може пък да си се променила... знам ли...Semiramis написа:сеирджийството не ми е силна страна
Ключът към щастието...
- Света вода ненапита
Re: Ключът към щастието...
Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
П.П. Ма мое ли да сме такива киници всичките тук, как па на един не му се обърна .. клавиатурата да рече, че щастието е в любовта:rotfl24:
у любовта към кое по точно?Жълто написа:Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
П.П. Ма мое ли да сме такива киници всичките тук, как па на един не му се обърна .. клавиатурата да рече, че щастието е в любовта:rotfl24:
към другия пол ,към същия пол ,към кво?
чувствата минават на по заден план са а и за напред
така че........
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Света вода ненапита
абе, важното е любов да има...Quid написа:у любовта към кое по точно?Жълто написа:Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
така че........
те така, като теб, например - с любов към парите.
Виж подводницата!
Стнадартно. Да обичаш и да бъдеш любим, без драми. В това е щастието.Quid написа:у любовта към кое по точно?Жълто написа:Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
така че........
Предполагам, че има и други варианти.
Метаморф написа:аз съм единствения който казва е те тук кво обичаQuid написа:у любовта към кое по точно?Жълто написа:Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
така че........
нито го крия нито нищо
любовта тва онова па еди кво си
щастието еди що си
радост!
ако човек не изпитва радост то той не мое да изпитва и нищо друго
само мое да си създава некви шибани виртуални негови си реалности който са некъв пълен боклук от гледна точка на жизнеспособност и развитие
неква ебана работа в крайна сметка
така че кво....
Последно промяна от Quid на 26.08.08, 13:49, променено общо 1 път.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
любовта е волево чувство = щастието е някъде вътреЖълто написа:Щастието е в любовта4avdar4e написа:....
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
vyara написа:Никъде няма да ходиш, стой тука.Semiramis написа: аз ще изчакам Дарк да те дразни
после ще си направя изводи по това как реагираш
ама ми стана приятно
Още отначало мислех да кажа, че способността да си щастлив е закодирана, но в някои хора е по-изявена тази способност. И не зависи толкова от външните обстоятелства. И с любовта е така, не е до подходящия човек, а до твоята способност да обичаш.Semiramis написа: любовта е волево чувство = щастието е някъде вътре
wild_moon написа:Semiramis написа:охооо... тогава като издържа изпита може ли да дойда с бележника си да ми сложиш три пчелички?Dark Angel написа:аз ще изчакам Дарк да те дразниwild_moon написа: на първо четене, казваш... ами тогава ще ти се наложи да ме препрочетеш няколко пъти преди да разбереш ника ли е израз на истинската ми същност или пък аватараили пък никое от двете!?
после ще си направя изводи по това как реагираш
ти пък!
търпя аз, и да не харесвам - търпя
- Dark Angel
- Света вода ненапита
кво кво? нищо... констатирах просто...Quid написа:така че кво....
Виж подводницата!
- Dark Angel
а може би като човек го е страх и няма как да е щастливvyara написа: Още отначало мислех да кажа, че способността да си щастлив е закодирана, но в някои хора е по-изявена тази способност. И не зависи толкова от външните обстоятелства. И с любовта е така, не е до подходящия човек, а до твоята способност да обичаш.
с любовта е същото, ако те е страх няма начин да ти се случи
доста кураж се иска да си щастлив и да обичаш ......
Semiramis написа:хи хи... щом извадихме и бельото да си прегледаме кой къде има пухчета, работата е сИриозна
нямам какво да добавя
бе всеки да си носи пухчетата и това е
аа..всъщност що пък да премълча - аватара ти ми напомня на едни прашки които мярнах
отпред такова пухче, ама патешко жълто
ужаст
розово предпочитам![]()
така де, днес Дарки спомена за черната си дантелена нощница, ти се заглеждаш и ужасяваш от пуФчета... в другата тема се събуват и обуват, кой с халат кой без... въобще за два дни доста неща понаучих за вас! чувствам се като у дома си!
Съгласна съм.Dark Angel написа: а може би като човек го е страх и няма как да е щастлив
с любовта е същото, ако те е страх няма начин да ти се случи
доста кураж се иска да си щастлив и да обичаш ......
за сухари говорим, нали?vyara написа:Още отначало мислех да кажа, че способността да си щастлив е закодирана, но в някои хора е по-изявена тази способност. И не зависи толкова от външните обстоятелства. И с любовта е така, не е до подходящия човек, а до твоята способност да обичаш.Semiramis написа: любовта е волево чувство = щастието е някъде вътре
съгласна, но с някои уговорки - ти знаеш.
стар разговор - може пък да мога да обичам, ама да не искам да обичам тоя сухар, а някой по-подходящ ... пън, примерно
всичко е в самодрогирането, не може да се лъжеме сега, че няма неподходящи хора.
то може героизъм, непукизъм и алтруизъм и вътрешно аз и дрън-дрън душевно спокойствие, ама не съм аз ако сея, а не пониква. става като самодостатъчност.
Dark Angel написа:написах каквото си мислехwild_moon написа: хи хи... някой друг да има да добави нещо друго проникновено за мен, същността ми, розовите пухчета и подходящите аватари!?
за другите не знам
ако искат да добавят
ПП/ Семирамис, аз такъв сутиен видях, с пухчета
поне коплект да бяха
отрат
дам
Верче, аз пък не съм съгласна с теб, че е закодирано в някои хора умението да са щастливи..... не нещо, което е вродено, това се или може да се култивира като нагласа с времето, стига човек да иска да се занимава и да работи над себе си...vyara написа:Още отначало мислех да кажа, че способността да си щастлив е закодирана, но в някои хора е по-изявена тази способност. И не зависи толкова от външните обстоятелства. И с любовта е така, не е до подходящия човек, а до твоята способност да обичаш.
И за второто ще поспоря! все пак ние не обичаме който ни попадне пред погледа просто щот го умеем! тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
Не, не говоря за сухари, за нормални хора все пак, де. Сега ако са някакви крайности или пък екстремни обстоятелства... Нужна е както каза Чавето известна доза безметежност, спокойствие... Човек винаги е щастлив в минало време, в сегашно рядко си дава сметка за щастието си (ако то е безрадостно най-вече). И за радостта на Куида съм съгласна. Колко поводи за радости пропускаме с нереални нагласи и щуротии.Semiramis написа:за сухари говорим, нали?vyara написа:Още отначало мислех да кажа, че способността да си щастлив е закодирана, но в някои хора е по-изявена тази способност. И не зависи толкова от външните обстоятелства. И с любовта е така, не е до подходящия човек, а до твоята способност да обичаш.Semiramis написа: любовта е волево чувство = щастието е някъде вътре
:lol:
съгласна, но с някои уговорки - ти знаеш.
стар разговор - може пък да мога да обичам, ама да не искам да обичам тоя сухар, а някой по-подходящ ... пън, примерно
всичко е в самодрогирането, не може да се лъжеме сега, че няма неподходящи хора.нали? или?
то може героизъм, непукизъм и алтруизъм и вътрешно аз и дрън-дрън душевно спокойствие, ама не съм аз ако сея, а не пониква. става като самодостатъчност.
wild_moon написа:
хи хи... щом извадихме и бельото да си прегледаме кой къде има пухчета, работата е сИриозна![]()
така де, днес Дарки спомена за черната си дантелена нощница, ти се заглеждаш и ужасяваш от пуФчета... в другата тема се събуват и обуват, кой с халат кой без... въобще за два дни доста неща понаучих за вас! чувствам се като у дома си!
домашно - хубаво, ама само секс да не поискаш.
не предлагаме. и не говорим за него.
това е дългогодишен брак - уважавеме се и цари обич. взаимна
нищо друго.
Нямаш деца, нали? Ако имаше деца, щеше да знаеш, че се раждат щастливи и способни да обичат и после идва всичко останало.wild_moon написа: Верче, аз пък не съм съгласна с теб, че е закодирано в някои хора умението да са щастливи..... не нещо, което е вродено, това се или може да се култивира като нагласа с времето, стига човек да иска да се занимава и да работи над себе си...
И за второто ще поспоря! все пак ние не обичаме който ни попадне пред погледа просто щот го умеем! тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
- Dark Angel
човек обича ей така, безусловно, без да иска в замяна каквото и да еwild_moon написа:...... тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
обичаш щото обичаш
почне ли да търси заслуги любовта я пиши бегала
да бе, права си.vyara написа:Не, не говоря за сухари, за нормални хора все пак, де. Сега ако са някакви крайности или пък екстремни обстоятелства... Нужна е както каза Чавето известна доза безметежност, спокойствие... Човек винаги е щастлив в минало време, в сегашно рядко си дава сметка за щастието си (ако то е безрадостно най-вече). И за радостта на Куида съм съгласна. Колко поводи за радости пропускаме с нереални нагласи и щуротии.
ама мен ме е яд, щото сами си слагаме границите колко малко да искаме. принципно. и ако си вкараш по-голяма доза, и то непрецизирано - от тези мисли, че няма значение кой е до теб - за нещастието си си виновен сам...
абсолютно няма "заслужване" на любовтаDark Angel написа:човек обича ей така, безусловно, без да иска в замяна каквото и да еwild_moon написа:...... тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
обичаш щото обичаш
и Вяра е много права за децата, за тяхната обич, която с нищо не сме заслужили, както и за нашата към тях - детето си го обичаш,независимо какво е, просто няма начин; обичаш човека до теб, независимо дали го заслужава, ти обичаш заради себе си, не заради него
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
а кога спира?Dark Angel написа:човек обича ей така, безусловно, без да иска в замяна каквото и да еwild_moon написа:...... тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
обичаш щото обичаш
Чели ли сте "Любовта трае три години"? на Фредерик Бегбеде
с лека добавка-latrevw написа:абсолютно няма "заслужване" на любовтаDark Angel написа:човек обича ей така, безусловно, без да иска в замяна каквото и да еwild_moon написа:...... тоя обект на нашата обич поне малко от малко трябва да го заслужи, не е ли така!?
обичаш щото обичаш
и Вяра е много права за децата, за тяхната обич, която с нищо не сме заслужили, както и за нашата към тях - детето си го обичаш,независимо какво е, просто няма начин; обичаш човека до теб, независимо дали го заслужава, ти обичаш заради себе си, не заради него
всеки си носи наслагванията и комплексите, опита и т.н... което влие на обичането.
Не е чисто както като сме деца.
- Света вода ненапита
да, верно е, че още деца нямам, но наблюдения имам предостатъчно. а дай Боже и деца да си родя един ден, ама другаде е въпроса.vyara написа:Нямаш деца, нали? Ако имаше деца, щеше да знаеш, че се раждат щастливи и способни да обичат и после идва всичко останало.wild_moon написа: Верче, аз пък не съм съгласна с теб, че е закодирано в някои хора умението да са щастливи..... не нещо, което е вродено, това се или може да се култивира като нагласа с времето, стига човек да иска да се занимава и да работи над себе си...
това, че децата идват незатормозени и жизнерадостни в света и чак после света ги прецаква - тук съм съгласна с теб! но че е закодирано само в някои, а в дреги не - с това не се съгласявам!
Ми то тя Дарки още в началото го каза: най-чистата любов е към самия себе сиSemiramis написа:искам само да кажа, че няма нищо лошо в това Волево да искаш нещо по-добро за себе си.
- Dark Angel
надявам се да не спре ....Semiramis написа: а кога спира?
много е готина, и не е тип "Мъжете са от Марс, Жените - от Венера"
моля се за това
боря се за това
бих убила.....
почти съм убивала.....
не, не съм чела
И ти си абсолютно права. По принцип хората слабо осъзнават до каква степен са отговорни/виновни пред себе си, както не осъзнават възможностите и изборите си. Човек си заслужава живота, колкото и да не му се вярва.Semiramis написа: да бе, права си.
ама мен ме е яд, щото сами си слагаме границите колко малко да искаме. принципно. и ако си вкараш по-голяма доза, и то непрецизирано - от тези мисли, че няма значение кой е до теб - за нещастието си си виновен сам...
искам само да кажа, че няма нищо лошо в това Волево да искаш нещо по-добро за себе си.
- Dark Angel
Каквото посееш, това ще пожънешvyara написа: И ти си абсолютно права. По принцип хората слабо осъзнават до каква степен са отговорни/виновни пред себе си, както не осъзнават възможностите и изборите си. Човек си заслужава живота, колкото и да не му се вярва.
Във всички е, при някои способностите са по-изявени, казах май.wild_moon написа:но че е закодирано само в някои, а в дреги не - с това не се съгласявам!
В момента чета "99 франка", преди това минах през по-раншната му "Ваканция в кома" (където Марк Мароние е главният герой), това е следващото в графикаSemiramis написа: Чели ли сте "Любовта трае три години"? на Фредерик Бегбеде
Dark Angel написа:надявам се да не спре ....Semiramis написа: а кога спира?
моля се за това
боря се за това
бих убила.....
почти съм убивала.....
не, не съм чела
3 години
започва така:
Отначало всичко е прекрасно. Дори вие. Толкова сте влюбен, че не можете да дойдете на себе си. Всеки ден носи своя лек товар от чудеса.
Втората година нещата започват да се променят. Станал сте нежен. Горд сте със съпричастието, установило се между вас и вашата половинка. Разбирате жена си „от половин дума". Каква радост е да се чувствувате едно цяло.
Третата година вече смеете да се заглеждате към свежите госпожици, от които улицата грейва. Вече не разговаряте с жена си. Прекарвате по цели часове в ресторанта, заслушвайки се какво приказват на съседната маса. Третата година носи една добра и една лоша вест. Добрата е, че отвратена, жена ви ви напуска. Лошата, че започвате нова книга.
една седмица до третата годишнина, една седмица без един ден, пет дни, четири дни ...
и нищо не се случва накрая
това е една нищожна линия от нещата в книгата.
Последно промяна от Semiramis на 26.08.08, 14:19, променено общо 2 пъти.
4avdar4e написа:В момента чета "99 франка", преди това минах през по-раншната му "Ваканция в кома" (където Марк Мароние е главният герой), това е следващото в графикаSemiramis написа: Чели ли сте "Любовта трае три години"? на Фредерик Бегбеде
не, не са ме питАли досега, нещо са се разсеяли, явно...Semiramis написа:
питАха ли те вече кой те доведе тук, или аз не съм прочела
що трябва някой да ме е довел непременно?
не мога ли ей така случайно да google-на и да попадна тук?!
p.s. ще ти издам една тайна
-
Дядо Капинчо
Абсолютно си права и ние мъжете все се мъчим да го открием там вътре чрез волевото упражняване на любовта и при всяко търсене намираме малки парченца щастие, които ни държат няколко секунди. Някои даже се опитват да се доберат до него през алтернативни входове.Semiramis написа: любовта е волево чувство = щастието е някъде вътре
Последно промяна от Дядо Капинчо на 26.08.08, 14:25, променено общо 1 път.