Благословен 21 век!
Благословен 21 век!
Благословено е нашето време. Високите технологии, нивото на образованието и книгите ни предпазват от всички стари, глупави предрасъдъци. Караконджоли, таласъми и вампири са се изпокрили в миши дупки. Даже не в миши дупки, в мишите дупки веднага щяхме да ги открием с инфрачервени детектори или някой спектрометър или пък с радар. От нямане какво да правят сигурно са се изстреляли в космоса или пък са останали в 18 век. Заедно с верблюдите. Всяка година ни отдалечава от верблюдите и затова както знаем от Йордан Радичков ние си честитим новата година. Радваме се, че все повече се отдалечаваме от верблюдите. С новата година ще открием още едно средство за комуникация някакъв свръхтелекомуникационен шорт месидж, нова книга която разкрива вътрешният мир на нашите деца, на жените ни и на приятелите ни. Ще прочетем и ще отлетим надалеч от всяко нещо, което може да превърне в пясък нашите градини на добротата, приятелството и любовта. Комуникация и знание му е майката. С комуникация и знание няма никакъв смисъл да си някакъв добър в тоя живот. Понеже няма да кажа нищо повече от това което са казали Мъжж и Йордан Радичков, ще мина по пътя на най- малкото съпротивление и ще препиша едно предупреждение. Предупреждението ми е съвсем философско. Непредизвикано от нищо. Семейството и бизнеса ми са наред, жена ми е ей тук пред мене и чакам пари. Все пак внимавайте и бъдете нащрек, защото може да бъркаме за космоса и 18 век. Веднъж седмично не търсете световни заговори, оставете ЦСКА, правителството, парниковия ефект и опасните метеорити на самите тях, а вие(аз също) се вгледайте надълбоко в очите на хората за да потърсим в тях верблюдите. Може да се крият там, понеже: едно- от старите черказки хроники знаем че ги има и две- от дедукцията иде извода че заради нашето благословено високообразованотехнологично време, те няма къде другаде да се скрият.
- Света вода ненапита
Re: Благословен 21 век!
мдаааам... разбирам те напълно... след тежък запой, съчетан със сатурнова дупка е нормално сутринта да виждаш караконджули, верблюди и тем подобни... 
П.П. ето ти един верблюд изскочил от високите технологии...
Виж подводницата!
Re: Благословен 21 век!
Метаморф написа:мдаааам... разбирам те напълно... след тежък запой, съчетан със сатурнова дупка е нормално сутринта да виждаш караконджули, верблюди и тем подобни...
Верблюдите винаги са си били там - в очите и душите - и нито един век не успява да ги прогони.
Нито 18 е успял, нито 21 ще успее. И комуникацията и знанието ни най-малко не са помогнали срещу тях.
Верблюдите всеки си ги намира сам, избира си ги сякаш, и съответно само и единствено сам може да ги прогони.
Може също да се надява, че ако те не го виждат, и той не ги вижда.
Има, обаче, и групови верблюди - няколко души (душИ?) виждат един и същи верблюд и тогава става трудно с гоненето му.
Нито 18 е успял, нито 21 ще успее. И комуникацията и знанието ни най-малко не са помогнали срещу тях.
Верблюдите всеки си ги намира сам, избира си ги сякаш, и съответно само и единствено сам може да ги прогони.
Има, обаче, и групови верблюди - няколко души (душИ?) виждат един и същи верблюд и тогава става трудно с гоненето му.
Panta rhei...
Може да си ги намира и значи да си ги избира сам. Може би е така, не си единствената, която ми го е казвала. От толкова много умни, наистина много умни хора съм го чувал това за избирането, че може да се каже, че е официалната позиция на обществото на умните ми приятели. Намираш ги, значи, понеже си ги избрал и колко му е тогава да ги изгониш. Обръщаш гръб, тва е! Толкова.Мнемозина написа:Верблюдите винаги са си били там - в очите и душите - и нито един век не успява да ги прогони.
Да, ама, Мнемозина, нали знаеш, че може да живеем така сякаш няма верблюди? Даже на бас, че ти така правиш. И аз така правя. И все пак, изведъж без да сме го търсили, без да ни е дремело има ли го и без изобщо да сме го забелязвали, той изскача пред нас в целия си ръст. И десет квадратни километра зелени градини отиват на кино, от раз.
Откъде се е взел, тогава?
Последно промяна от Жълто на 25.08.08, 10:37, променено общо 1 път.
Аз пък си мисля, че ново, непознато и интересно винаги ще има. Може да не са караконджули, а некви извънземни, и вместо камилите да са ония дзверове от Бъгблатер... няма значение, всъщност. Вярвам, че все още сме точно толкова далеч (ако не и повече) от разбирането на Вселената и от онова безкрайно познание, коети ебентуално би ни лишило от възможността да откриваме, опознаваме и измисляме.
Надежда винаги има
Надежда винаги има
Хъм да, това за верблюдите не съм го чела и може би затова не виждам верблюди.
Човек вижда каквото знае, нали! И аз като Мнемо много се надявам, че понеже аз не ги и те няма да ме видят. Тя каза обратното, ама аз мисля, че моето е по-правилно. 
А сега може ли да го кажеш със свои думи. Като за по-прости, днес не искам да мисля и да гадая...
За очите като каза. Оня ден някаква малоумна старица се лепна за мен с децата и гледаше толкова ужасно, че аз направо грабнах всичко и побягнах от нея, май беше болна жената, но очите й бяха брррррр....
Хората не се гледат в очите току тъй!
А сега може ли да го кажеш със свои думи. Като за по-прости, днес не искам да мисля и да гадая...
За очите като каза. Оня ден някаква малоумна старица се лепна за мен с децата и гледаше толкова ужасно, че аз направо грабнах всичко и побягнах от нея, май беше болна жената, но очите й бяха брррррр....
Е, не. Това е Йордан Радичков, как да го преразкажа, нали ще ме удари една гръмотевица? То е кратко, може да е най- краткото му, прочети го! Сега ще ти го намеря.vyara написа:Хъм да, това за верблюдите не съм го чела и може би затова не виждам верблюди.Човек вижда каквото знае, нали! И аз като Мнемо много се надявам, че понеже аз не ги и те няма да ме видят. Тя каза обратното, ама аз мисля, че моето е по-правилно.
http://www.geocities.com/SoHo/Square/69 ... rbljd.html
аз пак нищо не разбрах 
напомни ми на това, че никога не знаем какво може да ни се случи, какво предстои; напомни на това да се радваме на всеки свой хубав момент, защото утре може да го няма; но аз предпочитам да си мисля, че всичко, което предстои може пък и да е хубаво, подтискам страха или по-скоро си мисля, че като му дойде времето, тогава ще реагирам
кви верблюди в очите на хората, ние сме просто едно противоречие, сблъсък на добро и зло, на добри намерения и кански егоизъм
П.П. е кажи, че е Радичков, аз мислех, че е твоя интерпретация, Радичков ми го е написал по-разбираемо
, сега вече зацепих
напомни ми на това, че никога не знаем какво може да ни се случи, какво предстои; напомни на това да се радваме на всеки свой хубав момент, защото утре може да го няма; но аз предпочитам да си мисля, че всичко, което предстои може пък и да е хубаво, подтискам страха или по-скоро си мисля, че като му дойде времето, тогава ще реагирам
кви верблюди в очите на хората, ние сме просто едно противоречие, сблъсък на добро и зло, на добри намерения и кански егоизъм
П.П. е кажи, че е Радичков, аз мислех, че е твоя интерпретация, Радичков ми го е написал по-разбираемо
Последно промяна от latrevw на 25.08.08, 10:45, променено общо 1 път.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Не ми се отваря. Кажи заглавието, ще го изровя отнякъде.Жълто написа:
Е, не. Това е Йордан Радичков, как да го преразкажа, нали ще ме удари една гръмотевица? То е кратко, може да е най- краткото му, прочети го! Сега ще ти го намеря.
Намерих го мааалко преди да го дадеш пъкЖълто написа: Е, не. Това е Йордан Радичков, как да го преразкажа, нали ще ме удари една гръмотевица? То е кратко, може да е най- краткото му, прочети го! Сега ще ти го намеря.
И го прочетох.
Оставам си на мнението - верблюди винаги ще има. Може би под друго име ще се скрият. Но ще ги има. Щото вървят ръка за ръка с хората. И човешкото.
Уффф... загубих си мислата щото се разсеях. Трябва да се забранят прозорците към улицата. Или да се забрани по улицата да минават разни такива. Направо се зачудих как не пада напред... и как не и се чупи кръстчето... Мдам...
Верблюд. Така се казва.vyara написа:Не ми се отваря. Кажи заглавието, ще го изровя отнякъде.Жълто написа:
Е, не. Това е Йордан Радичков, как да го преразкажа, нали ще ме удари една гръмотевица? То е кратко, може да е най- краткото му, прочети го! Сега ще ти го намеря.
- Dark Angel
- Dark Angel
на мен ми напомня, че трябва да се стараем да бъдем хораlatrevw написа:аз пак нищо не разбрах
П.П. е кажи, че е Радичков, аз мислех, че е твоя интерпретация, Радичков ми го е написал по-разбираемо, сега вече зацепих
да се радваме на хубавите моменти, да не даваме ухо на лоши приказки.....
такива разни неща, бях го забравила този разказВерблюдът – казват хрониките – може да превърне в пясък и най – зелената градина на приятелството. Окото да бъде будно, защото никой не знае кога и откъде ще се появи той – той живее навсякъде!

- Света вода ненапита
А, не пада?! Пада!Gaspode написа:Намерих го мааалко преди да го дадеш пъкЖълто написа: Е, не. Това е Йордан Радичков, как да го преразкажа, нали ще ме удари една гръмотевица? То е кратко, може да е най- краткото му, прочети го! Сега ще ти го намеря.
И го прочетох.
Оставам си на мнението - верблюди винаги ще има. Може би под друго име ще се скрият. Но ще ги има. Щото вървят ръка за ръка с хората. И човешкото.
Уффф... загубих си мислата щото се разсеях. Трябва да се забранят прозорците към улицата. Или да се забрани по улицата да минават разни такива. Направо се зачудих как не пада напред... и как не и се чупи кръстчето... Мдам...
Е, да! Ама дето вика Холидей, има мисли, и то така се случва, че те са най- добрите, това са мислите които запомняш понеже са и твои мисли. Та тях, като ги видиш и прочетеш, и нищо не казваш. Няма как да кажеш нещо, защото няма какво.(що ме карате да чета Йордан Радичков. Почвам да говоря радичковски)Gaspode написа:По гръб?Жълто написа:
А, не пада?! Пада!Като при команда "Залегни!"
(което е основната причина да не вземат жени в армията, квото и друго да ти разправят
)
Обаче забелязвам как си открил най-важното в моя пост... евала
Верблюдите вървят с хората. Аз мисля че не с всички хора. На сто човека се пада по един верблюд. Затова, когато го срешнем така се изненадваме.
Не отплесвайте темата. 
Само с едно не съм съгласна - че всяка нова година ни отдалечавала от верблюдите, иначе каквото и да кажем, все ще прозвучи по-зле от Радичковото, така че... Грийн, ако имаш да кажеш за някое конкретно превъплъщение верблюдово, инак... ще отплесвате темата, както се вижда. Но пък каквото и да си говорим, явно отърване от тях няма и няма и да има. Нужни са на прогреса и това е!
Само с едно не съм съгласна - че всяка нова година ни отдалечавала от верблюдите, иначе каквото и да кажем, все ще прозвучи по-зле от Радичковото, така че... Грийн, ако имаш да кажеш за някое конкретно превъплъщение верблюдово, инак... ще отплесвате темата, както се вижда. Но пък каквото и да си говорим, явно отърване от тях няма и няма и да има. Нужни са на прогреса и това е!
За съжаление понякога ни връхлитат чужди верблюди. Виждат ни и...Жълто написа: Може да си ги намира и значи да си ги избира сам. Може би е така, не си единствената, която ми го е казвала. От толкова много умни, наистина много умни хора съм го чувал това за избирането, че може да се каже, че е официалната позиция на обществото на умните ми приятели. Намираш ги, значи, понеже си ги избрал и колко му е тогава да ги изгониш. Обръщаш гръб, тва е! Толкова.
Да, ама, Мнемозина, нали знаеш, че може да живеем така сякаш няма верблюди? Даже на бас, че ти така правиш. И аз така правя. И все пак, изведъж без да сме го търсили, без да ни е дремело има ли го и без изобщо да сме го забелязвали, той изскача пред нас в целия си ръст. И десет квадратни километра зелени градини отиват на кино, от раз.
Откъде се е взел, тогава?
Panta rhei...
Отплесването е по- добро, отколкото да разкажа. Хехехе!vyara написа:Не отплесвайте темата.
Не ми се разказва
Не, човек вижда, каквото мисли, че знае.vyara написа:Човек вижда каквото знае, нали!
Твоето е по-приятно и успокоително, но аз си държа на това, което казах.vyara написа:И аз като Мнемо много се надявам, че понеже аз не ги и те няма да ме видят. Тя каза обратното, ама аз мисля, че моето е по-правилно.![]()
Panta rhei...
аха! За оса става въпрос. Те пролетно време литват осите и чак наесен се прибират. От май- юни до към октомври жилят. УжасМнемозина написа:За оса ли става въпрос?Gaspode написа:
- Света вода ненапита
Тука много задълбаваш. То не е в смисъл на дълбоко опознаване, а в смисъл на вече срещано нещо, което сме асоциирали във връзка с други неща в главата, подредили, класифицирали, лепнали сме му етикетче и имаме мнение за него.Мнемозина написа:Не, човек вижда, каквото мисли, че знае.vyara написа:Човек вижда каквото знае, нали!
И освен това извънземни аз затова не съм виждала, защото не ги знам как изглеждат. Като видя, тогава ще видя, разбра лииииии?
Чуждата кокошка патка. Мен питаш ли ме колко ми е успокоително да си мисля, че не ги виждам? Виждам ги аз, ама.... ги гледам с половин око. Наглеждам ги един вид само. И докато правя така, и те така... ъъъ ми намигат.Мнемозина написа:Твоето е по-приятно и успокоително, но аз си държа на това, което казах.vyara написа:И аз като Мнемо много се надявам, че понеже аз не ги и те няма да ме видят. Тя каза обратното, ама аз мисля, че моето е по-правилно.![]()
Ич даже и не задълбавам.vyara написа: Тука много задълбаваш. То не е в смисъл на дълбоко опознаване, а в смисъл на вече срещано нещо, което сме асоциирали във връзка с други неща в главата, подредили, класифицирали, лепнали сме му етикетче и имаме мнение за него.Който поставя под съмнение горните логистични/логически/логични операции само си губи времето.
И освен това извънземни аз затова не съм виждала, защото не ги знам как изглеждат. Като видя, тогава ще видя, разбра лииииии?:lol:
Ако си помислиш, че знаеш как изглеждат извънземните, веднага ще ги видиш.
Я гледай колко хитро се справяш!vyara написа: Чуждата кокошка патка. Мен питаш ли ме колко ми е успокоително да си мисля, че не ги виждам? Виждам ги аз, ама.... ги гледам с половин око. Наглеждам ги един вид само. И докато правя така, и те така... ъъъ ми намигат.
Имаше един много сладък откъс от любимата ми книга точно по такъв някакъв повод, но не мога да го намеря сега.
Panta rhei...
Ааааа, верблюдите винага трябва да се наглеждат, наблюдават, ама даже не с половин око, а само с крайчеца муvyara написа: Чуждата кокошка патка. Мен питаш ли ме колко ми е успокоително да си мисля, че не ги виждам? Виждам ги аз, ама.... ги гледам с половин око. Наглеждам ги един вид само. И докато правя така, и те така... ъъъ ми намигат.