Ключът към щастието...
- Света вода ненапита
Ключът към щастието...
...била свободата, а не парите.
а доколко парите дават свобода?
а какво е свобода? а щастие?
поддават ли се тези величини на статистическа обработка?
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
готин човек а баси на къв отбор е фенzmeu написа:щастието е на върха на копието панчо
няма да ти казвам тия у евертън що ги мразим
нямам идея защо е така но баси начи как ги мразим
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Не го прочетох цялото, че дълго ми се видя, но мярнах "чувството за свободен избор"... Чувството, че нещата зависят от теб. Това е! Колкото повече мислиш, че нямаш избор, че си зависим от това или онова, толкова по-гарантирано е, че ще си потиснат. За парите не знам - хубаво нещо, но да не са пък чак толкова много, да не те правят зависим.
- Dark Angel
черен си миzmeu написа:аз съм им фен откакто линекер игра тамQuid написа:няма да ти казвам тия у евертън що ги мразим
и няма да се менкам сега
да не е заради цвета
са кво да говориме като си у синевицата
мое ли начи така а
тези сентенции са измислени за да не се обесят тези които са от ебаната страна на животаDark Angel написа:свободния човек (ум) мисли различно
не се страхува, бори се за това което иска
парите идват после
цинично е но ако не е ясно може и отвратно вулгарно да го синтезирам
Да, бе, да, синтезирай го, хайде. Да видим колко категоричност можеш да вложиш в твърдение като например: ценностите са, за да бъдат пробутвани на лузърите, м?Quid написа: тези сентенции са измислени за да не се обесят тези които са от ебаната страна на живота
- Dark Angel
написала съм каквото мисля за МОЯ си животQuid написа:тези сентенции са измислени за да не се обесят тези които са от ебаната страна на животаDark Angel написа:свободния човек (ум) мисли различно
не се страхува, бори се за това което иска
парите идват после
щото само с него имам опит
кво означава сега "ебаната страна" ?
щото аз като жена обичайно съм от женската страна

радостzmeu написа:да не се отклоняваме от тематикатаQuid написа:черен си ми
са кво да говориме като си у синевицата
мое ли начи така а
къде е щастието всички да сме фенове на червени отбори
тва е осъзнатото щастие и е на по висше ниво у висшата лига
у топ 4 е
и като погледнеш емблемите им, символока ,цветове и т н.
и стааа ясно веднага кои са родени победители и кои са аутсайдери
към аутсайдерите е нужно снизхождение
щото иначе няма да има и победители:rotfl24:
само цска
- Dark Angel
за кво да го синтезирам и т.н.vyara написа:Да, бе, да, синтезирай го, хайде. Да видим колко категоричност можеш да вложиш в твърдение като например: ценностите са, за да бъдат пробутвани на лузърите, м?Quid написа: тези сентенции са измислени за да не се обесят тези които са от ебаната страна на живота
цинично е но ако не е ясно може и отвратно вулгарно да го синтезирамАде де!
за кво да вкарвам хора у депресии
в края на крайщата нищо и не съм измислил нещо ново
има си умни хора които са казали нещата такива квито са си и то погледнати от различен ъгъл
няма аде де:-)
- Света вода ненапита
както винаги - превъзходна!vyara написа:Не го прочетох цялото, че дълго ми се видя, но мярнах "чувството за свободен избор"... Чувството, че нещата зависят от теб. Това е! Колкото повече мислиш, че нямаш избор, че си зависим от това или онова, толкова по-гарантирано е, че ще си потиснат. За парите не знам - хубаво нещо, но да не са пък чак толкова много, да не те правят зависим.
П.П. е сега ще доде мъжж-а и ще ми разпръсне щастийцето...
Виж подводницата!
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
- Dark Angel
- Света вода ненапита
хората още не са си изпили кафето и мигат на парцали, а вие вече разнищихте щастието, кинтите и още пет шест други екзистенциални теми.... брейййй!
щастието е начин на мислене и умение да живееш в хамония... няма нищо общо с кинтите..... така де, не са в права пропорионалност...
иначе кинтите са като водата - трябват ни, но могат и да ни удавят, ако започне да им робува човек....
лелеее... колко дълбокомислено го казах....

щастието е начин на мислене и умение да живееш в хамония... няма нищо общо с кинтите..... така де, не са в права пропорионалност...
иначе кинтите са като водата - трябват ни, но могат и да ни удавят, ако започне да им робува човек....
Я да се закача за (с) тебеwild_moon написа:хората още не са си изпили кафето и мигат на парцали, а вие вече разнищихте щастието, кинтите и още пет шест други екзистенциални теми.... брейййй!![]()
Тва, че няма нищо общо щастието с кинтите е прах в Учите, мисля.
Пари си трябват. Аз лично искам да имам толкова, че да не ми се налага да мисля за тях. Тогава вече щастието не е свързано с парите, съгласен съм
Сещам се за оня виц за борчето в суперлуксозния курорт и баща му след това пак там... ако го знайш... (плс, Метаморф, били го пейстнал тук? Или поне линк? тен кю)
- Света вода ненапита
ц... ни са сящам за вица...Gaspode написа:Тва, че няма нищо общо щастието с кинтите е прах в Учите, мисля.
Пари си трябват. Аз лично искам да имам толкова, че да не ми се налага да мисля за тях. Тогава вече щастието не е свързано с парите, съгласен съм
Сещам се за оня виц за борчето в суперлуксозния курорт и баща му след това пак там... ако го знайш... (плс, Метаморф, били го пейстнал тук? Или поне линк? тен кю)
ама ще те обопштя:
Щастието не е в парите, а в тяхното количество.
П.П. не съм съгласен с това твърдение, просто обобщих Гаспода!
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
Re: Ключът към щастието...
Всъщност май свободата е в щастието, каквото и да значат и двете.Метаморф написа:...била свободата, а не парите.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
Re: Ключът към щастието...
ееее... много кратко, бре! аз толкова се старах да ти дам тема за развихряне на философстването ти, а ти сега ме отреза само с едно изреченийце...Мнемозина написа:Всъщност май свободата е в щастието, каквото и да значат и двете.Метаморф написа:...била свободата, а не парите.
да не си получила просветеление при някой зден-будистки учител?
Виж подводницата!
Както винаги нищо не си разбрал.Метаморф написа:ц... ни са сящам за вица...
ама ще те обопштя:
Щастието не е в парите, а в тяхното количество.
П.П. не съм съгласен с това твърдение, просто обобщих Гаспода!
Не количеството. Просто един санитарен минимум, над който вече не са фактор парите...
а вица по памет е:
Отива борче на курорт - некъф остров некъде на майната си. Харесало му, решило да прати баща си там. И преди да си тръгне вика управителя на хотела и почва:
Б- Мнооо е хубаво тука при вас... Ще пратя баща ми.. Обаче той не обича да има птици по плажа...
У- Ееее, кво да направя? Защитен вид, едно друго, тук си щъкат от години...
Б- Не ме интересува - плащам!
У- Ъъъъ добре, ще уредим нещо....
Б- Супер. Обаче, баща ми обича водата да е мааалко по-топла... с градус и половина...
У-
Б- Плащам бе!
Б- Супер. Обаче баща ми обича пясъка да е жълт а не такъв тъмен... и по-ситен... Плащам!
И така за листенцата на дървенцата, за рибките във водата, за солеността и прочее за квото се сетиш...
Уговарят сичко накрая. Идва бащата на борчето. Сяда на плажа... ситен такъв и жълт.. няма птички, водата топла, и въупште всичко е така, както на него му харесва... Отпуска се един такъм и си вика: "Мдаааа... някои неща не може да се купят с пари... "
- Dark Angel
да, парите си трябватGaspode написа: Тва, че няма нищо общо щастието с кинтите е прах в Учите, мисля.
иначе е мизерия
а продължителната мизерия убива и най-голямото щастие
парите дават и свобода
абе пари си трябват 24/7

ама не бе хорааааа! некой ли не схвана аз какво казах!?
казах, че не са в права пропорционалност, а не че не ни трябват!
трябват и още как! но това да ги имаш не ти гарантира щастие! е те това е ключът към палатката/бараката или там както щеш го наречи!
аз съм първата, която е "за" комфорта на живот, който ти дават кинтите и затова се трепя да ги изкарвам... не съм отшелник, който се наслаждава на свободата от суетата на днешния цивилизован свят! напротив, дори бих казала, че съм пристрастена към комфорта на съвременния живот! но самите кинти и тоя ми ти комфорт не те правят непременно щастлив - ей тва е!
трябват и още как! но това да ги имаш не ти гарантира щастие! е те това е ключът към палатката/бараката или там както щеш го наречи!
аз съм първата, която е "за" комфорта на живот, който ти дават кинтите и затова се трепя да ги изкарвам... не съм отшелник, който се наслаждава на свободата от суетата на днешния цивилизован свят! напротив, дори бих казала, че съм пристрастена към комфорта на съвременния живот! но самите кинти и тоя ми ти комфорт не те правят непременно щастлив - ей тва е!
Демек парите са необходимо но не достатъчно условиеwild_moon написа:ама не бе хорааааа! некой ли не схвана аз какво казах!?
- Dark Angel
ей, некой взе, че ми схвана мислата, отче ИларионеGaspode написа:Демек парите са необходимо но не достатъчно условиеwild_moon написа:ама не бе хорааааа! некой ли не схвана аз какво казах!?
олкото до това да си се обичаш от сърце и душа, съгласна съм!
въпросът е, че уж знаем какво е нужно, а някяк не толкова лесно да се приложи на практика, колкото изглежда да го напишеш... или само аз съм така!?