Пердетата
Пердетата
Щастливи хора ли са?
Re: Пердетата
Външните или вътрешните?bead_ написа:на йота по-щастливи от щорите:blum:esti написа:Щастливи хора ли са?
да
иначе биха били нещастни/ци/
иначе биха били нещастни/ци/
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
е, направо ме затрудни с тоя въпрос. на тва му викам аз философски въпрос, екзистенциален, основен и труден за отговарянеesti написа:Външните или вътрешните?bead_ написа:на йота по-щастливи от щорите:blum:esti написа:Щастливи хора ли са?
just perfect
всичко е едноbead_ написа:е, направо ме затрудни с тоя въпрос. на тва му викам аз философски въпрос, екзистенциален, основен и труден за отговарянеesti написа:Външните или вътрешните?bead_ написа:на йота по-щастливи от щорите:blum:esti написа:Щастливи хора ли са?
а тва е отговор още по-философски, екзистенциален, основен и труден за разбиране и от въпроса на естиRemmivs написа:
всичко е едно
just perfect
Не се бъзикайте бе!
Наистина търся формулата за щастие.
Не ми казвайте, че няма такава, щом пердетата са щастливи. Всички!
"Ти го плюеш, то мисли, че дъжд го вали" - недосегаеми са.
А при чувствителните е сбъркано нещо - те ту са щастливи, ту нещастни...дори по-често е второто.
И много е лесно да преминат от едното състояние в другото.
Шантава работа.
А при чувствителните е сбъркано нещо - те ту са щастливи, ту нещастни...дори по-често е второто.
Шантава работа.
е, стига деbead_ написа:а тва е отговор още по-философски, екзистенциален, основен и труден за разбиране и от въпроса на ести
кратък афилософски анализ
1. всички сме (и) пердета
2. всички сме (и) щастливи
прочее, радвайте се на живота, такъв какъвто го възприемате
защото той ви се радва и ви обича
представа си нямате колко нищожна е била вероятността точно вие да се появите на бял свят
и все пак сме тук
Универсалната ли? Нещо като с перилните препарати?esti написа:Не се бъзикайте бе!
Шантава работа.
Ми няма. Според мен. Всеки носи щастието си в себе си. Уникално е. И това му е хубавото.
Иначе досега да са залели пазара с опаковки щастие. В този сбъркан комерсиален свят.
ести, аз много съм мислила по тази тема.esti написа:Не се бъзикайте бе!
Шантава работа.
според мен формулата за щастието е точно в това да се радваш на живота в неговата цялост с хубавите и лошите неща (те и без друго могат да съществуват само благодарение на контраста между тях).
да позволиш на останалите хора да си живеят живота по начин, който на тях им харесва, колкото и да ти коства това.
да им позволиш да правят своите грешки и да учат своите уроци. да им простиш един вид...
щастието е в душевното спокойствие и хармонията със себе си.
когато постоянно съдиш света и се взираш в проблемите и дефектите не ти остава време да се порадваш на малките неща.
не можем да променим никого другиго освен самите себе си и гледната си точка към света.
тогава какво ни остава!?
това, че мисля така прави ли ме перде?
това, че избирам да не се намесвам винаги, когато се случва нещо нередно или нещо, което не ми харесва, означава ли, че съм от камък?
не. просто означава, че се опитвам да проявя мъдрост и спокойствие и да избирам битките си!
п.п. преди да си скочила в защита, пояснявам, че използвах "ти" като обобщние, а не като конкретно обръщение.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Една пързалка на "добрите" намерения е първият клон тук. Според мен, човек трябва да се намесва винаги, доколкото това е по силите му, когато се случва нещо нередно, стига, разбира се, мащабите да надхвърлят десетобалните вълни в някоя кафена чаша. Естествено, тук опираме до дефинициите на редно и нередно. И те, както и щастието, също са уникални в голяма степен. Но аз говоря за принципите. А моите принципи ме карат да подкрепям доброто, така както аз го разбирам, естествено.wild_moon написа:това, че избирам да не се намесвам винаги, когато се случва нещо нередно или нещо, което не ми харесва, означава ли, че съм от камък?
1. тва не е вярноesti написа: Не ми казвайте, че няма такава, щом пердетата са щастливи. Всички!
.
2. насила перде не се става. т.е., ако клониш към множеството на чувствителните няма как да се прехвърлиш "зад борда"
3. ако, както рем твърди, всичко е едно тая тема си губи значението
4. тъй като преследването на щастието е основно човешко право - ползвай си го.
just perfect
Сега се сетих! Има точна формула за щастието. Ето тук. Обаче май не е универсална...
Не знам.esti написа:Щастливи хора ли са?
Според мен щастието няма пряка връзка с това дали си перде или не си.
За мен щастливите хора са спокойни - но говоря за вътрешното спокойствие, което не им налага постоянно сравнение с другите и показването на надмощие над тях. Тях това не ги интересува. И в определени моменти също може да изглеждат като пердета, зависи от гледната точка.
Не знам.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
да, именно за такива малки битки говорех аз, особено пък такива, които се случват в чужда кафена чаша и касаят чужди лични взаимоотношения. тях избирам да ги пропусна. а за добрите намерения - да, някой път човек се полъгва по добрите си намерения и крайния резултат от битката не е непременно добър. и добрия човечец остава объркан - как е възможно, та нали аз бях от отбора на добрите!?Remmivs написа:Една пързалка на "добрите" намерения е първият клон тук. Според мен, човек трябва да се намесва винаги, доколкото това е по силите му, когато се случва нещо нередно, стига, разбира се, мащабите да надхвърлят десетобалните вълни в някоя кафена чаша.wild_moon написа:това, че избирам да не се намесвам винаги, когато се случва нещо нередно или нещо, което не ми харесва, означава ли, че съм от камък?
п.п. а кои бяха добрите всъщност, май всички изглеждат зловещо в разгара на битката...
някой път преценките редно/нередно дотам се различават, че дори си противоречат.Remmivs написа:Естествено, тук опираме до дефинициите на редно и нередно. И те, както и щастието, също са уникални в голяма степен. Но аз говоря за принципите. А моите принципи ме карат да подкрепям доброто, така както аз го разбирам, естествено.
аз следвам моя барометър - заставам винаги зад доброто или поне това, което изглежда добро от моята камбанария. и с всички ни е така
Уви, не е. Де да беше. Никога нямаше да има дори едно престъпление.wild_moon написа:някой път преценките редно/нередно дотам се различават, че дори си противоречат.
аз следвам моя барометър - заставам винаги зад доброто или поне това, което изглежда добро от моята камбанария. и с всички ни е така
Нирвана?Мнемозина написа:Не знам.
За мен щастливите хора са спокойни - но говоря за вътрешното спокойствие, което не им налага постоянно сравнение с другите и показването на надмощие над тях. Тях това не ги интересува. И в определени моменти също може да изглеждат като пердета, зависи от гледната точка.
Не знам.
Перде ли е Буда?
е, престъпниците са съвсем друга бира. при тях представите за добро и зло съвсем са объркани.Remmivs написа:Уви, не е. Де да беше. Никога нямаше да има дори едно престъпление.wild_moon написа:някой път преценките редно/нередно дотам се различават, че дори си противоречат.
Именно, да.Remmivs написа:Нирвана?Мнемозина написа:Не знам.
Не знам.
Перде ли е Буда?
Перде ли е Буда...
Panta rhei...
ако говориш за психопати и подобни даwild_moon написа:е, престъпниците са съвсем друга бира. при тях представите за добро и зло съвсем са объркани.
но аз говорех, пък и ти май, за друго, а именно, че човек знае винаги когато прави нещо дали е добро или лошо
и избира кое да направи
и не всички избират доброто (па макар и било тяхното лично локално добро към определената точка от пространство-временния континуум)
Ами не знам. Но индийците, които са кръстили първата си атомна бомба "Усмихващият се Буда" определено са били пълни пердета.Мнемозина написа:Именно, да.
Перде ли е Буда...
да, случва се хората и съвсем съзнателно да избират да бъдат анти. понякога избирането на нередното, лошото или както и да го наречем е своего рода протест, израз на някакъв нятрупан гняв.Remmivs написа: ако говориш за психопати и подобни да
но аз говорех, пък и ти май, за друго, а именно, че човек знае винаги когато прави нещо дали е добро или лошо
и избира кое да направи
и не всички избират доброто (па макар и било тяхното лично локално добро към определената точка от пространство-временния континуум)
но аз говорех за случаите, когато доброто за един е лошо за другиго - one man's fortune is another's misfortune.
както е да е, май много задълбахме в темата
То винаги е така. За един е добро, за друг обаче лошо. Но явно аз не съм разбрал. Бях останал с впечатлението, че човек избира да постъпи според разбиранията си за добро и лошо и избира доброто. Причините да избира лошото са много и различни, но съществува този избор. И той се прави. Това казвах пък аз.wild_moon написа:да, случва се хората и съвсем съзнателно да избират да бъдат анти. понякога избирането на нередното, лошото или както и да го наречем е своего рода протест, израз на някакъв нятрупан гняв.
но аз говорех за случаите, когато доброто за един е лошо за другиго - one man's fortune is another's misfortune.
както е да е, май много задълбахме в темата
Ad nocendum potentes sumus.
Имаме властта да нараняваме.
--Сенека
PS
Какво от това, че сме задълбали? Освен ако Ви е неприятно, Лейди Дива Луна...
PPS
Разбрах къде е грешката ми вероятно. Езикът, както казва Капинчо, но пък нямаме по-добро (засега). Вие казахте
което аз прочетох като всички избираме винаги доброто, а то е било всички гледаме от своята камбанария.аз следвам моя барометър - заставам винаги зад доброто или поне това, което изглежда добро от моята камбанария. и с всички ни е така
Макар, че и последното не е винаги вярно де. Някои умеят и искат да се разхождат и с чуждите обувки. Обикновено тези хора вървят в комплект с пълни пердета в това отношение. Вселената обича балансираните неща...
Последно промяна от Remmivs на 06.09.08, 15:40, променено общо 1 път.
напротив сър Рем, словесните дуели с достоен съперник са винаги удоволствие за мен!Remmivs написа: PS Какво от това, че сме задълбали? Освен ако Ви е неприятно, Лейди Дива Луна...
п.п. жалко, че няма емотикон за грациозен реверанс
Удоволствието е мое, Лейди Дива Луна!wild_moon написа:напротив сър Рем, словесните дуели с достоен съперник са винаги удоволствие за мен!
тази броня много ви отива, сър Рем, но се притеснявам за вас в тези горещи летни дни.Remmivs написа:Удоволствието е мое, Лейди Дива Луна!wild_moon написа:напротив сър Рем, словесните дуели с достоен съперник са винаги удоволствие за мен!
Имам достатъчно топлоизолация, Лейди Дива Луна. Нека това не смущава крепкия Ви сън и не навява облачни сенки в лъчезарните Ви мисли.wild_moon написа:тази броня много ви отива, сър Рем, но се притеснявам за вас в тези горещи летни дни.
PS
Прав ли бях във втория PS от преди няколко поста?
да, съвършено прав, сър Рем! благодаря, че отбелязахтеRemmivs написа: PS
Прав ли бях във втория PS от преди няколко поста?
да, може би именно там е най-голямото удоволствие на пердетата.Мнемозина написа: Да.
Дали най-голямото удоволствие на пердетата е в опошляването и принизяването?
В разрушението?
Извинявам се.
Отвратена съм в момента.
Но това май е неизбежно.
Поне да си го кажа.
и затова ни е толкова неприятно, когато се сблъскаме с подобно нещо.
и така засилваме тяхното удоволствие. те тържествуват, уви за наша сметка...
п.п. а мога ли да си позволя да те поканя на по едно питие в другата тема, за да разведрим следобеда, май се поизморих да мъдрувам.
ще ни правиш ли компания с един джин физ?
С удоволствие.wild_moon написа:да, може би именно там е най-голямото удоволствие на пердетата.Мнемозина написа: Да.
Дали най-голямото удоволствие на пердетата е в опошляването и принизяването?
В разрушението?
Извинявам се.
Отвратена съм в момента.
Но това май е неизбежно.
Поне да си го кажа.
и затова ни е толкова неприятно, когато се сблъскаме с подобно нещо.
и така засилваме тяхното удоволствие. те тържествуват, уви за наша сметка...
п.п. а мога ли да си позволя да те поканя на по едно питие в другата тема, за да разведрим следобеда, май се поизморих да мъдрувам.
ще ни правиш ли компания с един джин физ?
Само да ти кажа - не се намесих по-горе - че много често и вижданията за мащаба на чашата с вода са различни.
Да, няма правилно поведение при сблъсък с пердета.
Но понякога все пак се налага. Когато подмяната започне да става твърде сериозна, когато... да, много варианти има.
Да опитва ли човек или да не опитва?
Какъв е правилният баланс между самоуважение и омерзение?
Уф.
Отивам в другата тема.
П.П. Не, няма да мога, съжалявам.
Нека ми поотмине малко всичко това.
Panta rhei...
ама на сто процента съм съгласна с теб!Мнемозина написа:
С удоволствие.
Само да ти кажа - не се намесих по-горе - че много често и вижданията за мащаба на чашата с вода са различни.
Да, няма правилно поведение при сблъсък с пердета.
Но понякога все пак се налага. Когато подмяната започне да става твърде сериозна, когато... да, много варианти има.
Да опитва ли човек или да не опитва?
Какъв е правилният баланс между самоуважение и омерзение?
Уф.
Отивам в другата тема.
даже, ако искаш ще обсъдим тази тема в по-големи подробности извън ефир (за да избегнем глобалното зацикляне тук)
решението дали да опитва човек или не остава уви в ръцете на момента.
няма как генерално да се реши въпроса.
всеки път се застава на същия кръстопът и се избира пътя и всеки път има опасност да сгрешим.
п.п. та кво каза за джина?
Там е работата, че винаги грешим на този кръстопът.wild_moon написа:
ама на сто процента съм съгласна с теб!
даже, ако искаш ще обсъдим тази тема в по-големи подробности извън ефир (за да избегнем глобалното зацикляне тук)
решението дали да опитва човек или не остава уви в ръцете на момента.
няма как генерално да се реши въпроса.
всеки път се застава на същия кръстопът и се избира пътя и всеки път има опасност да сгрешим.
п.п. та кво каза за джина?
Правилен път няма.
Има избор между две еднакво неприятни положения.
Както и да е.
Благодаря ти. В момента нямам нужда от обсъждане извън ефир.
Наясно съм със себе си и с избора си.
От което не ми става по-лесно.
Като имаш предвид, че според приятелките ми за да постигне моето съотношение на джин и тоник, на сервитьора му е необходим капкомер за джина, май няма смисъл да се включвам в купона.
Panta rhei...
да, еднакво неприятни са, но не съм съгласна, че изборът на едното или другото води до еднакво неприятни последици, макар и да изглежда така на пръв поглед.Мнемозина написа:
Там е работата, че винаги грешим на този кръстопът.
Правилен път няма.
Има избор между две еднакво неприятни положения.
Както и да е.
отсяват се в един момент нещата и хората, избистря се ума ни
до следващия път, разбира се ....
предложението ми беше продиктувано единствено от това,Мнемозина написа: Благодаря ти. В момента нямам нужда от обсъждане извън ефир.
Наясно съм със себе си и с избора си.
От което не ми става по-лесно.
че виждам, че това дълбоко те тормози и не ти излиза от ума.
понякога, обяснявайки на другиго какво мислиш си доизясняваш своята позиция, намиряш баланса някакси.
а джина и темата бяха друг опит да те разсея от тези тягостни теми, уви не по малко неуспешен от горния.Мнемозина написа: Като имаш предвид, че според приятелките ми за да постигне моето съотношение на джин и тоник, на сервитьора му е необходим капкомер за джина, май няма смисъл да се включвам в купона.
Знам, да, разбрах те.wild_moon написа: предложението ми беше продиктувано единствено от това,
че виждам, че това дълбоко те тормози и не ти излиза от ума.
понякога, обяснявайки на другиго какво мислиш си доизясняваш своята позиция, намиряш баланса някакси.
Но наистина нямам нужда, благодаря.
И за джина те разбрах. И всъщност не е вярно, че не си успяла с разведряването.
Може би утре.
Panta rhei...
Мнемозина написа: И всъщност не е вярно, че не си успяла с разведряването.
Може би утре.
може би утре - какво?
утре ще се усмихнеш?
или утре ще живееш?
няма вчера и утре, съществува само днес!
утре и разположението на планетите ще е различно, а според Жълто може и земята да я няма в скоро време
п.п. е, радвам се, че поне те накарах да се усмихнеш
Не хитрувай, ей!wild_moon написа: може би утре - какво?
утре ще се усмихнеш?
или утре ще живееш?
няма вчера и утре, съществува само днес!
утре и разположението на планетите ще е различно, а според Жълто може и земята да я няма в скоро време
п.п. е, радвам се, че поне те накарах да се усмихнеш
За джина да ти правя компания утре. Като се разместят планетите и ми се доприказва пак на общи разни теми.
Всъщност, често казано, твоето появяване тук в много голяма степен оправдава цялата тая история. Но не знам доколко и как ще го разбереш това сега.
Няма и значение.
Та така с усмивките.
Panta rhei...
аз съм "за"Мнемозина написа: Не хитрувай, ей!
За джина да ти правя компания утре. Като се разместят планетите и ми се доприказва пак на общи разни теми.![]()
е, аз откога ти разправям, че има смисъл и в това дето на пръв поглед е изгубило смисъл!?Мнемозина написа: Всъщност, често казано, твоето появяване тук в много голяма степен оправдава цялата помия, в която се забърках. Но не знам доколко и как ще го разбереш това сега.
Няма и значение.
Та така с усмивките.
всичко разбирам аз, дори си записвам, нищо че гледам така някак невинно и недоумяващо на моменти