Ами виж сега, докато някой размишляват какво би трябвало и какво не...други действат.Мнемозина написа:
Ситуациите са еднакви като отношение към властта и показване на пропуските и недомислията й. В това би трябвало да сме солидарни, а не сме.
9 потребители
- Глас в пустиня
Кои са едните - и кои другите?БоЕВ написа:Ами виж сега, докато някой размишляват какво би трябвало и какво не...други действат.Мнемозина написа:
Ситуациите са еднакви като отношение към властта и показване на пропуските и недомислията й. В това би трябвало да сме солидарни, а не сме.
Кое е действието?
Когато учителите действаха, овчарите размишляваха?
Днес съм бясна. Не на теб, по принцип.
Panta rhei...
Солидарност би могло да има, ако има обща цел.Мнемозина написа:
Никакъв реваншизъм, просто пълна липса на солидарност и от едната, и от другата страна. Всичко потъва в блатото на всеобщото безразличие.
Това е.
Например - ако учителите се бореха за по-добро образование, и една от мерките да е повишаване на заплатите.
А не - искаме по-високи заплати, за да подобрим образованието.
И ако сравним с протеста на овчарите -
сега би трябвало да са спрели вноса на мляко и млечни продукти.
О, не, не почвай пак.Амаранта написа:Солидарност би могло да има, ако има обща цел.Мнемозина написа:
Никакъв реваншизъм, просто пълна липса на солидарност и от едната, и от другата страна. Всичко потъва в блатото на всеобщото безразличие.
Това е.
Например - ако учителите се бореха за по-добро образование, и една от мерките да е повишаване на заплатите.
А не - искаме по-високи заплати, за да подобрим образованието.
И ако сравним с протеста на овчарите -
сега би трябвало да са спрели вноса на мляко и млечни продукти.За да достигнат подобен мащаб. И пак няма да е същото.
Никой не разбра за какво се бореха учителите - всички съдиха по това, което показаха медиите.
Общата цел би трябвало да бъде преди всичко бой по властта в нашата чудна държава.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Учени и прости!Мнемозина написа:
Кои са едните - и кои другите?
С това смятам да приключвам по темата:
...Горко вам, безумни, овци заблудени,
със гръцка отрова що сте напоени,
дето се срамите от вашия брат
и търсите пища в гръцкия разврат,
и ругайте грешно бащини си кости,
и нашите нрави, че те били прости!
Та не вашто племе срам нанася вам,
о безумни люде, а вий сте му срам!...
С последното съм съгласна.Мнемозина написа:
О, не, не почвай пак.
Никой не разбра за какво се бореха учителите - всички съдиха по това, което показаха медиите.
Общата цел би трябвало да бъде преди всичко бой по властта в нашата чудна държава.
А за другото - защо стана така, а, Мнемо?
ОК, нищо няма да казвам, ПК, нали.
Благодаря, че не каза нищо.Амаранта написа:С последното съм съгласна.Мнемозина написа:
О, не, не почвай пак.
ОК, нищо няма да казвам, ПК, нали.Това все едно не съм го написала...
Не, не, отказвам да говоря, аз съм ядосана и потисната.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И аз отказвамМнемозина написа:Благодаря, че не каза нищо.Амаранта написа:С последното съм съгласна.Мнемозина написа:
О, не, не почвай пак.
ОК, нищо няма да казвам, ПК, нали.Това все едно не съм го написала...
Не, не, отказвам да говоря, аз съм ядосана и потисната.
Темата взе политически Уклон

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не, не...не точно такива нещаМнемозина написа:На мен пък - "Имало е нявга един котарак."bead_ написа:мен ми напомня на една бг песничка:frisky lioness написа:
Това с паяжината ми напомня нещо:blink::?, но не мога да се сетя какво точно
чЕло коте, чЕло коте, чЕло коте книжки
как се хващат, как се хващат малки бели мишки...
по-скоро нещо ...
абе по-философско е
това е като музикален вариант на промяната, която настъпва след (достатъчни) количествени натрупвания:-)
нещо такова:blink::?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
а няма да ти казвам коефицента ми къв е у мислитеМнемозина написа:Той пък имал и мисли.Quid написа:четеш ми мислите:-)Амаранта написа:....или се дължи на сексуални проблеми.Quid написа:
революцията винаги е сексуална:blum:
Какви хора, божкееее...
щото съм скромен
къде отиваш ти може би едва ли не а:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
всеки си бръмчи у неговата си лудницаМнемозина написа:В психото, къде.Quid написа:а няма да ти казвам коефицента ми къв е у мислитеМнемозина написа: Той пък имал и мисли.
Какви хора, божкееее...
щото съм скромен
къде отиваш ти може би едва ли не а:blum:
Или май вече съм в него.
какво па толкова:-)
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Stranniche
- Обратна връзка:
Същото и тук. Почвам да пиша и недописвам.Мнемозина написа:Нещо се уморих напоследък.
И аз изтривам повечето си мнения, преди да съм ги пуснала. Понякога даже и преди да съм ги написала.
Липсват ми един точно определен тип разговори, и едновременно усещам, че дори и да тръгне такъв, няма да имам сили да участвам в него. Явно не им е сезонът сега.
Лято е.
Бягам и от сериозни разговори. Нямам сили.
Питам се: уморила ли съм се, много ли са ме затрупали собствените проблеми, или от ЕГН-то...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Re: 9 потребители
Не съм чула за безплатно обучение за българи тук. Иначе и аз щях да запиша нещо:lol:. Може и да има - за съжаление много българи си крият информацията или тя потъва по фондациите в БГfrisky lioness написа:Хайде, фърчи, та да се връщаш и да те питам верно ли в Холандия има безплатно обучение за българи и верно ли там е много гадно:lol:Stranniche написа:
За глупавото нямаш проблем - само да се върна, че сега трябва да изхвърча от къщи като котарак с подпалена опашка.
що ли те питам?
Предполагам лаФ да става...:lol:
Дали е верно много гадно? Във всяка държава може и да си много щастлив, и много нещастен. Зависи от обстоятелствата - дали имаш ли работа, с какво се занимаваш, с какви хора си, имаш ли пари... Зависи и от човека и неговите вкусове и гледна точка.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Абе, аз за детенце се ослушвамStranniche написа:
Не съм чула за безплатно обучение за българи тук. Иначе и аз щях да запиша нещо:lol:. Може и да има - за съжаление много българи си крият информацията или тя потъва по фондациите в БГ. Но това не е тема за тук. Ако те интересува, съветвам те да влезеш в Интернет, да се разтърсиш за университети и да общуваш директно с тях.
Дали е верно много гадно? Във всяка държава може и да си много щастлив, и много нещастен. Зависи от обстоятелствата - дали имаш ли работа, с какво се занимаваш, с какви хора си, имаш ли пари... Зависи и от човека и неговите вкусове и гледна точка.
ама то не знае още:lol::lol::lol:
пък баща му каза, че съм луда:lol::lol::lol:

- Stranniche
- Обратна връзка:
Как ще си луда!!!frisky lioness написа: Абе, аз за детенце се ослушвам
ама то не знае още:lol::lol::lol:
пък баща му каза, че съм луда:lol::lol::lol:
Хубаво е детенце да има добро Убразование!!!
Ако имах детенце, щях да искам да го пратя при немците. Страна уредена, езикът - по-разпространен, качеството на образованието е наистина немско качество, медицинското обслужване /ако не дай си Боже се наложи/ е на ниво, тревата е рейграс...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ох, дано това не го прочете мъж ми:rotfl24::rotfl24:Stranniche написа: Ако имах детенце, щях да искам да го пратя при немците. Страна уредена, езикът - по-разпространен, качеството на образованието е наистина немско качество, медицинското обслужване /ако не дай си Боже се наложи/ е на ниво, тревата е рейграс...
Неговата идея за бъдещето на детето:winkw:
аз обаче съм задно колело
мразя немците и езика им, а и детенце учи английски още от детската градина, а и мислим догодина да не ходи в езикова гимназия единствено и само за ради език
Излизайки от там няма да разполага с нищо друго освен езика, а английски и немски почти всеки втори човек владее
С една дума, ако не продължи образованието си, почти нищо няма да може да прави.
Та...затова готвач-засега
А той иска да става актьор (казвала съм и преди)-засега
Не можем да ГО ПРАЩАМЕ насам-натам...в крайна сметка детето не е багаж:winkw:
Додет стане на 17-18 години, още бая вода ще изтече и със сигурност в главата му нещата ще изглеждат по-подредени,
ако не
още по-объркани:winkw:

- Stranniche
- Обратна връзка:
Холандският език страшно много прилича на немския - все едно говориш на немски, но едновременно с това храчиш.frisky lioness написа:
Ох, дано това не го прочете мъж ми:rotfl24::rotfl24:
мразя немците и езика им
Нещо не разбрах - а от една неезикова гимназия с какво повече се излиза? /Освен ако не е специализирана - математическа, художествена.../frisky lioness написа: а и детенце учи английски още от детската градина, а и мислим догодина да не ходи в езикова гимназия единствено и само за ради език
Излизайки от там няма да разполага с нищо друго освен езика,
В езиковите гимназии доколкото знам се учи всичко, което и в другите ПЛЮС някой език на добро ниво.
И почти всеки първи работодател изисква.frisky lioness написа: а английски и немски почти всеки втори човек владее
А и за прием в повечето добри университети в света се изискват TOEFL, IELTS и др.
Извинявай пак!!!! За втори път днес!!! Не е моя работа и нямам право да изказвам мнение.
Дори нямам свои деца, за да споделям опит.
мойто не иска да ходи да учи у чужбина щото там било кофти и ония били мнооо прости:rotfl24:
за низоземска
една моя приятелка беше там по учебни дела
не беше у никъв възторг
у некъв шибан град две кръчми и затварят у петък у 2.00
е кво е тва
скандално е:-)
иначе не знам там да е безплатно
има некви безплатни няколко у франция университети
но специалностите бяха некви смотани
за низоземска
една моя приятелка беше там по учебни дела
не беше у никъв възторг
у некъв шибан град две кръчми и затварят у петък у 2.00
е кво е тва
скандално е:-)
иначе не знам там да е безплатно
има некви безплатни няколко у франция университети
но специалностите бяха некви смотани
дайте му кинти на детето бреfrisky lioness написа:Ох, дано това не го прочете мъж ми:rotfl24::rotfl24:Stranniche написа: Ако имах детенце, щях да искам да го пратя при немците. Страна уредена, езикът - по-разпространен, качеството на образованието е наистина немско качество, медицинското обслужване /ако не дай си Боже се наложи/ е на ниво, тревата е рейграс...
мразя немците и езика им, а и детенце учи английски още от детската градина, а и мислим догодина да не ходи в езикова гимназия единствено и само за ради език
Излизайки от там няма да разполага с нищо друго освен езика, а английски и немски почти всеки втори човек владее
С една дума, ако не продължи образованието си, почти нищо няма да може да прави.
Та...затова готвач-засега
А той иска да става актьор (казвала съм и преди)-засега
Не можем да ГО ПРАЩАМЕ насам-натам...в крайна сметка детето не е багаж:winkw:
Додет стане на 17-18 години, още бая вода ще изтече и със сигурност в главата му нещата ще изглеждат по-подредени,
ако не
още по-объркани:winkw:
за кво да учи и да се бъхти:-)