1." Moga bez teb ,no ne iskam."
2."ne moga bez teb,makar i da iskam."
m?
p.s. wie pishete na kirilica. Az i dwete moga da cheta...
Мога всичко, въпросът е дали го искамdoktorka написа:koe e po-dobre?
m?
p.s. wie pishete na kirilica. Az i dwete moga da cheta...:lol:
doktorka написа:koe e po-dobre?
m?
no koj pita za "dvama"?Marygold_vn написа:doktorka написа:koe e po-dobre?
m?
Най-ми е лесно да ти отговоря по метода на изключването...
2 става 1 - няма такова нещо като "не мога без теб" - прилича ми на зависимост - а и никога не знаеш живота какво ще ти отнеме - изключвам го значи.
1 става 2 - "искам" и "не искам" са понятия индивидуални - когато касаят двама - стават неприложими:-) - и това го изключвам.
Лично аз бих вкарала трето " добре ми е с теб - да оставим нещата да се случват..."
Ти па де се губиш, ма4avdar4e написа:Мога всичко, въпросът е дали го искамdoktorka написа:koe e po-dobre?
m?

НЕ мога и НЕ искамdoktorka написа:koe e po-dobre?
m?

ti si vliubena.frisky lioness написа:НЕ мога и НЕ искамdoktorka написа:koe e po-dobre?
m?
Това е
Точка
Ако са само тези две възможности, тогава първата. Няма не мога, има искам.doktorka написа:koe e po-dobre?
m?
doktorka написа:
ti si vliubena.
tochica.
( kyde e Anton?):blum:

Щом има "с теб" значи става въпрос за двама...doktorka написа:no koj pita za "dvama"?Marygold_vn написа:doktorka написа:koe e po-dobre?
m?
Най-ми е лесно да ти отговоря по метода на изключването...
2 става 1 - няма такова нещо като "не мога без теб" - прилича ми на зависимост - а и никога не знаеш живота какво ще ти отнеме - изключвам го значи.
1 става 2 - "искам" и "не искам" са понятия индивидуални - когато касаят двама - стават неприложими:-) - и това го изключвам.
Лично аз бих вкарала трето " добре ми е с теб - да оставим нещата да се случват..."
tova e lichen vupros i egoistichen.
1."moga bez teb"-shte reche che "zavisimostta" e izkliuchena kato takawa. "ne iskam" ="dobre mi e.zatova sum s teb"
2."ne moga bez teb"= zavisimost."Iskam bez teb"= osyznavam zavisimostta,no mi e dobre .zatova sum s teb"...
eto drug prochit.
zamislila sum se naposleduk.
Добре де, първия вариант ли предпочиташ тогава? И защо?Marygold_vn написа: Щом има "с теб" значи става въпрос за двама...
Твоя прочит не ми се вижда егоистичен - по-скоро е егоцентричен:-)
Но ти питаш за нашето мнение - е моето е такова - его-то си съм натикала в една миша дупчица и когато си подаде човката навън - бам - с големия чук...
Нито един от дватаvyara написа:Добре де, първия вариант ли предпочиташ тогава? И защо?Marygold_vn написа: Щом има "с теб" значи става въпрос за двама...
Твоя прочит не ми се вижда егоистичен - по-скоро е егоцентричен:-)
Но ти питаш за нашето мнение - е моето е такова - его-то си съм натикала в една миша дупчица и когато си подаде човката навън - бам - с големия чук...
И като са двама защо да е неприложимо какво искаш. Кое е приложимо? Какво иска другия ли? Само това ли?Marygold_vn написа:
Нито един от двата
Щото нали - в различни моменти съм минала и през двата - сега осъзнавам безсмислието им...
Както казах - когато има "с теб" значи става въпрос за двама и тогава какво искам и какво не искам е неприложимо ... или пък ако ситуацията е такава , че това е определящо...ммм звучи ми отново като зависимвост и неравностойност...власт и контрол. Не, благодаря.
Някак си по еврейски го извъртя:winkw:vyara написа:И като са двама защо да е неприложимо какво искаш. Кое е приложимо? Какво иска другия ли? Само това ли?Marygold_vn написа:
Нито един от двата
Щото нали - в различни моменти съм минала и през двата - сега осъзнавам безсмислието им...
Както казах - когато има "с теб" значи става въпрос за двама и тогава какво искам и какво не искам е неприложимо ... или пък ако ситуацията е такава , че това е определящо...ммм звучи ми отново като зависимвост и неравностойност...власт и контрол. Не, благодаря.
Желанието само власт и контрол ли е? Над кого обаче?
Може и да не ми отговаряш.
И още нещо исках да ти кажа. За егото. Не е ли прекалено егоистично човек да мисли за егото си, да го премерва и въобще да прави каквото и да било с него. Ами той нали в името на егото си го прави. Когато егото му стане достатъчно малко, той ще го знае, защото съзнателно работи в тази посока, а това автоматично ще го удовлетвори, т.е. егото му ще е голямо, каквито и да са осъзнатите действия.... не знам... мисля си на глас, пишейки, защото така.... Защото така.
tui i men me zatrudni.vyara написа:И още нещо исках да ти кажа. За егото. Не е ли прекалено егоистично човек да мисли за егото си, да го премерва и въобще да прави каквото и да било с него. Ами той нали в името на егото си го прави. Когато егото му стане достатъчно малко, той ще го знае, защото съзнателно работи в тази посока, а това автоматично ще го удовлетвори, т.е. егото му ще е голямо, каквито и да са осъзнатите действия.... не знам... мисля си на глас, пишейки, защото така.... Защото така.
Да. Какво му е трудното и сложното пък!doktorka написа: tui i men me zatrudni.
vij az kakvi prostichki nesht amislq..a ti kak go zavurtq tova s egoto....
tuj de tuj...
kato go natikash osyznavash che si go napravila,koeto te kara da si udivletvorena ,sirech pak si si pochesala egoto.
nali?
тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"doktorka написа:tui i men me zatrudni.vyara написа:И още нещо исках да ти кажа. За егото. Не е ли прекалено егоистично човек да мисли за егото си, да го премерва и въобще да прави каквото и да било с него. Ами той нали в името на егото си го прави. Когато егото му стане достатъчно малко, той ще го знае, защото съзнателно работи в тази посока, а това автоматично ще го удовлетвори, т.е. егото му ще е голямо, каквито и да са осъзнатите действия.... не знам... мисля си на глас, пишейки, защото така.... Защото така.
vij az kakvi prostichki nesht amislq..a ti kak go zavurtq tova s egoto....
tuj de tuj...
kato go natikash osyznavash che si go napravila,koeto te kara da si udivletvorena ,sirech pak si si pochesala egoto.
nali?
be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
vyara написа:Да. Какво му е трудното и сложното пък!
И как пък да съм го извъртяла (че и по еврейски, Мериголд!) Аз толкова да се мъча да съм ясна и кратка....
Само усложнявате нещата! Жени!doktorka написа:be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
za egoto.
no po osnovniq vupros oshte ne sum stignala do konkretna misul.
"dobre mi e s teb-neka neshtata se razvivat" ako me pitash e dori po egoistichno.
a dali na otsreshtnata strana i e dobre?
Ами ако не и добре - веднага нещата ще се развият в необходимата посока:-)doktorka написа:be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
za egoto.
"dobre mi e s teb-neka neshtata se razvivat" ako me pitash e dori po egoistichno.
az poneje sum pisala..vyara написа: Жени?
Мда, нещо такова - явно говорим за едно и също нещо.vyara написа:Само усложнявате нещата! Жени!doktorka написа:be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
za egoto.
Дали на отсрещната страна й е добре. Ако й е добре - добре, ако не й е добре, ще разбереш, какво толкова. Ама аз ако взема да мисля само за отсрещната страна и да потискам себе си, няма да съм искрена с отсрещната страна - това тя сто процента не би го харесала. Човек като е наясно какво иска, помага и на другите с това. Не е ли така? Жени?
Ами жена, разбира се. Мислех да го напиша по-горе по някакъв повод, за искането... нали дето Ницше ли (тоя женомраз) викаше - щастието на мъжа било аз искам, щастието на жената - той иска. Та така... още една посока за дърдорене.doktorka написа:az poneje sum pisala..vyara написа: Жени?
i kato pitash "jeni?"..az sega da se chusvtsvam li jena..ili kak?
p.s. mi oburkvam se!
winagi ima izhod ot dadena situaciq.ne vinagi v jelanata ot nas posoka ..i ne nepremenno vstrani ot grobishtata"Marygold_vn написа:Ами ако не и добре - веднага нещата ще се развият в необходимата посока:-)doktorka написа:be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
za egoto.
tuuuj li?vyara написа:Ами жена, разбира се. Мислех да го напиша по-горе по някакъв повод, за искането... нали дето Ницше ли (тоя женомраз) викаше - щастието на мъжа било аз искам, щастието на жената - той иска. Та така... още една посока за дърдорене.doktorka написа:az poneje sum pisala..vyara написа: Жени?
i kato pitash "jeni?"..az sega da se chusvtsvam li jena..ili kak?
p.s. mi oburkvam se!
Да, разбира се. Говорим само тук. Иначе на практика става с практика, т.е. не само с акъл, ами и с ядене.Marygold_vn написа: Мда, нещо такова - явно говорим за едно и също нещо.
Няма нужда нещата да се декларират по такива категорични начини - правиш каквото трябва - да става каквото ще.
И не, не става въпрос за това да мислиш само за отсрещната страна - но е добре да "чуваш" и "виждаш" отсрещната страна:-)
Какво пък се хванах и аз за тази тема - като котарак - за парче сланина...
Е те за това става въпрос - за желаната от НАС посокаdoktorka написа:winagi ima izhod ot dadena situaciq.ne vinagi v jelanata ot nas posoka ..i ne nepremenno vstrani ot grobishtata"Marygold_vn написа:Ами ако не и добре - веднага нещата ще се развият в необходимата посока:-)doktorka написа:be razbrahme se...Marygold_vn написа:тц тц тц - не бе, не - просто преставаш да му обръщаш внимание - не се занимаваш с неговите изисквания и прищаявки и "искам" и "не искам"
za egoto.
kakto pisheshe Bogomil Rajnov..( i zabravih imeto na geroq..i ne moga da se setqqqqqq!!!)
Ами чичо ти Ницше такива ги мъдри. Щото е женомраз. Пък ние като едни жени сме седнали да умуваме да искаме, ли да не искаме ли. Мдаааа.doktorka написа: tuuuj li?
a az misleh che shtastieto na muja minavalo prez stomaha...
i se chudeh ,zashto taka moqt muj e takuv dovolen,kato az ne gotvq!?...
a to?!...
oburkala sum prioritetite.
eto tova si e biser.vyara написа:Да, разбира се. Говорим само тук. Иначе на практика става с практика, т.е. не само с акъл, ами и с ядене.Marygold_vn написа: Мда, нещо такова - явно говорим за едно и също нещо.
Няма нужда нещата да се декларират по такива категорични начини - правиш каквото трябва - да става каквото ще.
И не, не става въпрос за това да мислиш само за отсрещната страна - но е добре да "чуваш" и "виждаш" отсрещната страна:-)
Така де, нужно е съцерцание и емпатия, за къде иначе, но и сърцето трябва да си чуваме, то какво иска.
shte pravim revoliuciq?vyara написа:Ами чичо ти Ницше такива ги мъдри. Щото е женомраз. Пък ние като едни жени сме седнали да умуваме да искаме, ли да не искаме ли. Мдаааа.doktorka написа: tuuuj li?
a az misleh che shtastieto na muja minavalo prez stomaha...
i se chudeh ,zashto taka moqt muj e takuv dovolen,kato az ne gotvq!?...
a to?!...
oburkala sum prioritetite.
Присъединявам се, мацки.doktorka написа:eto tova si e biser.vyara написа:Да, разбира се. Говорим само тук. Иначе на практика става с практика, т.е. не само с акъл, ами и с ядене.Marygold_vn написа: Мда, нещо такова - явно говорим за едно и също нещо.
Така де, нужно е съцерцание и емпатия, за къде иначе, но и сърцето трябва да си чуваме, то какво иска.
"na praktika stava s qdene ..."
napulno sum suglasna!
a ne.Marygold_vn написа:Присъединявам се, мацки.
Дайте да се наядем - пък после ще му мислим искаме ли, не искаме ли - пък ако искаме що искаме, и ако не искаме що ядем тогава...
Лигавкам се, простете
Ма тя темата за яденето ли била?Marygold_vn написа: Присъединявам се, мацки.
Дайте да се наядем - пък после ще му мислим искаме ли, не искаме ли - пък ако искаме що искаме, и ако не искаме що ядем тогава...
Лигавкам се, простете
Хи хи хи...doktorka написа:a ne.Marygold_vn написа:Присъединявам се, мацки.
Лигавкам се, простете
bez mislene.
ako shte sme macki..
qdem...( ribata ot glavata)
oblizvame se
i murkame.
KOtaracite da se umilkvat i tolkova.
Така се оказаGaspode написа:Ма тя темата за яденето ли била?Marygold_vn написа: Присъединявам се, мацки.
Лигавкам се, простете
tova e vremenno nerazpolojenie( s misleneto)Marygold_vn написа:Хи хи хи...
Ако мръдна 35 поста нагоре виждам, че ти си мислогенератора