Днес е световния ден за борба срещу СПИН
Днес е световния ден за борба срещу СПИН
Обичайте се, но се пазете.
Последно промяна от Remmivs на 01.12.06, 12:11, променено общо 1 път.
Мисля че да, има дискриминация, особено към тези, които си казват. То и аз не знам как ще се почувствам, ако някой ми признае нещо такова. Уж съм запозната /теоретично/, ама -на!:(lilly написа:Снощи гледах рекламния клип, който бяха направили по някоя от националните телевизии
Според Вас има ли дискриминация на тези хора в България?
Не е само незнанието. И предрасъдъците разни.Remmivs написа:Има страх, а страха води до дискриминация. Причината за страха е незнанието. Т.е. има смисъл от дни като този.
Щото ако е болен от СПИН - непременно е боклук, наркоман и т.н. и т.н.
Едно 70% от хората така разсъждават...
Запалете свещичка в 20:00ч. на прозореца.
Аз че знам, знам. Това, което не знам, е има ли дискриминация..Remmivs написа:Това е върха на айсберга, чаве.
Ти знаеш ли колко начина има да докопаш HIV?
Без дори да разбереш.
Хе-хе, сетих се.. Като зараждах дребното си имах всички изследвания. Обаче. В "Шейново" една кръшна кака - мед. сестра в лабораторията - рече, че не вярва на някаква си квартална поликлиника. Тръгва да ми взема кръв, па като шурна, па като я изплиска в лицето... А аз се подхилквам и я питам: е, ако сега наистина бях болна, какво???:lol:
- Dark Angel
-
опърничава
-
опърничава
Начи след като ти покаже дукиментя я заключваш някъде за 6 седмици и после пак изследвания...ако е ОК - работиш :)Remmivs написа:Не върши работа.
Може да си в прозореца от 6 седмици.
Сетих се за тоя виц:
Отива една жена да си прави изследване за СПИН. Земат и кръв и пишат в една тетрадка: Мария Петрова.
По някое време след нея друга. И нея я пишат: Мария Петрова... не видяли хората, че има друга такава :)
Минали там дните необходими... и нашта Марийка понеже нямала време да ходи сама, та пратила мъжа си да и земе резултатите. Отива той, обяснава - Така и така, аз съм мъжът на Мария Петрова, за резултатите...
Отварят ония тетрадката и гледат - две Марии, едната със СПИН, другата с диабет. Обаче коя коя е? И се чудят кво да кажат на мъж и... ако кажат, че има СПИН па тя няма - лошо... ако не кажат пак лошо... И по едно време един от дофтурите там се сетил и вика:
- Глей ся, отиваш, купуваш една тава баклавички и и даваш на жена ти да ги изяде. Ако не умре НЕ Я ЧУКАЙ!
За нас/медицинските работници/ също е много опасно. Ние сме изложени на огромен риск, макар че това не интересува никого...pocti_bezobidna написа:Не е само незнанието. И предрасъдъците разни.Remmivs написа:Има страх, а страха води до дискриминация. Причината за страха е незнанието. Т.е. има смисъл от дни като този.
Щото ако е болен от СПИН - непременно е боклук, наркоман и т.н. и т.н.
Едно 70% от хората така разсъждават...
Запалете свещичка в 20:00ч. на прозореца.
Сигурно ще ви е интересно да знаете, че според статистиката цитирана от проф. Тереза Джемилева /тогава национален консултант по СПИН/, към 2000-та година няма доказан път на пренасяне на инфекцията от здравен персонал към пациента. /за разлика от обратното- пациент към лекар/. Може би се дължи на факта, че HIV е твърде неустойчив във външна среда. Умира за няколко минути, за разлика от HBV вируса, който е устойчив с години. Описан е само един случай на заразяване с HIV на шест пациента от зъболекаря David Acer от Флорида /починал впоследствие от СПИН/ Остава неизяснено как е предадена заразата. Осветляването на този случай би имало огромно значение за науката, но е пропуснато...
И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.
Последно промяна от Ън на 01.12.06, 22:16, променено общо 2 пъти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Поне десет пъти по толкова са... Крият се. Точно заради дискриминацията, а и от глупост... С това- да криеш заболяването си, се сблъсках още като студент. Странна психология. Мисли човекът как да те излъже, че не е диабетик /примерно/, за да не го върнеш, а за това, че може да умре на стола- не мисли...4avdar4e написа: Все пак става въпрос за изключително малко хора (процентно, разбира се) - от порядъка на 500 души чух някъде.

Ще рече, че кръв от HIV носител попаднала в/у твоя лигавица може /теоретично/ да те зарази. Макар че вероятността е малка. Теоретично и капка кръв попаднала в/у конюнктивата може да те зарази. Защо мислиш, че носят защитни очила в операционните...vyara написа:Това какво ще рече?[unknown] написа: И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.
Абе, не се шашкайте! Две смърти нямя, без една не може.

Успокои ме, няма що.[unknown] написа:Ще рече, че кръв от HIV носител попаднала в/у твоя лигавица може /теоретично/ да те зарази. Макар че вероятността е малка. Теоретично и капка кръв попаднала в/у конюнктивата може да те зарази. Защо мислиш, че носят защитни очила в операционните...vyara написа:Това какво ще рече?[unknown] написа: И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.
Споко бе, Верче! Аз много често съм целият в кръв и при шест- седем пациента на ден, ако така се шашкам- до сега да съм откачил.vyara написа:Успокои ме, няма що.[unknown] написа:Ще рече, че кръв от HIV носител попаднала в/у твоя лигавица може /теоретично/ да те зарази. Макар че вероятността е малка. Теоретично и капка кръв попаднала в/у конюнктивата може да те зарази. Защо мислиш, че носят защитни очила в операционните...vyara написа:Това какво ще рече?[unknown] написа: И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.

Корави хора сте вие докторите[unknown] написа:Споко бе, Верче! Аз много често съм целият в кръв и при шест- седем пациента на ден, ако така се шашкам- до сега да съм откачил.vyara написа:Успокои ме, няма що.[unknown] написа:Ще рече, че кръв от HIV носител попаднала в/у твоя лигавица може /теоретично/ да те зарази. Макар че вероятността е малка. Теоретично и капка кръв попаднала в/у конюнктивата може да те зарази. Защо мислиш, че носят защитни очила в операционните...vyara написа:Това какво ще рече?[unknown] написа: И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.
Щото всяка вечер се втвърдяваме с концентрат.vyara написа:Корави хора сте вие докторите[unknown] написа:Споко бе, Верче! Аз много често съм целият в кръв и при шест- седем пациента на ден, ако така се шашкам- до сега да съм откачил.vyara написа:Успокои ме, няма що.[unknown] написа:Ще рече, че кръв от HIV носител попаднала в/у твоя лигавица може /теоретично/ да те зарази. Макар че вероятността е малка. Теоретично и капка кръв попаднала в/у конюнктивата може да те зарази. Защо мислиш, че носят защитни очила в операционните...vyara написа:Това какво ще рече?[unknown] написа: И още нещо да ви кажа- Няма интактна кожа и лигавица.
Наздраве!

И сега, ако някой каже, че няма карма...4avdar4e написа:Аз че знам, знам. Това, което не знам, е има ли дискриминация..Remmivs написа:Това е върха на айсберга, чаве.
Ти знаеш ли колко начина има да докопаш HIV?
Без дори да разбереш.
Хе-хе, сетих се.. Като зараждах дребното си имах всички изследвания. Обаче. В "Шейново" една кръшна кака - мед. сестра в лабораторията - рече, че не вярва на някаква си квартална поликлиника. Тръгва да ми взема кръв, па като шурна, па като я изплиска в лицето... А аз се подхилквам и я питам: е, ако сега наистина бях болна, какво???:lol:
Аз му викам кабинет.wishes написа:Малий, да не работиш в кланица[unknown] написа: Споко бе, Верче! Аз много често съм целият в кръв и при шест- седем пациента на ден, ако така се шашкам- до сега да съм откачил.
Вече знам защо ме е страх от зъболекарите
Страх, я...

Абе не съм адвокат, но това не ми пречи да съм необходимо зло, нито пък пречи да сЪ Убичаме.[unknown] написа:Ейч... ти не беше ли адвокат? И вие сте необходимо зло...Mila написа:Ох, и аз мразя да ходя на зъболекар - хем ти причинява болка, хем ти взима парите - нещо като нападение с цел грабеж.![]()
Това - на шега. Необходимо зло.
Кротко ся, дъ съ обичъме...
Ам, чи кой беше адвокат? Явно съм се объркал.Mila написа:Абе не съм адвокат, но това не ми пречи да съм необходимо зло, нито пък пречи да сЪ Убичаме.[unknown] написа:Ейч... ти не беше ли адвокат? И вие сте необходимо зло...Mila написа:Ох, и аз мразя да ходя на зъболекар - хем ти причинява болка, хем ти взима парите - нещо като нападение с цел грабеж.![]()
Кротко ся, дъ съ обичъме...:winkw:

Мира, Мира беше адвокат, обаче тя изчезна някъде.[unknown] написа:Ам, чи кой беше адвокат? Явно съм се объркал.Mila написа:Абе не съм адвокат, но това не ми пречи да съм необходимо зло, нито пък пречи да сЪ Убичаме.[unknown] написа:Ейч... ти не беше ли адвокат? И вие сте необходимо зло...Mila написа:Ох, и аз мразя да ходя на зъболекар - хем ти причинява болка, хем ти взима парите - нещо като нападение с цел грабеж.![]()
Ама вие си се обичайте...
Panta rhei...
Аааа, вярно бе. Мира беше. Ми, то, Мила/Мира... обърках се.Мнемозина написа:Мира, Мира беше адвокат, обаче тя изчезна някъде.[unknown] написа:Ам, чи кой беше адвокат? Явно съм се объркал.Mila написа:Абе не съм адвокат, но това не ми пречи да съм необходимо зло, нито пък пречи да сЪ Убичаме.[unknown] написа:Ейч... ти не беше ли адвокат? И вие сте необходимо зло...Mila написа:Ох, и аз мразя да ходя на зъболекар - хем ти причинява болка, хем ти взима парите - нещо като нападение с цел грабеж.![]()
Ама вие си се обичайте...
Ти къде пак изскачаш от засада?