Make Love Not War
- Глас в пустиня
Make Love Not War
Понякога в живота на човек се случват неща, които му "отварят очите", (по-скоро активират и правят неимоверно чувствителни всичките му сетива). Разбираш и не само чрез ума, а усещаш с цялото си тяло колко за кратко сме тук - един безкрайно кратък миг, който не знаеш кога точно ще свърши. Разбираш безсмислието и суетата на този свят. Учудваш се как само до преди миг си могъл да се сърдиш за безсмислени глупости, които ти са се стрували толкова важни и значими; да се караш с най-близките, вместо да им кажеш колко много ги обичаш и държиш на тях; да правиш забележки за незначителни неща, вместо да ги подминеш с великодушие и усмивка; да спориш, за да доказваш постоянно своята правота, без да осъзнаваш, че тя е само твоя правота; да трепериш да не бъде разкрита някоя твоя малка тайна, която ти носи удоволствие; да трепериш от страх да не изгубиш работа, положение, реноме. Разбираш, че си бил потънал в сивотата на ежедневието, работата, проблемите, сякаш ти си вечен и цялата тази идилия ще продължи вечно, без да си даваш сметка, че рано или късно идва края, и то когато най-малко го очакваш. Без да можеш да кажеш сбогом дори на най-близките си, без да можеш да се простиш с целия този прекрасен свят, в който си се чувствал толкова удобно и уютно. И разбираш, че всичко това е било плод на твоето високо самомнение, високомерие и гордост, които току що са се прекършили, под тежестта на истината. Истината, че ти си само една рисунка на черната дъска, нарисувана с тебешир, която във всеки един момент може да бъде забърсана с мокрия парцал. Разбираш, че си само мисъл-форма, част от Божията Мисъл, проектирана да се материализира от една нищожна яйцеклетка и да се превърне в разумно същество, обременено от способността да разбира своята същност и неизбежния край на тази същност. Изтрезняваш в миг от опиянението на живота. И разбираш, че всички твои ценности, тревоги, грижи, радости, щастие, обич, омраза, мъка, страдания, завист, гордост и т.н. са само елементи на тази рисунка, нарисувана с тебешира. И с нейния край изчезва и губи смисъл цялата тази палитра от мисли, чувства, надежди, мечти. Осъзнаваш своето нищожество пред вечността и Бог. Осъзнаваш своето безсилие пред неумолимите закони на този свят. Осъзнаваш, че всичко е свършило, преди да е започнало... Но най-вече осъзнаваш цената на всеки един миг живот, който ти е дарен. Затова нека изпълваме оставащите ни мигове с нещата, които бихме сторили, ако знаехме, че края е утре, след час, след минута. Нека изпълваме всеки един миг живот с хармония и любов. Само така няма да бъде изгубен.
ОТ ТУК>>>
ОТ ТУК>>>
- Dark Angel
Re: Make Love Not War
Суперско е написано. Човек, осъзнае ли тези простички неща, написани тук, може да се каже, че си е "научил урока" на земятаБоЕВ написа:Понякога в живота на човек се случват неща, които му "отварят очите", (по-скоро активират и правят неимоверно чувствителни всичките му сетива). Разбираш и не само чрез ума, а усещаш с цялото си тяло колко за кратко сме тук - един безкрайно кратък миг, който не знаеш кога точно ще свърши. Разбираш безсмислието и суетата на този свят. Учудваш се как само до преди миг си могъл да се сърдиш за безсмислени глупости, които ти са се стрували толкова важни и значими; да се караш с най-близките, вместо да им кажеш колко много ги обичаш и държиш на тях; да правиш забележки за незначителни неща, вместо да ги подминеш с великодушие и усмивка; да спориш, за да доказваш постоянно своята правота, без да осъзнаваш, че тя е само твоя правота; да трепериш да не бъде разкрита някоя твоя малка тайна, която ти носи удоволствие; да трепериш от страх да не изгубиш работа, положение, реноме. Разбираш, че си бил потънал в сивотата на ежедневието, работата, проблемите, сякаш ти си вечен и цялата тази идилия ще продължи вечно, без да си даваш сметка, че рано или късно идва края, и то когато най-малко го очакваш. Без да можеш да кажеш сбогом дори на най-близките си, без да можеш да се простиш с целия този прекрасен свят, в който си се чувствал толкова удобно и уютно. И разбираш, че всичко това е било плод на твоето високо самомнение, високомерие и гордост, които току що са се прекършили, под тежестта на истината. Истината, че ти си само една рисунка на черната дъска, нарисувана с тебешир, която във всеки един момент може да бъде забърсана с мокрия парцал. Разбираш, че си само мисъл-форма, част от Божията Мисъл, проектирана да се материализира от една нищожна яйцеклетка и да се превърне в разумно същество, обременено от способността да разбира своята същност и неизбежния край на тази същност. Изтрезняваш в миг от опиянението на живота. И разбираш, че всички твои ценности, тревоги, грижи, радости, щастие, обич, омраза, мъка, страдания, завист, гордост и т.н. са само елементи на тази рисунка, нарисувана с тебешира. И с нейния край изчезва и губи смисъл цялата тази палитра от мисли, чувства, надежди, мечти. Осъзнаваш своето нищожество пред вечността и Бог. Осъзнаваш своето безсилие пред неумолимите закони на този свят. Осъзнаваш, че всичко е свършило, преди да е започнало... Но най-вече осъзнаваш цената на всеки един миг живот, който ти е дарен. Затова нека изпълваме оставащите ни мигове с нещата, които бихме сторили, ако знаехме, че края е утре, след час, след минута. Нека изпълваме всеки един миг живот с хармония и любов. Само така няма да бъде изгубен.
ОТ ТУК>>>
Последно промяна от Маичка на 09.08.08, 22:33, променено общо 1 път.
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Благодаря за милите думи, но съжалявам, аз съм всичко друго не и мъдрец. Това го намерих в блога на Юлиан Владимиров>>>(поставил съм линк най-отдолу). Но трябва да си призная, че така го чувствам и аз.
Затова го споделих.
Затова го споделих.
Хъм.
Първо да попитам какво е хармония и любов. Риторично..
Второ. Такива текстове мога да напиша с килограми. Сори, Боев, не го приемай като личен ритник, нали
Трето. Ние сме тук сега, днес, с отговорностите си, емоциите си, с багажа...
П.П. Днес получих един невероятен подарък.. От човек, от когото най-малкото очаквах... Всяко дете било торба злато. Всеки език бил жълтица, а аз имам много..... И ми стана хубаво. Не заради имането, а заради човека, който до оня ден мислех, че не ме понася..
П.П. 1 Ако знам, че утре ще умра.... ще се кача на самолета към Доктора или към Змея
Първо да попитам какво е хармония и любов. Риторично..
Второ. Такива текстове мога да напиша с килограми. Сори, Боев, не го приемай като личен ритник, нали
Трето. Ние сме тук сега, днес, с отговорностите си, емоциите си, с багажа...
П.П. Днес получих един невероятен подарък.. От човек, от когото най-малкото очаквах... Всяко дете било торба злато. Всеки език бил жълтица, а аз имам много..... И ми стана хубаво. Не заради имането, а заради човека, който до оня ден мислех, че не ме понася..
П.П. 1 Ако знам, че утре ще умра.... ще се кача на самолета към Доктора или към Змея
- Stranniche
- Обратна връзка:
Благодаря!БоЕВ написа: Истината, че ти си само една рисунка на черната дъска, нарисувана с тебешир, която във всеки един момент може да бъде забърсана с мокрия парцал. Изтрезняваш в миг от опиянението на живота. И разбираш, че всички твои ценности, тревоги, грижи, радости, щастие, обич, омраза, мъка, страдания, завист, гордост и т.н. са само елементи на тази рисунка, нарисувана с тебешира. И с нейния край изчезва и губи смисъл цялата тази палитра от мисли, чувства, надежди, мечти. Осъзнаваш своето нищожество пред вечността и Бог. Осъзнаваш своето безсилие пред неумолимите закони на този свят. Осъзнаваш, че всичко е свършило, преди да е започнало... Но най-вече осъзнаваш цената на всеки един миг живот, който ти е дарен. Затова нека изпълваме оставащите ни мигове с нещата, които бихме сторили, ако знаехме, че края е утре, след час, след минута. Нека изпълваме всеки един миг живот с хармония и любов. Само така няма да бъде изгубен.[/i]
ОТ ТУК>>>
Не е ново, но постоянно го забравяме.
Една песен:
Dust in the wind
Маичка написа:
Суперско е написано. Човек, осъзнае ли тези простички неща, написани тук, може да се каже, че си е "научил урока" на земята
оттук нататък как ще живееш в обикновения човешки свят
никак не е малко предизвикателство
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аха, де да беше толкова просто...Semiramis написа:Маичка написа:
Суперско е написано. Човек, осъзнае ли тези простички неща, написани тук, може да се каже, че си е "научил урока" на земята
не точно
оттук нататък как ще живееш в обикновения човешки свят
никак не е малко предизвикателство
Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
Аз бих легнал да се наспя.
ПП Всъщност отивам да го направя, щото знае ли човек.
Лека нощ на всички!
ще си подредя "земните" дела
сънят ми е много цветен - вземам си последна вана и се обличам се в черно, щото утре ще умирам уж
и едно спокойствие
че така трябва
и че отдругата страна има "още"
обичам да живея насън
сънят всъщност въобще не е драма
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Четох тия дни, някви интересни факти... Статистически повече хора се страхували от паяци, отколкото от смъртта. Щото ясно е, че от живота не можеш да се измъкнеш... жив.Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
Къпин, освен въпроса кога шъ се мре, има и друг - как. Много от отговорите няма да ни харесат и неизвестността в случая е в наша полза.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
ще седна и ще напиша онова, което не съм успяла, не съм посмяла или не ми е останало време да разкажа на децата си.Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
може да бъде 1 изречение, а може да издраскам купчина страници.
дет се вика и мнение тук мога да пусна....
just perfect
- Stranniche
- Обратна връзка:
Много изследвания сочат като страх номер едно говоренето пред публика.holi_day написа: Четох тия дни, някви интересни факти... Статистически повече хора се страхували от паяци, отколкото от смъртта. Щото ясно е, че от живота не можеш да се измъкнеш... жив.
Къпин, освен въпроса кога шъ се мре, има и друг - как. Много от отговорите няма да ни харесат и неизвестността в случая е в наша полза.
От собствената ми смърт не ме е страх. Защото, както е казал Епикур, когато смъртта я има, нас ни няма.
-
Дядо Капинчо
Не е ли по -добре да им го кажеш? На мен биха ми стигнали няколко изречения.bead_ написа:ще седна и ще напиша онова, което не съм успяла, не съм посмяла или не ми е останало време да разкажа на децата си.Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
може да бъде 1 изречение, а може да издраскам купчина страници.
дет се вика и мнение тук мога да пусна....
Всъщност въпросът ми не беше за да споря с вас. В такъв сюблимен момент човек има право на неоспорим избор.
Просто ми се искаше да ти отговоря. Ще променя първото изречение. "Аз бих поговорил с тях"
-
Дядо Капинчо
Е те тук си в десятката. Мен не ме е (все още) страх от смъртта, а от умирането. При това много.holi_day написа:Четох тия дни, някви интересни факти... Статистически повече хора се страхували от паяци, отколкото от смъртта. Щото ясно е, че от живота не можеш да се измъкнеш... жив.Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
Ще си изслушам любимите песни пак!Капинчо написа:Едно питане. Какво бихте направили, ако знаете, че утре в 6 часа ще умрете?
ПП Всъщност отивам да го направя, щото знае ли човек.
Лека нощ на всички!
Ще изпуша две кутии цигари.
И ще се извиня мислено на всички, които съм наранила.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Капинчо написа:По-добре не умирай. Голяма грешница си. Аз бих се обадил на един .... двама души. Максимум.Rain написа: Е, ти кво искаш?300 кинта сметка за телефон, после някой да ми я плаща ...
Яяяя, няма да оставям дългове
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
нема кво да го мислиш.Капинчо написа:Нещо съм болен напоследък.Dark Angel написа:
Капинчо, що си се отворил на такива мисли?
Шегичка.
Не го мисля. Мислих го много. Преди време. И съм готов с отговорите.
БТВ Имам 4 застраховки живот.
аз имам 2.
п.с. в събота една 45 годишна девойка ,както във фитнеса си правела упражненията и...сърдечен арест.Иди рАзбери.
п.п.с. жива е.
-
Дядо Капинчо
Хич не го мисля. Подредил съм нещата. Дал съм на сина паролите. Казал съм му кое къде. Щото мъката мъка, ама и без пари ще е още по-мъка.doktorka написа: нема кво да го мислиш.
аз имам 2.
п.с. в събота една 45 годишна девойка ,както във фитнеса си правела упражненията и...сърдечен арест.Иди рАзбери.
п.п.с. жива е.
Ти кво, дойде чак тук - в джунглата и не щя едно кафе да пиеш с мен. Толкова ли не си за пред хора или не си падаш по избухливи старчета?
аз ядох ,пих и се веселих.Капинчо написа:Хич не го мисля. Подредил съм нещата. Дал съм на сина паролите. Казал съм му кое къде. Щото мъката мъка, ама и без пари ще е още по-мъка.doktorka написа: нема кво да го мислиш.
аз имам 2.
п.п.с. жива е.
Ти кво, дойде чак тук - в джунглата и не щя едно кафе да пиеш с мен. Толкова ли не си за пред хора или не си падаш по избухливи старчета?
ти къде бля?
п.с. като дода отново,нема да ти се размине само с кафе.
Казват на хубава жена и на малка сметка всички се натискат...
Ще питаш женичката дали може да ме заведеТЕ ( в мн число) на Троянския Балкан.
дийл ор но дийл?
п.п.с. да,с удоволствие щях да изпия едно кафе.Ма ти кво щеше да правиш?
-
Дядо Капинчо
Аз не пипам без покана. Така съм научен.doktorka написа: аз ядох ,пих и се веселих.
ти къде бля?
Дийл , бе дийл.п.с. като дода отново,нема да ти се размине само с кафе.
Казват на хубава жена и на малка сметка всички се натискат...
Ще питаш женичката дали може да ме заведеТЕ ( в мн число) на Троянския Балкан.
дийл ор но дийл?
Обичам да гледам как хубавите жени получават удоволствие, особено ако съм го предизвикал аз.п.п.с. да,с удоволствие щях да изпия едно кафе.Ма ти кво щеше да правиш?
Капинчо написа:Аз не пипам без покана. Така съм научен.
Верно,
тоз път бях с персонални покани ...
дай координати,следващия път няма да пропусна.
знаех си аз ,че ще блееш.Дийл , бе дийл.
дадено. Кажи на жената,че нося на ядене. С пиенето ще се занимава мъж ми.
Обичам да гледам как хубавите жени получават удоволствие, особено ако съм го предизвикал аз.п.п.с. да,с удоволствие щях да изпия едно кафе.Ма ти кво щеше да правиш?
то и другите мъже така- седнат,зяпнат и блеят,блеят...
:winkw:
-
Дядо Капинчо
Ааа призна си начи. Този, този и този - на кафе, онзи да си гледа къпините.doktorka написа: Верно,
тоз път бях с персонални покани ...
дай координати,следващия път няма да пропусна.
дадено. Кажи на жената,че нося на ядене. С пиенето ще се занимава мъж ми.
знаех си аз ,че ще блееш.
то и другите мъже така- седнат,зяпнат и блеят,блеят...
Кви координати? Няма ли билежки за теб. Айде ша ти пратя тилифон.
Не се казва "ще блееш", а "ще бъдеш джентълмен". Аз не знам как е там в Щатите, ама тука женените не пипат и не ги пипат, щото иначе ги отбиват от хранилката.
то с пипане ако ставаше!!!!Капинчо написа:Не се казва "ще блееш", а "ще бъдеш джентълмен". Аз не знам как е там в Щатите, ама тука женените не пипат и не ги пипат, щото иначе ги отбиват от хранилката.
затуй само гледат в захлас...( айди да не е "блеят")
п.с.едно гадже все ми казва ,че съм флиртаджийка.
кой?! АЗ?!...
хахахахах:rotfl24::rotfl24:
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
добре ще е да е шегичкаКапинчо написа:Нещо съм болен напоследък.
Шегичка.
Не го мисля. Мислих го много. Преди време. И съм готов с отговорите.
БТВ Имам 4 застраховки живот.
аз също съм готова с отговорите
подготвена
яко
щото ...
абе няма смисъл да обяснявам
е, застраховки живот = 0 броя....
живота е прекрасен
радвай му се

-
Дядо Капинчо