Къде е черната кутия?!

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Къде е черната кутия?!

Мнение от АВе »

Шейната на дядо Коледа, същият именуван и дядо Мраз в някои географски райони, всъщност е летателно средство, нали?

Един вид амфибия. Излита от земя, сняг и лед. Трябва и много къса писта. Каца където си поиска, дори върху покривите на къщите.

Ми, хубаво, но като е летателно средство с шест еленски сили мощност, много ми е интересно има ли си черна кутия?

А трэбва да си има такава, че нали законодателството за гражданското въздухоплаване я изисква. Щот на коледните картички никва не се вижда таз черна кутия. Интересно къде ли е монтирана?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

Re: Къде е черната кутия?!

Мнение от БОЙКО БОРИСОВ »

ave написа:Шейната на дядо Коледа, същият именуван и дядо Мраз в някои географски райони, всъщност е летателно средство, нали?

Един вид амфибия. Излита от земя, сняг и лед. Трябва и много къса писта. Каца където си поиска, дори върху покривите на къщите.

Ми, хубаво, но като е летателно средство с шест еленски сили мощност, много ми е интересно има ли си черна кутия?

А трэбва да си има такава, че нали законодателството за гражданското въздухоплаване я изисква. Щот на коледните картички никва не се вижда таз черна кутия. Интересно къде ли е монтирана?
между ушите на еленчето?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

о Аве, здрасти

айде както съм те срещнала да питам за издание "Пръстенът на Нибелунгите" - синът го е видял, 39 лева струвало, луксозно издание и да питам - дали му е наред превода или да препоръчаш някое с качествен превод
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Dark написа:о Аве, здрасти

айде както съм те срещнала да питам за издание "Пръстенът на Нибелунгите" - синът го е видял, 39 лева струвало, луксозно издание и да питам - дали му е наред превода или да препоръчаш някое с качествен превод
Не зная, Дарки. Сори!
аз съм чел едно старо издание от преди ІІ св.в.
Последно промяна от АВе на 01.12.06, 10:35, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Звенения

Мнение от Звенения »

Научно-фантастични доказателства за дядо Коледа
Пер Ноел
Казват, че било ЧНГ,а щом казват, значи трябва да започнем с нещо новогодишно и то от нашенска гледна точка. Затова четете:

Научно-фантастични доказателства за Дядо Коледа

Да раздадеш хиляди и хиляди подаръци за една нощ, никак не е лесно! Злите езици говорят даже, че това е физически невъзможно! За да раздаде всички дарове, Дядо Коледа трябва да се движи толкова бързо, че ще се изпари от скоростта на движението и ще се разпадне от гравитационните сили. И все, пак децата (само послушните) ще потвърдят, че дядо Коледа се справя и че всяка година, той оставя под елхата играчки. За да разреши този важен проблем интернет е-zina internet forskning.no се допита до видни специалисти: астрофизици и математици да анализират този сложен казус.
Щит от Йони
Ако Дядо Коледа иска да раздаде подаръците на всички деца, шейната трябва да се движи толкова бързо, че той ще се разпадне от съпротивителната сила на въздуха.
Обаче всичко проучвания са единодушни - той се движи без проблеми и оставя само малка огнена диря след себе си. Как става това? Нищо по лесно – твърди астрофизикът Кнут Йорген Одегаард. Дядо Коледа има просто щит от заредени йони, споени от магнитно поле, което обгражда напълно превозното му средство.
Няколко измерения
Въпреки всичко, за производството на тези многочислени подаръци е необходимо много време и енергия. Според Одегаард, Дядо Коледа със сигурност произвежда подаръците в галактическото пространство и така е свободен от земното притегляне. Освен това, той не живее в 4, а по-вероятно в 11 измерения, та дори и в 26. Колкото повече са измеренията, толкова по-лесно Дядо Коледа се справя със задълженията си..
Айнщайн на помощ Но как да той има достъп до всички тези измерения? Любопитно съвпадение помага да заподозрем, че има връзка между Дядо Коледа и Айнщайн. Наистина след 1930 Айнщайн не публикувал нищо повече. А именно в тази година, Дядо Коледа, след прекомерна употреба на газирана напитка, избира червеното и бялото за отличителен цвят на облеклото си и е запретва ръкави. Дали това е случайност? Разбира се, че не!
Избирането на подходящ подарък
Факт – Дядо Коледа много рядко допуска грешки. Обикновено децата получават подаръците, които са пожелали, дори и да не са написали писмо. Ане Орвик, експерт на Елфи Сити доказва, че има решение и на тази трудност. Качулките и зимните шапки, които носят децата могат да измерват мозъчната активност и да интерпретират тези инфо полета, с безкрайно малка величина, създадени от желанията. Елените, разбира се, са сложна система за приемане на сигналите.
Летящата шейна
Още една привидна невъзможност – как елените и шейната летят? Нилс Лид Хжорт, професор по математика смята, че това не толкова трудно. Дядо Коледа използва енергията на вакуума. Благодарение енергията на отблъскване шейната и елените компенсират притеглянето и така могат да летят.
Така е! Физиката спасява Дядо Коледа.

Пере Ноел

Превод от френски: Рашелия Дилбазова
:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ave написа: Не зная, Дарки. Сори!
аз съм чел едно старо издание от преди ІІ св.в.
благодаря за отговора

що отида в книжарницата на МОЛ-а, ще почета малко и ако става за четене ще му ги купя
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:Научно-фантастични доказателства за дядо Коледа
Пер Ноел
Казват, че било ЧНГ,а щом казват, значи трябва да започнем с нещо новогодишно и то от нашенска гледна точка. Затова четете:

Научно-фантастични доказателства за Дядо Коледа
Край, убеди ме и мен, че има дядо Коледа:-)
Тази година ще взема да му напиша писмо и ще му се извиня, че толкова дълго не вярвах в него :shy:
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа: че толкова дълго не вярвах в него :shy:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:
vyara написа: че толкова дълго не вярвах в него :shy:
Изображение
Хубу си ми отговорил нещо - картинка май. Ама не га виждам, не ми се отваря при мен. Ако си заслужава, тури я по на друго място, да я видя. :-)
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

A от кой е, извинявайте за кретенския въпрос? Аз знам за Вагнер и серията му по въпроса: Зигфрид, пръстени, такива работи, ама си мислех, че е по германски легенди либретото.

П.П. Че знам, не значи че съм слушал, не ме бъркайте със Сет...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа:

A от кой е, извинявайте за кретенския въпрос? Аз знам за Вагнер и серията му по въпроса: Зигфрид, пръстени, такива работи, ама си мислех, че е по германски легенди либретото.

това една дебела книга, младежът не е видял автора - просто я иска.
утре ако отидем на кино ще погледна кой е автора
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа:
Green Light написа:

това една дебела книга, младежът не е видял автора - просто я иска.
Като каза "книжарницата на МОЛ-а" и се сетих, че съм я виждал.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа: това една дебела книга, младежът не е видял автора - просто я иска.
Подозирам, че става въпрос за това:

Изображение

Цена: 55.00 лв.
Превод от средновековния оригинал: Борис Парашкевов
Литературното събитие на 2005 година! За пръв път на български език
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
Dark написа: това една дебела книга, младежът не е видял автора - просто я иска.

Изображение

хъъъъ, цената ме утрепА :blink:

нищо, ще има да си чета после и аз :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:

Изображение

Мерси, Чавдарче! Едно от най- готините неща в тоя клуб е, че можеш по най- отвратително мързелив начин да научиш всякакви неща за КНИГИ! Първо серията за нощния патрул, сега нибелунгите...

П.П. А ла"Търтеите", нали?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Аз питах АВЕ на времето. Каза да не си я взимам.
И не си я взех.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

ave написа:Шейната на дядо Коледа, същият именуван и дядо Мраз в някои географски райони, всъщност е летателно средство, нали?

Тя и на самолетите не се вижда, ама я има :-) . Пък за какво му е на Дядо ни Коледа черна кутия?! Той нали е супер мистериозен и загъдъчен :P , ако вземе да се разбие ( пу-пу, пепел ми на устата :grin: ), представяте ли си колко тайни ще изплуват наяве? :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор