Разказах за случилото се на една българка, живееща тук, а тя каза: "Така е, трябва да се оплакваме на по-висшите инстанции. И ти като поживееш известно време тук, и ти ще започнеш да пишеш писма и да се оплакваш."
Абе, аз ли нещо не съм наред...
Мдааа, наистина й е тежък живота на твоята приятелка.Stranniche написа:Миналата седмица ми гостува една приятелка. Животът й е доста тежък и се амбицирах да направя поне отпуска й приятен.....
Значи тя е на друг принцип - Наполеонов.Stranniche написа:
Разказах това на една българка, живееща тук, а тя каза: "Така е, трябва да се оплакваме на по-висшите инстанции.

Уинстън Чърчилesti написа: "Успехът е умението да вървиш от един към друг провал, без да губиш ентусиазъм."
Егати, никога не помня дати....Капинчо написа:Уинстън Чърчилesti написа: "Успехът е умението да вървиш от един към друг провал, без да губиш ентусиазъм."
Просто го бях видял някъде и ми вися две години над бюрото.esti написа: Егати, никога не помня дати....
Що да не си наред?Stranniche написа:Абе, аз ли нещо не съм наред...
Преди повече се впрягах и бях склонна да вдигам скандали. Уморих се. Сега го правя само когато знам, че е наистина важно.Капинчо написа:В тези случаи и моето отношение би било като твоето, но ми се случва и да отстоявам правото си за дреболии докато ги превърна в голям скандал. Обикновено не печеля, но дори по случайност да "победя", в такива случаи ми остава гадното усещане, че съм бил дребнав.
Понякога, когато ежедневието ти стане ТВЪРДЕ тежко, преставаш да можеш и да се отпуснеш и да се насладиш на хубавите неща. Предполагам, че това беше проблемът. Затворен кръг, някакъв...Амаранта написа:Мдааа, наистина й е тежък живота на твоята приятелка.Stranniche написа:Миналата седмица ми гостува една приятелка. Животът й е доста тежък и се амбицирах да направя поне отпуска й приятен.....
Важното е да можеш да прецениш кое е важно.Stranniche написа:
Преди повече се впрягах и бях склонна да вдигам скандали. Уморих се. Сега го правя само когато знам, че е наистина важно.
Наскоро ми се случи да седна в един офис и да заявя, че няма да стана, докато не ми дадат отговор. Месеци наред ме бяха разкарвали за зелен хайвер, препращали от място на място и ми беше накипяло. Касаеше се за много важен документ - лична карта. Ами успях.
Сигурно за всеки е различно. На мен, като ми стане прекалено тежко, просто изключвам. И отивам да слушам как расте тревата.(не оная трева, най-обикновената - и райграс става).Stranniche написа:
Понякога, когато ежедневието ти стане ТВЪРДЕ тежко, преставаш да можеш и да се отпуснеш и да се насладиш на хубавите неща. Предполагам, че това беше проблемът. Затворен кръг, някакъв...
И аз това си помислих - да не му навредим на човека. Защото иначе в тая държава ако могат да ти вземат парите или по друг начин да ти счернят живота, ще го направят без да им мигне окото - и без да имаш никаква възможност да се защитиш. Този контрольор наистина се оказа рядко човечен!holi_day написа:Що да не си наред?Stranniche написа:Абе, аз ли нещо не съм наред...
Ми могло е да навредите на човека, че е проявил разбиране и не ви е глобил.
Аз докато живеех в София, бягах на Витоша.Амаранта написа:Сигурно за всеки е различно. На мен, като ми стане прекалено тежко, просто изключвам. И отивам да слушам как расте тревата.(не оная трева, най-обикновената - и райграс става).Stranniche написа:
Понякога, когато ежедневието ти стане ТВЪРДЕ тежко, преставаш да можеш и да се отпуснеш и да се насладиш на хубавите неща. Предполагам, че това беше проблемът. Затворен кръг, някакъв...
Ама има хора, дето се разтоварват със скандали. Верно бе, това го бх забравила, и аз навремето имах една такава приятелка - като й е кофти и няма с кого да се скара, ходеше по опашките по магазините, все успяваше да заформи мега-скандал и си тръгваше успокоена...
ама пъ какъв приключенски разказ щяхме да четем вместо тая темаStranniche написа: Ако не беше този човек, щях да съм закъсала отвсякъде.
Шегата настрана, ама тук наистина арестуват и задържат, особено чужденци от "третия свят", към който според тях спадат БГ и Румъния...holi_day написа:ама пъ какъв приключенски разказ щяхме да четем вместо тая темаStranniche написа: Ако не беше този човек, щях да съм закъсала отвсякъде.
белезници или свалена позорно от возилото:blum:
таз приятелка явно се развлича с... кавгаджийство
а слага ли си ръцете на кръста като буква Ф, докато се разправя с келнери
Разбирам.Stranniche написа:Но мен ми става жал за такива хора...
Не си.Stranniche написа:...
Знам те.Мнемозина написа:Не си.Stranniche написа:...
Тоест не знам кое е правилното, но и аз съм така като теб.
Нали може да не се оправдавам?
отвикнала си...Stranniche написа:"Така е, трябва да се оплакваме на по-висшите инстанции. И ти като поживееш известно време тук, и ти ще започнеш."