те разбирам, та какво :grin::grin::grin:
ох...ох...ох...
:grin::grin::grin:
и это проидет

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Semiramis написа:
Капинчо написа:
esti написа:
Капинчо написа:
:lol::lol::lol:
ма ти откакто няма да си ходиш си много готин, Капинчо
Благодаря! Това за мен е малко тъжно. Дойдох тук гол, за да ме усетите и за да ви усетя. Заболя ме от студа. Избягах. Позагърнах се и се върнах. Все още ми беше студено и усещах шамарите. Върнах се и навлякох скафандъра. Вече не ме боли, но съм на чужда планета. Отварям само от време на време шлема, когато усетя струйка свеж въздух или когато трябва да извикам на някого, за да се опитам да му помогна.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:
Дойдох тук гол, за да ме усетите и за да ви усетя. Заболя ме от студа. Избягах. Позагърнах се и се върнах. Все още ми беше студено и усещах шамарите. Върнах се и навлякох скафандъра. Вече не ме боли, но съм на чужда планета. Отварям само от време на време шлема, когато усетя струйка свеж въздух или когато трябва да извикам на някого, за да се опитам да му помогна.

:shocked::blink: Брях, к'ви лоши, лоши хора...:blum:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Semiramis написа:
и преди сме го говорили
като един дългогодишен брак е това тук
:grin: любовта ще победи накрая
Днес го казах някъде - не, не е.
Дългогодишния брак циментира връзката, заменя изгарящата любов (ако я е имало) с приятно топла обич и уютно приятелство.
Това тук е съвременен, скорошен брак. Нетраен и изпълнен с взаимни подозрения и обвинения, скандали и обиди. За някои свършва с развод, други се опитват да го спасят и запазят, затваряйки се все повече в себе си. Какво ще стане? Един Господ знае.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:======
нямам сили да отговарям на такива дълбоки и тежки мисли, ама искам да ти пусна нещо :grin:

Нежност

Измислям те,
измисляш ме,
ръка протягаш
във очакване
докосваш ме,
докосвам те.

С очи изпивам те,
като отлежало вино.
С устни,с дъх на
узрели къпини,
поемам тъгата ти.

С нежност докосвам
ръцете ти силни,
очите горят като жарава,
сърцата ни бият
като едно-пълно,
преливащо от обич.

Измислям те
познавам те,
измисляш ме
докосваш ме.

Горят вплетените ни ръце,
жадно устните,пият наслада.

Залеза замрял от великолепие,
и вълшебство- очаква пламенна
ЛЮБОВ!

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
Мнемозина написа: Не знам какво си мислиш, че казваш, но в момента направо струи злъч от нещата, които пишеш.
Грешиш. Много грешиш. Не съм злъчен. Не искам да съм. Това е моят начин на шегуване. Добронамерено шегуване. Заради забавлението, а не да дразни някого.
А това, което си написала е израз на НАЙ-големия ми проблем тук - не ме разбирате. Не знам защо. Може би, защото не виждате усмивката в очите ми. Може би защото - виж ми подписа.
Тук исках да намеря хора открити, с чувство за хумор към другите, но и към себе си, винаги добронамерени, понякога тъжни, понякога замислени за СМИСЪЛА, понякога страдащи, за да мога да ги утеша, понякога съпричастни, за да утешат мен.
Това тук малко ми прилича на група корабокрушенци на самотен остров. Неподбрани. С всякакви характери, но обединени от едно - подозрителност. Подозрителност към всички и всичко. Всяка дума се претегля и приема като злонамерена до доказване на противното. Дебнем се, кой е взел по-голямо парче от оскъдната храна на острова, кого бихме изяли пръв, ако се наложи. Правим нетрайни коалицийки. Нападаме като хиени външния в момента, до появата на по-външен. Демонстрираме съюзи, докато се разпаднат с грохот. И в края на краищата всеки от нас остава САМ.
Докато пишех това ми изникна другото име на 3о4о - Сървайвър. Аз бих предпочел да е "Всичко е любов".
Първата част на постинга ти е в рязко противоречие с втората.

Всичко, което казваш за клуба, звучи отрицателно. Усещаш ли или пак е добронамерена шега?

Така наречените от теб "нетрайни коалиции", например, според мен са проява на като цяло хубавите отношения помежду ни и на липсата на злопаметност.
Не знам къде си видял демонстрация на съюзи.
Аз поне не се чувствам сама тук, независимо дали ми отговаряте или не. И точно тази не самотност, а единичност, единственост на всеки тук е най-ценното за мен в клуба.

Колкото ти си огледало на другите, толкова и те са твое огледало. :lol:
Не укорявай хората за това, което виждаш у тях.
И клуба - съответно.
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа:
За това говоря Амарантичке. Знаеш ли какво ми напомни твоя отговор. Когато бях много малък и плачех за нещо, вместо да ме изслуша, баща ми ми зашлевяваше един шамар, за да млъкна.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Мнемозина написа: Не укорявай хората за това, което виждаш у тях.
И клуба - съответно.
Добре. Затварям шлема.:lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Semiramis написа: нямам сили да отговарям на такива дълбоки и тежки мисли, ама искам да ти пусна нещо :grin:
Благодаря!
За това съм тук.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Не, с Петър Слабаков и Катя Паскалева.
За един пътуващ театър през 30-те години (май). Страхотен филм.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:
Амаранта написа:
За това говоря Амарантичке. Знаеш ли какво ми напомни твоя отговор. Когато бях много малък и плачех за нещо, вместо да ме изслуша, баща ми ми зашлевяваше един шамар, за да млъкна.
А ти сигурен ли си, че преди това не те е изслушал стотина пъти, преди да се стигне дотам?!
Защото тук това го повтаряш от много дълго време, и всички сме те изслушали, а Мнемо дори все още продължава да ти обяснява ...

Направо ме изумява упоритостта, с която твърдиш че си много чувствителен, неоценен и неразбран.
А в същото време не чуваш друг, освен себе си. Само ти и твоите представи, никой друг.:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа:
А ти сигурен ли си, че преди това не те е изслушал стотина пъти, преди да се стигне дотам?!
Защото тук това го повтаряш от много дълго време, и всички сме те изслушали, а Мнемо дори все още продължава да ти обяснява ...

Направо ме изумява упоритостта, с която твърдиш че си много чувствителен, неоценен и неразбран.
А в същото време не чуваш друг, освен себе си. Само ти и твоите представи, никой друг.:winkw:
:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа:
esti написа: Радвам се, че намерих единственото място с нормални хора - навън е пълно с луди! :lol:
Няма такова понятие "нормални хора". Всеки е луд по свой начин и в свой момент (справка Грийна миналата вечер).
Бе, всичко е измама, бе. Нормален бях миналата вчер, през останалото време съм ненормален. Освен ако не е обратното. Или трето- примерно аз съм шпионин, тук сред вас има агент от оръжейния копмлекс на азорските острови, който иска да купи последната тайна разработка на транспортното ни министерство за безконтактно таксуване и съм на път да открия кой е. Ненормална работа, кво да ти кажа.
Къпине, на мен въоще не ми дреме, нито за тебе, нито за който и да било тук, нито па за мненията ви, но ако искаш да ти кажа, е така, безпристрастно как изглеждат мненията ти и какъв им е кусура от литерарурна гледна точка, значи тва е следното: Прекалено много се грижиш каква е атмосферата тук и какви са хората и какво е мястото.... Кво място, бе? Кви хора? Това са букви, бе. Скафандър- дрън дрън. Пиши и тва е, аз лично ще чета.

П.П. Чета "Търговецът на оръжие."
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Green Light написа: Къпине, на мен въоще не ми дреме, нито за тебе, нито за който и да било тук, нито па за мненията ви, но ако искаш да ти кажа, е така, безпристрастно как изглеждат мненията ти и какъв им е кусура от литерарурна гледна точка, значи тва е следното: Прекалено много се грижиш каква е атмосферата тук и какви са хората и какво е мястото.... Кво място, бе? Кви хора? Това са букви, бе. Скафандър- дрън дрън. Пиши и тва е, аз лично ще чета.
e те това мнение ми хареса :good: :drink: наздраве, грийне

а Капинчо, на мен също както Семи каза, напоследък много ми допадаш...:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Green Light написа: Бе, всичко е измама, бе. Нормален бях миналата вчер, през останалото време съм ненормален. Освен ако не е обратното. Или трето- примерно аз съм шпионин, тук сред вас има агент от оръжейния копмлекс на азорските острови, който иска да купи последната тайна разработка на транспортното ни министерство за безконтактно таксуване и съм на път да открия кой е. Ненормална работа, кво да ти кажа.
Къпине, на мен въоще не ми дреме, нито за тебе, нито за който и да било тук, нито па за мненията ви, но ако искаш да ти кажа, е така, безпристрастно как изглеждат мненията ти и какъв им е кусура от литерарурна гледна точка, значи тва е следното: Прекалено много се грижиш каква е атмосферата тук и какви са хората и какво е мястото.... Кво място, бе? Кви хора? Това са букви, бе. Скафандър- дрън дрън. Пиши и тва е, аз лично ще чета.

Добре си го написал.

А "Търговецът ..." не ми хареса. Хю Лори е добър артист, но слаб писател. Може би щото преиграва (трябваше да кажа "преписва", ама смисълът е друг). Като мен.
Колкото до твоята "лудост", ... Написах нещо дълго и го изтрих. Смисълът е - нищо лошо към теб. Дори и да не те интересува.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:аз лично ще чета.

ти знаеш ли, че тва е подсъдно?

да четеш лори в софия. той се чете САМО НА ПЛАЖ, ПОД ЧАДЪР, ДО КЕН СТУДЕНА БИРА
just perfect
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
esti написа:
Не, с Петър Слабаков и Катя Паскалева.
За един пътуващ театър през 30-те години (май). Страхотен филм.
Ааааааа, да сетих се, гледала съм го.
Хубав филм.:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:аз лично ще чета.

ти знаеш ли, че тва е подсъдно?

да четеш лори в софия. той се чете САМО НА ПЛАЖ, ПОД ЧАДЪР, ДО КЕН СТУДЕНА БИРА
Вие провициалистите не сте наясно и ти прощавам неволната обида. Тук, в нашият град- София е настъпил рая. Нещо като сан Тропе, Будапеща и Прага в ясен ден. Улиците са чисти и слънчеви, концесията за чистотата е поверена на международен консорциум с публично контролиране на финансите(как се казваше там), градския транспорт минава на 5 секунди и когато се съберат толкова пътници та някой да пътува правостоящ, лично шофьора му поднася извинения и му дава безплатна кока кола от половин литър, общиската администрация се бави с отговора и на най- нищожния въпрос на някйоя баба по три дни максимум. Най- често по ден. Цените на парното падат леко надолу. Хората пеят по улиците и често може да видиш възрастни мъже и жени да се прегръщат с радостни сълзи в очите. Бойко Борисов ни е кмет.
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Green Light написа:Вие провициалистите не сте наясно и ти прощавам неволната обида. Тук, в нашият град- София е настъпил рая. Нещо като сан Тропе, Будапеща и Прага в ясен ден. Улиците са чисти и слънчеви, концесията за чистотата е поверена на международен консорциум с публично контролиране на финансите(как се казваше там), градския транспорт минава на 5 секунди и когато се съберат толкова пътници та някой да пътува правостоящ, лично шофьора му поднася извинения и му дава безплатна кока кола от половин литър, общиската администрация се бави с отговора и на най- нищожния въпрос на някйоя баба по три дни максимум. Най- често по ден. Цените на парното падат леко надолу. Хората пеят по улиците и често може да видиш възрастни мъже и жени да се прегръщат с радостни сълзи в очите. Бойко Борисов ни е кмет.
Резедавко, аре да ме свържеш с дилъра си, плийз!?!? :kiss:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Житената Питка написа: Резедавко, аре да ме свържеш с дилъра си, плийз!?!? :kiss:
Ама аман от неверници, бе!
BTV, Дарик радио, сайта на столична община... кой още да ти го каже?
-"ще поискам концесията за чистота да бъде развалена".
-"сроковете, по които трябва да действа общинската администрация, ще бъдат три дни".
-"ще намеря начин да регулираме така електро- и топлоподаването, че цените за тока и парното да не скачат нагоре, а да се задържат на това ниво и да започнат леко да падат надолу".- тва е реално, какво не е казал рязко човейка. Леко- толкова може това обещава.
Какво съм си измислил, питам.
Освен това само почакайте и всички ще го видите това. Днес е в София, утре в цялата страна.
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Освен това само почакайте и всички ще го видите това. Днес е в София, утре в цялата страна.
:mad::lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

баси и драмите
баси и нежните души
баси и очите дето виждат само лошо
тц, тц, тц....

ПП/ дупки на яхти :rotfl24::rotfl24:
не не не мога така, не не не мога :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Има и чувствителни хора... Или не бива? :-)
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

това не е чувствителност
това е лееееека гавра с хората в очакване на милион и едно извинения
за нищо

който какъвто си иска да бъде
аз си пиша каквото ми се иска
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark Angel написа:това не е чувствителност
това е лееееека гавра с хората в очакване на милион и едно извинения
за нищо

.....
и аз имам същото впечатление.... + натиск и манипулация.:-)

сега се зачудих да го пускам ли това, или да не. :huhthink:
Ама хайде, пускам го, пък няма повече.:rotfl24: От утре ставам блогородна, щедра и всеопрощаваща.:rotfl24:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Амаранта написа:
и аз имам същото впечатление.... + натиск и манипулация.:-)

сега се зачудих да го пускам ли това, или да не. :huhthink:
Ама хайде, пускам го, пък няма повече.:rotfl24: От утре ставам блогородна, щедра и всеопрощаваща.:rotfl24:
аре стига
ако всички станете щедри и всепрощаващи кой ще Ви носи топла вода и чисти кърпи да се подмивате :lol:

уф, това май грубо..... :shy:

стой си така, моля те

ПП/ евтините манипулации - аре стига, с тия номера преди сто години ги гонеха от цирка :lol:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark Angel написа:

аре стига
ако всички станете щедри и всепрощаващи кой ще Ви носи топла вода и чисти кърпи да се подмивате :lol:

...
:rotfl24::rotfl24::rotfl24: Ох, много ме разсмя с това.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Чудя се може ли и аз от утре да стана благородна, щедра и всеопрощаваща, а тази вечер да кажа няколко недобри думи за присмиването? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа:Чудя се може ли и аз от утре да стана благородна, щедра и всеопрощаваща, а тази вечер да кажа няколко недобри думи за присмиването? :lol:
давай
пък от утре и за теб ще има кърпи и топла вода :lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Чудя се може ли и аз от утре да стана благородна, щедра и всеопрощаваща, а тази вечер да кажа няколко недобри думи за присмиването? :lol:
3 минути имаш на разположение :blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Няма да ги кажа.
Пък. :grin:

Ще ви държа в напрежение. :blum:
Panta rhei...
Аватар