Маршрутът ни беше такъв:
1ви ден - тръгване от Русе в 2 през нощта с автобус до София. После автобуси София - Дупница и Дупница - Сапарева баня. В Сапарева баня бяхме към 10 и нещо и от там тръгнахме да се катерим - първо до Паничище, а от там до хижа Седемте езера.

Ето я хижа Седемте езера:

Малко след нея опънахме палатката, бяхме я увили в найлони в случай, че завали, но не валя. За сметка на това сутринта беше много мъглива и студена. Събрахме багажите и за около два часа преминахме последователно през седемте езера:
Долното

Трилистника

Рибното

... и точно край Рибното обувките ми, които още в началото на прехода започнаха да се разпадат, вече съвсем останаха без гума отдолу. Като тръгвахме нищо им нямаше, чудна работа

Но както казах, аз си продължих най-невъзмутимо по нещо като терлици и кефа ми никак не намаля от това. Е, на другия ден си обух маратонките, които само за всеки случай носех, но пък с маратонки никак не е удобно и много се пързалят по камънаците...
Следващото езеро е Близнака

После Бъбрека

Ето близнака и Рибното

Водопадчета по пътя за Окото

Окото за малко да не успея да го снимам. Имаше много облаци, но тъкмо когато се отказах, мъжа ми се развика - снимай, снимай, ето го. Та ето го само за миг и после облаците веднага го скриха пак:

Сълзата не е нищо особено, там мъглите пак не позволяваха да се снима.
Ето гледка и отгоре към езерата

След езерата следва Раздела, там се пресичат няколко маршрута.
Урдини езера остават отляво, много са красиви, но с моя фотоапарат не си личи:

Гледката отдясно:

Това е някъде около Додов връх - 2661м.

Това в центъра на следващата снимка е Рилския манастир, съвсем мъничък изглежда отгоре. Може да се слезе към него след Додов връх, но ние направихме доста по-голям завой преди да стигнем до него.

Следват Голям мраморец и Малък мраморец. Там сред камънаците се търкалят и късове мрамор:

След Еленин връх започва слизане към хижа Мальовица.
Един кон сред камънака. Не знам как ходеше тоя кон из тези чукари:

Ето и една кобилка, която ми позволи да я погаля и никак не се уплаши от мен.

До хижа Мальовица се вие една рекичка между клековете. В центъра на снимката се вижда хижата:

Близо до хижата опънахме палатката и се заехме да си приготваме вечерята:

Следващият ден започна с хубаво време и приятно изкачване, понеже пътеката беше залята от боровинки. Не бях виждала толкова боровинки накуп и доста се помотахме с това изкачване.
Снимката обаче е размазана:

От Мальовица до Страшното езеро гледката е горе-долу все такава:

На това местенце спряхме за почивка. Много ми хареса тоя камък като пирамида (да си имаш едим такъв в градината заедно с такава локвичка...

Освен клекове имаше и езера, разбира се.

Ето го и заслон Страшното езеро и самото Страшно езеро (защо е страшно не мож ви каза

След това се разкрива тази гледка. Море от облаци, докъдето поглед стига:

След това се минава през едно опасно място, където не ми беше много до снимки, но има обезопасителни въжета. С моите хлъзгави маратонки вниманието ми беше съвсем другаде.
До Кобилино бранище следва само приятно слизане:

Едно слънчево езеро, от което не ми се тръгваше:

Пълно е с такива дребнички цветенца в Рила:

Кобилино бранище всъщност е една голяма поляна:

И тук следва една от любимите ми снимки с тези пухкави сладури. Невероятни кученца, големи душици. Нахранихме ги, нагушкахме ги и едва се разделихме с тях.

До Рилски манастир се слиза все по-ниско и по-ниско.

Там пак тече рекичка и е пълно с малини и боровинки.

Като стигнахме Сухото езеро, се оказа, че наистина е сухо. Мислехме да нощуваме там, но единственото подходящо място за опъване на палатка го зае под носа ни една групичка. Карай! И без това не ми хареса това сухо езеро.

После се надявахме да спим на Кирилова поляна и след изморителен преход вече към шест вечерта се оказа, че поляната е заета с цял автобус кресливи и пиещи празнуващи. Щем не щем се запътихме към манастира,

но до там е само гора и асфалт и нямаше как да се опъне палатка. Преспахме в един къмпинг почти до манастира, приятно местенце.

На другия ден рано рано се запътихме към манастира. Едва ли има някой който не го е виждал, а и моите снмики не са кой знае какво, но ето го все пак:

И ей ма мене ухилена на финала как чакам автобуса от манастира за Дупница:

Ми това е. Малко сухарско го написах като се замисля, ама то е щото ме мързи да се простирам в подробности