Вие спите ли?
Ебати жегата!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Re: Ебати жегата!
Ако можех да ти пратя малко хлад...Rain написа:Сварих се тука!
Вие спите ли?
Заменям срещу няколко градуса лято
- Света вода ненапита
споко! казаха, че ще захладнее... по димитровден... някъде...Rain написа:Сварих се тука!
Вие спите ли?
Виж подводницата!
Метаморф написа:споко! казаха, че ще захладнее... по димитровден... някъде...Rain написа:Сварих се тука!
Вие спите ли?
Значи има да чаааакам ...
Куиде, едни бързи сметки колко ще струва малко дъжд?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Още не:-)Rain написа:Сварих се тука!
Вие спите ли?
Вчер анаистина беше адско
Днес духа
засега:winkw:
Добрютро и добър ден
(що в последно време няма никой тук,а:mad:)
Котаракът току-що уби един паяк
Сега си играе с трупа

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ти що не смяняш тоя мишокМетаморф написа:споко! казаха, че ще захладнее... по димитровден... някъде...Rain написа:Сварих се тука!
Вие спите ли?
или чакаш да си изяде стотинката:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
...
и моля, който е скритият в момента
да се разкрие и да се обади, защото ми е скучно и искам с някой да си дърдоря:blum::winkw:
и моля, който е скритият в момента
да се разкрие и да се обади, защото ми е скучно и искам с някой да си дърдоря:blum::winkw:

- Света вода ненапита
бърборана!frisky lioness написа:...
и искам с някой да си дърдоря:blum::winkw:
Виж подводницата!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не бърборанаМетаморф написа:бърборана!frisky lioness написа:...
и искам с някой да си дърдоря:blum::winkw:
ДърДорана
Спиш още, спиииииш:blum::winkw:

Здрасти! Едва заспах снощиfrisky lioness написа:
Още не:-)
Вчер анаистина беше адско
Днес духа
засега:winkw:
Добрютро и добър ден
(що в последно време няма никой тук,а:mad:)
Котаракът току-що уби един паяк
Сега си играе с трупа
Вчера ходих до един зоо магазин, казаха да заведа котето на доктор, за обезпаразитяване - вътрешно, външно.
Питах с какво да го храня, защото отказва вече два вида консерви. Мацката каза, че мъжките котки било по-добре да се хранят с кренвирши или някакви ей-такива храни, дето за нас са боклуци, отколкото с евтина котешка храна. Даже Дарлинг не ми препоръча, имало други, по-скъпи, защото от по-евтините, които били със соев протеин се получавали някакви кристали в пикочните канали и ... още такива дрън-дрън. Тая седмица ще го водя на ветеринар. Докато не стане на четири месеца, каза да не давам хапчета и да не го мъча с каишки, защото правели алергични реакции малките котки.
Добро утро на всички! Няма никой, дам, сигурно са забягнали към Странниче да вземат хладинка!
-
Дядо Капинчо
Ха добро ви утро. Тамаааан станАх. Още съм по гащи (това за тези с по-бедна фантазия).Rain написа:
Здрасти! Едва заспах снощи
И тук в Къпинака градусите са много, ама под бора духа един ветрец - разкош. Вечер към шест и половина си намятам грейката, а към осем си я закопчавам щото става студ. Нощем спя като къпан.
Завиждайте мииииии.
Още една седмица!:lol:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Какво да ти кажа
Доста изчетох и аз навремето за котките, но далеч не мисля, че съм достатъчно сведуща по въпроса. Моят е на 6 години вече
Кастрирахме го когато беше на 9 месеца
Храня го комбинирано-консерви и гранули. Давам му това, което яде
Никога не е ял обща храна (от нашата човешката-готвено и т.н) Btw тя не е и без друго подходяща за котки. Опитвала съм много и най-различни консерви, както и от онези замразените шайби. Някои неща яде, други не.
Всеки си има вкус
Кренвирши обаче много цени, луканка също
Той е доста изтънчен във вкуса си по отношение на храненето
Гастроном
:winkw:
Не му купувам специално кренвирши, просто споделям с него от нашата тряпеза това, което обича и яде
Храни се два пъти на ден. Сутрин с консерва, вече с гранули.
Това е. Отдавна не съм го обезпаразитявала, а ваксини спрях да му слагам, защото направи някаква алергия на второто ваксиниране и за малко да умре. Докторите казаха, че няма никаква гаранция, че няма да се повтори и затова е по-доибре да не е ваксиниран. Ако не дай си Боже се разболее от нещо можело да се лекува....
Той е изцяло домашен и единствения начин да се зарази от нещо или да "бълхяса" сме ние
:winkw:
В заключение да кажа, че с колкото лекари говориш, толкова мнения ще получиш:winkw:
Доста изчетох и аз навремето за котките, но далеч не мисля, че съм достатъчно сведуща по въпроса. Моят е на 6 години вече
Никога не е ял обща храна (от нашата човешката-готвено и т.н) Btw тя не е и без друго подходяща за котки. Опитвала съм много и най-различни консерви, както и от онези замразените шайби. Някои неща яде, други не.
Всеки си има вкус
Гастроном
Не му купувам специално кренвирши, просто споделям с него от нашата тряпеза това, което обича и яде
Това е. Отдавна не съм го обезпаразитявала, а ваксини спрях да му слагам, защото направи някаква алергия на второто ваксиниране и за малко да умре. Докторите казаха, че няма никаква гаранция, че няма да се повтори и затова е по-доибре да не е ваксиниран. Ако не дай си Боже се разболее от нещо можело да се лекува....
Той е изцяло домашен и единствения начин да се зарази от нещо или да "бълхяса" сме ние
В заключение да кажа, че с колкото лекари говориш, толкова мнения ще получиш:winkw:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз ти завиждамКапинчо написа:Ха добро ви утро. Тамаааан станАх. Още съм по гащи (това за тези с по-бедна фантазия).Rain написа:
И тук в Къпинака градусите са много, ама под бора духа един ветрец - разкош. Вечер към шест и половина си намятам грейката, а към осем си я закопчавам щото става студ. Нощем спя като къпан.
Завиждайте мииииии.
Ти много спиш, бе
Само да съм те чула да казваш, че си стар. Старчоците не спят до токова късно:blum::winkw:

ИскааааааааааамКапинчо написа:Ха добро ви утро. Тамаааан станАх. Още съм по гащи (това за тези с по-бедна фантазия).Rain написа:
Завиждайте мииииии.
Есента си пускам отпуска и отивам там, под бора
-
Дядо Капинчо
Дощя ми се да ти пратя къпинки. Страхотни са. Като станеш на моите години, може и това да върви по нета.frisky lioness написа:
Аз ти завиждам
Ти много спиш, бе
Само да съм те чула да казваш, че си стар. Старчоците не спят до токова късно:blum::winkw:
Аз съм чувал, че старците все дремят да свикват с вечния сън.
Винаги съм бил поспалив. Мога да не спя цяла нощ, ама ранното ставане ми е смърт. Като имам възможност се излежавам. Много е гот това състояние между сън и будност. Тялото напълно отпуснато, почти нематериално, а мозъкът плува ту в реалното, ту в царството на сънищата. Блаженство.
На теб мина ли ти киселото?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чудесно си го описалКапинчо написа: Винаги съм бил поспалив. Мога да не спя цяла нощ, ама ранното ставане ми е смърт. Като имам възможност се излежавам. Много е гот това състояние между сън и будност. Тялото напълно отпуснато, почти нематериално, а мозъкът плува ту в реалното, ту в царството на сънищата. Блаженство.
На теб мина ли ти киселото?
И аз съм така
Мързелива, та дрънкам
и точно това ме кефи-да се излежавам, да съм полубудна....наистина е страхотно
За мен ранно събуждане е всяко, което е предизвикано изкуствено
Не съвсем, ама гледам да не ми личи (това за киселото):winkw:
Ако можех бих дошла да си набера малко:winkw:
Хапнете си и заради мен:winkw:

Аз също го храня с кренвирши, засега, обича и русенско, но ме притеснява, че тия неща са солени и може да му се отрази. А инак - хванал е бълхичка, защото живея в къща и като се отвори външната врата, прескача де що види и излиза, слънчице си иска дребосъка. И му е интересно, ходи из двора и закача на майка ми цветятаfrisky lioness написа:Какво да ти кажа
Всеки си има вкус
Гастроном:winkw:
Той е изцяло домашен и единствения начин да се зарази от нещо или да "бълхяса" сме ние:winkw:
Като мине през ветеринар, ще го пробвам с тия храни, дето ми препоръчаха. Малко са скъпи, но ... като ще е гарга, да е рошава.
Не съм чела нищо. То сега като вляза в зоо магазин, виждам, че са много компетентни хората, те от опит си казват - кое, как, що ...
От скоро го забелязвам, че мърка
-
Дядо Капинчо
Ще ти мине. Сигурно е това дето те хваща около рождения ден. Малко ми е терсене, щото за теб впечатлението ми е, че си лек човек (не лека жена), ама вече започвам да схващам, че не само аз си имам blue периоди.frisky lioness написа:
Не съвсем, ама гледам да не ми личи (това за киселото):winkw:
Ако можех бих дошла да си набера малко:winkw:
Хапнете си и заради мен:winkw:
Отивам сега до пазара, че ще свършат кебапчетата и ще те оставя. Като се върна пак ще си лафим.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Лек в смисъл, че много-много не ми дреме ли?:winkw:Капинчо написа: Малко ми е терсене, щото за теб впечатлението ми е, че си лек човек (не лека жена), ама вече започвам да схващам, че не само аз си имам blue периоди.
Отивам сега до пазара, че ще свършат кебапчетата и ще те оставя. Като се върна пак ще си лафим.
Бегай и задължително да го полееш с бира (така съм чувала, че се прави)
Упс, забравих, че не пиеш:winkw:
Тук съм
засега

-
Дядо Капинчо
Нещо такова. Ама как беше песента - клоунът е тъжен.frisky lioness написа: Лек в смисъл, че много-много не ми дреме ли?:winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
МдаммКапинчо написа: Ама как беше песента - клоунът е тъжен.
Понякога е уморително...
Как бяха кИбапчИтата:winkw:

-
Дядо Капинчо
Както винаги разкошни. И те си имат история. Първо ги продавали двама братя. По чисто българска традиция се скарали и сега продават на два съседни фургона. На единия опашките са от двете страни по 7-8 човека непрекъснато и се купуват по 10-20 на човек. На другия никога няма опашка, най-много по един купувач, който го мързи да чака на опашка и задължително не е местен.frisky lioness написа: Как бяха кИбапчИтата:winkw:
В Острец и в Ново село (центъра на Априлци) има по едно щъркелово гнездо. В Острец трите щъркелчета (бебетата) се бяха подредили като за парад - в еднаква поза и ориентация, с бели костюми и черни опашки. Този път не си носех фотото.
Снощи гледахме затъмнението. Изгревът на луната зад хълма Острец, когато е пълна е великолепен. Първо се появява зарево над баира като от пожар и после бавно изплува луната. Красота.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 17.08.08, 12:45, променено общо 1 път.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Разкажи ми още нещоКапинчо написа: Както винаги разкошни. И те си имат история. Първо ги продавали двама братя. По чисто българска традиция се скарали и сега продават на два съседни фургона. На единия опашките са от двете страни по 7-8 човека непрекъснато и се купуват по 10-20 на човек. На другия никога няма опашка, най-много по един купувач, който го мързи да чака на опашка и задължително не е местен.
В Острец и в Ново село (центъра на Априлци) има по едно щъркелово гнездо. В Острец трите щъркелчета (бебетата) се бяха подредили като за парад - в еднаква поза и ориентация, с бели костюми и черни опашки. Този път не си носех фотото.
Снощи гледахме затъмнението. Изгревът на луната зад хълма Острец, когато е пълна е великолепен. Първо се появява зарево над баира като от пожар и после бавно изплува луната. Красота.

-
Дядо Капинчо
Тази година идваме тук почти през седмица. Нашите приятели традиционно са тук целия юли и август, като от 4-5 години взимат и моята тъща. Най хубавото на цялата работа е пълната свобода на всеки. Ако искаш спиш, ако искаш работиш, ако искаш се разхождаш или съзерцаваш планината от под бора. Приятелството ни е минорно и леко като при дългогодишен сполучлив брак. Няма страсти и емоции, но е такова леко и ненатрапчиво. Познаваме се (работихме заедно десетина години) от 1982. Никой от нас няма много остри ръбове или ексцентричности. Трите жени негласно си разпределят домакинската работа, ние мъжете, също така градинската. Всичко обаче се върши по скоро за удоволствие отколкото по необходимост. Колкото и жега да е навън, под бора, на сянката винаги е хладно, защото е на ръба на къщата и се образува нещо като постоянен бриз. Ако все пак ти е топло, влизаш в някоя от задните спални, където без завивка започваш да дзиндзирикаш. Стаите са сенчести и разкошни за дрямка, четене на книга или просто гледане в дървените тавани. Има и две кучета - на нашите приятели, а ние сме си донесли трите папагала.frisky lioness написа:
Разкажи ми още нещо
Готино е и усещането като слезем на пазар. Отдавна всички ни познават, макар че идваме епизодично, заговарят ни за това и онова. Местните зевзеци проявяват чувството си за хумор и понеже не сме им чували лафовете, са ни много интересни. Приятелите ми пък са ми много добра публика (лесно и точно реагират) на моите закачки и ми е съвсем свободно, защото знам, че каквото и да кажа, никой няма да го изтълкува превратно или да ме помисли за простак. Снощи отидохме с женичката да си нагледаме нашето ново местенце и да си помечтаем за къщата. Мара (приятелката) после казала на женичката "Като ви гледах как вървите през ливадата и ми стана едно мъчно - ей на така след някоя година ще си отидат в тяхната къща (през пътя) и няма да сме заедно. Пък после като ви видях да се връщате и ми стана едно хубаво, хубаво." Дреболийка, ма те хваща за гърлото, щото и аз си ни представих с женичката като едни старци как си отиваме през ливадата към вечното. Заедно.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Сладкодумец си ти!Капинчо написа: В Острец и в Ново село (центъра на Априлци) има по едно щъркелово гнездо. В Острец трите щъркелчета (бебетата) се бяха подредили като за парад - в еднаква поза и ориентация, с бели костюми и черни опашки. Този път не си носех фотото.
Баща ми пък откак са се запознали с майка ми, все й обещава да я води в Ново село - в дядовата му къща. И до ден днешен не я е завел. Нито пък мен. А къщата била чудна, но поради изоставеност, вече съвсем порутена /по думи на негов приятел новоселец/...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Стига бе, Къпине....Капинчо написа:Дреболийка, ма те хваща за гърлото, щото и аз си ни представих с женичката като едни старци как си отиваме през ливадата към вечното. Заедно.
Това и мен ме хвана за гърлото и се просълзих:crying:
Аз съм много чувствителен човек и такива неща не трябва да ми се разказват....
Хубаво разказваш. Все едно бях с вас, дори ми стана хладно в задната стая, докато гледах тавана:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това е направо престъпление.... Да имаш къща и да я оставиш да се разруши....Stranniche написа: А къщата била чудна, но поради изоставеност, вече съвсем порутена /по думи на негов приятел новоселец/...
Преди време щяхме да купуваме така една подобна, но съвсем мъничка къщичка и за жалост не в балкана, а в полете. Сравнително близо до града. За да ходим там петък, събота и неделя, или дори, защо не, да живеем. (абе, в това изречение май много запатайки има:shy:)
Имаше доста наследници, които нещо не можеха да се разберат. И то не за това колко да искат за къщата, а дали изобщо да я продават. Никой обаче не ходи там след смъртта на бабата и дядото и никой не полага грижи за нея...
Така и се рущи
Единият син казал "няма да я продам тя си ми е бащиния"
Дали майка му и баща му като гледат какво става с бащинията им са доволни.....
А така искахме да я купим.....
Мъничка една такава, с миничко дворче.....
не било писано:(

-
Дядо Капинчо
Аз съм си такъв от малък. Обичам нещата да изглеждат красиво.frisky lioness написа: Стига бе, Къпине....
Това и мен ме хвана за гърлото и се просълзих:crying:
Аз съм много чувствителен човек и такива неща не трябва да ми се разказват....
Хубаво разказваш. Все едно бях с вас, дори ми стана хладно в задната стая, докато гледах тавана:-)
Току-що ни напъплиха гости. Почувствах се както когато учех във Варна и започваше сезона. Макар, че и аз бях външен, усещах куротистите като натрапници.
Майка ми прави днес 81. Сега ще ходим в Троян да я нагледаме. Ние бяхме първите три дни там, ама не мога да си почивам. Първо е горещо като в София, второ от две определени къщи по цял ден се носи чалга и съответно рап и най-трудното - майка ми непрекъснато говори за смърт - собствената си и тази на разни съседи и познати. Наскоро бащата на моя съученик през улицата получи лек удар и го прибраха от село. Майка ми отишла да го види и му съобщила, че предния ден е починала една негова дългогодишна любовница. Викам й "Майко ти това ли намери да му кажеш?", а тя "Ми на него му е скучно, рекох да му кажа новина да го разведря" ?!?!??
Та на тртия ден й казах "Много те обичам, ама имам само 8 дни отпуска и искам малко да си почина" и се донесохме на Острец.
Чао засега. Пък и ти ми напиши нещо. И на мен ми се чете. То и без това май сме си само двамата.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Знаеш ли, къщички има навсякъде.frisky lioness написа: А така искахме да я купим.....
Не само в полетата, но и в балкана
Можете да си намерите някоя още по-хубава.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Капинчо написа: Майка ми отишла да го види и му съобщила, че предния ден е починала една негова дългогодишна любовница. Викам й "Майко ти това ли намери да му кажеш?", а тя "Ми на него му е скучно, рекох да му кажа новина да го разведря" ?!?!??
Якоооо:rotfl24::rotfl24:
Жива и здрава да ти е родителката
още дълги години
и и кажи да не се меси в работата на Господ:winkw:
Не ми се пише, а и не знам какво да пиша
Аз не съм така повествователна като теб:winkw:, освен това други са ми проинципите по отношение на публичното пространство:-)
Като прибавим и това, че едва ли мога да разказвам толкова увлекателно и....
изводът се налага от само себе си:blum::winkw:
Обаче
ми е адски
гот да те чета
Верно сме си само двамката, май:winkw:
А не сме...
Тройка сме ( и Странничето е тук)
но не на разсъмване
а "тройка по икендия":winkw:
Другите са по разни баири и гьолове, ама като че няма нет:winkw:
Последно промяна от frisky lioness на 17.08.08, 13:55, променено общо 1 път.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може, но едва ли ще става да живеем там за постояннноStranniche написа:Знаеш ли, къщички има навсякъде.frisky lioness написа: А така искахме да я купим.....
Не само в полетата, но и в балкана.
Можете да си намерите някоя още по-хубава.
не и преди да се пенсионираме
освен това
за тази имахме пари:winkw:

Един безкрайно скъп приятел все казваше, че бил Панса на един Кикот, верен слуга, та били самотни ездачи...Капинчо написа: щото и аз си ни представих с женичката като едни старци как си отиваме през ливадата към вечното. Заедно.
И така като тебе говореше красиво за НЕЯ, все едно е прекрасен пухен облак, в който ще се отпусне с усмивка ...
Пф.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не. Единият ползваRain написа:Бях тръгнала да те питам ... за тия двама братя, дето продават кебапчета - единия прави хубави, другия лоши, или единия е добър, а другия лош, та затова така клиентелата се реди ...

-
Дядо Капинчо
Никога не съм смятала кебапчетата за нещо вкусно - не знаеш какво има вътре.Капинчо написа: От различно място си купуват каймата. Разбрах, че на едното място слагали и месо в нея (стар виц).
Ако ще е месо, да си го видял и в суров вид и в приготвен
Гледам майка ми тука се пинка върху едно зеле със свинско - така се приема
-
Дядо Капинчо
Казвал съм й го хиляди пъти, ама ...frisky lioness написа:
Якоооо:rotfl24::rotfl24:
Жива и здрава да ти е родителката
още дълги години
и и кажи да не се меси в работата на Господ:winkw:
Сега пак ме изненадА.
От три години съм й наел компаньонка. Не е точно гледачка, щото майка ми е в перфектно здраве, ама психиката й не издържа като е сама и направо умира. Жената е 65 годишна, ама е страшно енергична и оправна и майка ми се е вкопчила в нея като малко дете.
Като дойдохме завчера и след половин час се проби бойлера. Купуването не е проблем вече (в Троян има всичко), ама да намеря майстор. Разгеле от магазина ми казаха, че си имат оторизиран майстор за да се спази гаранцията. Дойде човекът и за два часа разплете всичките жици и тръболяци и го свърза спретнато и чисто. Сменихме и батерията на душа с такава с една ръкохватка.
Хващаме с женичката майка ми и започваме като на първолак - пуснато-спряно, топло-студено, а тази тапичка превключва между душа и канелката. Един път, втори път, трети път, ха сега ти опитай - един път, втори път, трети път. Готово. На другия ден майка ми вика "Аз разбрах как се пуска и спира водата, ама за душа не разбрах". Хайде целия курс отначало, барабар с практическите упражнения.
- Сега разбра ли?
- Разбрах, ама то на мен няма да ми трябва, щото аз без Ралица (компаньонката) там не влизам.
- Добре, ако Ралица я няма две седмици, ти няма ли да се къпеш?
. Че колко са те две седмици.
- Ами ако я няма два месеце?
- Е, тогаз ще видя.
Днес идваме. Бабата се пременила в една рокля дето й я подарихме миналата година и гордо заявява "Аз даже се изкъпах!" (Ралица я няма).
- С душа - доволен аз.
- А не. Налях си в две кофи вода. Колко къпане е то.
Да се смееш ли, да плачеш ли?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да и се радваш:-)Капинчо написа:
Да се смееш ли, да плачеш ли?
Сладурка. Напомня ми за баба ми
Още веднъж жива и здрава да ти е:-)

-
Дядо Капинчо
Знаеш ли къде е къщата на дядо ти? Любопитно ми стана.Stranniche написа:Сладкодумец си ти!
Баща ми пък откак са се запознали с майка ми, все й обещава да я води в Ново село - в дядовата му къща. И до ден днешен не я е завел. Нито пък мен. А къщата била чудна, но поради изоставеност, вече съвсем порутена /по думи на негов приятел новоселец/...
Странно нещо е животът.
Тъстът ми са четирима братя - софиянци. Двамата сина на единия от братята са женени за жени от Априлци (Ново село), а дъщерята на втория - за мен, от Троян, ма с мерак да се установи в Априлци. Кво я тегли тая фамилия все към тоя край?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Къщата е на ПРАдядо иКапинчо написа:Знаеш ли къде е къщата на дядо ти? Любопитно ми стана.Stranniche написа:Сладкодумец си ти!
Странно нещо е животът.
Тъстът ми са четирима братя - софиянци. Двамата сина на единия от братята са женени за жени от Априлци (Ново село), а дъщерята на втория - за мен, от Троян, ма с мерак да се установи в Априлци. Кво я тегли тая фамилия все към тоя край?
Това за тъст ти го прочетох три пъти. Много са ми сложни семейните връзки:winkw: Като в някой латино сериал сте
А онова, което беше разказал преди време така и не го разбрах, дето някой бил се женил за дъщерята на братовчедката на сринка му, дето била всъщност сестра на втория му брат, доведен от третата му майка... ...
или нещо от този сорт беше
Страшно завъртяно и объркано