Значи вчера ми доскуча вкъщи/нямаше майстори вече/ и реших преди нощната в Девня да отскоча до едно място на 40 км. от Варна дето бях чувал че има интересен скален манастир. Манастирът бил доста странен,
не само че разположен на недостъпна без въже и инвентар височина ами имал и 7 прозореца изсечени в скалата, които по разположение наподобявали свещите в еврейски свещник. Дори навремето идвали там някакви мастити израелски археолози и разпъвали локуми за протоевреите и тяхния възможен генезис в нашите земи селски ниобятни

Ми речено сторено, след 40 минути по матистралата бях във въпросното село П.Д. За местоположението на манастира знаех само много приблизително и то като посока. Та реших да питам някой местен...Уви никой не беше и чувал:shocked:...дори за Мечите дупки, както някога са викали на местноста там. Питах само кореняци:shocked: Еми повъртях се и тръгнах сам да го търся. Той наистина е на скришно място в полето...представлява нещо като огромна цепнатина в полето или направо каньон по който някога е текла река... Верно ,че гледано отдалече, въобще не може да предположи човек, че в това поле има нещо по различно от тръни и тук там кравешки лайна бе.. Сигурно най-добре се вижда от самолет.... Та тръгнах аз и кво...до бившия стопански двор си играят две деца, момченца русички не приличат на българчета и майка им и тя една чистичка беличка, въобще пък не прилича на петровдолска булка. Ама аз и тях да питам:winkw: И майката ми отговаря на развален български, че не разбира щото били местни англичани:rotfl24: Ама аз продължавам да питам вече на инглиш както си му е реда ...." Куд ай аск ю самфинг?....Деъ ис роки монастери, севън кейвс...уеъ ис ит?..." и тем подобни въпросчета да ги интервюиръм:lol:
И по едно време едно от ингилизчетата се хлопа по челото и вика "Ай ноу ит, ай ноу" И ми посочи посоката и аз намерих това което търсех. На връщане ги питах от колко време са в България..." Ами, от шест месеца" ми казаха. И кво излиза сега, огромен каньон със скален манастир покрай който може да се направи яка екопътека, местните не са го и чували:shocked: сигурно щото не тече река от ракия там и не растът салати:mad: Бе с тея грижи за "насъщния" и покрай кокошцити и овчиците и селските клюки съвсем ше се хумнеме българите ве хора:shocked: Се едно да ме питат къде е плажа и да кажа че не знам, щото да речеме постоянно вися в 3о4о и нямам време да излизам навън:lol:
Ми това е, изоках....

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.